Yanlız araba kullanamıyorum

Ay bende bakayim o videoya link var mi canım

Evet eylüle kadar günde 1 defa gitsem yeter heralde bide park sıkıntım var kestiremiyorum mesafeyi
Sola park etmek daha kolaydir genelde.. sofor tarafi oldugundan mesafeyi kestrmk kolay olur. Sag sol aynalarida kullanmak lazim illa. Nere kolayina giderse oraya park edeceksin. Ben bazen metrelerce yururdum sirf bu yuzden. Hatta baxen kardesim dalga gecmistir.. yuruyerek gelseydin arabaya ne gerek vardi diye:)) haha gecti ana o gunler sukur

Ahaha ya bende öyle düşünüyorum balkondan bakıp şuraya tovbe giremem çöpün yanina dursam 300 metre yürürüm olsun filan diyorum

Yazicam muhakkak 8 den sonra başarabilirsem bugün şeytanın bacağını kırmış olucam ilk kez tek başına pfff

ben 1 aydır uyguladıklarımı yazayım sana, videonun linkini de vereceğim. kendi konuma 2 gün önce yazdığımı kopyalıyorum alta canım:

"""""""""konuyu açalı 1 aydan fazla olmuş...
bu 1 ayda yine eşimle çıkmaya devam ettim. ama işleri çok yoğun olduğu için sadece pazar günleri çıkıyoruz. hala tek başıma çıkamadım yani :)))) bu arada korkularımın sebebinin arabanın kaskosuz olması olabileceğini düşünerek kasko yaptırmaya karar verdik. yarın kaskosu yapılacak. kasko işini maddi sebeplerden ötelemek zorunda kalmıştım...
bu süreçte neler yaptım anlatayım size, faydası olduğunu düşünüyorum:

1. istanbuldan bi hoca buldum telefon ile onu aradım yaklaşık 1 saat telefonda konuştuk, özet olarak bana kendini hazır hissetmen çok önemli, hazır hissetmeden çıkma. tek başına çıkmaya hazır olduğunda çok kısa mesafelere yalnız git.
her gün kullanmak istediğin mesafelere eşinle sürekli git, o yolları ezberle, hemen yeni yollara girme.
hep sağ şeritten git, orta şerit her zaman en yoğun olanıdır gibi tavsiyelerde bulundu.

2.olarak youtube da araba kullanma korkusunu yenme telkini diye bir video var, onu şiddetle öneririm, oldukça faydalı oldu bana. onu her gün dinliyorum ve uygulamaları yapıyorum.link: ( )

3. olarak da eczaneden hafif sakinlik veren tamamen bitkisel kaynaklı bir şurup aldım, her sabah 1 kaşık içiyorum, hayatıma bi sükunet getirdi.

en son dün çıktım eşimle 2 saat kadar aynı yollarda döndüm durdum, kendisi şiir gibi kullanıyorsun dedi. aman maşallah diyeyim kendi kendime nazar değdirmekten korkuyorum...

stres korku panik hala var ama ilk baştakine göre oldukça azaldı.
geçen pazar bilmediğim yollara soktu eşim beni, bilmediğim yolda ben de çok panik oluyorum, ne yapacağımı bilemiyorum, elim ayağım birbirine karışıyor.o sebeple en güzeli sürekli gidip gelmek istediğimiz yolları ezberleyene kadar o yollarda gezmek.

şimdilik benim taktiklerim bunlar, yenileri olursa da mutlaka yazarım.
kazasız belasız binmek nasip olsun inşallah hepimize """"""""""""""

Merhaba, bu titreme, terleme, stres, dayak yemiş gibi olma hali ve anksiyete ilk zamanlar hepimizde oldu..sadece sizlerde değil yani, yalnız değilsiniz..deneyim kazandıkça, o yolları arşınladıkça özgüven kazanıp uzun yollara, virajlı yollara bile çıkacaksınız hiç merak etmeyin..sürekli pratik yapın ve korkularınızın üstüne gidin, yılmayın..hepimiz başardık, sizde başaracaksınız..ve evet 10 yıldan fazladır araba kullanıyorum, kendime ait, şehiriçi, şehir dışı..

Evet eylüle kadar günde 1 defa gitsem yeter heralde bide park sıkıntım var kestiremiyorum mesafeyi

Bakın, kaygıyı anca şöyle düşünerek atabilirsiniz. Araba ne, bir araç di mi altı üstü, bir makine. Onu yönetecek olan kim, sizsiniz. Sizin kontrolünüzde o, siz ne yaparsanız onu yapar, siz ne isterseniz oraya yönelir. Frene basarsanız durur, gaza basarsanız gider, direksiyonu sağa çevirirseniz sağa, sola çevirirseniz sola gider. Bu şekilde kendinizi telkin edin. Araba pratikle daha da oturacak bir şeydir, teorik olarak anca bir yere kadar öğrenirsiniz. Direksiyon hakimiyetiniz çok çok çok iyi olsun, gerekirse arabaya çıkmadan önce oturun arabayı çalıştırın direksiyonu sağa sola çevirme pratiği yapın, şu mesela doğru bir çevirme stili.

Benim kardeşim berbat direksiyon hakimiyetine sahipti mesela, zor alıştırdım doğrusuna. Direksiyonu iyice oturtun kafanızda, bu aracın kontrolünü sağlamanız, haliyle kaygıyı azaltmanız için önemli. Araba üzerinde kontrolünüz ne kadar fazla olursa kaygı o kadar az olur. Mesafeyi ayarlamak biraz zamanla da oturacak bir şey ama kesinlikle arabanın önüne, ucuna bakarak hareket etmeyin. Hep karşıya bakarak, görebileceğiniz en uzak noktaya bakarak hareket edin. Arabada kör nokta uyarı sistemi yoksa yan aynalara özellikle dikkat edin. Gerisi pratikle oturacak şeyler, kıvılcımı ateşleyin gerisi gelir. Kolay gelsin :)

Valla ben de senin gibiydim, hatta ben eşim yanımdayken hiç kullanamıyordum gerilmekten. Yeni iş yerimin servisi uymayınca mecbur kaldım kullanmaya kendi başıma.. bunun tek çözümü cesaret edip hergün kullanmak. İlk birkaç ay o kadar stres yapıyordumki, ufak tefek kazalarım da oldu yine de korkup vazgeçmedim. Biraz cesaret edip, hergün kullanmaktan başka çözüm yok bence.

Neden korkuyorsunuz?Bende bunu anlamıyorum. Kullanacaksınız bitti!Otomatik mi, manuel mi?
Not: Her işe ölümü göze alıp başlayan psikopat

Neden korkuyorsunuz?Bende bunu anlamıyorum. Kullanacaksınız bitti!Otomatik mi, manuel mi?
Not: Her işe ölümü göze alıp başlayan psikopat
Otomatik ama sanki araba aniden hızlanıo kademe kademe degilde bugün eşimle çıktık uzak mesafeye trafiğe filan soktu biraz öğren tek de çıkmana izin vericem ama henüz erken diyo

inşallah çıkabilirsin canım. aynıyız gerçekten...merakla bekleyeceğim mesajını.
Canim selam eşimle çıktık bugün bi iki gün beraber çıkalım dedi araba yeni alış dedi sonra kısa mesafeye tek gondericem dedi aslında iyi oldu iç donanımını kavradım trafiğe soktu bi tek arkamdan selektör yaptı adamin biri panikledim orda onun dışında bide dikiz aynasında arkamda koca bi tir olduğunu görünce korkudan gaza basıp kaçtım ordan onun dışında esim cok iyisin biraz arabaya alış kendin cikarsin yakın mesafelere diyo sende cik bırakma olur mu

Sadece ilk bindiğim 2 3 dk cok stres oluyorum sonra ısınıyorum ama arkamdan biri selektör yaparsa yada korna çalarsa cok korkuyorum bide köpek fırlayınca onume umarim duzelir

Bnde aktif araba kullanıyorum 2 yıl olacak. Bence gayette güzel kullanıyorum ama eşim yanımda olunca çok müdahale ettiği için bocalıyorum
Tek başıma daha rahat araba kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…