- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
Kendi annesi de dahil düşüncelerine çünkü " annelere bakmam" diyorKv yerine kendi anneniz olsa nasıl olur acaba? Eşinizin yerine olsam evlenmezdim sizle. Şimdi için değil gelecek seneler için söylüyorum bunu da. Ama eşiniz de gidip orda kalmakla doğru yapmıyor, baştan söyleseydi bari böyle yapacağını. İkiniz de haksızsınız bana göre
Ilk baslarda kayınvalıdemle sıkıntı yasadım cunku ogluna cok duskundu..benıde tanımıyordu belkı sonradan aramız duzeldıBu sartlarda sizde ailenizi ihmal ettiniz :)
Baştan evlenmeyecekti )Kendi annesi de dahil düşüncelerine çünkü " annelere bakmam" diyor
Ben eşini çaresiz arada kalmış gördüm ne yapsın adam
Bakmam derken neyi kastetmis onu yazmismi gormedim.İnanın bazen öyle iyi geliyor ki onları dinlemek neler yaşamışlar neler çekmişler kendime diyorum ki bak üzülme insanlar neler yaşamış bak her şey gelip geçiyor
Bilmiyorum burda beni rahatsız eden yani bir nefret söylemi mevcut " anneler yaslaninca bakmam" yani kendi anneside işin içinde cidden kanım dondu zavallı kadın duysa ne hisseder acaba
Ki Allah bin defa esirgesin bugün kendisine bir şey olsa annesi ona gene bebek gibi bakar
Eşi de yazık ne yapsın gidiyor kalıyor takdir ettim kendisi
Konu sahibinin bakmam demeye hakkı varsa benimde ona " sen üreme kardeşim bunca zalimin olduğu dünyaya bir merhametsiz daha dahil etme " deme hakkim var
Yani sizde ihmal ettiniz.Ilk baslarda kayınvalıdemle sıkıntı yasadım cunku ogluna cok duskundu..benıde tanımıyordu belkı sonradan aramız duzeldı
Esımı sevıyorsam annesınıde sevebılırım dedım
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsunKayınvalıdemı Allah kımseye muhtac etmedı kadın bır anda oldu gıttı
Annemde o sekılde
Konu sahıbı de empatı yapmalı
Yaslılık hepımız ıcın
Kayınvalıdemın saclarını boyardım
Ev ıslerıne yardım ederdım
Oldugunde yanlızlık hıssı olmustu
Annemde oldugu ıcın
Zor bırsey degıl sevdıgınız zamanBakmam derken neyi kastetmis onu yazmismi gormedim.
Sahsen kv veya anneme bakmak zorunda kalsam yani elden ayakdan dusseler. Yemegini alisverisini temizligini herseyini seve seve yaparim ama alt alamam mesela, buyuk konusmayim ama bunu yapamam.
Ben simdi bakmam kategorisinemi girmis oldum
Iste bende bilemiyorum ama onu yapamayacagimi hissediyorumZor bırsey degıl sevdıgınız zaman
Bazen cok yakınınız ve sızden baskası yoksa
Tecrubenız yok bırsey dıyemem onedenle
Zor bırsey degıl..aslında sevdıklerınızı o sekılde savunmasız gormek kotuIste bende bilemiyorum ama onu yapamayacagimi hissediyorum
Is basa duserse oylede olsa boylede olsa yapacaksin orasi oyle.
Ama secme sansim olursa alt alamam
Kadın dinç her işini yapıyor 60 yasında yaslı değil aslında.. Bakıcılık hiç durumu yok.. Anlamlandıramadığım bu.. genel olarak kahveye caya gitmeyi ben de severim ama bu kalma olayları cok gereksiz.. Anne bizim evliliğimizi kaale almıyor. Sevgiliyken nikah yapmayın beraber yasayın amaannnnn diyen bir zihniyete sahiptiŞimdi bu yazacaklarim.benim gözlemim ve fikrim ama illa ki psikolojide de tıpta da anlatacağım şeyin daha bilimsel aciklamasi vardir.
Bence kayinvalide ruhen ogluyle evli gibi. Yani cinsellik değil de duygusal bağ. O yüzden oglusu evlenirse ya boyle hasta numarasiyla (psikolojik olarak da kurdugu icin vucudu hasta gibi tepki veriyor olabilir) devamli yanina çağırır ya da evlensin istemez ya da gelin de ogluyla gelsin onlara hizmetci olsun ister.
Siz üçüncü şıkkı elediginiz icin esiniz yine ortada kalıyor ama bu da evliliğinizi zedeliyor
Bence rest cekmeniz lazım
Mesela öneri olarak bir bakici tutalim hem annende aklin kalmasin hem de hasta oldugunda yalniz olmaz ben seninle evlendim yalniz kalmak istemiyorum deseniz?
Çünkü siz evliliğinizi yaşayamıyorsunuz. Esinize de ben yalniz kalmak istemiyorum arada ugrar gelirsin ama gece kalmani istemiyorum diye biraz tavrinizi belirtmeniz lazim. Ayrilmak bosanmak vs care değil çünkü bu adam illa ki yuva kuracakti yani ömrü billah anasiyla yaşayacak degil. Ha o sizi kaale almiyor ve evliligi de onemsemiyorsa boşanmayla da tehdit edilebilir belki bilemedim biraz agir olur sanki ama sizin de net olarak beyefendiye neyi kaybedeceğini göstermeniz lazim.
Sıkılmıyor kar Valla. Benimki bu kadar uzun kalmaz ama kendimi ikinci kadın gibi hissettiğim anlar oluyor.ne kadarlik evlisiniz? bence gitsin, cok mudahele etmeyin. siz ustune dustukce daha cok abartirlar. ben bu kadar sik gorusmeyi oglum elden gidiyor kaygisina bagliyorum. gitsin, geri gelecek zaten, bir sure sonra onlar da sikilir.
Ben buna isim koydumŞimdi bu yazacaklarim.benim gözlemim ve fikrim ama illa ki psikolojide de tıpta da anlatacağım şeyin daha bilimsel aciklamasi vardir.
Bence kayinvalide ruhen ogluyle evli gibi. Yani cinsellik değil de duygusal bağ. O yüzden oglusu evlenirse ya boyle hasta numarasiyla (psikolojik olarak da kurdugu icin vucudu hasta gibi tepki veriyor olabilir) devamli yanina çağırır ya da evlensin istemez ya da gelin de ogluyla gelsin onlara hizmetci olsun ister.
Siz üçüncü şıkkı elediginiz icin esiniz yine ortada kalıyor ama bu da evliliğinizi zedeliyor
Bence rest cekmeniz lazım
Mesela öneri olarak bir bakici tutalim hem annende aklin kalmasin hem de hasta oldugunda yalniz olmaz ben seninle evlendim yalniz kalmak istemiyorum deseniz?
Çünkü siz evliliğinizi yaşayamıyorsunuz. Esinize de ben yalniz kalmak istemiyorum arada ugrar gelirsin ama gece kalmani istemiyorum diye biraz tavrinizi belirtmeniz lazim. Ayrilmak bosanmak vs care değil çünkü bu adam illa ki yuva kuracakti yani ömrü billah anasiyla yaşayacak degil. Ha o sizi kaale almiyor ve evliligi de onemsemiyorsa boşanmayla da tehdit edilebilir belki bilemedim biraz agir olur sanki ama sizin de net olarak beyefendiye neyi kaybedeceğini göstermeniz lazim.
Bir eli yagda bir eli balda.Niye kalıyor 1 hafta anlamadım ben
Sen cocuk bencede dusunme ilerde bu soylediklerini ondan isiteceksin kayinvaliden icin dusunduklerini ilerde senin icinde dusunecekler copsuz uzummusHerkese selamlar..
Yaklaşık 1 senedir evliyiz. Kayınvalidem yalnız yaşayan bir kadın. Eşimin bir ablası var. Ablası evli bir de çocugu var. Ben evlenmeden ortalığı çok yıktım ileride olur olmaz senaryoları eşimin önüne döktüm birlikte yaşamam dedim. annesine bile yüzüne söyledim ileride de birlikte yaşamam asla diye. Yapım bellidir biraz dik başlıyım. Bunun için eşim bana zaten annem beraber yaşamak istemez öyle biri değil dedi hep. Allah var birlikte yaşama konusu yok. Hiç olmadı. neyse annesi ile çok uzak değiliz semt olarak.
Amaaaaa gel gelelim evlendikten sonra ne hastalığı bitti ne de nazı. Eşim hassas şak koşuyor. Bana istersen sen de gel ama yapını biliyorum diyor. mesela gidiyor ayda 1 hafta kalıyor ayrıca sık sık da gidiyor kalmalı olsun normal olsun.
Eşime ablanda var sen tek çocuk değilsin diyorum , annesinin kafası götürmüyormuş çocuğu o yüzden ablayı saymıyor annesi ille oğlum diyor :) Gidip onda da kalacakmış sık sık. bizim çocuğumuz yok düşünmüyoruz.. bunu da biliyor zaten.. çocuksuz çöpsüz üzümüz :)
Ben yanlış mı düşünüyorum? Eşini bırakıp her zaman kalmalı gitmesi normal mi? evlilik bu mu? ben kendimi çok yalnız hissediyorum.. gerçekten hasta olan insan oğlum kızım demez birini ister yanında ama yok illa oğlu.
Zaten ben dik başlıyım diye evlenmemizi hiç istemedi (dik başımda yüzüne beraber yaşamak istemem dememden ibaret asla saygısızlık etmedim) eşimin kimseyle evlenmesini istemiyordu yalnız olup onunla yaşamasını istiyordu. Eşim karantina başladı birkaç gün geçti vın gitti anneye ben evde yalnızım. ikimizde evden çalışıyoruz bilgisayarını falan da aldı götürdü. çok mutsuzum panik atağım tuttu bugün stresten ...
Saçmalık.. gerçekten böyle anneler nasıl gelin olarak aldığı kadınların hakkına giriyor farkında değiller. Ya erkek doğurdunuz diye kendinize eş doğurmadınız ya. Kocalarına vermedikleri ilgiyi erkek evlatlarına verip onlardan bir ömür kendilerine sahip çıkmasını beklemeleri artık gerçekten midemi bulandırıyor. Duygu sömürücü tipler ya. Eşlerimiz de bizim duygularımıza kanmaz ama annelerine dayanamazlar. Evlilik bu değil.Herkese selamlar..
Yaklaşık 1 senedir evliyiz. Kayınvalidem yalnız yaşayan bir kadın. Eşimin bir ablası var. Ablası evli bir de çocugu var. Ben evlenmeden ortalığı çok yıktım ileride olur olmaz senaryoları eşimin önüne döktüm birlikte yaşamam dedim. annesine bile yüzüne söyledim ileride de birlikte yaşamam asla diye. Yapım bellidir biraz dik başlıyım. Bunun için eşim bana zaten annem beraber yaşamak istemez öyle biri değil dedi hep. Allah var birlikte yaşama konusu yok. Hiç olmadı. neyse annesi ile çok uzak değiliz semt olarak.
Amaaaaa gel gelelim evlendikten sonra ne hastalığı bitti ne de nazı. Eşim hassas şak koşuyor. Bana istersen sen de gel ama yapını biliyorum diyor. mesela gidiyor ayda 1 hafta kalıyor ayrıca sık sık da gidiyor kalmalı olsun normal olsun.
Eşime ablanda var sen tek çocuk değilsin diyorum , annesinin kafası götürmüyormuş çocuğu o yüzden ablayı saymıyor annesi ille oğlum diyor :) Gidip onda da kalacakmış sık sık. bizim çocuğumuz yok düşünmüyoruz.. bunu da biliyor zaten.. çocuksuz çöpsüz üzümüz :)
Ben yanlış mı düşünüyorum? Eşini bırakıp her zaman kalmalı gitmesi normal mi? evlilik bu mu? ben kendimi çok yalnız hissediyorum.. gerçekten hasta olan insan oğlum kızım demez birini ister yanında ama yok illa oğlu.
Zaten ben dik başlıyım diye evlenmemizi hiç istemedi (dik başımda yüzüne beraber yaşamak istemem dememden ibaret asla saygısızlık etmedim) eşimin kimseyle evlenmesini istemiyordu yalnız olup onunla yaşamasını istiyordu. Eşim karantina başladı birkaç gün geçti vın gitti anneye ben evde yalnızım. ikimizde evden çalışıyoruz bilgisayarını falan da aldı götürdü. çok mutsuzum panik atağım tuttu bugün stresten ...
Bence sizinki de normal değilGidip 1 hafta kalması dışında bir problem göremedim sayın dik başlı abla.
ben kızımdan değil 1 dakika 1 salise bile ayrı kalamıyorum. insan anne olunca bazı şeyleri daha iyi idrak ediyor. yalnız yaşıyormuş kadın ne istiyorsunuz mesela ? ben “dik başınızdan” bağları koparsın annelikten reddetsin gibi algıladım da. dik başlı... dik... başlı
dik baş
şimdi hep beraber DİK BAŞLIIII
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?