- Konu Sahibi Bohemianrapsodi
-
Konuşmak istemiyorsan ilisme.
Bazen insan insana gıcık olabilir. Hele de böyle stres dolu olduğumuz günlerde. Bence arana biraz mesafe koy ,aradığında müsait olma,sen arama... Bir süre sonra an gelir yeniden konuşmaya başlarsınız.
Ama şimdi zoraki konuştuğun her an daha da uyuz olacaksin.
Benim de beş ay kadar önce bir arkadaşım gelmişti başka şehirden yanıma. Kaç yıllık arkadaşım ama kızın kafa yapısına, önceliklerine, bencilligine uyuz oldum. Soğuk savaş vardı resmen aramızda. Gitti,neredeyse beş ay konuşmadık. Geçen hafta Instagram'dan komik bi video göndermiş benim yaşadığım bir seyle de alakalı. Baktım artık kıl olmuyorum, uzun uzun konuştuk geçen zamandan -neler yaptıklarımizdan falan...
Doğal seyler bunlar. Herkes arkadaşına uyuz olabilir
Bende bunu diyorum yakın arkadaşsanız zaten birbirinizi böyle sevmiş, böyle kabul etmişsiniz birbirinize bir seyler söyleyebilirsiniz yakınlıktan dolayı haraket değil tabiki bu hemen onu kötü mü yapar yada bu kadar pamuk ipliğine mi bağlı soğumak için..Evet soğudum çünkü ortada bir şey yoktu. Görünen bir saç, boyun falan yoktu. Saçımı kapşon ile kapatmamam gerektiğini söylemesini yanlış buldum çünkü ben onun arkadaşı olarak kıyafetlerinin boyuna uzunluğuna, kısalığına, miniliğine vs karışmıyorum. Eşim de karışmaz bana. Babam da karışmazdı. Şimdi arkadaşımın böyle söylemesini tuhaf buldum yadırgadım.
Bana göre normal neden çünkü bu yorumun sizi etkılemesine izin verdıgınız kadar yorumu yapan kişi size mudahale edebilir özgürlüğünüzü kısıtlayabılir
Birisi bir şey söyledi diye vay efendim özgürlüğümü kısıtlayacak falan bunlar bana göre uç şeyler
bir de yakın arkadaşım demişsiniz
keza ayrıca buna katılmıyorsanız ya da sizin için anlamı farklıysa arkadaşı umursamayın
Arkadaş yargılar 7 kat yabancı da yargılar
bu arada iyi yorumların hepsi iyi ve kötü tarafların yargılanmasıyla ortaya çıkar
Etkılemesine izin vermezsen böyle hissetmezsiniz
yanı yargılamak sonuca ulaşmak için iyi bir metod bunu yazmamın sebebi kk da yargılama kelimesine karşı gordugum bir önyargı
Bende bunu diyorum yakın arkadaşsanız zaten birbirinizi böyle sevmiş, böyle kabul etmişsiniz birbirinize bir seyler söyleyebilirsiniz yakınlıktan dolayı haraket değil tabiki bu hemen onu kötü mü yapar yada bu kadar pamuk ipliğine mi bağlı soğumak için..
Neyi ne şekilde söylediğini siz daha iyi tayin edebilirsiniz ama karışma olarak değil şaşırma olarak demiş de olabilir.
Ben de kapalı yakın bir arkadaşım profil resmini kapşonla koysa ne olduğunu anlamak için fotoğrafı büyütüp niye başörtü yerine kapşonu tercih ettiğini sorabilirim mesela. Bu yargılamak, karışmak, baskı yapmak değil ki.
Yani iyi niyetli ama yanlış şekilde söylediğini düşünüyorsanız gereksiz bir yorum olmuş der geçersiniz. Rahatsız olduysanız arkadaşlığınızı sürdürmek zorunda değilsiniz.
Bu da yeni çıktı.
Başörtüsü yerine bone takıp üstüne kapüşon geçirmek.
Güzel olduğunu düşünüyorlar bir de.
Bu arada siz tesettürlü değilsiniz. Tesettür başka bir mevzu, evet örtünmektir maksat ama nasıl örtünmek? Değil mi... Lütfen bu kadar da basite indirgemeyin.
Arkadaşınız çok samimi ise tolere edilebilir. Hemen soğumak kopmak gerekmez.
Özgürlük kısıtlaması filan, fazla kasmışsınız.
Bazı konularda da özgürlük diye diye ipin ucu kaçtı sanki.
Benım etkilendiğim yargılamalar kendimi sorgulamaygirdiğim yargılamalardırEtkilemesine izin vermemeyi bilmiyorum belki de beceremiyorum
Nasıl yani?Başörtüsü yerine derken? Ben böyle bir şey demedim. Kışın çekilmiş bir foto ve usudugum icin kapşon giymiştim.
Benım etkilendiğim yargılamalar kendimi sorgulamaygirdiğim yargılamalardır
Arrkadaşınızın yorumundan sonra acaba mı diye dusunmeye başlamış olabilir misiniz?
eğer böyleyse bu da normal
Herkes yorum yapar sadece söylemezHayır acaba diye düşünmek değil de, arkadaşımın yorum yetkisi olmayan konuya yorum yapmasına sinirlendim
Nasıl yani?
Başörtünüz vardı ve üzerine mi kapüşon taktınız?
Yoksa direkt bone üstüne mi?
Bence sizin ekstra hassas olduğunuz bir konu bu. Yorum yetkisi dediğiniz şey kadın size kalkıp niye kapandın dememiş.Hayır acaba diye düşünmek değil de, arkadaşımın yorum yetkisi olmayan konuya yorum yapmasına sinirlendim
Bence sizin ekstra hassas olduğunuz bir konu bu. Yorum yetkisi dediğiniz şey kadın size kalkıp niye kapandın dememiş.
Ben açık biriyim, profil fotoğrafım dekolteli bir foto olsa ve yakın arkadaşım kalkıp "bunu mu yaptın, bence gereksiz dekolte olmuş bu foto" dese "yetkin olmayan konuda yorum yapma" demem döner bir bakarım "acaba gerçekten kötü mü duruyor" diye. Fikrim aynıysa "yok ya ben sevdim kalsın" der geçerim. Kalkıp "sen benim giyimime mi karışıyorsun, baskı mı kuruyorsun üstümde" demem yani.
Eğer arkadaşınız yolu yordamıyla söylediyse bence gereksiz tepki vermişsiniz.
Sadece yüzünüz görünüyorsa başınızın kapalı olduğu anlaşılmıyor olabilir, dolayısıyla profil resminizde tesettürlü olduğunuz belli olmuyorsa arkadaşınız da bu yüzden demiş olabilir size.Sadece yüzüm görünüyordu fotoda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?