• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalnız ana babalarımız:(

Sizin anne yalnızsa benimki ölmüş biz gömmeyi unutmuşuz herhalde. Babam öldü gitti 10 seneyi geçti, bir kardeşim var yurtdışına yerleşti, ben ülkenin alakasız bir köşesinde.. Ağır konuşurdum da gece gece uğraşamayacağım laf anlatmaya çalışmakla. Allah sınar deyip geçeyim.

Bir de yaşlılar öyle olmaz, yaşlılar şunu sever, yaşlılar bunu ister.. Amma atıp tutmuşsunuz. Reenkarnasyona falan mı inanıyorsunuz, hangi hayatınızda yaşlılığı deneyimlediniz? Veya nasıl tüm yaşlıları aynı kefeye koyup hepsinin aynı şeyi isteyebileceğini düşünüyorsunuz? İyi misiniz?

Başlığı okuyunca ebeveyn kaybetmenin acısını bildiğim için iki satır teselli yazayım diye geldim, buram buram düşüncesizlik cayır cayır şımarıklık kokan bir şey çıktı konu.

Babanız yarın evindeymiş, benimki kalkıp gelemiyor mezarlıktan onu ne yapacağız?

Tövbe estağfurullah.

Benim tanıdığım çocukları evlenip giden insanlar genelde yeniden bir şeylere sarıyor. Hobidir, yazliktir, sebze yetiştirmektir... Gayet de mutlu görünüyorlar. Hatta evden giden çocukları birkaç sene sonra onlara dadı muamelesi yapıp geri cagirdigi zaman çoğunun bu birkaç yıllık sessiz, sakin , huzurlu yaşantısını birakip yeniden çocuk kaosuna dönmekten dolayı yakındıkları da çok olmustur,kendi kulagimla duyduğum.
Babam biraz açık sözlüdür, yazları memlekete giderler, bizde çocuklar olarak gideriz yanlarına, akrabalar yeğenler, evler yakın olduğu için birada olunur hep. En son İstanbul'a dönen kuzenimden sonra x'de gitti kendi halimize kaldık şükür demişti telefonda 😅. Belli bir yaştan sonra yalnız kalmayı, sakinliği daha çok seviyorlar bence. Ama konu sahibi de dram seviyor fazlasıyla yapacak birşey yok.

Ne kadar tahammülsüzsünüz! Yorum yapanları biraz empati yapmaya davet ediyorum. Ananızı ya da bananızı hiç mi gariban görüp, içinize o üzüntü gelmedi. Bazen bir yürüyüşü, bazen oturuşu, bakışı... Evlenmeseydin yazmak için yormayın kendinizi. Anlamaya çalışın abarti mı geldi hisli bir anına denk gelmiştir, senin de bir yuvan artık felan diyebilirsiniz.

Sizin anne yalnızsa benimki ölmüş biz gömmeyi unutmuşuz herhalde. Babam öldü gitti 10 seneyi geçti, bir kardeşim var yurtdışına yerleşti, ben ülkenin alakasız bir köşesinde.. Ağır konuşurdum da gece gece uğraşamayacağım laf anlatmaya çalışmakla. Allah sınar deyip geçeyim.

Bir de yaşlılar öyle olmaz, yaşlılar şunu sever, yaşlılar bunu ister.. Amma atıp tutmuşsunuz. Reenkarnasyona falan mı inanıyorsunuz, hangi hayatınızda yaşlılığı deneyimlediniz? Veya nasıl tüm yaşlıları aynı kefeye koyup hepsinin aynı şeyi isteyebileceğini düşünüyorsunuz? İyi misiniz?

Başlığı okuyunca ebeveyn kaybetmenin acısını bildiğim için iki satır teselli yazayım diye geldim, buram buram düşüncesizlik cayır cayır şımarıklık kokan bir şey çıktı konu.

Babanız yarın evindeymiş, benimki kalkıp gelemiyor mezarlıktan onu ne yapacağız?

Tövbe estağfurullah.
anneniz babanız adına üzüldüm , "ölmusde gommemisiz ,sizinki yarın geliyormuş benimki kalkıp gelemiyor mezarlıktan " falan..insanın yüreği dayanmaz bunlari söylemeye de yazmayada ...siz bende şu konudan dolayı simariklik sezdiyseniz bende sizde katılaşmış kalp sezdim gamsizlaşmis ruh sezdim.

Ne kadar tahammülsüzsünüz! Yorum yapanları biraz empati yapmaya davet ediyorum. Ananızı ya da bananızı hiç mi gariban görüp, içinize o üzüntü gelmedi. Bazen bir yürüyüşü, bazen oturuşu, bakışı... Evlenmeseydin yazmak için yormayın kendinizi. Anlamaya çalışın abarti mı geldi hisli bir anına denk gelmiştir, senin de bir yuvan artık felan diyebilirsiniz.
onlara bu üzüntü çok saçma geliyor çünkü kendi kalpleri ailelerine karşı soğumuş canım ne derseler desinler..oyuzden sacma geliyor zaten böyle ince düşünceler..keşke onlarda ailelerine karşı bukadar ince olabilselerdi

onlara bu üzüntü çok saçma geliyor çünkü kendi kalpleri ailelerine karşı soğumuş canım ne derseler desinler..oyuzden sacma geliyor zaten böyle ince düşünceler..keşke onlarda ailelerine karşı bukadar ince olabilselerdi
Tebrikler en hayırlı evlat siz seçildiniz.

Bence anneniz yalnız kalıp kafasını dinlediği için mutlu bile olabilir 😊
ben anne babama bazen oyle yalnız olduklarını sezdiklerimde moral veriyorim.telefondan diyelim..ohh kafa dinliyorsunuz demek balkon keyf harika falan diyorum , aman kafa dinlemek de biyere kadar sizlerin torunlarimizin civiltisini seyretmek daha güzel be yawrum siz iyi olun da demişlerdi ...hepsi öyle düşünmez tabiki ama en azından benim anne babam öyle...

yani şunu şuraya yazarken annesi babası ölmüş, boşanmış yalnız kalanları düşünmeden yazmakta ne bileyim..
bugün gittim 70 yaşında adam yemek yapıyordu kendine.
yine bir sürü dil döktüm bizim olduğumuz semte taşın diye..
ayıp yani şu yazdığınız.
neye göre kime göre ayıp ? benim profilim , benim açtığım konu ve esasında benim kalbimin derdi....

Tek yaşamak gibisi var mı ya da sevgilinle/ esinle yasamak gibisi ? Tek yaşayayım ama gece sevgilimle yatayım istediğim zamanda arkadaşlarımla görüşeyim misss. Belki anneniz de memnundur yani ne abartmissiniz cocukları her an bir telefon uzağında yalnız değil ki.

Maksadim sizi eleştirmek değil yanlış anlamayın ama önce kızınız, sonra eşiniz şimdi anne babanızla ilgili açtığınız konulardan çıkardığım siz dramdan mutsuzluktan besleniyor gibisiniz. Hayatın akışında olağan olan şeyler bile canınızı yakıyor.
Normal geliyor mu bu size ?
Kendinize zararı var bu yaklaşımınizin sadece.
bazı insanlar bazı duyguları kontorlsuz yaşayabilir kimse dört dörtlük değil , herşeyi kafaya takmak da benim sorunum..hemcinslerimle derslesmek isteyerek rahaylayacahimi umuyorum ama hep aynı sonuç cogunluk öfke kusuyor konulara , argo dillerle , neyin nefreti neyin kini bu ..klavye delikanliligimi...halbuki konuyu saa bulanlar yorum yazmasın aradan çekilsin de aynı kafada olan insanlar birbiriyle derlessin belki bı nebze rahatlarlar...ama dili kalbi kötü dusuncesizce ağır eleştirenlerin çirkin sözleriyle dolup taşıyor konu , bu kk nin bir kuralı olmuş buna acil çare bulunsa iyi olur herkes kafasına göre konulara girip ahkam kesemez Mune Mune

anneniz babanız adına üzüldüm , "ölmusde gommemisiz ,sizinki yarın geliyormuş benimki kalkıp gelemiyor mezarlıktan " falan..insanın yüreği dayanmaz bunlari söylemeye de yazmayada ...siz bende şu konudan dolayı simariklik sezdiyseniz bende sizde katılaşmış kalp sezdim gamsizlaşmis ruh sezdim.
Hanımefendi sizin narin yüreğinizin söylemeye dayanamadığınız bizzat yaşıyorum ben, sormuştum sorumu geri alıyorum iyi değilsiniz siz.

Benim babam öldü. Arkasında liseye giden kardeşimi bırakıp öldü. Ölüm belgesini teslim aldım, gittim cenaze aracı ayarladım. Mezarlıktan defin izni aldım, kefenliğini aldım, tahtalarını ayarladım, şimdi sizin için boşuna yorduğum bu iki gözümle mezara indirilişini gördüm.

Sonra annem babamın yanına defnedilmek istiyor diye daha sapasağlam anneme mezar yeri satın aldım.

Katılaşmış kalpmiş. Gamsızlık nedir bir parça haberiniz olsa şu mesajı yazmazdınız bile.

Neymişmiş annesi bu akşam evde yalnız kalmışmış vah gidiymiş. Kaç ev kaç ocak her gece babasızlığa uyuyup her sabah babasızlığa uyanıyor insan üç saniye düşünse sizin şu yazdığınızı yazmaya utanır ama elbette sizden öyle bir şey beklemiyorum çünkü dramaqueen olmak tam da böyle bir şey.

Evet hanımefendi haklısınız anacığınız bu akşam yalnız kalmış hakikaten çok acı, torun sesi severlermiş ah pek dokunaklı. Benim babam bırakın torununu görmeyi, çocuklarının evlendiğini bile göremeden öldüğü için bizim üzülmemizr gerek yok, hepimiz oturup sizin için üzülmeliyiz.

Bu kadarı da aymazlık artık.

bazı insanlar bazı duyguları kontorlsuz yaşayabilir kimse dört dörtlük değil , herşeyi kafaya takmak da benim sorunum..hemcinslerimle derslesmek isteyerek rahaylayacahimi umuyorum ama hep aynı sonuç cogunluk öfke kusuyor konulara , argo dillerle , neyin nefreti neyin kini bu ..klavye delikanliligimi...halbuki konuyu saa bulanlar yorum yazmasın aradan çekilsin de aynı kafada olan insanlar birbiriyle derlessin belki bı nebze rahatlarlar...ama dili kalbi kötü dusuncesizce ağır eleştirenlerin çirkin sözleriyle dolup taşıyor konu , bu kk nin bir kuralı olmuş buna acil çare bulunsa iyi olur herkes kafasına göre konulara girip ahkam kesemez Mune Mune
Evet anneniz bu akşam evde yalnız kaldığı için çok dertlisiniz ama biz sizi anlayamadık.

Bende alintiladiginiz yorumumda size hakaret edip, kötü sözler söylemişim, kibarca uyarmaya çalışmak yerine.

Sizi iyi dert çekmeler.

bacım iyi mısın sen? ben tek onlar hepsi diyip giydirmişsin tanımadığın insanlara da sen kök ailene bağımlısın diye herkes öyle olmak zorunda mı? sen tanımadığın bilmediğin insanlara böyle hakaret edersen , ben de , keşke senin annen de balkonda boynu bükük oturup, bi poşet meyve bekleyeceğine,zamanında seni iyi eğitimli, donanımlı bir birey olarak yetiştirseydi de göğsünü gere gere " kızım yurtdışında mühendis, yazın gelecekler , torunlarimla tatile götürecekler beni, onlar gelene kadar da kocamla biz de karadeniz turundan dönmüs oluruz " demenin gururunu , heyecanını yaşayabilseydi derim, hiç kusura bakma

Son düzenleme:
azonce annemin evinin önünden geçerken ona meyve götürdüm eşim assada bekliyodu hemen kapıdan verip donecektim...açtı kapıyı babam da yok evde biyere gitmiş yarın gelecekmiş kardesimde arkadaşında kalacakmış ..annem yapayalnız garip garip oturuyordu evde:KK43: onu öyle görünce içim burkuldu ...hadi hemen gel araba assada bize gidelim yalnız durma dedim yok yok baban sabaha karşı gelebilir belki dedi ...siz gelin dedi arabada bebeğim ağlıyor eve geçip banyonyaptirip yikiyacam dedim...çocuklu olunca bizim biyerde kalmamız çok zor oluyor ..ve gittim ..ama aklim kaldı onda..şükür eli aygai tutuyor diyeceksiniz ki ne saçma bı düşünce ...ama üzüldüm işte boğazıma bişey oturdu sanki ...annem yalnızlığı sevmez ...bütün çocukları evlendi çekti gitti koca evde kaldılar yalnız diye zaten ayrıca üzülüyorum..bide öyle görünce garip garip :KK43: çok mu duygusalim bilmiyorum bende istemiyorum kendimi bukadar üzmek ama elimde değil..melek gibiydi evde tek basina..üç evli kardeşiz ucunuzde annemlerle aynı mahalledeyiz hep üç beş sokak var araçlarımızda...şükrediyorum ama biz evimize çekilince onlar yine yalnız...tıpkı bu akşam gordugim manzara gibi...eşlerimizden çekiniyorlar galiba sık sık gelmiyorlar biz cagrirsak anca...bilmiyorum içimde hep böyle bir vicdanla yaşıyorum ...:KK43:
İnanın aynı hassasiyet bende de var.. Çok çok üzülüyorum annem ben giderken arkamdan bakışına :( Biliyorım hiç istemiyor gitmemi o kadar üzülüyorum ki.. Siz yine 2 sokak kadar yakınsınız annenize..Ben o kadar da yakın değilim.. Benim annemin de çok şükür eli ayağı tutuyor babamda annemde yaşlı değiller ama kocaman evleri bomboş işte.. Biz geliyoruz şenleniyorlar giderken de annem arkamızdan gözleri dolu dolu bakıyor içim parçalanıyor.. Bunun sıkıntısı da bir süre geçmiyor içimden garip kaldı annem onu yalnız bıraktım gibi bir hissiyat oluyor içimde.. Buna alışmanın bir yolunu bulmamız lazım.. Ama eminim sende biliyorsun ki bu hayatın doğal akışı.. Annemizde zamanında evlendi aynı hissi anneleri yaşadı.. Aynı şekilde biz de yaşayacağız bu hisleri.. Ama yine de güzel şeyler bunlar tek derdimiz bu olsun.. Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin..

Back
X