- 19 Aralık 2010
- 912
- 1.269
- 303
Ama isterken yapmamak tuhaf bana göre. Nedir bu dizginlerin sebebi yani. Bence din de böyle bir şey emretmiyor. Tanrı niye kendi verdiği dürtüleri saklamanızı istesin ki. Yanlış yorumlanıyor bir şeyler. Ordaki zina "aşık olmadan ilişkiye girmek". Yoksa nikahı düşünerek söylendiğini hiç zannetmiyorum. Yani bu durumda aşık olmayan evli insanlar da zina yapıyor. Ki zaten olayın içindeyken kötülüğünü görüyorsun. Karşındakini kırmamak için canın istemediği halde sevişmek zorunda kalıyorsun. Uzun süren ilişkilerde de bu böyle. Alışkanlıklardan vazgeçmemek adına lütfeder gibi sevişirsin. İki insana da yazık aslında, iki insan da ölür gibi sevişiyor o anlarda. Tutku yok şehvet yok ilahi hiçbir şey yok. Bu zina işte.
Doğuştan getirdiğimiz 3 dürtü vardır.Yaşama,cinsellik ve saldırganlık dürtüsü.Allah verdiği dürtülerin saklanmasını değil kontrol altında tutulmasını istiyor.Saldırganlık dürtüm var benim deyip bunu bastırmadan özgürce kullanacaksam ne anlamı kalır insan yönümün ve aklımın.Dürtülerini bahane olarak kullanıp bazı şeyleri yaşamak isteyen insanın bu dürtülerin arkasına sığınmaması gerekir.Zira o dürtüler herkeste var ama herkes aynı tutumları sergilemiyor.
Zina kavramına getirdiğiniz bakış açısı da ilginç.Aşk varsa orda zina yokmuş.Her önüne gelene aşık olan tiplerin de uygunsuz bir durumu yok o zaman.Sonrasında kendilerini kullanılmış hissedip sızlanmaya da hakları yok bence.
Ben kendimi öyle hissederim de o bakımdan.Ama sizin bakış açınızdaki insanlar böyle düşünmez tabi ki.Siz aşmışsınız bu taşra hallerini...
Yani tabi adamın sana cinselliği dayatması çok itici bir şey. İstemediğin halde sırf ilişki yürüsün diye yapmanı savunmuyoruz yanlış anlaşılma olmasın.
Ama isterken yapmamak tuhaf bana göre. Nedir bu dizginlerin sebebi yani. Bence din de böyle bir şey emretmiyor. Tanrı niye kendi verdiği dürtüleri saklamanızı istesin ki. Yanlış yorumlanıyor bir şeyler. Ordaki zina "aşık olmadan ilişkiye girmek". Yoksa nikahı düşünerek söylendiğini hiç zannetmiyorum. Yani bu durumda aşık olmayan evli insanlar da zina yapıyor. Ki zaten olayın içindeyken kötülüğünü görüyorsun. Karşındakini kırmamak için canın istemediği halde sevişmek zorunda kalıyorsun. Uzun süren ilişkilerde de bu böyle. Alışkanlıklardan vazgeçmemek adına lütfeder gibi sevişirsin. İki insana da yazık aslında, iki insan da ölür gibi sevişiyor o anlarda. Tutku yok şehvet yok ilahi hiçbir şey yok. Bu zina işte.
Emin misinYok mu :) O da bir çeşit o da bir renk :)))
bence ban yiyebiliriz, din konusunu uzatmayalımherkes bir şeylere inanıyor işte kendince
Ortaokul bilgisi gerçi ama unutmuşumdur diye yeniden baktım insanın doğuştan getirdiği 3 temel dürtü yaşama barınma üreme olarak geçiyor. O nedenle sordum hangi kaynak diye arkadaşım.Bir de sizin yazdığınız şeyde neden benim adım geçiyor anlamadım onu???Evet var.Araştırabilirsiniz.
Ortaokul bilgisi gerçi ama unutmuşumdur diye yeniden baktım insanın doğuştan getirdiği 3 temel dürtü yaşama barınma üreme olarak geçiyor. O nedenle sordum hangi kaynak diye arkadaşım.Bir de sizin yazdığınız şeyde neden benim adım geçiyor anlamadım onu???
ne yazık ki cinsellik türkiye'de uzun yıllar özellikle kadınlar için bir tabu oldu, ahhh o zar yok mu!!!! her zaman bizden daha önemli daha değerli oldu...her tür sıkıntıyı yaşadık çektik ama ona birşey olma ihtimali bile aklımızın gitmesiye yetti, herşeyimizi ailemizle paylaştık ama yanlış yaptığımız şeyleri sırf konunun içinde ince bir zar var diye anlatamadık, hep deneme yanılma yolları denendi her zaman bilgiden o kadar uzak olduk ki!!! ahh ahh....hala da böyleyiz galiba!!!! 30 yıl elini sürmezsin çocuğun gibi bakarsın zarına 30 yaşında hayırlı bir kısmet buldum der evlenirsin ve 1 sene bitmeden bakmışsın boşanmışsın!!! 30 yıllık verilen değer nereye gidecek? sen bundan sonra ne yapacaksın? ya seninle büyüyen gelişen zar komplekslerin? veya tam tersi bir durum olamaz mı? zarını hayatının hiçbir döneminde kafana takmazsın ve sevdiğin erkeklerle seks yapabilmek senin için bir sorun teşkil etmiyordur çünkü bu konu senin için bir tabu değildir, zardan daha değerli bir SEN olmalıdır ortada ve sen bunun bilincindesindir, belli bir yaşa geldiğinde hiç ummadığın birisiyle evlenir ve ölene dek mutlu yaşarsın!!!! olabilir tabiki neden olmasın!! hayat bu kime nasıl davranacağı hiç belli olmaz, ancak bu zar konusu artık aşılmalı cinsellik ve seks bir tabu olmaktan çok uzak olmalı...geçmişte bu kadar önemli olduğu için ve saçma sapan bir tabu olduğu için bugün en yakın arkadaşların senin kendini kocana saklama isteğine İTİCİ diyebiliyor, neden? çünkü zamanında seksi yaşamadığımız gibi şimdi de bokunu çıkartıyoruz hayatım!!!! neden? çünkü görgüsüz davranıyoruz!!! tamamen bize dikte edilenler ve verilenlerle yaşayabilme potansiyelimiz dışında bizler birer hiçiz, kendi yaşama gücümüz yok kendi inançlarımız yok kendimize ve başkalarına saygımız yok!!! çünkü doğru olan tek şey O GÜN POPÜLER OLANDIR cümlesiyle anlamlandırıyoruz yaşamımızı!!!! kızlık zarı kocaya saklanır veya gereksiz birşeydir diyemem bunu diyecek bir kişi vardır O DA O ZARI TAŞIYAN İNSANDIR. kişi kendisinden sorumludur, benim için zar hiç bir zaman önemli olmadı ama bunun sonucunda da sevmediğim erkeklerle birlikte olmaktan çok uzaktım. hayatın bize neler getireceği hiç belli olmaz, belki çok esnek bir zarın var ve kocanın gücü bu zara yetişmeyecek, eeee hamile kalmak için doktorun parmağına bakacaksın gibi ne kadar ibret verici olaylar çıkacak karşına...
diyeceğim şudur; HER KADIN KESİNLİKLE BİR BİREYDİR VE KENDİSİNİN BİR PARÇASI HAKKINDA TEK SÖZ HAKKI SAHİBİDİR.
HER İNSANIN İNANDIĞI ŞEYLER, HERKESE GÖRE DEĞİŞSE DE İNSANLARIN DOĞRULARI VARDIR VE BUNLARIN ARKASINDA DURMAK İNSAN OLMANIN İLK KURALIDIR.
İNSANIN KARAKTERLİSİ MAKBULDÜR VE BAŞKALARININ SÖYLEMLERİYLE HAREKET EDEN İNSAN KARAKTER YOKSUNUDUR.
DÜŞÜNMEK HER İNSANIN EN BÜYÜK BORCUDUR VE DÜŞÜNDÜKLERİ İLE VAROLUR İNSAN Kİ BU DÜŞÜNCE SONUNDA SEKS HAKKINDA OLGUNLAŞAN FİKİRLERİNİ HAYATININ TAM İÇİNDE YAŞARSIN.
NE DEMİŞ ALBERT ABİ; DÜŞÜNÜYORUM ÖYLEYSE VARIM!!!!
BEN EVLENMEDEN SEKS YAŞAYANLARDANIM AMA SENİN BU TECRÜBEYİ EVLENDİĞİN İNSAN İLE BİRLİKTE YAŞAMA FİKRİNE SONUNA KADAR SAYGI DUYUYORUM, BU BAĞLAMDA KENDİ HÜR FİKİRLERİN OLDUĞU İÇİN VE ÇOĞUNLUK İÇİNDE DE AZINLIK KALSANDA AZINLIK KARŞISINDA ÇOĞUNLUK OLSANDA BU FİKİRLERİNİ SEN SAHİP ÇIKTIĞIN SÜRECE YAŞATACAĞINA İNANIYORUM...
İNANDIĞIN GİBİ YAŞA TATLIM, NE YAPTIĞI HAKKINDA FİKRİ BİLE OLMAYAN İNSANLARIN SENİN ÜZERİNDE FİKİR YÜRÜTMELERİNİN SADECE NE KADAR ACİZCE OLDUĞUNU BİL, YETER!!!!!
Saldırganlığımı tutmazsam başkası zarar görebilir. Ama cinsel dürtülerimi tutmazsam karşımdaki ihya olabilir. İkisi aynı şey mi. İslam demedim ayrıca zina her yerde yanlış anlaşılıyor genel bir şey yazdım. Deist birinin sevişmemesi öpüşmemesi kadar tutarsız bir şey de olamaz yani. Tanrının doğadaki varlığına inanır deizm. Doğanın getirilerini de kabul eder.
kişiselleştirmeyin yahuDeizm öyle tek tip inanışları içermiyor :) Mesela tanrının kontrolündeki bir dünya inanışında olanlar da vardır, tanrının yaratıp ilgilenmediği inanışında olanlar da. Kendi inancımı bana öğretmeyini. Ayrıca, öpüşmemek sevişmemek dinle ilgili bir durum olduğu gibi ahlaki inanışlarla, ailenin yetiştirişiyle vs. ilgili de bir durumdur.
En sevdiğim yanlarımdan biri de bir düşünceye körü körüne bağlanmayıp her şeyin güzel bulduğum yanlarını almaktır.
Deist de olsam İslam'daki evlenmeden sevişmeme olayı hoşuma gidiyor, kendimi eşime saklama düşüncesi bana romantik ve daha asil geliyor, ben de bunu uyguluyorum. Ve bunda bir tutarsızlık yok.
Ben sizin düşünceniz yanlıştır demedim, İslam'a göre yanlıştır dedim. Bunda da kendinizi savunacağınız bir durum yok.
Erkeklerin ne zaman ilk düsündügü cinselliktir?yani bir kizla tanisinca ilk basta cinselligi mi düsünür?
ona bakilirsa insanlar yillarca sevgilisinide taniyamiyor ve sonradan ayriliyor yani cinsellikten haric konulardan.
ben elimi tutunca hala heyecananlardanimyani var hala öyleleri...
Sen bir taş atarsan birisi çıkarmaya çalışacaktır elbet. Tek tiptir dinler. Sen onu default halden bozup kendine uyarlarsan, ki bence olması gereken budur aslında, o din olmaktan çıkar artık.
Deizm din değildir işte, hatanız orda. Din olmadığı için Allah'ın emri budur deyip illa bir şeylere inanmak yoktur. Ne mantıklı gelirse ona inanırsın. Bu yüzden çok çeşitlilik vardır. Ben mesela İslam'daki gibi cennet cehennem olacağına inanmıyorum ama ölümden sonra her şeyin aslını öğreneceğimize inanıyorum. Kimisi de yok olup gideceğini düşünür. Ama ona inananın ve benim aramdaki ortak özellik Allah'ın var olduğuna ama bir din göndermediğine inanmak. Gerisi değişebilir.
Deizm din değildir işte, hatanız orda. Din olmadığı için Allah'ın emri budur deyip illa bir şeylere inanmak yoktur. Ne mantıklı gelirse ona inanırsın. Bu yüzden çok çeşitlilik vardır. Ben mesela İslam'daki gibi cennet cehennem olacağına inanmıyorum ama ölümden sonra her şeyin aslını öğreneceğimize inanıyorum. Kimisi de yok olup gideceğini düşünür. Ama ona inananın ve benim aramdaki ortak özellik Allah'ın var olduğuna ama bir din göndermediğine inanmak. Gerisi değişebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?