yalnız kayınvalide ve sık giden eş

D
Demek ki annesinin evinde daha rahat ayrıca annesinin evine giderken sizde gidin arada sırada neden uzak duruyosunuz ki bu kadar

Copsuz üzüm olmaya devam et bu adamdan çocuk yapılmaz zaten

Benim kayınpederiminde hastalığı yoktı gayet dinçti yaşı vardı ama çok iyi bakardı kendisine.. ayrıca ablası varken bana mı düşer kafa yapısı da hiç hoş değil bazı şeyler insanlıkla vicdanla yapılır kadın yalnızmış daha baştan bunun konusunu yapmak ayrı saçma..Allah inşallah yatağa düşürmez de elinize kalmaz düşünemiyorum.. boşuna dememiş büyüklerimiz iki gün yatak 3.gün toprak diye bende evlat yetiştiriyorum ne emeklerle büyüyor bir çocuk ama gelin istemiyor diye oğlum yanıma gelemese çol üzülürdüm..ama bu dünya etme bulma dünyası sizde yaşlanacaksınız kim bakacak size o zaman acaba..o yaşlı bakmamak için yapacağınız çocuk mu?

Boşanın, çok net. O kadar katısınız ki bugün olmasa yarın bir sebepten boşanırsınız zaten. Adam zorla sen de gelip ilgileceksin annemle demiyor, evinize getirmiyor daha ne yapsın? Evlilik hapis hayatı değil, ayda 1 hafta sizden ayrı yaşayabilir. Yok ayrı kalmak istemem diyorsanız evinize davet edin. Ama o da işinize gelmiyor.

Annelerden bu nefretinizin ozel bir sebebi mi var?

"Istemedigim cocugu bile yapar gece gunduzumu feda eder bakarim ama anneye destek olmam"

Ben de komple geline veya cocuga yuklenip bakilmalarini dogru bulmuyorum sonucta herkesin bir hayati var, ama muhtaclik varsa bakici tutulur, cocuklar da destek olur ama siz kose bucak kacar moddasiniz.

Yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz söyleyeyim :) istemediginiz bir cocuga bakmak, anneye hal hatir sorup 2 tencere yemek pisirmeye, evde pisenden 2 tabak koyup götürmeye benzemez.

Bir de ben burada 1 hafta kalmanın tepkisel olduğunu düşünüyorum. Konu sahibi “dik başlı” olarak o kadar keskin sınırlar çiziyor ki adam kalan alanda annesine koşuyor. Konu sahibi güzellikle halledebileceği şeyi inatlaşmaya çeviriyor. Eşine “annende benim de aklım kalıyor bizim şuradaki apartman boş daire var oraya taşıyalım sık sık yoklayalım” dese adam bu kadar sarılmayacak annesine. Her etki tepkiyi doğurur.

Bir eli yagda bir eli balda.
Hem evliliğin nimetlerinden faydalanıyor hem annede kalınca prens muamelesi görüyor hem de hayırlı evlat ya cennet kazanıyor aklı sıra. Asırı sinir oldum ya.

Hayır kadın hastaysa bakıma ihtiyacı olur hizmet etmeye değil. Kadın her ay 1 hafta rutin olarak ne hastası oluyor onu da anlamadım.
Her ay regl olunca mı çağırıyor acaba oğlunu regl mi ağır geçiyor

Ayda 1 hafta kalınabilir bir durum. Annem yalnız yaşıyor olsa ben de aynısını yapardım. Hatta ben olsam arada ben de giderdim eşimle. 1-2 gün kalır dönerdim. Bu tür durumlarda bağırmak yerine empati kurmak lazım. Kardeşim var, annem bana nazlanırsa biraz da ona nazlan!!! Ben tek mü varım!!! Demem, diyen kocayı da yanımda tutmam. Aynı şey eşimin annesi için de geçerli.

Hayır kadın hastaysa bakıma ihtiyacı olur hizmet etmeye değil. Kadın her ay 1 hafta rutin olarak ne hastası oluyor onu da anlamadım.
Her ay regl olunca mı çağırıyor acaba oğlunu regl mi ağır geçiyor
Bence 1 hafta adam canı istediği için kalıyor. Doğru soru adamın canı bunu niye istiyor? Ha anacıdır yol verirsin gitsin anasıyla yaşasın ya da senden kaçıyordur yine yol verirsin. Çözüm de belli aslında.

Konu sahibinin aslında dik başlılık gibi hoş olmayan bir özelliği ay ben buyum kim de ne yaparsa yapsın tarzı kabullenişi hoş değil. Yani dik başlıyım ben bunu kabullendim herkes ayağını denk alsın gibi bi konfor mu var? Ben de mesafeliyimdir. Telefonla konuşmayı da hiç sevmem bugün aramayayım o zaman hiç büyüklerimi. Ben kabullenemiyorum bu sınırları çünkü hayat bu.

çöpsüz üzüm durumu kaynımvalidemin gözünde biz.. cocuk istemesem de bir kadın olarak bu muamele dokunuyor.. ben kötü biri değilim aksine saygımı bırakmadım hic bırakmam da.. Sık sık ben de gidiyorum ben de evden calısıyorum ve islerim yogun kalmalı gittiğimde işlerimi aksatmam gerekiyor. Çaya kahveye gidiyorum evlerimiz cok uzak değil gidip sohbet ediyorum vakit geciriyorum kayınvalide düsmanı asla değilim.. eşimin sık sık eli üstünde olmasından memnunum ben sadece uzun kalmalar icin sikayetciyim.. benim de elim kendi annemin üstünde o da yalnız bir kadın her gun konusurum. kendi annemdem cok kayınvalidem ile vakit geciriyoruz öyle diyeyim size..

Kızlar hepiniz haklısınız ben buraya konu açarken eğer bende de sorun varsa törpülemek için konuyu açtım. Her farklı görüşe hak veriyorum. Kötü kalpli biri değilim asla.. Kücüklüğümden beri maddi manevi yük hep bende oldu aileye dair, yorgunum ama asla gocunmuyorum.. benim annem de yalnız kayınvalidem ile aynı mesafede bize. annemle daha az görusuyoruz kayınvalidemle daha cok.. yıne canım annem sorun etmiyor. ben kayınvalideme hep iyi davrandım asla saygısızlık etmedim. Hastayım dediğinde en cok ben endişelendim evet yapımda birine bakacak ona hizmet edebilecek bir yapı yok ama elimden gelen imkanı sunmak istedim. yalnız bırakmadım bizzat sık sık da gittim çay kahve olsun kahvaltılar olsun. ama şu var ki; Kızını istemiyor yanında.. Oğlu ne yemek yapıyor ne temizlik ben ona her hafta yardımcı göndermeyi de teklif ettim kabul etmedi bana olur olmadık yerde laf vurdu ne var evlendiyse oğlum bana gelecek kalacak dedi hafta hafta kalmasına rağmen hep eşime sitem ediyor laf vuruyor gelmiyorsun diye oysa hep eşim onda , annedir sorun değil aksine buna karısmıyorum annelerimiz ikimizinde yalnız.. ama bu biraz abartı boyuta giriyor. benim annem de bu durumu biliyor o da beni teselli ediyor hep ne yapsın..

Yaşlı insan... Allah eşinizden razı olsun demeye geldim. Bence sorun yapmayın. Gerçekten vefalı bir evlat. 3 hafta da sizin yanınızda zaten.
Hayır yaa ne demek gitsin oldu niye evleniyor o zaman annesinin dibinde dursaydıinsan nasıl bırakır eşini de gider bebek mi annesi
Annesinin oğlum sen gençsin git eşinle yat demesi lazım
Hem kv hem eş hatalı

Hayır yaa ne demek gitsin oldu niye evleniyor o zaman annesinin dibinde dursaydıinsan nasıl bırakır eşini de gider bebek mi annesi
Annesinin oğlum sen gençsin git eşinle yat demesi lazım
Hem kv hem eş hatalı
evet haklısınız ve yaşlı da değil 60 yasında normal dinc bir insan..
ben eşime evlenmeden bunu da teklif ettim hani yapamayacaksanız hic evlenme hep annenle yasa dedim kabul etmemişti..

Sen haklısın canım hiç üzülme belki çocuk olmamasında da bir hayır vardır
Belki eşin değişir yavaş yavaş anlamaya baslar
Olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları diye bir kitap var onu alıp hem sen oku hem de eşini okuttur belki eşin durumun farkına varır

Esinizin bir hafta gidip kalmasi normal değil tarihide ama sizin tavrınız yuzunden böyle bir yol cizmis olabilir. Ortada hiç bir şey yokken ben yasamam ben bakmam. Ona bakacağıma cocuk yaparım? Allah bu anneniz de tek kalabilir bir başına kalmak zordur anneyi bir başına birakamk daha zordur. Boyle konuları okuyunca yazandan cok karşı tarafa üzülüyorum ortada bir şey yokken esim eve geldigimde soyle bir tepki verse yıkılırım herhalde. Üzüldüm esiniz için.

Dik başlılık nedir? Kadın evlenmeden önce hem müstakbel eşine hem kv sine aynı evde yaşamak istemediğini bunun mümkün olmadığını söylemiş. Buraya açılan konularda nişanlım aynı binada oturmak istiyor diyene bile sakın tepkini koy dediğimiz şeyi yapmış.
Valla kk sakinlerine de yaranılmıyor hiç
Bu kadın şimdi kv ile yaşasaydı ve bu sıkıntısı ile ilgili konu açsaydı eee nişanlıyken konuşmadınız mı ee evlenmeseydin bilerek evlenmişsin mesajları dolacaktı.
Konu sahibesi hatta eşine demiş ki evlenmeyelim o zaman ve eş bu şartı kabul ederek evlenmiş..
Şimdi ise adam her ay 1 hafta anasında kalıyor sebep anasının her ay 1 hafta hasta olması değil yani.

Sana bişey diyeyim mi senin kv sadece çok bencil ne demek nikah yapmayın
mümkünse boşasın oğlunu bir zahmet seni kuma gibi görünüyor bu kadın

Annesinin kardeşini istememesini konu etmeyin. Kadın eşinizi istiyor yapacak bir şey yok. Evlilik biraz idare etme sanatı. Mesela eviniz aynı sokakta olsa eşinize gece kalmak gereksiz gelir ya da eşinize annen gelsin bir hafta bizde kalsın derseniz bu alışkanlığı kırabilirsiniz. Ama evliliğiniz hiçbir zaman hayallerinizdeki gibi olmayacak. Çünkü eşinizin de istekleri, öncelikleri, endişeleri var. Şöyle olursa bakmam öyle olursa yapmam diye katı bir şekilde konuştuğunuz için eşiniz savunma pozisyonunda şu an. Bunu kırmak için adım atmanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…