Arkadaşlar bu sitede oturma olayına çok takılan olmuş türkiyede herkes belli sınıflara bölünüp mü ev kiralıyor oturduğumuz yerde her sınıf insan var koronaya kadar ben de çalışıyordum mesleklerimiz gerçekten parmakla gösterilir cinsten. Benim sektörüm şuan tamamen durdu eşimin ise çalıştığı yer iflas etti ülkenin geldiği halden biz de nasiplendik eşim bir doktor kadar maaş alırken işsiz kaldı ve bir türlü yeniden giremedi biz sürekli eksiye giderken ben de böyle şeylere içerleniyorum mesele bu
eminim şartlarina gore luks yasamak isterler ama genelde hastaneye yakin yerleri seciyorlar genelde ha tabi bulunduklari bolgenin en iyisini tercih ediyorlar o ayri.Konu sahibi demiş en lüks arabayı kullanıyorlar ordan pay biçtim
Arkadaşlar bu sitede oturma olayına çok takılan olmuş türkiyede herkes belli sınıflara bölünüp mü ev kiralıyor oturduğumuz yerde her sınıf insan var koronaya kadar ben de çalışıyordum mesleklerimiz gerçekten parmakla gösterilir cinsten. Benim sektörüm şuan tamamen durdu eşimin ise çalıştığı yer iflas etti ülkenin geldiği halden biz de nasiplendik eşim bir doktor kadar maaş alırken işsiz kaldı ve bir türlü yeniden giremedi biz sürekli eksiye giderken ben de böyle şeylere içerleniyorum mesele bu
Diğer taraftan ablam hakim kaynim da 24 yaşında savcı oldu oo sizin tuzunuz kuru var bir şeyler diye yorum yapanlar oluyor yani neyimiz kuru olacak biz de normal yurdum insanlariyiz herkes çalısip didinip geldi bu noktalara hiç alakamiz yokken böyle yorumlara maruz kaldığımız oluyor,ikimiz de Ankarada bir üniden mezunuz ailelerimiz çevremiz orda kaldı yaşadığımız yer sanayi bölgesi ve malesef boyleler,mecburi bitince gidicez inşallah tekrar orayaSizin mesleginiz nedir? Benim babam doktor, esim de doktor ama aktif hekimlik yapmiyor ustune doktora yapti o alanda calisiyor. Ben de PhD yapiyorum teknik olarak ben de doktor unvani alacagim ama hic sizin yasadiginiz gibi bir durum yasamadim, evlenmeden once kendi ailemin cevresinde de gormedim(annem saglik calisani degil, hukuk profesoru). Sasirdim acikcasi.
Konudan bağımsız soruyorum bir bebeğin aylık ihtiyacı bu kadar ucuz mu cidden yanlış anlaşılmasın bebeği olan tanıdığım yok, hep kafamda bir bebeğin masrafı en az bir asgari maaş diye düsünüyordumDoğru anlamış miyim?
Doktor çifte özeniyorsunuz.
Onlar gibi yaşamak istiyorsunuz.
Ve kirayı ödeyemediğiniz halde çocuk düşünüyorsunuz?
Bakın istediğiniz maddiyat geçici olarak kesilmiş.
Zaten zordasınız. Bir de buna yenidoğan masrafı ile tuz biber ekmek istiyorsunuz. En uygun bez paketi 25 tl. Ayda 300 400 desek. Bunun maması olsa en az o da 1 paket mama mulipa 100 tlye yakın. O da 400 olsa.
En az 800 bez ve mama. Giysi ilaç vs desek 200 de o.
1000 tl eder.
Şu anki yaşam standartınızdan 1000 lira daha geriye düşeceksiniz.
Düşünüp çocuk yapın lütfen...
Ve maddi kıyasın sonu yok.
O doktor çiftten çok kazananlar da var.
Maddi kıyasın sonu bitmez.
Siz kendinize odaklanin ve bebek işini erteleyin.
Önce kiranızı ödemeyi düşünün lütfen..
Fazla da tutabilir. Ithal mamalara zam geldi.Konudan bağımsız soruyorum bir bebeğin aylık ihtiyacı bu kadar ucuz mu cidden yanlış anlaşılmasın bebeği olan tanıdığım yok, hep kafamda bir bebeğin masrafı en az bir asgari maaş diye düsünüyordum
Şansın ona gülümseyip bir dönüm bostan yan gel yat osman zenginleride var. Keşke bende öyle olsam da diyebilir, diyebiliriz. Kurduğu hayal ya da imrenme durumu açık açıkta anlatmış zaten soran kişi. Kimiside cabalar ,çabalar olmaz. Herkes okuyunca doktor olmuyor neticede. Ya da herkes hayallerle okudugu mesleğini yapamıyor. Bu şekildeki bir dunya düzeninde bu soru bana pek içi dolu gelmiyor malesef.ozendiginiz hayata ulasabilmek icin bir caba harciyormusunuz peki?
cocuk icin demiyorum bunu tabi
mesela egitim durumunuz ne calisiyormusunuz
Sizi hatırlıyorum.Arkadaşlar bu sitede oturma olayına çok takılan olmuş türkiyede herkes belli sınıflara bölünüp mü ev kiralıyor oturduğumuz yerde her sınıf insan var koronaya kadar ben de çalışıyordum mesleklerimiz gerçekten parmakla gösterilir cinsten. Benim sektörüm şuan tamamen durdu eşimin ise çalıştığı yer iflas etti ülkenin geldiği halden biz de nasiplendik eşim bir doktor kadar maaş alırken işsiz kaldı ve bir türlü yeniden giremedi biz sürekli eksiye giderken ben de böyle şeylere içerleniyorum mesele bu
Neden? Marketcisi, kargocusu, polisi diğer çalışanlar da aynı tehlike altında. Oraya da hadta ihtimali olanlar gidiyor, semptom göstermeyen hatta gosteren bile gidiyor. İnsanlarla calisilan her meslek grubu zorda şuan sadece sağlıkçılar değil.Şu pandemi döneminde de en son özenilecek meslek doktorluk. Allah yardımcıları olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?