- 14 Eylül 2018
- 3.534
- 4.331
- 133
- Konu Sahibi Pink_blue_
-
Değişiyor8 yaşında çocuğun hayali universiteye 383838383 kez değişir. Hiç çocuk olmadınız sanırım.
canım aşırı sıkıldı kendini bilmezler yüzündenKonuyu silsenizde uyeler alinti yapmis.yine yazdiklariniz görülecek..herkesin çocuğu ile ilgili hayalleri vardır.. bende doktor olsun istiyorum ama kızım dis doktoru olacağım diyor.(kuzeninden dolayi) daha çok fikirleri değişir..mesleğe odaklanmak yerine başarısı için ne yapılabilinir e odaklanin..bazen kızım ders çalışmak istemiyor ,ona neden çalışması gerektiğini söylüyorum.. biraz hayatı anlatıyorum.. hangi mesleği seçerse yaşamında neler olur neler değişir ondan bahsedoyorumbahsediyorum..birazda zorluklarını anlatıyorum...çocuklar soyut düşünemiyor.ornek verin
Çocuğunuz hiç mi bakkala gitmiyor?ben matematikte hep, sen bakkala gittin..........diye örnek veriyorum.. yada evde canlandırma yapıyoruz.. .sınıfın en.kucugu..diğerleri çabuk kapıyor ama kizim biraz geriden de olsa gelip onlara yetişiyor...canınızı sıkmayın.. .
Hastaneye götürünce demiyor da eczaneye götürünce mi diyor :))))))Paragöz bile yaptınız beni bravo evet dinlendiriyorum çocuğu üstelik ben bunu da beklersiniz demi benden eczaneden çıktığımızda bende böyle beyaz önlük giyerim demi anne diyen bi çocuk bu
Sizde davranışlarınızla mükemmel anne olamazsınız. Yerinizde olsam çocuk ergen psikolojisi üzerine kitaplar filan okurum. Gerçi çok geç artık ilk çocuğunuz doğduğunda yapmalıydınız. Önce kendi farkınıza varmanız gerekirdi. Sonrasında belki uzman desteği alırdınız. Şunu söyleyeyim bir çocuğa yanlış yaptığını söylemek onun öz güvenini zedeler iyi yanlarını övün ki yanlış yaptığı şeyleri değiştirmek için güç bulsun kendinde.Linç ettiniz resmen hepiniz mükemmel annesinizdir eminim hepinizin hayatı dört dörtlüktür
Yetişkin bir insanın başına silah dayamakla 8 yaşındaki dünyadan haberi olmayan bir çocuğa benim hayalim bu, ille eczacı olacaksın demek aynı şey bence. İkisinde de tehdit unsuru var. Önemli değilse niye çocuğa sen eczacı olamazsın diyorsunuz? Hem o yaşta çocuk kaç kere eczaneye gitmiş, orada ne yapıldığını biliyor da benim hayalim eczacı olmak diyebiliyor? Sizin uydurmanız.Sanki çoçuğun kafasına silah dayamışım eczacı ol diye bu bir hayal kızımın hayali benim hayalim ama bu onun psikolojisinden hayatından sağlığından önemli değil herkes aynaya bi kendine baksın klavye başında oturup yazmak çok kolay
8 yaşımda diş hekimi olmak isterdim, teyzem diş hekimi olduğundan. Sonra gazeteci, Türkçe öğretmeni, itfaiyeci gibi meslekleri istemeye başladım sıra sıra. 15te avukat olmak istedim, 20de savcı. 22de tekrar avukatlığa dönüş yaptım. 24'üm teknik olarak avukatım ama arıcılık tutkum başladı, Arıcılık kurslarına başladım. Bilmem anlatabildim mi?Ben eczacı olacaksın diye diretmiyorum kızımın kendi istediği
Ne istismarı yaa istismarın anlamını biliyor musunuz siz bi anne nasıl istismar eder kendi çocuğuHastaneye götürünce demiyor da eczaneye götürünce mi diyor :))))))
Olay meslek de değil, uzatmanın anlamı yok; olay burada sizin istismarınız.
İlla eczacı olacaksın demedim demiyorum çocuğumaYetişkin bir insanın başına silah dayamakla 8 yaşındaki dünyadan haberi olmayan bir çocuğa benim hayalim bu, ille eczacı olacaksın demek aynı şey bence. İkisinde de tehdit unsuru var. Önemli değilse niye çocuğa sen eczacı olamazsın diyorsunuz? Hem o yaşta çocuk kaç kere eczaneye gitmiş, orada ne yapıldığını biliyor da benim hayalim eczacı olmak diyebiliyor? Sizin uydurmanız.
Kanlı bıçaklı derecede olan iki düşman bile sizin düşünceniz karşısında el sıkışır aynı şeyi söyler size. İstisnasız herkes aynı tepkiyi veriyor, bir durup düşünüp " beni hiç tanımayan insanlar aynı şeyi söylüyor, acaba hata bende olabilir mi" desenize kendinize. Dünyadaki tüm pedagoglar bir araya gelse ortak tanı şu olurdu; çocukta sorun yok ama anne tedavi olmalı.
İstismar sadece fiziksel olmuyor ki, çocuğunu istismar eden milyonlarca anne var. Kendinizi düzeltmelisiniz. Hatalıyım diyebiliyorsanız, kendinizde düzeltmeniz gerekenleri de görmelisiniz.Ne istismarı yaa istismarın anlamını biliyor musunuz siz bi anne nasıl istismar eder kendi çocuğu
Bir ara çok çiğköfte alıyorduk.. ne zaman cigkofte dükkanina gitsek anne ben cigkofteci olacagim derdi8 yaşımda diş hekimi olmak isterdim, teyzem diş hekimi olduğundan. Sonra gazeteci, Türkçe öğretmeni, itfaiyeci gibi meslekleri istemeye başladım sıra sıra. 15te avukat olmak istedim, 20de savcı. 22de tekrar avukatlığa dönüş yaptım. 24'üm teknik olarak avukatım ama arıcılık tutkum başladı, Arıcılık kurslarına başladım. Bilmem anlatabildim mi?
Bide konu sahibi şu an siz sanki çok iyi annesiniz tribine girdi ya iyice sinirleniyorum..İlkokul Ortaokul çağlarım da ailemin maddi, manevi çok problemi vardı.Benimle asla ilgilenmediler, bende çok etkilenen bir çocuktum okulla hiç alakam olmadı..Doğal olarak dersler yerle bir, akrabalarım çocukken bana öyle bir davranırdı ki" zaten bunun kafası çalışmıyor, okumaz bu " kimse yüzüme demez ama öyle bir hissederdim ki bunu..Kendi çocukları çok zeki benim seviye hep düşük onlara göre..Lise de dersleri dinlemeye başlayınca kendimi farkettim, bi gün babam da dedi ki " sen üniversite kazanıcaksın, gerekirse bir yolunu bulur dershaneye gönderirim seni" bunu asla unutmam..Sonra ders dinleyerek ve biraz çalışmayla okul birinciliğine oynamaya başladım..Şimdi bazen halen düşünürüm ailemin o kadar büyük problemleri olmasaydı, benimle ilgilenilseydi şu an bulunduğum konumdan çok daha iyi yerler de olabilirdim ama en azından kendimi farkedip özgüveni toparlayıp, ilk sınav senemde eğitim fakültesi kazandım. Bunu yapamayadabilirdim..Not: Akrabalarım dan hala nefret ederim,hiç birinin çocuğu liseden sonra okuyamadı. üniversite kazanınca da " kazandın ama onlar atanamıyor demeye başladılar" Şimdi konu sahibi kendini düzeltmezse çocuğu iler de içten içe hangi duyguları besleyecek kendisine acaba, çok üzücü..Kesinlikle çok doğru. Bize yapılanı yapmamalıyız kendi çocuklarımıza.
Çok istiyorsanız o emeği kendinize harcayın siz olun eczacı. Vaktinde yapamadığınızı küçük çocuğa baskı kurarak yaptırma derdindesiniz. O çocuk belki eczacı olur ama keşke annem sen olmasaydın derse o zaman ne cevap vereceksiniz. İyiki sizin gibi annem yok benim iyiki8 yaşındaki kızımın okul başarısı için ne yapabilirim
Ben her annenin hayali olan şüşko, annesi ne verse yiyen bir çocuktum. Hatta annem çok yediğim için saklamak zorunda kalırdı. Bir ara da her gün pasta yemek için pastaneci olacam diyordum, o aklıma geldiBir ara çok çiğköfte alıyorduk.. ne zaman cigkofte dükkanina gitsek anne ben cigkofteci olacagim derdisimdi hic bahsetmiyor
Üf çevir kazı yanmasın resmen!İlla eczacı olacaksın demedim demiyorum çocuğuma
Bugün İlber hocayı dinledim kendisi ya tarihçi ya arkeolog olmak istemiş. Şimdiki gençler doktorluk nedir mühendislik nedir bilmeden ilgileri bilgileri olmadıkları meslekleri seçiyorlar diyor.Bir ara çok çiğköfte alıyorduk.. ne zaman cigkofte dükkanina gitsek anne ben cigkofteci olacagim derdisimdi hic bahsetmiyor
Farkındalık yarattık demek ki.Gerçekten çok üzüldüm çok kırıldım beni idam ettiniz resmen yok kısırlaştırılsın yok istismar ediyor diyerek yanlışımın farkındayım fakat sizin yargıladığınız kadar yanlışta değilim kızımı çok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?