- 13 Ocak 2020
- 46.275
- En iyi cevaplar
- 2
- 178.548
- 598
- 33
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
1 haftayı doğru bulmuyorum ben de. Dinçmiş de kadın. Ama daha şimdiden bakmam vurgusundan başka şeye odaklanamıyorum belki de. Dik başlılık örneği yok aslında konuda. Ben kelimeden rahatsız oldum.Dik başlılık nedir? Kadın evlenmeden önce hem müstakbel eşine hem kv sine aynı evde yaşamak istemediğini bunun mümkün olmadığını söylemiş. Buraya açılan konularda nişanlım aynı binada oturmak istiyor diyene bile sakın tepkini koy dediğimiz şeyi yapmış.
Valla kk sakinlerine de yaranılmıyor hiç
Bu kadın şimdi kv ile yaşasaydı ve bu sıkıntısı ile ilgili konu açsaydı eee nişanlıyken konuşmadınız mı ee evlenmeseydin bilerek evlenmişsin mesajları dolacaktı.
Konu sahibesi hatta eşine demiş ki evlenmeyelim o zaman ve eş bu şartı kabul ederek evlenmiş..
Şimdi ise adam her ay 1 hafta anasında kalıyor sebep anasının her ay 1 hafta hasta olması değil yani.
Aynı evde yaşamamayı kabul etmiş işte. Ama bu eşinin her şeyi kabul ettiğini göstermez. Adam da madem annem gelemiyor, ben giderim o zaman diyor. Konudaki sıkıntı uzlaşmak istememek.Dik başlılık nedir? Kadın evlenmeden önce hem müstakbel eşine hem kv sine aynı evde yaşamak istemediğini bunun mümkün olmadığını söylemiş. Buraya açılan konularda nişanlım aynı binada oturmak istiyor diyene bile sakın tepkini koy dediğimiz şeyi yapmış.
Valla kk sakinlerine de yaranılmıyor hiç
Bu kadın şimdi kv ile yaşasaydı ve bu sıkıntısı ile ilgili konu açsaydı eee nişanlıyken konuşmadınız mı ee evlenmeseydin bilerek evlenmişsin mesajları dolacaktı.
Konu sahibesi hatta eşine demiş ki evlenmeyelim o zaman ve eş bu şartı kabul ederek evlenmiş..
Şimdi ise adam her ay 1 hafta anasında kalıyor sebep anasının her ay 1 hafta hasta olması değil yani.
Hayır yaa ne demek gitsin oldu niye evleniyor o zaman annesinin dibinde dursaydıinsan nasıl bırakır eşini de gider bebek mi annesi
Annesinin oğlum sen gençsin git eşinle yat demesi lazım
Hem kv hem eş hatalı
kesinlikle cok doğru.. Kadın ne kızını istiyor ne de evini temizleyecek yemek yapacak bir yardımcı.. hicbirini istemiyor oğlunu evli görmüyor sadece..Bazilari normal gormuş, sasirtici dogrusu.
Annesinde yatili kalmasini gerektirecek rahatsizlik mevcut olsa 1 hafta kalmayla olmazdi o iş, geri kalan haftalarda ne yapiyor bu kadin?
Demek ki yaninda birinin kalmasina gerek yok. Zaten çok mecbur olsa kizim degil oglum gelsin diye evlat seçmezdi.
Böyle evlilik olmaz bir hafta annesinde kalacaksa evlenmeseydi, bu durumu konuşup halledin ama baştan kabul etmeyecktinz, anneye gidilir tabi ama bir hafta tek kalmak nedir bu nasıl bir evlilikHerkese selamlar..
Yaklaşık 1 senedir evliyiz. Kayınvalidem yalnız yaşayan bir kadın. Eşimin bir ablası var. Ablası evli bir de çocugu var. Ben evlenmeden ortalığı çok yıktım ileride olur olmaz senaryoları eşimin önüne döktüm birlikte yaşamam dedim. annesine bile yüzüne söyledim ileride de birlikte yaşamam asla diye. Yapım bellidir biraz dik başlıyım. Bunun için eşim bana zaten annem beraber yaşamak istemez öyle biri değil dedi hep. Allah var birlikte yaşama konusu yok. Hiç olmadı. neyse annesi ile çok uzak değiliz semt olarak.
Amaaaaa gel gelelim evlendikten sonra ne hastalığı bitti ne de nazı. Eşim hassas şak koşuyor. Bana istersen sen de gel ama yapını biliyorum diyor. mesela gidiyor ayda 1 hafta kalıyor ayrıca sık sık da gidiyor kalmalı olsun normal olsun.
Eşime ablanda var sen tek çocuk değilsin diyorum , annesinin kafası götürmüyormuş çocuğu o yüzden ablayı saymıyor annesi ille oğlum diyor :) Gidip onda da kalacakmış sık sık. bizim çocuğumuz yok düşünmüyoruz.. bunu da biliyor zaten.. çocuksuz çöpsüz üzümüz :)
Ben yanlış mı düşünüyorum? Eşini bırakıp her zaman kalmalı gitmesi normal mi? evlilik bu mu? ben kendimi çok yalnız hissediyorum.. gerçekten hasta olan insan oğlum kızım demez birini ister yanında ama yok illa oğlu.
Zaten ben dik başlıyım diye evlenmemizi hiç istemedi (dik başımda yüzüne beraber yaşamak istemem dememden ibaret asla saygısızlık etmedim) eşimin kimseyle evlenmesini istemiyordu yalnız olup onunla yaşamasını istiyordu. Eşim karantina başladı birkaç gün geçti vın gitti anneye ben evde yalnızım. ikimizde evden çalışıyoruz bilgisayarını falan da aldı götürdü. çok mutsuzum panik atağım tuttu bugün stresten ...
diğer yazılarımda mevcut , ben kabul etmedim evlenmeden böyle olacaksa hic evlenmeyelim dediğimde olmayacak demişti.. ben evlenmeden tüm olasılıkları ortaya döktüm böyle böyle olacaksa evlenmeyelim dedim.. ama olmayacak demiştiBöyle evlilik olmaz bir hafta annesinde kalacaksa evlenmeseydi, bu durumu konuşup halledin ama baştan kabul etmeyecktinz, anneye gidilir tabi ama bir hafta tek kalmak nedir bu nasıl bir evlilik
Belki de sizin bu kadar iyi bir kv niz olduğu için bu kadar merhametli davranabiliyorsunuz. Mesela benim kv ye de Allah mecbur bırakmasın ben bakmam çünkü nefret ettirdi beni hatta şu an boşanmayı düşünüyorum ciddi şekilde onun yüzünden. Demem o ki kendisinden nefret ettiren insanlara bakmak istememek çok normal, konu sahibi de nefret etmiyorsa bile hoşlanmıyor belli ki zorla olmaz bu işlerAllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Kayınvalidem sağ babaannem ile aynı yaşta beni kızlarından ayırt etmez hastalandığımda sabaha kadar başımda beklemisligi var dualar okuyarak
Doğum için geldiğinde bir bardak suyumu almama izin vermez sırf WC ye kalkarım elinden gelse onu da yerime yapmak ister :)
Ne sorsam sen bilirsin der
Arkasından sarılırım onların şivesiyle " guccuk giz" derim bazen tam şive yaparım doğu kökenli kendisi derim ki " E vallah içli köfte çok güzel yapıyorsun hele bir yap hele yiyeyim" mest olur kalkar yapar
Bilmiyorum ben yaşlılara sevgi saygı göstermekten pişman olmadım hiç
Tavsiye ederim herkese
Kayınvalidenin annelik yanı ele alındığından konu tepki çekmiş, annedir elbette evladı arar sorar gider ama ayda 1 kalması normal değil, bunda herkes hemfikir sanırım yalnız bence başka bir konu gözden kaçıyor, kadın oğluşuna düşkün, evlenmesini istemediği de bariz belli, belki oğlunun ço üç yapmamasını da annesi salık verdi bilemeyiz, o konuda çiftler hemfikirmiş buna da diyecek bir söz yok lakin kayınvalide sürekli oğlunu isteyerek kızını da dışlamış oluyor, kızı o kadar ısrar etmesine rağmen reddedilince güceniyordur bana kalırsa, torunu bahane edip başım kaldırmıyor demiş, doğrudur belli yaştan sonra insanın kafası kaldırmıyor ama kızı kendisiyle çocuğunun sevilmediğini düşünüyordur.Bazilari normal gormuş, sasirtici dogrusu.
Annesinde yatili kalmasini gerektirecek rahatsizlik mevcut olsa 1 hafta kalmayla olmazdi o iş, geri kalan haftalarda ne yapiyor bu kadin?
Demek ki yaninda birinin kalmasina gerek yok. Zaten çok mecbur olsa kizim degil oglum gelsin diye evlat seçmezdi.
Benim kv de bu şekilde. Yeni evliydik sofra kuruyoruz eşim telde annesiyle konuşuyordu anne yemek yiyicez kapatayım artık dedi. Kadın iyi tamam git sen ellerin oldun artık dediBen buna isim koydum
Duygusal ensest.
Sşze katılıyorum. Eşimi kaybetmiş belki eşi ile tam Bi duygusal bag kuramamış kadınlarda oğlunun hayatındaki birinci kadın olma oğlunu her sekilde etkileme manipüle etme davranışı olabiliyor.
Bir de ana hakkı diye bişey var bunu da evirip ceviri kullanıyorlar. Evet ana hakkı var da yuva dağıtmak da var işin ucunda. E iş boşanmaya giderse de gelin huysuz de at sucy askasına. Bu konuda toplumumuz cok iki yüzlü. Ahlaki ve toplumsal degwrleri tam da bu noktada hwrseyi yaslı anne lehine kullanıyorlar. Yazık.
Eğer bu doğruysa kv bilerek yapıyor, aranızda soğuk bir savaş var ve kv oğlunu manipüle ediyor bence .. Siz kendinizi güzel ifade edemiyorsunuz hırçın ve dik başlı haliniz size zarar veriyor bence çeki düzen verin kendinize , kv sizin bu dik başlı tavrınizı kullanıyor eşinize karşı daha ılımlı olmanızda fayda var ..Evet bana da..
Bizim ilişkimiz varken nikah yapmayın beraber yaşayın evlenip ne yapacaksınız demişti
doğru haklısınız ifade edemedim kendimi yeterince belki de .. Eşime cok yapıcı konustugumda oldu baktım ılımlı olunca iyice tepeye biniliyor ben de sert konusuyorum artık..Eğer bu doğruysa kv bilerek yapıyor, aranızda soğuk bir savaş var ve kv oğlunu manipüle ediyor bence .. Siz kendinizi güzel ifade edemiyorsunuz hırçın ve dik başlı haliniz size zarar veriyor bence çeki düzen verin kendinize , kv sizin bu dik başlı tavrınizı kullanıyor eşinize karşı daha ılımlı olmanızda fayda var ..
Aynı evde yaşamamayı kabul etmiş işte. Ama bu eşinin her şeyi kabul ettiğini göstermez. Adam da madem annem gelemiyor, ben giderim o zaman diyor. Konudaki sıkıntı uzlaşmak istememek.
güya ikisi de birlikte yaşamaya karsıydı hos hala birlikte yasama konusu yok hic istemediler. kv kendi evine aşık bir insan muhtemelen gidip onda yasasak hava hos olurdu..Benim fikrimce kv hasta olmuşsa alır eve getirirsin iyileşene kadar zira adam gidince yemek temizlik vs de yapmıyormuş. Bilmiyorum konu sahibesi buna da karşımı?
Yakın oturuyorlarmış konu sahibesi bende gidiyorum ama kalmıyorum demiş hani tamamen kadını yok saymıyor.
Adam madem annem gelemiyor diye düşünüyorsa hepten hatalı her ay 1 hafta kalma konusunda o zaman birlikte yaşamak istemeyen biriyle evlenmeyecekti. Gitsin görsün anasını ihtiyacı varsa karşılasın tabi ama sen birlikte yaşamak istemedin öyleyse böyle gibi bir tavır çok yanlış geldi bana.
Sizin ki dik başlılık değil aslında, dürüstçe ne yapabileceğinizi ne yapamayacağınızı söylemişsiniz.diğer yazılarımda mevcut , ben kabul etmedim evlenmeden böyle olacaksa hic evlenmeyelim dediğimde olmayacak demişti.. ben evlenmeden tüm olasılıkları ortaya döktüm böyle böyle olacaksa evlenmeyelim dedim.. ama olmayacak demişti
kızı ile sık sık telefonda konusur kızı da annesine de gelip evini temizleyeyim der ama kv gelmesin diye kırk takla atar. Kızı anneye düskün ama cok kırgın.. görumcemin zaman zaman gözleri doluyor bu konuda acısı var cok konusmam ben bunları onlarla..Sizin ki dik başlılık değil aslında, dürüstçe ne yapabileceğinizi ne yapamayacağınızı söylemişsiniz.
Kimse kendi ailesi de dahil büyüklerle oturmak istemez, kendi evi düzeni olsun ister, hastalık, bakıma ihtiyaç duyma halleri başka, ona da çözümler var zaten, siz bu çözümlere de açıksınız.
Mesele kayınvalidenizin eşinize düşkünlüğü, dediğiniz gibi hasta olsa bir tas çorba yapacak insan ister yanında, yemeğini çayını önüne getireceği birini değil.
Yalnızlık da zordur, belki yalnızlığını gidermek için hastayım deyip çağırıyordur ama kızını da dışlıyor, bazı insanlar kızlar ele karışıp el oluyor düşüncesinde, o yüzden oğullarına daha bir düşkün oluyorlar, erkek öz evlat kız dış kapının mandalı muamelesi görür öyle kişilerce, kayınvalideniz galiba biraz böyle bir kadın.
Konunuzu ilk okuduğumda bakıma muhtaç yaşlı biri olduğunu düşünmüştüm. Gayet yalnız yaşayabilecek durumdaymış. Kayınvalideniz evliliğinizi yok sayıp böyle beklentilere girse de iş eşinizde bitiyor. Bence eşiniz halinden memnun, sizden çekinmese bir ay bile kalır. Annesinin dizinin dibinden ayrılamıyorsa evlenmeseymiş keşke.Kadın dinç her işini yapıyor 60 yasında yaslı değil aslında.. Bakıcılık hiç durumu yok.. Anlamlandıramadığım bu.. genel olarak kahveye caya gitmeyi ben de severim ama bu kalma olayları cok gereksiz.. Anne bizim evliliğimizi kaale almıyor. Sevgiliyken nikah yapmayın beraber yasayın amaannnnn diyen bir zihniyete sahipti
Bence bu adamdan çocuk yapma sonu belirsiz bu yolun..diğer yazılarımda mevcut , ben kabul etmedim evlenmeden böyle olacaksa hic evlenmeyelim dediğimde olmayacak demişti.. ben evlenmeden tüm olasılıkları ortaya döktüm böyle böyle olacaksa evlenmeyelim dedim.. ama olmayacak demişti
Bence karşına al bir konuş bir karar versin bu şekilde evliliği sürdürme , bence kv istemediği için esin çocuk istemiyor çünkü çocuk olursa eşin eve ve sana bağlanacak bu da kv nin işine gelmiyor, gerçekten esin de çok sıkıntılı hadi annesi bencil esin neden bu dengesizliği görmüyor, normal çiftler böyle mi yaşıyor, ben olsam bir karar vermesini isterdim ona göre ya bitirir ya devam ederdim ..doğru haklısınız ifade edemedim kendimi yeterince belki de .. Eşime cok yapıcı konustugumda oldu baktım ılımlı olunca iyice tepeye biniliyor ben de sert konusuyorum artık..
daha yeni bu konuşmayı yaptım. Keyfi gittiğini düsünmüyor. kv hasta numarası yapıyor bunu kullanıyor. eşim normalde keyfi cagırmalara bu denli cok olursa tepki verebilecek biri cünkü..Bence karşına al bir konuş bir karar versin bu şekilde evliliği sürdürme , bence kv istemediği için esin çocuk istemiyor çünkü çocuk olursa eşin eve ve sana bağlanacak bu da kv nin işine gelmiyor, gerçekten esin de çok sıkıntılı hadi annesi bencil esin neden bu dengesizliği görmüyor, normal çiftler böyle mi yaşıyor, ben olsam bir karar vermesini isterdim ona göre ya bitirir ya devam ederdim ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?