Yanlış olan ben miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben artık Müslüman değilim ama yazdıklarını düzeltmem gerekir.

İslam aile kurumuna çok önem verdiği için evlilik dışı beraberliği yasaklar. Kadın için de erkek için de. Böylece insanlar hem ortada bırakılmış çocuk doğumları engellenir hem de insanlar bir tek eşleriyle beraber olarak kıyaslama yapmazlar.

Gerçi tek bir imza bu durumu değiştirebiliyor, o zaman insanlar sevişmek için birkaç aylığına evlenip sıkılıp boşansınlar ve tekrar evlensinler zaten bu gibi şeylerden dolayı deist oldum heheh. Ama asla dalga geçmiyorum, ne olursa olsun böyle prensipler bence çok hoş.

Bu arada hakikaten bakir isteyenler vardır Ben bakir erkek istiyordum, sevgilim de bakir diye çok mutluyum.bir şeyleri ilk ve bir tek benle paylaşacak olması düşüncesi çok romantik geliyor :)

bence ban yiyebiliriz, din konusunu uzatmayalım herkes bir şeylere inanıyor işte kendince

bence ban yiyebiliriz, din konusunu uzatmayalım herkes bir şeylere inanıyor işte kendince

Burada sorun sadece din değil.İnsanlar istediğine inanmakta serbest.Fakat siz deistsiniz diye,aslında dinimizde de benim inancıma yakın şeyler var derseniz bu gerçeği çarpıtmak olur.(Zaten siz de dobra dobra düşündüğünüzü yazmışsınız)Ben de arkadaşa bu yüzden tepki gösteriyorum.Gerçekler farklı istediğimize inanmak farklı.En azından herkesin saf gerçeğine saygı göstermek gerekir.Lafı eğip bükmek değil.

Doğuştan getirdiğimiz 3 dürtü vardır.Yaşama,cinsellik ve saldırganlık dürtüsü."

Yaşama barınma ve üreme değil miydi o dürtüler??? saldırganlık diye bir şey duymadım hiç.Bir de cinsellik için imam nikahıyla falan Allahı dini alet edenler de bir tür ikiyüzlülük sergilemiyor mu yani. Orada da bir zina var bence.İnsanlar aşık olduklarını sanabilir ya da bir takım duygularla hareket edebilir bu onları ilgilendirir.Ama kimse çıkıp da bir başkasının bedeni üzerine ambargo koymaya kalkamaz.Konu sahibinin sorusu da bence cevabı içinde barındırıyor.Kendisi için bir şey yapacaksa yapmalı gerisi de boş.

Son düzenleme:
Evet var.Araştırabilirsiniz.

Evet var.Araştırabilirsiniz.
Ortaokul bilgisi gerçi ama unutmuşumdur diye yeniden baktım insanın doğuştan getirdiği 3 temel dürtü yaşama barınma üreme olarak geçiyor. O nedenle sordum hangi kaynak diye arkadaşım.Bir de sizin yazdığınız şeyde neden benim adım geçiyor anlamadım onu???

Temel dürtüler bu kapsamda ama bu dürtülerin alt basamakları da var tabi ki.Acıkmak,susamak,barınmak gibi.Ben temel anlamda demiştim.Yoksa sizin dediğiniz de doğru.

İsminizin benim yorumumda olmasına gelince sanırım yanlış alıntıladım.Düzeltmeye çalışıyorum.

Admin Hanım mesajı aldınızsa düzeltmeniz ümidiyleeeeeeeeee

Son düzenleme:
Saldırganlığımı tutmazsam başkası zarar görebilir. Ama cinsel dürtülerimi tutmazsam karşımdaki ihya olabilir. İkisi aynı şey mi. İslam demedim ayrıca zina her yerde yanlış anlaşılıyor genel bir şey yazdım. Deist birinin sevişmemesi öpüşmemesi kadar tutarsız bir şey de olamaz yani. Tanrının doğadaki varlığına inanır deizm. Doğanın getirilerini de kabul eder.

@tubii_ ->Kim sevişemeyeceği insanla sevgili olmak ister ki yazdım ben de zaten "Kim sevişmediği insanla sevgili olmak ister ki" yazmadım.
@saçıuzunaklıkısa ->Evet eşini başka birine aşık olup aldatan zina yapmış olmuyor eşini aldatmış oluyor. Bu gidişle hapşursam zina olcak.
@yarimelma ->Herkesin beyni oraya işler üremek için programlanmışız, inkar, inziva gerçeği değiştiremez.
@umutsuz42 ->Bir insan her önüne gelene aşık olabiliyorsa ne güzel işte daha güzel bir şey yok hatta doya doya sevişsin onlarla ondan mutlu ondan tam bir insan olamaz onun artık her şeyi var hiçbir şeyin eksikliğini duymaz.

@tubii_ ->Kim sevişemeyeceği insanla sevgili olmak ister ki yazdım ben de zaten "Kim sevişmediği insanla sevgili olmak ister ki" yazmadım.
@saçıuzunaklıkısa ->Evet eşini başka birine aşık olup aldatan zina yapmış olmuyor eşini aldatmış oluyor. Bu gidişle hapşursam zina olcak.
@yarimelma ->Herkesin beyni oraya işler üremek için programlanmışız, inkar, inziva gerçeği değiştiremez.
@umutsuz42 ->Bir insan her önüne gelene aşık olabiliyorsa ne güzel işte daha güzel bir şey yok hatta doya doya sevişsin onlarla ondan mutlu ondan tam bir insan olamaz onun artık her şeyi var hiçbir şeyin eksikliğini duymaz.

ne kadar güzel yazmıssınız öyle bütün düşünceleriniz gerçekten çok hosuma gitti çoğu kişi tabu olarak görmediğini söylesede öyle görüyorlar çok ii kapak olmuş bu yazı makale gibi olmuş tebrik ediyorum valla

kişiselleştirmeyin yahu Deizm öyle tek tip inanışları içermiyor :) Mesela tanrının kontrolündeki bir dünya inanışında olanlar da vardır, tanrının yaratıp ilgilenmediği inanışında olanlar da. Kendi inancımı bana öğretmeyini. Ayrıca, öpüşmemek sevişmemek dinle ilgili bir durum olduğu gibi ahlaki inanışlarla, ailenin yetiştirişiyle vs. ilgili de bir durumdur.

En sevdiğim yanlarımdan biri de bir düşünceye körü körüne bağlanmayıp her şeyin güzel bulduğum yanlarını almaktır.

Deist de olsam İslam'daki evlenmeden sevişmeme olayı hoşuma gidiyor, kendimi eşime saklama düşüncesi bana romantik ve daha asil geliyor, ben de bunu uyguluyorum. Ve bunda bir tutarsızlık yok.

Ben sizin düşünceniz yanlıştır demedim, İslam'a göre yanlıştır dedim. Bunda da kendinizi savunacağınız bir durum yok.

Sen bir taş atarsan birisi çıkarmaya çalışacaktır elbet. Tek tiptir dinler. Sen onu default halden bozup kendine uyarlarsan, ki bence olması gereken budur aslında, o din olmaktan çıkar artık.

bir erkek cinselliği düşündüğü bir kızın peşinde dolaşılır ister 10 sene sonra ister 1 gün sonra ama elbet bunu düşünür.bayanlarla erkeklern cinselliğe bakış açısı çok farklı erkek için ihtiyaç bayan için aşkın dorukları. erkekler cinselliği bu kadar düşünmüyorsa neden genelevler var neden erkek yurtlarının önünde ölü kedi köpekler var neden damacanıyı bile cinsel obje olark görenler var neden 31 ç.. diye birşey var ... erkek anatomisinde var bu o ihtiyacını karşılayamazsa hiçbirşey yapmadn bile boşalıyorlar. kimse masum değil bunu bilmek gerekir.bu konuyu takip edenler zina ne demek bilmiyor... sadece kızlık zarı bozulunca günah olmaz öpüşünce sana helal sayılmayan bir erkekle sarılınca da onun elini tutunca zina sayılır sen git öpüş koklaş günah değil sevişince mi günah. açın okuyun kutsal kitabı. sana helal olmayan bir erkekle yalnız bir ortamda kalınca bile günah sayılıyor neden yalnz bayanla erkeğin yanında şeytan vardır diye de açıklama getiriliyor. çok iyi müminsiniz peki nedn bilmiyorsunuz bunu. müslümanlık nedir onu öğrenn öyle yorum yapın. bir erkeğin elini tutmuşsun günah nerden biliyorsun sen onun elini tutunca onun başka şeyler hissetmediğini bu yüzden Allah bunu da yasaklamış.Allah katında sana helal olmayan biriyle sevişmek öpüşmek onun elini tutmak günah sadece günahların boyutu farklı günah mı günah ama. açın okuyun....kimse kendini çok masum göstermeye çalışmasın...

Son düzenleme:
Sen bir taş atarsan birisi çıkarmaya çalışacaktır elbet. Tek tiptir dinler. Sen onu default halden bozup kendine uyarlarsan, ki bence olması gereken budur aslında, o din olmaktan çıkar artık.

Deizm din değildir işte, hatanız orda. Din olmadığı için Allah'ın emri budur deyip illa bir şeylere inanmak yoktur. Ne mantıklı gelirse ona inanırsın. Bu yüzden çok çeşitlilik vardır. Ben mesela İslam'daki gibi cennet cehennem olacağına inanmıyorum ama ölümden sonra her şeyin aslını öğreneceğimize inanıyorum. Kimisi de yok olup gideceğini düşünür. Ama ona inananın ve benim aramdaki ortak özellik Allah'ın var olduğuna ama bir din göndermediğine inanmak. Gerisi değişebilir.

Günün birinde birkaç deist çıkıp böyle deist olunmaz derse de hiç problem değil benim için. O zaman ceyarist olurum ben de, fark etmez. Dediğim gibi hiçbir şeye körü körüne bağlanmıyorum, mantıklı geleni alıyorum. Neyse konu çok saptı :) Devam etmek istersen özelden yaz samantha.

bence siz "ceyar" hanım;
bir yerlerden yalan yanlış bilgiler öğrenip
"hah ben bundan olayım" dediniz.
çünkü hiç bir bilginiz yok.tanımladığınız şeyler pek çok şeyi çağrıştırıyor.
sanırsam sonrada islamı reddedmişsiniz ama halen içinizde yaşamaya çalışıyor bunada farklı anlamlar,isimler yüklemeye çalışıyorsunuz.

Din veyahut inanış. Neye inanıyorsan sana uygun olan grubu seçersin zaten. Ben de seçtiğiniz inanışı sorguladım siz yozlaşmış halini aslı sanıyorsunuz belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…