Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8 yaşındaki kızımın okul başarısı için ne yapabilirim
Konuyu silmekle olmaz böyle, lütfen yorumları ciddiye alın ben napıyorum diye bir düşünün. Gerekirse tedavi alın ama çocuğunuzu buna maruz bırakmayın..Ruhunda kapanamayacak yaralar açmayın.

Somut parametreleri olmayacağı için mümkün olmadığının farkındayım da, siz de ironiden anlasanız keşke.

Her gün tvler de bunu dile getiren sunucuların ; sosyal medyada , forumlarda yazan insanların sayısı artarken annelik ehliyeti ifadesine ironi olarak yaklaşamıyorum.

' Siz istediniz , biz de uyguladık ' derlerse günün birinde ; sonuçları düşünmek dahi istemiyorum.

Konuyu silmekle olmaz böyle, lütfen yorumları ciddiye alın ben napıyorum diye bir düşünün. Gerekirse tedavi alın ama çocuğunuzu buna maruz bırakmayın..Ruhunda kapanamayacak yaralar açmayın.
Artık çok geç açılmış o yaralar. Maalesef çocuklarımıza en çok biz ebeveynler zarar veriyoruz. Hayatı öğretemiyoruz onlara.

Konuyu silmişsiniz ama neyse ki alıntılardan buldum. Söylenmesi gerekenler söylenmiş zaten ama ben de şunu söyleyeyim zira çok sinirlendim.

Zeka genetik, eşim ve ben çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite bitirdik, çocuğumuz da eczacılık kazansın istiyoruz demişsiniz ya.

Eczacılık iyi kötü bir üniversite sınıfına girmiyor yalnız. Madem zeka genetik, ne diye kendinizin yapamadığı şeyi çocuktan bekliyorsunuz??

O da iyi kötü bir üniversite bitirse olur bence bu söylediklerinize göre

Çok gaddarsınız, o çocuğun psikolojisi bozulacak ve sorumlusu eşiniz ve sizsiniz. Haberiniz olsun.

Eklentiler

• E5B3BF4D-0A0F-41A3-BC71-5D76EE2E23AF.webp
    100,3 KB · Görüntüleme: 41
Üniversiteye 18 yaşında başlayacak desek daha önünüzde 10 sene var. 10 sene daha çocuğunuza psikolojik şiddet uygulayabilecek gücünüz olacak mı? Nasıl bir psikopatlık bu, 8 yaşında çocuğa meslek seçilmiş hem de eczacılık. İyi para var ilaç sektöründe haklısınız, hepinizi geçindirir yavrucak. Küçüğe de ayarlayın bir meslek.

Ben 14 yaşındaki kızıma, okulda kendini başarısız hissettiği için 2 ay pedagog desteği aldım. Çocuk iki elini tükenmez kalemle çizmiş, kalın perdeleri hep kapalı, gece uyuyamadığı için sabah kalkamıyor. Sebebi okulda başarısız olursa iyi bir mesleği olmazmış, herkes onunla alay edermiş. Hem biz konuştuk hem de pedagog konuştu. Hangi mesleği yapacağına kendin karar vereceksin, sen ne olmak istiyorsan ol biz her zaman yanındayız, ayrıca daha çok erken, 1 sene sonra bile farklı düşüneceksin, büyüdükçe fikirlerin düşüncelerin değişecek netleşecek...diye diye düzelttik çocuğu. Öğretmenleri de üzüldü durumuna, hiç belli etmemiş okulda. Üst sınıflardan öğrenci ayarladılar, ek ders aldı düzeldi dersleri.

Hiçbir şey çocuğun sağlından özellikle akıl sağlığından önemli değil. Ergenliğinde çok büyük sorunlar yaşarsınız, manen kaybedersiniz çocuğu. Kızınızla empati yapın bakalım siz ister miydiniz böyle muamele görmeyi.
Üvey anne diye lafı çıkmış ama bir üvey annenin bile bunu yapacağını sanmıyorum.

konuyu sildiğinde vicdan azabından kurtulabilecek misin sayın konu sahibi? senin çocuğuna verdiğin zararı inan kimse vermiyor, bunu yapmayı ne kadar erken bırakırsan kârdır lütfen çocuklarına bunu yapma, baskıyla aşağılamayla büyütme.
eczacı olmasın mesela başka mesleği olur veya hiç iş sahibi olmak istemez. ev hanımı olmak onu mutlu eder belki de. önemli olan zaten mutluluğu değil mi??

geri dönülmez diye bir şey yok istersen bugün bile kafa yapını değiştirir çocuğunun ruh sağlığını kurtarırsın.

Artık çok geç açılmış o yaralar. Maalesef çocuklarımıza en çok biz ebeveynler zarar veriyoruz. Hayatı öğretemiyoruz onlara.
Bizim nesil bundan yeterince payını aldı diye düşünüyorum, o yüzden kendi çocuklarımıza bari doğru davranmayı bilsek..O kadar üzüldüm ki o yavruya anlatamam..

Herşeyin telafisi var. Lütfen değişin bırakın bu düşünceleri, isterseniz profesyonel yardım alın. Yeteri kadar zedelenmiştir yavrucak daha şimdiden, o da psikoloğa görünse...
belki de siz de çocukken gördüğünüz baskı yüzübden böyle davranıyorsunuz.
onu sevin, sarılın, her şart altında onun yanında olduğunuzu söyleyin, lütfen. istersen eczacı da olmayadabilirsin annecim, hem daha ne meslekler var. onları tanıyalım mı senle diyin. yine çalıştırın onu ama üzmeyin zorla güzellik olmasın.

Linç ettiniz resmen hepiniz mükemmel annesinizdir eminim hepinizin hayatı dört dörtlüktür
En azından meslek dayatması yapıp, tepesinde kafasız diye dikilmiyorlardır. Kimse mükemmel değil, mükemmel anne hiç değil.

Linç ettiniz resmen hepiniz mükemmel annesinizdir eminim hepinizin hayatı dört dörtlüktür
Sevgili anne, bazı yorumlar ağır gelebilir. Lütfen daha da umutsuzluğa kapılıp bunu biriciğinize yansıtmayın. küçük yaşta stres yaşamak onu hasta bile edebilir Allah korusun. Bu hayatta şuan onun için herşeyden önce anne var, siz ona sevginizi verin daha minicik. herşey yoluna girer. ayrıca belki atıyorum öğretmenlik fıtratına daha uygun? meslekleri tanısın ama oyun gibi... derdim. herşeyin telafisi var. lütfen ona sarılın, yanındayım diyşiin ve sinirlenince dilinizi tutmaya çalışın. inanın sizi anlıyorum. ama akışına bırakın...

Kimse dört dörtlük değil ama bu da baskı yani istismar
İstismar sadece cinsel anlamda olmuyor resmen psikolojik anlamda bir istismardır bu.
Pardon siz neden hayal kuruyorsunuz?ve çocuk sizi mutlu etmek zorunda mı?
Değil mutlu etmek zorunda değil
Sabırlı olmayacaksanız çocuk yapmayacaksınız basit.

Bu arada siz nasıl ki “zeki” olsun istiyorsanız olmasa bile çabalasın istiyorsanız
O da daha iyi anne baba istiyordur oluyor mu yok olmuyor.

Ha bu sorunun çözümü tedavi olmanız sizin bir destek almanız lazım bence iyi değilsiniz.
Ancak düzelirseniz bir şeyler yoluna girer.
Pısırık,özgğvensiz,travmalı çocuklae yetiştirmek istiyorsanız buyrun yani.

Ergenlik döneminde kök söktürecek ilişkiniz kötü çünkü
Bence önce kendiniz sonra çocuk için destek alın
Siz ne kadar aşağılarsanız o kadar verimli olamayacaksınız.

Ve evet bazı şeyler kapasite meselesi. Ama ben sizin davranışlarınızdan ötürü çocuğun böyle olduğunu düşünüyorum.

söyleyeceğim ama bu tarz ailelere dediğim şey şu

Hayır Türkiye gibi bir ülkede çocuk yap hem madden hem ruhen sıkıntılı ol ama çocuk mükemmel olup hayallerini gerçekleştirsin yok ya

"Çocuğum şu kadar kitap okuyor, bu kadar test çözüyor" diye hava atmak varken kendisi niye okumakla uğraşsın ki? Çocuk kitap okuyunca kendisi de okumuş sayılacak, çocuk eczacı olunca kendisi olmuş sayılacak.
Yazık daha 8 yaşındayken bunları yaşıyorsa sınav zamanları başına neler gelecek kim bilir

Mükemmel anne değiliz, hepimizin hayatı dört dörtlük değil ama hepimiz 8 yaşında çocuk olduk. Benim 14 ve 12 yaşında iki kızım var ve şok oldum yazdıklarınızı okuyunca. Çocuk soruyu yapamayınca defteri kitabı kafasına geçirmiyorum deyin nolur. Karne sonrası intihar eden çocukların haberlerini hiç okumadınız mı, nasıl acımasız bir annesiniz siz aklım almıyor. Hadi çok zeki ebeveynlerde bazen oluyor, ben yapıyorsam o da yapabilir sendromu ama yazdığınıza göre siz de ortalama bir zekaya sahipsiniz. Yani roket bilimci ya da parçacık fizikçisi değilsiniz. Çocuk niye ille mutlaka kesinlikle eczacı olsun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…