Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazık çocuğa. Başarısız olacak ve tek nedeni sizsiniz zekası değil. Çocuğa kitap oku denmez. Çocuğun yanında siz kitap okuyacaksınız ki sizi görüp örnek alsın. Zavallıya uyguladığınız psikolojik şiddet ömrü boyunca azap olacak ona. Büyük ihtimalle ya sizden nefret edecek ya da onayınızı alabilmek için olmadık işler yapacak. Yaptığınız bildiğin işkence.Keşke çocuk yapmak için ehliyet gerekse.

Ay keşke okumasaydım bu yazdıklarınızı. 8 yaşında 2. Sınıfa giden bir oğlum var . Otizmli kaynaştırma öğrencisi , okuma yazmayı öğrendi diye sevinçten ne yapacağımı şaşırdım , gerçekten Allah başka dert vermesin size . Böyle dert bile olmayan bir konuda böyleyseniz otizmli bir çocuğunuz olsa öldürürdünüz onu herhalde . Çok çok acil psikolojik destek alın öyle 1-2 seans değil en az 10-15 seans

bence psikolojik açıdan değerlendirmeye tabii tutulmalı ebeveyn olmak isteyenler, birçok meslekler için nasıl psikolojik değerlendirmeler yapılıyorsa aynı şekilde ebeveynler için yapılabilir...

Sahip olunan hakların şarta bağlanması ; yarardan çok zarar getirir.

Bu hak şarta bağlanırsa ; bir bakmışız seçme ve seçilme hakkımıza da yarın el uzatılıyor.

Haklar çok hassas bir konu ve geniş çerçeveden bakıldığında menfaatlere göre suistimale çok açık.

O yüzden haklara ilişkin konular da konuşurken ; çok dikkatli olmamiz gerektiğini düşünüyorum.

Annelik , hamilelik , evlilik gibi konular için herkesçe kabul edilebilir bir değerleme sağlama imkanı olacağına inanmıyorum.

Böyle bir değerlendirme istenirse ; değerlendiren kişinin : yetkinliği , genel düşünce yapısı , sosyo ekonomik geçmişi , önyargıları objektif bir değerlendirmeyi engeller.

Meslek grupları için yapılan değerlendirmeler ve sonuçları çok farklı bir konu. Değerlemesi sorunsuz olup özel hayatında çok büyük zararlar veren insanlar var. Yaķın zamandan dahi çok acı örnekler var.

Linç ettiniz resmen hepiniz mükemmel annesinizdir eminim hepinizin hayatı dört dörtlüktür
Başarı takıntılı bir insanım.
Tüm ailem bilir ki mükemmelliyetçiyim
Saatleece çalışırım
Ama 6aylık anneyim ve bir kez bile başarılı olsun diye dua etmedim
Mutlu olsun, sağlıklı olsun dedim. Gerisi gelir.

Hamileyken ara ara aklıma gelirdi. Ya bu çocuk ders çalışmayı sevmezse? Bir arkadaşıma açtım derdimi. Dedi ki Muhtelif mutlu bir hayatı olsun, sağlıklı olsun yeter.
O zaman saçma gelmişti. Ama şu çocuğu kucağıma aldığımda asıl önemli olanın sağlık mutluluk huzur olduğunu anladım.
Hangi mesleği yaparsa yapsın mutlu olsun yaptığı işte..
Ben hep arkasındayım, yürüdüğü yolda yanındayım Allah can verdiği sürece
Annelik bu değil mi?
Siz nasıl kıydınız o çocuğa?
Nasıl insan kendi evladına kafasız der?
Her anne için evladı kusursuz değil midir?

Kendiniz Eczacılık okuyun. Ayrıca çocuğunuzun eline tablet verip de neden kitap okumuyor demeyin.

Çocuğunuzu psikoloğa götürün isterseniz. Bazı testler yapıp beceri ve eksiklerini öğrenirsiniz. Ona göre eksik yönlerinin tamamlanması sağlanır. Hangi işlemin yapılayacağını kestiremeyen başka bir annenin instagram hesabında görmüştüm. Eğitimle düzelmişti.

Ben de sözel ifade özürlüsüydüm, biraz da olsa devam ediyor hala. Kimse de bana kafan basmıyor demedi, belki de toplum tarafından matematik zeka kriteri gibi görüldüğü içindir.

Yazınızı okuyunca midem bulandı ,öyle iğrenç tabirlerle yazmışsınız

Çocuk nasıl eğitirseniz öyle olur , siz De demek ki zekalı değilsiniz ,siz neden eczacı olamadınız ? Yeterince aşağılayan olmadı diye mi ?

Bu şekilde aşağılayarak ,küçük görerek ,ezerek nasıl başarı bekliyorsunuz

Farzedin yapamayadabilir belki sözel zekalıdır hepimiz her derste başarılı olacağız diye bişey yok , kullandığınız tabirler ne kadar ağır duygusal olarak yıkıcı şeyler

Bi kendinize gelin ,anne olarak sizin yerinize biz utandık

Acilen psikoloğa gözükün ,yavrunuza çok üzüldüm sizin gibi bi annesi olduğu için

Ayrıca çocuk kendi mesleğine kendi karar verir ,o bir birey .. çalışıp siz olun çocuğun sırtına yük bindirmeyin bu yaşta

Böyle böyle köreltildi belki de zamanının en başarılı olacak ressamı, müzisyeni vs. Çocuğun sayısal yönü değil belki el becerisi var? Olamaz mı?
Ama elalemin parmakla göstermesi gereken bir mesleği olmalı tabi. Çocuk niye yapılır? Geleceğe yatırım, gelecekteki bakıcı diye. Ya ne olacaktı.
Sinir bastı yemin ederim.

Emin ol çok daha fazla yanlıştasın. Yanlış yaptığını bile bile yapıyorsun bir de. Böyle devam edersen o yavrucakta ciddi travmalara yol açacaksın. Bence onun okul başarısı yerine nasıl tedavi olabilirim diye düşün.

Ne istismarı yaa istismarın anlamını biliyor musunuz siz bi anne nasıl istismar eder kendi çocuğu
Yaptığınız şey duygusal istismar.
Uyandırayım sizi.
Bir anne nasıl istismar eder diyorsanız şu linkteki konuyu okuyun da görün anne nasıl duygusal olarak istismar etmiş çocuğunu

Link

Çocuğa davranış zaten çok yanlış da, ayrıca anne babanın öngörüsü de bir o kdr sığ. Eczacı ne ya? Bir insan 8 Yaşındaki çocuğuna hedef olarak eczacılık mı koyar? Diplomalı bakkalım yavrum sen , bize yeter mi der?

Yuh diyorum yuh yuh yuh
Benim kızımin embesil gerizekalı bir ogretmeni var gelin ona yazdırın biz zor kaçtık elinden ama siz eminim ona bayilirsiniz
İlkokul 1. Sınıf öğretmeni ve ağzındaki tek cümle
Ben odtuye öğrenci yetiştiriyorum !
30 kişilik sınıfı 3 e bolmustu odtululer
Odtulu olmaya adaylar
Asla odtulu olamayacaklar

Buyrun buyrun Ankara Keçiörendeyiz okul adı da vereyim size

8
Ne

Bile mi 32bin sayısalda inanılmaz iyi bir sıralama.

Düzeltme: tamam o kadar da inanılmaz değil ama kolay da değil yani.

Ben zamanında 29 binle en dandik üniversitenin eczacılığına giremiyordum. Ortalama bir üniversitede okudum ve okuduğum üniversitenin eczacılık fakültesi bile 13-14 binle alıyordu o zamanlar.
Eczacılık için 30-40 binleri görünce şaşırdım.

Mükemmel anne 8 yaşında çocuğun elinde saatlerce tabletin ne işi var! Kafanız iyi çalışsaydı da siz olsaydınız eczacı. Şaka gibi ya

Öğrenci sayısı fazla, sınavlar zor. Bence normal yani çok zeki olan ve bayağı da çalışan kuzenim 35bin yaptı. Keza arkadaşım aynı şekilde 27bin. Biri özelde tıp okuyor diğeri bilgisayar mühendisliği bitirdi.

Hem size üzüldüm hem çocuklariniza. Eminim ki zamanında siz de böyle bir muameleye maruz kaldınız. Yaptığınızın yanlış olduğunun farkındasınız ama tek yanlışınız çocuğun ozguvenini baltalamak değil ayni zamanda onun yerine onun geleceğini planlamak. Anne baba olarak bizim görevimiz çocukların kendi potansiyellerini kesfetmelerine yardımcı olmak.

Çocuk eczacının ne iş yaptığını tam bilmiyordur daha. O kadar üzüldüm ki şu konuyu okuyunca. Anama babama şükredesim geldi. Yazık.

8 yaşında ki çocuğun hayali defalarca değişir dalga geçer gibi onun hayali diyorsunuz. Hayalini katletmek mi sizin vizyonunuz? Eczacılık hayali kuran çocuğu da ilk kez duyuyorum.
O yaşlarda bilim insanı,doktor, öğretmen, polis, ne bileyim araba merakından dolayı şoför olucam falan derler.
7 yaşında çocuğum bilim insanı olucam derdi,sona asker olucam dedi , robot icat edicem dedi, şimdi astronot olucam diyor. Yüz defa değişir o hayaller de sizin gibi baskı kuran anneyle hayaller hak getire

Anlasilan sizin benliginiz sizden çalınmış, size bir seyler empoze edilmeye calisilmis ve siz basaramamissiniz. Simdi de cocuklarinizi buna kurban edeceksiniz. Onlarin benligini calarak. Kendi hayalinizi onlarin gelecegine yamayarak. Onlarin size mecbur oluşlarından , yasattiginiz travmalara ses edemeyislerinden faydalanarak.
Evet hiçbir narsist kabul etmez narsist oldugunu. Narsist annelere göre onlar çok iyi annelerdir, iyi bakarlar ,severler, ilgilenirler. Eksiklik duygusal kısimdadir zaten benliğini varlığını yok ederler . O yüzden lütfen red/ inkar kısımlarını bir kenara bırakıp önce siz destek alın, okuyun, araştırın.
Siz çocuğunuzun geleceğinden mi endişelisiniz, yoksa gerçekte gecmisinize mi öfkelisiniz? Bunun suçlusu o masumlar değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…