Yakın arkadaşımdan soğudum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana göre normal neden çünkü bu yorumun sizi etkılemesine izin verdıgınız kadar yorumu yapan kişi size mudahale edebilir özgürlüğünüzü kısıtlayabılir

Birisi bir şey söyledi diye vay efendim özgürlüğümü kısıtlayacak falan bunlar bana göre uç şeyler

bir de yakın arkadaşım demişsiniz

keza ayrıca buna katılmıyorsanız ya da sizin için anlamı farklıysa arkadaşı umursamayın
Arkadaş yargılar 7 kat yabancı da yargılar

bu arada iyi yorumların hepsi iyi ve kötü tarafların yargılanmasıyla ortaya çıkar
Etkılemesine izin vermezsen böyle hissetmezsiniz

yanı yargılamak sonuca ulaşmak için iyi bir metod bunu yazmamın sebebi kk da yargılama kelimesine karşı gordugum bir önyargı

Neyi ne şekilde söylediğini siz daha iyi tayin edebilirsiniz ama karışma olarak değil şaşırma olarak demiş de olabilir.
Ben de kapalı yakın bir arkadaşım profil resmini kapşonla koysa ne olduğunu anlamak için fotoğrafı büyütüp niye başörtü yerine kapşonu tercih ettiğini sorabilirim mesela. Bu yargılamak, karışmak, baskı yapmak değil ki.

Yani iyi niyetli ama yanlış şekilde söylediğini düşünüyorsanız gereksiz bir yorum olmuş der geçersiniz. Rahatsız olduysanız arkadaşlığınızı sürdürmek zorunda değilsiniz.

Tebessüm ettim Evet bir müddet ara vermek lazım. Belki o da bana uyuz olmuştur o sebeple karışmak istemiştir

Bende bunu diyorum yakın arkadaşsanız zaten birbirinizi böyle sevmiş, böyle kabul etmişsiniz birbirinize bir seyler söyleyebilirsiniz yakınlıktan dolayı haraket değil tabiki bu hemen onu kötü mü yapar yada bu kadar pamuk ipliğine mi bağlı soğumak için..

Etkilemesine izin vermemeyi bilmiyorum belki de beceremiyorum

Pamuk ipliğine bağlı değil tabi. Soğumamın nedenini de anlayamıyorum. Bilmiyorum zamana bırakacağım. Bir müddet konuşmasam daha iyi olacak

Haklısınız bu sebeple de söylemiş olabilir. Kendisine ne demek istediğini sorduğumda açıklama yapmadığı için de çok düşündüm. Ne demek istediğini bulmaya çalıştım. Sonra deştikçe sinir oldum ve sogudum

Bu da yeni çıktı.
Başörtüsü yerine bone takıp üstüne kapüşon geçirmek.
Güzel olduğunu düşünüyorlar bir de.

Bu arada siz tesettürlü değilsiniz. Tesettür başka bir mevzu, evet örtünmektir maksat ama nasıl örtünmek? Değil mi... Lütfen bu kadar da basite indirgemeyin.

Arkadaşınız çok samimi ise tolere edilebilir. Hemen soğumak kopmak gerekmez.Uslubuna da bağlı tabii.
Özgürlük kısıtlaması filan, fazla kasmışsınız.
Bazı konularda da özgürlük diye diye ipin ucu kaçtı sanki.

Başörtüsü yerine derken? Ben böyle bir şey demedim. Kışın çekilmiş bir foto ve usudugum icin kapşon giymiştim.

Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis, bence kendinizle mukayese edin. O seni dostu olarak görmüş ama siz oyle dusunmuyorsunuz. Bence öz elestri yapin

Benım etkilendiğim yargılamalar kendimi sorgulamaygirdiğim yargılamalardır
Arrkadaşınızın yorumundan sonra acaba mı diye dusunmeye başlamış olabilir misiniz?

eğer böyleyse bu da normal

Hayır acaba diye düşünmek değil de, arkadaşımın yorum yetkisi olmayan konuya yorum yapmasına sinirlendim

Arkadaş geçinen insanların mesaj olarak yazmak yerine sayfana veya yorum olarak bir şeyler yazmalarını aptalca buluyorum.

Hayır acaba diye düşünmek değil de, arkadaşımın yorum yetkisi olmayan konuya yorum yapmasına sinirlendim
Bence sizin ekstra hassas olduğunuz bir konu bu. Yorum yetkisi dediğiniz şey kadın size kalkıp niye kapandın dememiş.

Ben açık biriyim, profil fotoğrafım dekolteli bir foto olsa ve yakın arkadaşım kalkıp "bunu mu yaptın, bence gereksiz dekolte olmuş bu foto" dese "yetkin olmayan konuda yorum yapma" demem döner bir bakarım "acaba gerçekten kötü mü duruyor" diye. Fikrim aynıysa "yok ya ben sevdim kalsın" der geçerim. Kalkıp "sen benim giyimime mi karışıyorsun, baskı mı kuruyorsun üstümde" demem yani.

Eğer arkadaşınız yolu yordamıyla söylediyse bence gereksiz tepki vermişsiniz.

Sadece yüzüm görünüyordu fotoda.

Sadece yüzüm görünüyordu fotoda.
Sadece yüzünüz görünüyorsa başınızın kapalı olduğu anlaşılmıyor olabilir, dolayısıyla profil resminizde tesettürlü olduğunuz belli olmuyorsa arkadaşınız da bu yüzden demiş olabilir size.
Dediğim gibi neyi nasıl söylediğini siz biliyorsunuz, ben sadece burada verdiğiniz cevaplardan eğer arkadaşınız düzgün bir şekilde ifade ettiyse bu konuda fazla hassasiyet göstermiş olabileceğinizi düşünüyorum.

Her ne olursa olsun zaten istemediğiniz kimseyle de arkadaşlık etmek zorunda değilsiniz. Eğer arkadaşınızdan rahatsız olduysanız mesafe koyarsınız rahat edersiniz, kadıncağız da yakın arkadaşım dediği birine yorum yaparak rahatsızlık vermemiş olur. Benim arkadaşım arkamdan böyle düşünüp konuşsa üzülürdüm şahsen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…