Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

ay başak :S dert ettiğin şeye bak arasını mı temızlıosun sankı ayrıca cifledı mı heryerı cıflenıo bi de kulak çöpleriyle ovala sen bari derzleri :S aman allahım titiz kadın..

lazanya

bir paket lazanya
400 veya 500 gr kiyma
maydanoz
5 domates
1 tane sogan
besamel sos
kasar peyniri
tuz, karabiber, kimyon
istege gore mantar
biraz domates biraz biber salcasi

ince dogranmis sogan kavrulur, icine renk vermesi acisindan cok az biber salcasi eklenir, kiyma eklenir, kiyma pisene kadar kasikla bastira bastira karistirilir topak topak olmamasi lazim..
kiyma pistiktikten sonra domatesler rendelenmis bir halde kiymanin icine eklenir. kaynatilir, ic harcin sulu olmasi lazim. domatesler sulu degilse biraz daha domatez rendelenebilir veya su eklenebilir. lazanyalar firinda o suyu cekerek yumusayacak. harcin icine tuz, baharat ve maydanoz da ilave edilir.
mantarli da yapilabilir. mantarli yapilacaksa kiyma biraz azaltilabilir. hazir besamel sos pisirilir.
evde de un, tuz ve sut ile yapilabilir.

firinlanacak tepsinin alt kismina kiyma harcindan dokulur. uzerine besamel sosu surulmus lazanyalar dizilir, tekrar harctyan dokulur ve tekrar besamel soslu lazanyalar dizilir. ic harc bitene kadar bu islem tekrarlanir. en uzerine de kiymasindan veya suyundan dokmek gerekiyor. ona gore ayarlanmali..
en uzerine de bolca rendelenmis kasar peyniri serpilir.
15-20 dk da piser.

afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Süt Mısır Süüüüt :lepi:

Kapının önünden mısırcı geçiyordu, 10 tanesi 3 Tl hemen aldım 5 tanesini pişirdim tanesini de buzluğa attım. canım çektikçe çıkartıp pişiricem..

Tencereye mısırları yıkayıp dizdim, tencerenin ağzına kadar su ekledim. mısır yaprakları, 1 tk şeker 1-2 tk süt biraz da tuz ekleyip kapağını kapattım kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirdim. İştahla da yedik tabi bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

askolsun esracim sana..
ben misir hastasiyim ama burda nerde misir bulcam simdi. agzim sulandi inan ki..
bilmiyorumkismile mafoldumben

aa esracım bişey sorcam canım şekeri bende koyuyorumda süt nedenki hiç duymamıştım bilmiyorumkismile

aaaa valla çok iyi oldu bu bilgi canım bende koyarım artık mısır delisiyim ben ama yumuşacık süt mısır olucak bak yarın yapıcaktım iyiki öğrendim vallaa kaydirigubbakcemile5

revani

once serbeti kaynatiyorum:
4 bardak seker
4 bardan su.
birkac damla limon

limonu serbet kaynadiktan sonra SIKIYORUM. bir iki dakika kaynatiyorum.

hamuru icin:
3 yumurta
1 bardak seker
1 bardak yogurt
1 bardaga yakin sivi yag
1 bardak irmik
vanilya, kabartma tozu, un

hamuru normal kek yapar gibi hazirlayip yaglanmis kaliba aliyorz.
170 derecelk firinda nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz. ben baya bi esmerlestiriyorum daha guzel oluyor..
serbet soguk, kek sicak olmali. veya tam tersi.
biz iki kisiyiz cok buyuk bir tepside yapmiyorum normal yuvarlak borcam tepsilerde yapiyorum. ama misafir gelicekse tepsiyi buyutuyorsak malzemeler iki katina cikiyor..

oyy bugün bunuda denedim akşam eşim gelince çayla bakonda yeriz die sanırım akşama kalmıyacak çok beğendim çok güsel olduuu tarif için saol cnm

mısır ne güsel gözüküyoor ölee. dolapta vardı bende pişireyimde yiyim afiyetle barii . görünce canım istedii..

canım bloğun hayırlı ve daim olsun. gezdim dolaştım kaydirigubbakcemile5 mahlepli kurabiyelerin özellikle çok güzel görünüyorlar. mahlep ne canım. hiç almadım marketlerde olur değilmi bilmiyorumkismile

nalannnnnnnnnnnnn bıraktın buraları valla iyice. geçen gün çikolatalı milföyden bahsettin. tarifini versene canım burda

begum, mahlep guzel kokulu bir baharat. pogacalara konuyor daha cok.. kurabiyesini denemedim ama eminim guzeldir.
esra ben de baktim, hayirli olsun. sadece yemek uzerine ama dimi

begum, mahlep guzel kokulu bir baharat. pogacalara konuyor daha cok.. kurabiyesini denemedim ama eminim guzeldir.
esra ben de baktim, hayirli olsun. sadece yemek uzerine ama dimi

çok güzel tarif etmişsin canım sağol, poğaçada da kullanıyorum kurabiyede de lezzetli oluyor, sağol canım evet yemek üzerine bloğum.. 1 senedir açık ama işe girdim filan çok ilgilenemedim.. foto makinem bozuktu ilk resimlerim kalitesiz filan.. bakalım hayırlısı..

canım bloğun hayırlı ve daim olsun. gezdim dolaştım kaydirigubbakcemile5 mahlepli kurabiyelerin özellikle çok güzel görünüyorlar. mahlep ne canım. hiç almadım marketlerde olur değilmi bilmiyorumkismile

Sağol canım teşekkür ederim.. gerçekten çok lezzetli denemeni tavsiye ederim..
düşünmemlaızm açıklamış canım bir tür baharat market ve aktarlarda bulabilirsin.

AĞLAYAN PASTA (Mutluluktan)

3 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 pk Kakao (25gr)
1 pk Vanilya
1 pk Kabartma tozu

Üzerine: 1 pk Krem şanti
1 pk Çikolata Sos
1 pk Süt

Yumurtayı,şekeri,kakaoyu,vanilyayı güzelce çırpıyorum daha sonra unu ve kabartma tozunu ekliyorum.Biraz koyulaşıyor kıvamı göz kararı sütle açıyorum ama kıvamı normak kek kıvamına göre biraz koyu olması gerekiyor daha sonra 200C fırında yaklaşık 1 saat pişiriyorum..
Fırından çıkar çıkmaz üzerine 2 bardak soğuk süt döküyorum.Krem şantinin 1 paketini ve çikolata sosunu üzerlerindeki tarife göre hazırlıyorum soğutuyorum.Kekimde soğuduktan sonra önce krem şantiyi üzerine güzelce döküyorum ve dümdüz yapıyorum.Çİkolata sosunuda soğuduktan sonra üzerine döküyorum(isterseniz kare kare kesip tabağa koyduktan sonra kaşıkla sosu üzerinede dökebilirsiniz bazende öyle yapıyorum çok şık gözüküyor).
Fırın ölçüm paşabahçenin kare borcamında süper oluyor kalınlığı falan,eğer kalabalıksanız diktörgeninde de yapabilirsiniz o zaman 4 yerine 5 kahve fincanı kullanın yumurta sayısı aynı..Afiyet Olsun!

Bu benim her zaman yaptığım harika bir kek,hem çok şık hem herkes bayılır deneyin mutlaka...
(Ne yaptıysam resim ekleyemedim bağlantı sıfırlandı yazıyor daha sonra tekrar denerim)

Eklentiler

• $Untitled-2.webp
    7,2 KB · Görüntüleme: 45
  • $Untitled-3.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
VİŞNELİ CHEESE CAKE

1 paket eti burçak bisküviyi rondodan geçirin. 2 kaşık tereyağını eritin bisküviyle iyice karıştırın. kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serip bisküvili karışımı tabanına dökün .kaşıkla iyice bastırıp düzleştirin.

keki için:
2 yumurtayı 1 bardak toz şekerle çırpın. içine 400 gr labne peyniri(1 büyük paket veya 2 küçük paket), 1 paket krema(krem şanti değil krema), 1 paket vanilya, 3 tepeleme yemek kaşığı un koyup tekrar çırpın. kek kalıbına dökün. kek pişirir gibi pişirin. üzeri sararıp hafif çatlamaya başlayınca fırını söndürün. 5 dk sonra keki fırından çıkarın. böylece ortası biraz çökecek ama kenarları sıcak kalıba deydiği için daha yüksek kalacak. çukur olan yerine de sosu konacak.

vişne sosu:
200 gr çekirdekleri ayıklanmış vişneyi 5 çorba kaşığı toz şekerle pişirin. 1-2 dk kaynayınca içine az suda erittiğiniz 1 tepeleme tatlı kaşığı nişastayı koyup 1-2 dk daha kaynatın. sosu kekin üzerine dökün. sıcak da olabilir soğuk da ben genelde ikisi de sıcakken döküyorum. tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. afiyet olsun.

vişne yerine başka meyve de kullanabilirsiniz. ben hazır çikolata sosuyla da yapıyorum bazen ama vişne daha güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…