Yan komşuma özenmek

Iyi de hayat bu, inişli çıkışlı olur.
Ben de corona öncesi takır takır işleyen işimi kurmuşken, 3 ay kapalı kaldı.
Eşim part time a geçti, onceki işi kendi isi olduğu için de hic bir odenekten yararlanamadı.
Kiradaki evimiz icin de de kiracı ödeyemiyoruz dedi.
3 aydır idare ediyoruz.
Bir şekilde çıkışlar bakıyoruz.
Bunu yaparken kendi derdimizle uğraşmaktan sanırım, sağa sola bakıp imrenecek vaktim olmadı :)
Siz de ınsanların kiskanacahi hayatlar yaşıyorsunuz, yaşamışsınız.
Bence boşluktan sarmışsınız komşuya.

Yorumlari okumadan yaziyorum sizi anliyorum. Benim de liseden bir kiz Whatsapp grubum var, cogu evli cocuklu, evliliklerinde mutlular, rahat bir hayatlari var... Ben de 32 yasima basacagim, degil evlenmek sevgilim bile yok, isimden yoruldum, sosyal yasamim kisitli falan filan. Ama kendimizi baskalariyla kiyaslamamaliyiz, Allah bir yerden veriyor bir yerden aliyor, mesela benim cok sukur ailemle aram cok iyidir, is ortamimi severim, yalniz ozgur bir yasamim var, arkadasliklarim guzel... Herkesin su hayatta yolu ayri, ilerlemesi ayri... Asla asla kimseyle kiyaslamayin kendinizi, kiyasladiginizi fark ettiginiz anda durdurun. Mutlu oldugunuz seyleri dusunun. Doktorlara sorsaniz onlarin da mesleki anlamda dertleri, sikintilari cok. Benim annem doktor, ben annemi goremeden buyudum, iki gunde bir 36 saatlik nobeti olurdu, haftalarca halamda kalirdim. Borc harc icinde hayata atilip evet, nispeten guzel bir yere geldiler, evlerini aldilar, arabalari var ama kac sene surdu bu surec, kredi odemeleri vs.

Evet hayat bazen cok adaletsiz, gelir dagilimi esitsizlikleri, cocuga kavusmak bazilari icin zor bazilari icin kolay, aski bulmak bile sans isi. Ama mutsuz olmanin bir faydasi yok. Cok klise bir ogut olacak ama pozitif olmak tek cozum cidden. Baska turlu kendinize iskence sadece.

Dışı sizi içi beni yakan hayatlar var. Dışarıdan göründüğümü anlatayım, iyi bir işi olan başarılı, hobileri becerileri olan, çok düzgün bir ilişkisi olan, güzel bir aile hayatı olan ve maddi durumu iyi olan bir aileden gelen biriyim. İçimde yaşadığım sıkıntı, sağlığımla ilgili. Eminim ki ve biliyorum ki dışarıdan bakıp da hayatıma özenen arkadaşlarım vardır, dışarıdan görüp özenecek insanlar da vardır. Sağlığımla ilgili bir durumdan neredeyse her Allah'ın günü ağladığımı bilmeyen insanlar.

Demem o ki hiçbir hayat göründüğü gibi mükemmel değildir. Herkesin de mutlaka bir derdi vardır, amma küçük amma büyük. Kendinizi kötü hissetmeyin, sahip olduklarınız için mutlu olun, hiçbirimiz geleceğimizi bilmiyoruz, hele ki geçici problemler için dışarıdaki mutluluk gözünüze batmasın.

Doğru anlamış miyim?
Doktor çifte özeniyorsunuz.
Onlar gibi yaşamak istiyorsunuz.
Ve kirayı ödeyemediğiniz halde çocuk düşünüyorsunuz?

Bakın istediğiniz maddiyat geçici olarak kesilmiş.
Zaten zordasınız. Bir de buna yenidoğan masrafı ile tuz biber ekmek istiyorsunuz. En uygun bez paketi 25 tl. Ayda 300 400 desek. Bunun maması olsa en az o da 1 paket mama mulipa 100 tlye yakın. O da 400 olsa.
En az 800 bez ve mama. Giysi ilaç vs desek 200 de o.
1000 tl eder.
Şu anki yaşam standartınızdan 1000 lira daha geriye düşeceksiniz.

Düşünüp çocuk yapın lütfen...
Ve maddi kıyasın sonu yok.
O doktor çiftten çok kazananlar da var.
Maddi kıyasın sonu bitmez.
Siz kendinize odaklanin ve bebek işini erteleyin.

Önce kiranızı ödemeyi düşünün lütfen..

Yani şunu okuyana kadar olabilir zor durumlarda insan kıskanabilir diyordum ama bu olmaz. Doktorların büyük bir çoğunluğu memurdur yani hayatları boyunca alacakları maaş aşağı yukarı bellidir. Özel sektörde ise büyümenin sınırı yoktur. Sizin eşiniz özel sektörde parmakla gösterilecek mesleğiyle doktor maaşı kadar alırken koronadan etkilenmiş bu böyle olmasaydı doktor aile de sizi mi kıskanacaktı sizin mantığınızla?
Yapmayınız lütfen sitedeki en güzel çocuk diye bile kıskanmışsınız nazar değmesin. Siz biraz sakinleşin

Konuyu oyle bir yazmişsiniz ki maddi durumunuz her zaman kotuymuş ve komşuya ozeniyormussunuz gibi olmuş.
Öncesinde sizin de maddi durumunuz gayet iyiymiş anladigim kadariyla, şuan bir çok kişi gecici bir surecten geciyor, maddi olarak zorlaniyor zaten.
Maddiyat konusu inişli cikişli olabilir zaman zaman, bizim de yeni evliyken dara dustugumuz, işlerin bozulduğu bir zamanimiz oldu, oluyor yani kimin basina ne gelir bilinmez hemen isyana, imrenmeye geçmeyin.

Turkiyenin heryerini bilemem ama İstanbuldayim her isteyen, her istediği yerden ev alamaz veya kiralayamaz. Maddi olarak aralarinda uçurum olan insanlarin komşu olmasi imkansiz neredeyse.

Diğer taraftan ablam hakim kaynim da 24 yaşında savcı oldu oo sizin tuzunuz kuru var bir şeyler diye yorum yapanlar oluyor yani neyimiz kuru olacak biz de normal yurdum insanlariyiz herkes çalısip didinip geldi bu noktalara hiç alakamiz yokken böyle yorumlara maruz kaldığımız oluyor,ikimiz de Ankarada bir üniden mezunuz ailelerimiz çevremiz orda kaldı yaşadığımız yer sanayi bölgesi ve malesef boyleler,mecburi bitince gidicez inşallah tekrar oraya

Konudan bağımsız soruyorum bir bebeğin aylık ihtiyacı bu kadar ucuz mu cidden yanlış anlaşılmasın bebeği olan tanıdığım yok, hep kafamda bir bebeğin masrafı en az bir asgari maaş diye düsünüyordum

Doktorlar lüks sitede yaşayacak diye bir kural yok ki, yanlış mantık yürütmüş arkadaşlar.

O kişiler şimdiki hayatlarını kazanabilmek için çok çabaladı konu sahibi, siz de benzer bir hayat sürmek istiyorsanız bunın için çabalamalısınız. Şuan çocuk düşünmek için çok erken değil mi?

Fazla da tutabilir. Ithal mamalara zam geldi.
Özel doktor olursa zaten 2bini geçer.
Çocuk büyüdükçe oyuncaktır; kitaptır, bakıcı ücretidir krestir. 2 bini geçer. Ben 1 yıla kadar bebek masrafı demek istedim.

Artık herşey çok pahalı maalesef..

ozendiginiz hayata ulasabilmek icin bir caba harciyormusunuz peki?
cocuk icin demiyorum bunu tabi
mesela egitim durumunuz ne calisiyormusunuz
Şansın ona gülümseyip bir dönüm bostan yan gel yat osman zenginleride var. Keşke bende öyle olsam da diyebilir, diyebiliriz. Kurduğu hayal ya da imrenme durumu açık açıkta anlatmış zaten soran kişi. Kimiside cabalar ,çabalar olmaz. Herkes okuyunca doktor olmuyor neticede. Ya da herkes hayallerle okudugu mesleğini yapamıyor. Bu şekildeki bir dunya düzeninde bu soru bana pek içi dolu gelmiyor malesef.

Sizi hatırlıyorum.
Gözünüz hep yukarıda.
Biraz şükretmeyi ve kanaat etmeyi öğrenin.
Kimseyi kınamayın ve kıskanmayın.

Şu pandemi döneminde de en son özenilecek meslek doktorluk. Allah yardımcıları olsun
Neden? Marketcisi, kargocusu, polisi diğer çalışanlar da aynı tehlike altında. Oraya da hadta ihtimali olanlar gidiyor, semptom göstermeyen hatta gosteren bile gidiyor. İnsanlarla calisilan her meslek grubu zorda şuan sadece sağlıkçılar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…