Yakn zamanda Nianlanacak ve Nianlanm kzlar, buyurun sohbete:)

Hayatım hazırlıklar nasıl gidiyor?j

iyi gibi janım işte kosturuyoruz ama hala gelınlık begenemedım nişanlımın işleri cok yogun bir türlü cıkamadık beraber bakmaya zamanda azaldı napıjam bılmıyorumakannehir

janım nikah işlemleri derken ne yapıyosun bizim nikah salonu tutuldu ama daha işlemleri yaptırmadık

Hayırlı akşamlar arkadaşlar..Nasılsınız?
Çeyiz topiğinde yatak odaları bölümüne bir konu açtım
Bir seçim yapmam gerek sizde bakıp yardımcı olurmusunuz?
Öpüyorum hepinizi...

canım biz bayramda nikah yapıcaz da.onun için. sağlık raporu ikametgah falan. bi de benim kaydım burda biz manisada nikah yapıcaz o yüzden izin belgesi isteniyor

hava ne kdr soğuk kızlar burnumun ucu,parmaklarım dondu....çok soğuk çok...

çok hem de çok soğuk. kızlar burda afyonda yani dağların tepesinde kar var. hatta dün biraz yağdı yağmurla karışık

iyi akşamlar kıslar nasılsınız
bugün sözlümün nişan kıyafetini aldık ayakkabı kemer takımı falan hazırlanmaya başladık

selam kızlar, şimdi benim sormak istediğim bişey var size, ben söz ve nişan arasındaki farkı bilmiyorum, bizim ailede biraz değişik oluyo galiba, iki genç anlaşınca istemeye gidiliyo ve hop yüzükler takılıyo nişan söz filan olmuyo ardından. normalde bu nasıldır, önce aileler tanışır sonra kız istenir sonra söz yapılır sözden sonra ne kadar zaman geçer nişandan önce bana biraz bilgi verseniz ne hoş olur biliomusunuz, ben çok özeniyorum da burda sözü nişanı ayrı olan hanımefendilere :)

bnm sözüm olmadı direk nişan yaptık.
nişan söze göre daha teferruatlı daha masraflı
söz yapıpta nişan da yapan var
sadece söz yapıp evlenen de var zaman aralığı çoksa yine aynı
mesela istemeye gelinir söz olur işte havlu v.s. bişeler koyulur kolonya çiçek çikolata ve tek taş alınır istendikten sonra söz yapılır o gün
bi kaç ay sonrada nişan yapılır
nişanda daha çok masraf oluyo tabi
ay valla bildiğim kadarıyla yazdım ama belkide daha farklıdır :roflol:

peki hadi kız istendi yüzük iflan takıldı sonrada nişan olacak. nişanda ne konuşuluyor, ne takılıyor?

canım bize hem tanışmaya hem istemeye bir pazar günü gündüz geldiler . istediler ama bizimkiler düşünelim gibi bişiler dedi , ilk geldiklerinde kız verilmezmiş hemen bizim adetlerde :)
sonra aynı hafta perşembe günü geldiler tekrar , yine istediler bu defa babam verdi beni, birde tektaş almışlar onu taktılar böylece sözlenmiş olduk,
tam bir ay sonrada nişanımız oldu , halihazırda7 aylık nişanlıyız.

hayırlısı olsun cnm.
işlemler zor mu?ama bak şöyle bişey var bizde genelde nikah işlemlerini sadece kız tarafı yapar erkek tarafından hiç kimse gelmez.
sizinde bu adete uygun olmuş biraz.
hemen tarih veriyorlar mı nikah için?

peki hadi kız istendi yüzük iflan takıldı sonrada nişan olacak. nişanda ne konuşuluyor, ne takılıyor?

selam canım
bizde istemeye geldiler bu arada da tanışma oldu normalde tek taş takıcaklardı ve ince söz yüzükleri var onlardan fkt kısa bir süre sonra nişanımız olucağı için ve tek taşıda nişanlım daha evvel aldığı için takı takılmadı ince yüzüğüde ben istemedim gereksiz geldi
o gün sadece istediler yani çikolata çiçek.
3 hafta sonra nişan yaptık

nişanda ne konuşuluyor sorusuna gelince valla bizde müzikli oldu herkes oynadı fln konuşmaya fırsat kalmadı ama havadan sudan konuşulur herhalde.
nişanda sizin adetlerinizi bilemem ama bizde birşey takılmaz nikahta takılır.
o yüzden küçük hediyeler vardı bileklik kolye nişan yüzükleri bu kadar.
ama bazı adetlere göre bilezik fln alıyorlar

ayyy ne uzun yazdım beee

Selam kıslar...Nasılsınız??
Şu evlilik öncesi aşamalar tatlı heyecanlar..Ama bazende geriyor insanı..Mesele sözlümle benim düğün tarihi hakkında ailelerin farklı fikirleri gibi:sm_confused: Babam eylül ayına olmaz diyor (kız kardeşiminki ile aramızda 2 ay kadar süre olduğundan kısa buluyor haklı olarak bu süreyi) diğer taraftan aşkımın ailesi 2011 e uzatmak istemiyor ee bende 2010 yılının sonlarına yani kış aylarında istemiyorum...Ne olacak bu işin sonu?:dilcikar:

zeynepcim yok zor değil. ama sürüo tabi yine. bi de ben 11 e kadar yapıorum çünkü okula gidiorum öğleci oolduğum için. yarın da hastaneye gidicem. şimdi canım ikimiz de farklı illerde olduğu için herkesin işlemini kendi memleketinde yapması gerekiyor.biz de belgeleri babama yollucaz o da bize gün alıcak

benim tanışma isteme oldu eee gelmişken yüzük takılsın istedik nişanlımla tektaş ve tek sıra tamtur aldık. şubat tatilinde oldu söz. nişanda ağustosta. aslında aynı memlekette olunca söz saçma tabi. zaten benim de söz değil de maksat parmağımda yüzük bulunsun. millet sormasın kızın var mı bişeyi die. çok oluyo da mağlum okullara kız bakmaya gelinio burda

off çok stresli bir iş yaa.
sangi hep bir engel olucakmış gibi korku var nedense bende.
sizde de var mı bu korku yoksa benimki anormal bir durum mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…