Lütfen biribirimize hakeret etmeyelim.Olumsuz yorumda bulunan arkadaşlara saygı gösterelim.Dinlemeyi bilmemiz gerekir.Nasıl bana burda kendimi ifade etme imkanız tanıdıysanız , olumsuz düşüncelere de saygı gösterelim.En başında ben gösteriyorum.Lütfen birbirmize saygılı olalalım.
bunlar asamadir. amerika'da da avrupa'da da sirf escinsel diye oldurulen, hem de iskenceyle oldurulen onlarca insan vardi. "hate crime" kategorisine giriyor bu. artik eskisi kadar yok cunku heteroseksuel insanlar homoseksuel insanlarin da allah'in yarattigi insanlar olduguna ikna oldular.
turkiye'de de oldurulen cok escinsel var, olacaktir da, ama zamanla azalir. insan vicdanini ve aklini kullanmaya basladikca ve devam ettikce baska insanlarin yasama hakkina saygi duyacaktir.
boys don't cry 'i izlemenizi tavsiye ederim arkadaslar.
hepimiz tabiki allahin yarattigi kullariz. herkes hesabini kendisi vericek.lezbiyen gay farketmez herkesin hesabi kendinden sorulacak.
ama su da var sizinde dediginiz gibi hicbir dinde bunun yeri yok. yani izin verilmemis. konu dine gelip dayaniyor istesekde istemesekde dinle bagdasiyor. inan bir insan icinde kabullenmek zor oluyor.
kabullenemeyen arkadaslarida anlamak lazim.a.s.
evet her konunun oldugu gibi bu konu da dondu dolasti dine dayandi. ve ben her dine dayanan konuda soyledigimi soyleyecegim yine:
herkesin dini kendinedir. herkesin din yorumu ayridir. hicbir musluman bir digeriyle ayni degildir, mutlaka ayrildigi noktalar vardir. A kisisi B kisisinin inandigina inanmiyor diyie dinsizdir demek degil. kimseyi inanc sahibi olmamakla suclayamayiz inanci bizimkiyle bagdasmiyor diye.
bir insan pekala hem escinsel hem de dindar olabilir. sen escinselsin, dinini icra edemezsin, ya da dinsizsin diyemeyiz. illa diyecek biri varsa o da tanridir.
Lütfen biribirimize hakeret etmeyelim.Olumsuz yorumda bulunan arkadaşlara saygı gösterelim.Dinlemeyi bilmemiz gerekir.Nasıl bana burda kendimi ifade etme imkanız tanıdıysanız , olumsuz düşüncelerin sahipleri kendilerin ifade etme hakları var..Bu hakka en başında ben gösteriyorum.Lütfen birbirmize saygılı olalalım.
Saygı gösterilmediğine karar verecek olan ben değilim.Ne yapabilirim ki.Kimseye kendimi zorla sevdiremem,beğendiremem.Sadece kendimi anlatabilirim ve yapıyorumda zaten.Ama daha fazlasını yapamam.Birinin bana saygı göstermesini zorla sağlayamam.Bu insanın ancak içinden gelir.Saygı göstermiyorsa kendi bileceği iştir.Bana saygı göstermiyor diye forumdan kimseyi atamam ,attırımam.
Çok yakından tanıdığım bir arkadaşım var.Allaha ininiyor.Çok dindar.Ailesi fazlasıyla dindar.Namaz kılıyor.Oruç tutuyor.Allahın emrettiği herşeyi yerine getiriyor.Başını kapattı sırf bunun için.Ama o bir lezbiyen.İnternette tanıştık sonra yüzyüze buluştuk.Gözlerime inanamadım.Nasıl olabilir ki dedim içimden.Yaptığımız şey çok büyük bir günah biliyorsun değil mi dedim ona, oda bana '' evet biliyorum ama Allahda benim neler hissettiğimi çok iyi biliyordur, günahlarımı affetmesi ona dua ediyorum hergun ''demişti.
Çoğunuzun aklınızda bile gelemeycek kadar kişileriz biz.Lezbiyen bir kadın olarak benim bile aklım ucundan geçmeyecek bir kişi , lezbiyendi.Kadınları seviyordu.Allahın yasakladığını.
aynen katılıyorum from6234. çok şaşırdım ben de.... neyse bende artık yazmayacağım bu konuya...sadece okumakla yetinmek en iyisiymiş demek......eh siz lezbiyenler de çok alıngan oluyorsunuz ne dedi okypete seni savundu sappho
sana hakaret edenlere karşı seni savunan birine yazacağın en alakasız mesajdı sanırım bu.
bir de çok övüyorsun lezbiyenliği siz de insansınız işte çok farklıyız vs. demenin ne manası var hem sizlerden bir farkımız yok diyorsunuz hem aslında çok farklıyız diyorsunuz
kimse kendisini aşırı derece önemsememeli ve dünyada eşcinsellerin sorunlarının bin katı fazlasını yaşayan insanlar da var bu konuya da son mesajım
Hayır yine yanlış anlaşıldım.Ben sadece nasıl burda kendimi anlatabiliyorsam.Beni anlamanızı istiyorsam.Bırakın diğer kişilerde kendilerini anlatsın.Özür dilerim yine.Ben asla kendimi fazla önemsemiyorum.Yanlış da anlamayın sakın.Benım durumumu meşrulaştırmak , empoze etmek gibi bir niyetim asla yok.Sadece kendimi , bizleri anlatmak, varlığımızdan haberdar olmanızı istedim.Çoğunuz bana harika destek verdiniz, tahmin bile edemeyeceğim kadar iyi davrandınız.
Bu yüzden sizlere ne kadar teşekkur etsem azdır.Ama nasıl ben kendimi ifade edebiliyorsam ve bana izin veriyorsanız burda.Hayat tarzları başka şekilde olan kişilerinde hayat tarzlarına saygı duymamız gerektiğini düşünüyorum.Benim hayatım böyle , ben bu konuda hassas kişilerin hassiyaetine gerekli özeni göstermezsem.En başımdan kendimi ifade edemem onlara.Özen göstermeliyim ki , beni anlamaya çabalasınlar.Benim gerçekten samimi olduğumu bilmelerini istiyorum.Bir başkasının sizin hayat tarzınıza mudahele etmesini istemezsiniz değil mi, bende istemiyorum.Ama bakın konu eğer birbirmize girseydik , ben burda bana saygı duymayanlara gerekli hassasiyatı göstermemiş olsaydım bu konu kilitlenebilirdi.Ve ben kendimi ifade etme olanağım elimden alınırdı.Buna rağmen bu konu hala açık ve ben hala konuşabiliyorum.
Olayın bu tarafında olmak o kadar çok farklı ki.Seni sevmeyenleri bile dinlemen gerek yoksa senin konuşabileceğin ortam kalmaz.
Hayır yine yanlış anlaşıldım.Ben sadece nasıl burda kendimi anlatabiliyorsam.Beni anlamanızı istiyorsam.Bırakın diğer kişilerde kendilerini anlatsın.Özür dilerim yine.Ben asla kendimi fazla önemsemiyorum.Yanlış da anlamayın sakın.Benım durumumu meşrulaştırmak , empoze etmek gibi bir niyetim asla yok.Sadece kendimi , bizleri anlatmak, varlığımızdan haberdar olmanızı istedim.Çoğunuz bana harika destek verdiniz, tahmin bile edemeyeceğim kadar iyi davrandınız.
Bu yüzden sizlere ne kadar teşekkur etsem azdır.Ama nasıl ben kendimi ifade edebiliyorsam ve bana izin veriyorsanız burda.Hayat tarzları başka şekilde olan kişilerinde hayat tarzlarına saygı duymamız gerektiğini düşünüyorum.Benim hayatım böyle , ben bu konuda hassas kişilerin hassiyaetine gerekli özeni göstermezsem.En başımdan kendimi ifade edemem onlara.Özen göstermeliyim ki , beni anlamaya çabalasınlar.Benim gerçekten samimi olduğumu bilmelerini istiyorum.Bir başkasının sizin hayat tarzınıza mudahele etmesini istemezsiniz değil mi, bende istemiyorum.Ama bakın konu eğer birbirmize girseydik , ben burda bana saygı duymayanlara gerekli hassasiyatı göstermemiş olsaydım bu konu kilitlenebilirdi.Ve ben kendimi ifade etme olanağım elimden alınırdı.Buna rağmen bu konu hala açık ve ben hala konuşabiliyorum.
Olayın bu tarafında olmak o kadar çok farklı ki.Seni sevmeyenleri bile dinlemen gerek yoksa senin konuşabileceğin ortam kalmaz.
Çok yakından tanıdığım bir arkadaşım var.Allaha ininiyor.Çok dindar.Ailesi fazlasıyla dindar.Namaz kılıyor.Oruç tutuyor.Allahın emrettiği herşeyi yerine getiriyor.Başını kapattı sırf bunun için.Ama o bir lezbiyen.İnternette tanıştık sonra yüzyüze buluştuk.Gözlerime inanamadım.Nasıl olabilir ki dedim içimden.Yaptığımız şey çok büyük bir günah biliyorsun değil mi dedim ona, oda bana '' evet biliyorum ama Allahda benim neler hissettiğimi çok iyi biliyordur, günahlarımı affetmesi ona dua ediyorum hergun ''demişti.
Çoğunuzun aklınızda bile gelemeycek kadar kişileriz biz.Lezbiyen bir kadın olarak benim bile aklım ucundan geçmeyecek bir kişi , lezbiyendi.Kadınları seviyordu.Allahın yasakladığını.
nasil bir insanin kendini "merhaba ben heteroseksuel ayse" seklinde tanitmasi komikse bir baskasinin kendini "ben lezbiyen necla" seklinde tanitmasi da o kadar komik. kimligi cinsel tercihi olan bir insanin toplumsal sorunlara duyarsiz olmasi cok sasirtici degil. ama bunu butun escinsellere maletmek de dogru degil. sanirim sen aksi ornekleri cok yasamissin, ben yasamadim fazla. tanidigim butun escinseller cevrelerine karsi (bilhassa ulkemizdeki azinlik sorunlarina karsi) duyarli, tepkili ve aktifler.
bu topikte daha fazla yazmayacagin icin zaten konu disi oldugu icin meseleyi uzatmiyorum, bir baska topikte tartisiriz
a.s.
okypete ve from6234
Ne olur bu konaya yorumda bulunun.Düşünceleriniz o kadar değerli ki benim için beni bundan mahrum bırakmayın.Yanlış anlamış olabilirim sizleri ama ne olur yorumda bulunun.
Her ikinize de yüzlerce kez tşk ederim şimdiye kadar olan tüm yorumlarınız ve düşünceleriniz için.
bu dernek hakkinda fazla bilgim yok, hatta hic yok. turkiye'de bir escinsel dernegin varligina bile sasirdim ama sevindim. attiklari slogan neye karsilik, ne baglamda hangi kontekstte bilmiyorum. orda degildim. once bunu bilemem lazim. durup dururken atilan bir slogansa komik olmus, gulerim :)
onun disinda belli bir amac icin kurulan dernegin topluca bir olaya tepkili olmasini beklemek bence dogru degil. nasil -mesela- ataturkcu dusunce dernegi her insan haklari ihlali meselesinde dernekce varlik gostermiyorsa bir escinseller derneginin topluca bir mesele icin kendini gostermesi beklenmemeli. ben beklemem. ha. gene de gosterirler, ordadirlar bu da onlarin artisi olur.
netice itibariyle dernekler belli bi amac icin kurulur. baska sorunlara topluca duyarli olmalari gerekmez. ama diyorsan ki bir lezbiyenler dernegi var, hicbir zaman herhangi bir kadin haklari aktivitesinde var olmadilar, o zaman ben de sasiririm, ne ayip derim.
ne olursa olsun bir alt grubun hareketini buyuk kumeye maletmem ben. tek tek insanlara bakarim evet. fasulye sevenler dernegi lahanalara kufretti diye butun baklagiller terbiyesizdir diye bir sey yok yani :)
insan hayatının yolunu kendi çizer nasıl yaşayıp yaşamayacağını kendi bilir cinsel istekleri yüzünden kimseyi yargılayamayız ama türkiyede yasıyoruz pardon ben kendim adına konusayım türkiyede ve müslüman bir ülkede yaşıyorum ileride cocuklarımın karsıma geçip benim cinsel tercihim farkı demesini istemiyorum arkadaşımız bizden kaçıyorsunuz demiş aslında kaçmak değil cocuklarımızın sizin seçtiğiniz yoldan gitmelerini istemiyoruz o sizin seçiminiz ama ben isterim ki cocuklarımın ve benim bu sekilde arkadaşlıklar kurmasını istemem rabbim herkeze düşünme duyğusu vermiş sizin için hayırlısı neyse insallah o olur selamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?