Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

patates graten yap yanina çayyyy

Gratenin tarifi;

MALZEMELER

bir kaç tane patates ( evdeki kisi sayisi kadar ayarlarsin)
250 gr krema (sıvı) (sütlede olur)
kaşar peyniri
ayçiçek yağı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyup ince ve yuvarlak şekilde doğrayın.çok ince olursa guzel piser. Doğranan patatesleri tuz ve yağ ile iyice karıştırıp fırın tepsisine yada borcama bosalt. süt, krema ve kara biberi çırpıp patateslerin üzerine boşalt (patateslerin seviyesine gelecek. Az olursa biraz daha süt eklenebilir)fırında patatesler pişince üzerine kaşar peyniri rendeleyin. ben çigken koyuyorum onbeş dakika falan pişirip servis yap. istersen üzerine pul biberde ekebilirsin.

super oluyor :)

FIRINDA PATATES KIZARTMA

- 3 adet orta boy patates
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı kadar kekik
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- bir fiske kimyon

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyup ister elma dilimi gibi kalın ister biraz daha ince kesip bi kabın içine koyun, üzerine baharatları ve yağıda koyup hepsini harmanlayın
fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerini bir peçete yardımıyla hafifce sıvıyağ ile yağlayın, üzerine patateslerin dökün ve yayın
200 C lik önceden ısıtılmış fırında patatesler yumuşayana kadar kızartın...

Afiyet Olsun...

saol cnm benim hepinize afiyet olsun şimdiden, tarif tacizlerim devam edecek.....aklinialirimsmile

Nalancım kuşum sodalı böreğin yağı biraz fazla değil mi bende yağ takıntısı var dabilmiyorumkismile
Ama bol yağlı da ne kadar lezzetli olabileceğini biliyorumboshayallersmile

eeee...bilmiyorumkismile ivit biraz fazla olabilir ama böle çok lezzetli oluyo ve şimdiye kadar kimse yağıyla ilgili bi itirazda bulunmadı, löp löp götürdüler, ama sen damak zevkine göre ayarla fınfıkcım herkes benim gibi yağ manyağı değil tabiki...bilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

KREP

- 2 yumurta
- 3 küçük kahve fincanı süt
- 2 küçük kahve fincanı un
- bir fiske tuz
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

Bütün malzemeleri topak oluşmayacak şekilde çirpın, eğer topaklanırsa el blendırı yada mikserle topakları yok edebilirsiniz,
orta boy teflon tavayı yağsız olarak harlı ateşte 1-2 dakika kızdırın bir çatal yada bıçağın ucuna aldığınız sanayağ ile hızlı bi şekilde tavanın her tarafını yağlayın,

anca içine yağlayacak kadar yağ sürün dibinde vıcık vıcık yağ kalmasın yani,
sonra bi 10 saniye kadar daha yağı kızdırdıktan sonra bi kepçe dolusu krep harcını tavaya dökün,

hemen tavayı elinize alın ve krep harcı tavanın kenarlarına gelecek şekilde tavayı hızlıca çevirin,
kenarlardaki krepler tavadan çözüldüğünde krebin altı tamamdır

bir spatula yardımıyla krebi çevirin ve diğer tarafıda hafif kahverengi olana kadar bekletip tavadan alın
aynı işlemi diğer krepler içinde yapın ama tavayı ısındığı için tavayı bekletme kısmına gerek yok

2. krepten itibaren yağlama işlemiyle başlayacaksınız...

Afiyet Olsun...

HAVUÇLU CACIK

- 2 orta boy rendelenmiş havuç
- 2-3 diş sarımsak
- dereotu
- 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
- yoğurt
-1 çorba kaşığı sirke

Yapılışı:

havuçları rendele ve içine sirke, ezilmiş sarımsak, dereotu ve yoğurdu koy, su katıp cacık kıvamına getir, üzerine sıvıyağ, pulbiber ve dereotu serp ve soğuk servis yap...

Afiyet Olsun...

FIRINDA MANTAR SOSLU TAVUK

- 2 kabak
- 2 havuç
- 1 paket küçük krema
- 1 paket kremalı mantar çorbası ( çorbasını yapmayın sadece paketin içini boşaltacaksınız harca ona göre...)
- tuz
- karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü yada ince dövülmüş kemiksiz tavuk but

Yapılışı:

Kabakları ve havuçları rendele krema ve mantar çorbasınıda ilave hepsini iyice karıştır, tuz ve karabiber serp

tavukları ister yağlanmış ister yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diz ve sosu üzerine paylaştır

200 C lik önceden ısıtılmış fırına at ve yaklaşık 20-30 dakika kadar pişir

20 dakika sonra tavuğun birinin kenarından bi parça kesip olup olmadığına bakın eğer olduysa, üzerine kaşar rendesini serpin ve tekrar fırına sürün

kaşarlar eridikten sonra hafif pembeleşme başlayınca fırından çıkartın...

Afiyet Olsun...

Ah Nalancım sen yokken ne sessiz buralarbilmiyorumkismile

Bende az önce buradan patates pizzası diye bir tarif aldım onu deneyeceğim akşama eğer güzel olursa yazarım akşam

Sağol canım,kopyaladım hemen ...Yapacağım en kısa zamanda.Tavuğun,köftenin yanına ne güzel gider
Zeytinyağı ile deneyeceğim bakalım,çoğu şeye zeytinyağı koyuyorum da ben

HAVUÇLU TAVUK ÇORBASI
1 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı s.yağ
tuz,karabiber

tavuk gögsünü haşlayıp didikleyip bir kenarda bekletelim.yağ ve unu ,un sararana kadar kavuralım tavuk suyunu ekleyelim.Pütürtü kalmaması için blendardan geçiriyorum daha homojen oluyor.daha sonra rendelenmiş havuçları,tavuk etini tuz ve karabiberi ekleyip. havuçlar diriliğini kaybedene kadar haşlayalım.Afiyet olsun( yeğenlerin bayılırdı bence 1 yaşında büyük çocukların yiyebileceği ii bir çorba)

Son düzenleme:
Arkadaşlar güzel pratik tarifleri olanlar bunları bizimle paylaşsın lütfen, tarif yazarken biraz detaylı anlatırsak yemek yapmaya yeni başlamış olan arkadaşlar daha iyi anlamış olurlar...

Tariflerini paylaşan herkese teşekkürler...

Bunu esim çok begenmisti

Hunkar begendi gibi bisi
Hunkar begendi gibi bisi

yarim kilo sut dana eti
sarimsak
karabiber,pulbiber,tuz
biber salçasi, domates salçasi
su
az sivi yag ve tereyag

yapilisi;

etleri kusbasi dograyip suyun içine at pisir yaglari ekle
suyunu çekince sarimsagi dogra koy ve salçalari ekle
baharatlari koy biraz daha sicak su ekleyip pisir.ocaktan al

yogurtlu patlican kozlemesi yap pul biberle susle

pilav yap yanina

ben buraları çok ihmal ettim kaç gündür yeni bi tarif yaziim bari, inanılmaz basit ve hiç uğraşmadan yapılan süper bi tarif
Çoban Kavurma
1 kg yağsız kuşbaşı kuzu eti ( ben dana sote kullanıyorum)
3 adet soğan
2 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
3 diş sarmısak
yarım çay bardağı sıvı yağ
etleri çelik tencereye alıyoruz suyunu salıp çekene kadar onları kendı halıne bırakıoruz. o arada soğan bıber ve sarımsakları yemeklık dogruyoruz, et suyunu cekınce sogan bıber ve sarımsakları yağ ile bırlıkte ıcıne eklıyoruz karabıber ve kekıgın yarısını da koyuyoruz tencerenın kapagını kapatıyoruz, kısık ateste 1.5 saat pısırıyoruz kendı kendıne, hıc su fln eklemenıze gerek yok yarım saatte bır agzını acıp tahta kasıkla karıstırın yeter. 1.5 saat sonunda tencereyı ocaktan alıp tuzunu ve kalan kekıgı ekleyıp afıyetle yıyoruzzzz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…