ben taşlar ufak olunca arlarını temizlemek zor olur diye istememiştim.eşimin amcası eşimle birlikte mütaitlik yapıyolar bu oturdğum evde yaptıkları bi bina.inşşat malzemelerini anlaşarak bi firmadan alıyolarmış.dolayısılya önceden anlaşmalı olduğu için değiştiremedim.:))))rengi bilem aynı kahvenin bütün tonları :)))
aa esracım bişey sorcam canım şekeri bende koyuyorumda süt nedenki hiç duymamıştım bilmiyorumkismile
oyy bugün bunuda denedim akşam eşim gelince çayla bakonda yeriz die sanırım akşama kalmıyacak çok beğendim çok güsel olduuu tarif için saol cnmPeynirli Poğaça
1 küçük yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ (zeytinyağ kullandım)
125 gr. margarin (tereyağ kullandım)
150 gr. beyaz peynir
1/2 yemek kaşığı tuz
2 yumurta (1 tanesinin sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
1 kahve kaşığı karbonat (karbonatın kokmaması için elma sirkesi döküyorum üzerine 1 tatlı kaşığı)
Maydanoz, dereotu
4 su bardağı un
Üzeri için arzuya göre çörekotu veya susam.
1. Yoğurt, sıvıyağ, margarin karıştırılır.
2. Beyaz peynir, tuz ve yumurtalar ilave edilir karıştırılır.
3. Karbonat ve sirke ilave edilir karıştırılır.
4. Maydanoz dereotu ve un ilave edilir yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur.
5. Küçük parçalar koparılarak yuvarlanır tepsiye dizilir.
6. Üzerine çörekotu katılmış yumurta sarısı fırçayla sürülür.
7. 180C'lik fırında 35dk. kadar üzeri kızarına kadar pişirilir.
Afiyet olsuuun!
begum, mahlep guzel kokulu bir baharat. pogacalara konuyor daha cok.. kurabiyesini denemedim ama eminim guzeldir.
esra ben de baktim, hayirli olsun. sadece yemek uzerine ama dimi
canım bloğun hayırlı ve daim olsun. gezdim dolaştım kaydirigubbakcemile5 mahlepli kurabiyelerin özellikle çok güzel görünüyorlar. mahlep ne canım. hiç almadım marketlerde olur değilmi bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?