Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8 yaşındaki bir çocuğun hayali üniversiteye gidene kadar 383838383 kez değişir. Hiç çocuk olmadınız sanırım.
 
Son düzenleme:
Ben eczacı olacaksın diye diretmiyorum kızımın kendi istediği
O yaştaki bir çocuk eczaneye girince ilaç satan, tansiyon ölçenlere mi özendi de eczacılık istiyor? Çok sanmıyorum bunu. Çocuklar ticari kafayla düşünmez, hayal güçleri baskındır, hele dükkan açıp ilaç satmayı hayal etmez sanmıyorum. Eczacılık benim de abimin dayatmasıydı, parasından dolayı, o yüzden çocukken ilkokulda ben de eczacı olacağım diyordum bir ara da oradan biliyorum. Ama neden eczacı olmak istediğim konusunda bir fikrim yoktu. Kendinizi kandırmayın, çocuğunuzu da istismar etmeyin.
 
Böyle annelere tek bir tavsiyem var.
Çalışan kafalarınızı kendiniz için yorun siz üniversite sınavına girin ve kazanıp açın eczane.
Çocuğun belki matematik değil sosyal zekası yoksa belki spora müziğe yeteneği var.
Bunu biz bilemeyiz.
Ancak siz böyle devam ettiğiniz müddetçe çocuğunuz da hiç bir zaman içindeki güzellikleri keşfedemeyecek, sizin ona sunduğunuz başarısızlıkla toplumda hatta kendinde bile yer edinemeyecek.
 

Ya ben çok severdim ilaç kutularını çok isterdim eczacı olmayı 1. Ve 2.sınıfta iken... Matematiği yapamadığım 4.sınıftan sonra anladım. Sonrasında hayalim yeteneklerimle örtüştü ama :)
 
Ben eczacı olacaksın diye diretmiyorum kızımın kendi istediği
Minicik yavruyu baskıyla eczacı yapacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Benim oğlum küçüklüğünden beri “ben otobüs şoförü yada aşçı olmak istiyorum” diyordu . Bende hep gülüp geçtim , iyi madem en azından karnımız doyar diyordum. Suan 15 yaşına yaklaşıyor ve ders notları birinciliğe doğru gidiyor. Geçenlerde bana sordu “anne sence ben hangi bölümü seçeyim?” Diye bende kendini hangi bölümde daha başarılı ve güvenli hissediyorsan onu seç dedim. Çocuklarıma asla ders konusunda baskı yapmadım sadece onlara “siz nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın, isterseniz hiç okumayın ama ilerde bunun zorluğunu çekersiniz imkanlarınız varken ve bizde size destek çıkılırken bundan faydalanın” diye teşvik ettim. Anne baba olarak herzaman çocuklarımızın arkasındayız ve asla onlara baskı uygulamadık. Sizin bu yaptığınız onu sadece mutsuz eder , her başarısızlığında size bunu nasıl açıklayacağı kaygısı verir. Yapmayın bu kötülüğü çocuğunuza. Sevin onu , her haliyle sevin başarısız olsa dahi sevin. Eminim onunda iyi olduğu alanlar vardır. Her çocuk hayal ettiği mesleği edinecek diye bişey yok.
 
Paragöz bile yaptınız beni bravo evet dinlendiriyorum çocuğu üstelik ben bunu da beklersiniz demi benden eczaneden çıktığımızda bende böyle beyaz önlük giyerim demi anne diyen bi çocuk bu
 
Babası nerede bu çocukların?
2 ve 8 yaşındaki çocukların ihtiyacı çok farklıdır.
2 yaşındaki çocuk oyun kurar da 2 yaş sendromu dediğimiz bir şey de var 2 yaş geçiş dönemi
Onun da oyuna ihtiyacı var
Neden anne baba olarak ayrı ayrı zaman geçirmiyorsunuz?

Bence anne çocuk baba çocuk zamanları geçirin çocuklae arasında yaş farkı var
8 yaş ergenlik bir de yani

Siz ders dışında çocuğunuz ilgi alanlarını biliyor musunuz?
Birlikte onun sevdiği şeyleri yapıyor musunuz?
 
eczacı olamazsın diyerek verdiğiniz zarar çocuğun kırdığınız özgüveni ben beceriksizim ben başarısızım vs vs diye kodladıklarınız var ya kafasına silah dayayıp eczacı olacaksın deseniz daha fazla zarar veremezdiniz zaten.
 
Paragöz bile yaptınız beni bravo evet dinlendiriyorum çocuğu üstelik ben bunu da beklersiniz demi benden eczaneden çıktığımızda bende böyle beyaz önlük giyerim demi anne diyen bi çocuk bu

Yrın tercih yapmayacağına göre ortalama bir başarı yeterli. Zamanı gelince hedeflerine göre azami çalışmayı gösterir zaten.
 
8 yaşındaki kızımın okul başarısı için ne yapabilirim
Konuyu silsenizde uyeler alinti yapmis.yine yazdiklariniz görülecek..herkesin çocuğu ile ilgili hayalleri vardır.. bende doktor olsun istiyorum ama kızım dis doktoru olacağım diyor.(kuzeninden dolayi) daha çok fikirleri değişir..mesleğe odaklanmak yerine başarısı için ne yapılabilinir e odaklanin..bazen kızım ders çalışmak istemiyor ,ona neden çalışması gerektiğini söylüyorum.. biraz hayatı anlatıyorum.. hangi mesleği seçerse yaşamında neler olur neler değişir ondan bahsedoyorumbahsediyorum..birazda zorluklarını anlatıyorum...çocuklar soyut düşünemiyor.ornek verin
Çocuğunuz hiç mi bakkala gitmiyor?ben matematikte hep, sen bakkala gittin..........diye örnek veriyorum.. yada evde canlandırma yapıyoruz.. .sınıfın en.kucugu..diğerleri çabuk kapıyor ama kizim biraz geriden de olsa gelip onlara yetişiyor...canınızı sıkmayın.. .
 
Ben eczacı olacaksın diye diretmiyorum kızımın kendi istediği

8 yaşındaki çocuk dansçı, astronot, ressam, doktor, bilim insanı olmanın değil de eczacı olmanın hayalini mi kuruyor yani?
Ne diyor, 60'lık emmiler gibi keh keh gülerek "en güzeli eczacılık yeğeanim. Hem esnaflık gibi, dükkanın önüne tabure atacan oturduğun yerden para basacan" mı diyor?
 
Mune , konu sahibi konu silmek yasak. Bilginize. Alıntılardan okuduğum kadarıyla net olarak şunu söyleyebilirim ki mis gibi kendini ilerde yetersiz hissedip, kocanın her türlü eziyetine katlanıp sonrasında en ufak özre yelkenleri suya indirecek, özgüvensiz, asosyal, uyumsuz kız çocuğu hayırlı olsun.
 
Çocuk eczacı olup hepsini kurtaracak. Beklenti bu yönde maalesef çoğunda. Çocukların hayatları ipotek altında. Çocuk kendinden önce anasını babasını düşünmek zorunda. Geleneksel muhteşem aile yapımız.
Çocuk neyi ister, ne düşünür umrunda bile değil.
Bir de kendi eczacı olmak istiyor diye diretiyor. Eczacılar lütfen alınmasın ama oyun çağı çocuğuna çekici gelebilecek neyi var eczacılığın? Polisler üniformaları, daha aksiyon içeren iş tanımları nedeniyle çekici gelebilir çocuklara mesela. Ya da itfaiyeciler, askerler vs. Öğretmeni her gün okulda görüyor, kendinden daha fazla şey bildiğini düşündüğü için özenebilir, örnek alır ve öğretmen olmak isteyebilir. Ama eczacılık yani...
Ne bileyim ben o yaşta kar pembe ve sıcak yağsa ne güzel olur gibi şeyler düşünüyordum. Eczacı olayım da hayatım kurtulsun vs. değil.
 
8 yaşındaki kızımın okul başarısı için ne yapabilirim
Yazdığınız şeyler tekrar okursanız kafası çalışmayanın siz olduğunu anlarsınız bu nasıl bi davranış şekli böyle küçücük bi çocuğa karşı siz bu şekilde o çocuğa hiç bir şey öğretmezsiniz kendisi isterse öğrenir zaten çocuğun öğrenme isteğide kalmamıştır eczacı olacakmış da hayal kuruyorlarmış size ne ne isterse onu olur omu kaldı bir tek hayal edilecek daha çocuk 8 yaşında bu kadarmı işsizsiniz yani kusura bakmayın sert çıkışıyorum ama gerçekten çok saçmalamışsınız 8 yaşındaki bir çocuk tepesinde biri dikilip kızarken ve onu aşağılarken ders falan çalışmak istemez onu dahada soğutursunuz bırakın ne yapmak istiyorsa onu yapsın oyun oynasın bilmesi gerekenleri öğretmen öğretir öğrenmesinde bir zorluk varsada bunu size söyler siz de ona göre kızmadan aşağılamadan düzgünce konuşursunuz umarım burada yazılanları dikkate alıp düzelirsiniz de çocuğun hayatını mahvetmezsiniz
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…