Yakın arkadaşımdan soğudum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum dediğim bir insan bana göre yanlış bir şey yapsa ben de söylerim onun söylemesini de isterim. Bazı insanlar tesettür konusunda hassas oluyorlar. Yakınlığınıza güvenerek söylediğini düşünüyorum. Toplumda absürt bazı durumları eleştiriyor insanlar bu konuda. Belki insanlar tarafından eleştirilmenizi önlemek için yapmıştır. Ben olsam böyle düşünürdüm. Tesettürlü değilim ancak bu konuda hassas olan bazı arkadaşlarımın birbirlerini uyardıklarına şahit oldum

art niyetli mi bilemem de saçmalamış, ona ne ki? ben çok yakın bir arkadaşımı, işimle alakalı saçma sapan konuştuğu için silmiştim ve hiç de pişman olmamıştım. hiç bilmediği bir konu hakkında karşı tarafı küçük düşürmek için çok bilmişlik yapan insanlardan nefret ederim. benim arkadaşım bana tam da böyle bir şey yapmıştı. fakat ben tek bir yoruma göre bu kararı almadım, son zamanlarda bana sebebini bilmediğim bir şekilde saçma sapan saldırmaya başlamıştı. uzaklaşmıştık da zaten. sırf negatiflik olsun diye yorum yaptı, ben de açık açık ona dedim ki, ben senin saçmalıklarına sırf arkadaşız diye sabrettim ama artık yeter, soğudum ve seni artık hiç sevmiyorum. sakın bana bir yerlerden ulaşmaya çalışma, dedim. zamanında benden aldığı 100 lira vardı borç olarak, onu da istedim. borcunu öde sonra numaramı sil dedim yani, ondan mı çekineceğim.

Ya bir de yakınlaştırıp göreceği bir fotoğrafsa resmen açık arar gibi o ne öyle. İstediğin tarzda örtünebilirsin. Arkadaşına "profil fotom iyi mi bi baksana" demedigin sürece incelemesi ve böyle bir konuda üstelik 'yorum' yapması çok saçma. Ha saçma ama illa uyarasi geldiyse telefonuna mesaj atsın ya da arasın. Neden herkesin gözü önünde?

Yorum yazmamış. Konu sahibi düzeltti sonradan yazdığı mesajlarda. Özel mesaj atmış

Bence senin kötülüğün için söylenen bir şey yok ortada. Dininin gereğini yaptın kapandın madem o da uygun olmayan bir şey gördüğü için belirtmek istemiş sadece. Ki sana bunu ayrı bir mesajda belirtmiş. Bence soğuyacak bir durum yok ortada ama genel olarak seni eleştirmelerinden hoşlanıyorsan belirtebilirsin arkadaşına. Böylece kimse kimseyi istemeden de olsa kırmaz...

Bone nereden çıktı? Başörtümün üzerine taktım.
Sosyal medyada öyle kapalılar görüyorum. Hiç görmediniz mi, direkt bone üstüne kapüşon takıyorlar, sizi de öyle sandım.

O halde arkadaşınız bariz saçmalamış.
En basitinden kışın montlarımızın kapüşonlarını örtüyoruz başörtü üstüne..neyse, cidden saçmalamış..

Ama ben onun kıyafetlerine yorum yapmıyorum. Ortada yanlış olabilecek bir durum da yok. Aksine görünen bir yer de yok. Kusur bulma çabası gibiydi düşüncesi
Bende zaten kendince "yanlş" kelimesini kullandm. Hem cevabnı güzelce verirsn konu kapanır soğuyup arkadaşlığı bitirme noktasna geldyse düşüncenz çok yakn değilmişsiniz..

Yakın veya samimi arkadaş olayı zor çünkü arkadaşlık uzadıkça dayatmalar, psikilojik baskı, kıskançlıklar ön planı çıkıyor belli yaştan sonra etrafınızfa buna benzer yakın arkadaş var ise bir de birbiniriniz ile uyumlu değilseniz o arkadaşlık pek uzun sürmüyor

Benimde yakın arkadaşım yaşlı bir arkadaşıma bu yaşınla başında neden namaz kılmıyorsun dedi, kadının moreli bozup gitti,
Din de mutlaka bunu söylenmesi uyarılması gerekiyormuş ama yaşlı arkadaşım üzüldü, canı sıkıldı bunu yaşlı arkadaşıma söyleyen de yaşı geçkin evlenmedi onada evlen dediğimizdem küsüp konuşmuyor bizde evlenmek sevap diyemiyoruz hemen alınıp küsüyor

Abartmissiniz bence.
Tesettursuz olsaydiniz su sac sekli yakismamis da diyebilirdi.
Tesetturluyken dikkat et de diyebilir, birbirlerine hakki ve sabri tavsiye edenler haric herkes ziyandadir buyuran ayet biz muminlere inmediyse kime indi?
Uslubu kotu degil, niyeti de iyidir, hep yanimda oldu diyorsunuz
O zaman soguyacaginiz varmis sogumussunuz diye dusundum ben

Eğer özelden yazdı ise sizi uyarmak istemiş olabilır çünkü yakın arkadaş diyorsunuz.kendine göre doğrusu bildiğini düşünerek seni uyarma isteği güzel birsey . Ama genelden yazdiysa veya yakın bir arkadaşın değilse çok ayıp etmiş.

İkinizin yaşam tarzında farklılık var, olmasaydı böyle konu büyüyüp bu noktaya gelmezdi, onun açık olup seninde kapalı olmandan dolayı her zaman yanlış anlaşmalar olacaktır en iyisi arkadaşlığı sonlandırmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…