• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlız araba kullanamıyorum

Geçmiş olsun, rahatlık kazaları da beraberinde getiriyor aslında. Yani ne kadar rahat olursak, ne kadar "Off süper şöförüm" dersek o kadar dikkatsiz oluyoruz o da kazayı beraberinde getirebiliyor. O çok hızlı kullanıp, makas atıp kaza yapan çocuklar aslında kendilerini çok iyi sürücü sandıklarından kaza yapıyorlar. 7-8 yıldır aktif araç kullanıyorum, hala çok rahat kullanmam arabayı. Tabi ki çok gergin de olmayın ama ortalama seviyede bir kaygınız olsun her zaman. Bu dikkatinizi artırır. Tekrar geçmiş olsun. :)
Bende hep temkinliyim geriden ara sokaktan araba burnunu soksa hemen ayağımı gazdan çekiyorum nolur nolmaz diye cunku biz ne kadar iyi şoför olursak olalım karşıdaki sahşlar pek de kibar davranmıyorlar kural tanımıyorlar

Bende hep temkinliyim geriden ara sokaktan araba burnunu soksa hemen ayağımı gazdan çekiyorum nolur nolmaz diye cunku biz ne kadar iyi şoför olursak olalım karşıdaki sahşlar pek de kibar davranmıyorlar kural tanımıyorlar

Aynen öyle her daim temkinli olmakta, aşırı kendine güvenmemekte yarar var. Dozunu ayarlamak lazım. :)

Ah ah sen yalniz kullanamiyorsun ben ne kendimle ne bir baskasiyla kullanabiliyorum. Bir kac defa sacma seyler yasadim ve bu konuda ozguvenim sifirlandi resmen. Merkeze gidip gelmem lazim 10km yol, araba desen hani esime hugun bana birakdesem birakir arabayi bana ama bende ya yetenek yok ya da vardi kacti bir yerlere. Kendime cok sinir oluyorum :(

Ah ah sen yalniz kullanamiyorsun ben ne kendimle ne bir baskasiyla kullanabiliyorum. Bir kac defa sacma seyler yasadim ve bu konuda ozguvenim sifirlandi resmen. Merkeze gidip gelmem lazim 10km yol, araba desen hani esime hugun bana birakdesem birakir arabayi bana ama bende ya yetenek yok ya da vardi kacti bir yerlere. Kendime cok sinir oluyorum :KK43:
Saçma şeyler yaşamak konusunda beni geçemezsiniz emin olun:kızgın:
İki kez kaldırıma çıktım, birinde yol bomboştu, direksiyon eğitimindeydik...hoca inmişti dışarıdan komut veriyordu...o gün vazgeçmek istedim ehliyet almaktan:KK42:
Ehliyetimi alıp araba aldığımızda 3. Gün otoparktan çıkarken kolona sürttüm sağ kapı mahvoldu:kızgın:
Hala inatla çıkıyorum bakalım trafiğe...Ama eşimle tabi....yalnız hiç çıkmadım:KK43:

Bende kırdım kör şeytanın bacağını damla cikolata damla cikolata :cool::-)
süpersin canım, gözün aydın...

tatildeydik biz, o sebeple bu süreçte kullanmadım.
bu akşam trafiği çok yoğun bir bölgede işim var ama araba ile gitmeyi göze alamam, daha o kadar trafiğe girmemeliyim tek başıma diyorum
yavaş yavaş, alıştıra alıştıra inşallah..bu arada yarın sabah psikolog randevum var, bi onunla da görüşeyim bakalım nasıl akıl verecek

Saçma şeyler yaşamak konusunda beni geçemezsiniz emin olun:kızgın:
İki kez kaldırıma çıktım, birinde yol bomboştu, direksiyon eğitimindeydik...hoca inmişti dışarıdan komut veriyordu...o gün vazgeçmek istedim ehliyet almaktan:KK42:
Ehliyetimi alıp araba aldığımızda 3. Gün otoparktan çıkarken kolona sürttüm sağ kapı mahvoldu:kızgın:
Hala inatla çıkıyorum bakalım trafiğe...Ama eşimle tabi....yalnız hiç çıkmadım:KK43:

Gecebilirim bence :D ehliyet sinavindaydim,tabi ki heyecanliyim. Neyse ayarlari falan yaptim hoca sagimda , digerleri arkada oturuyor. Basiyorum gaza ufaktan debriyaji birakiyorum. Gitmiyor araba :)) bir iki denedim yok, megersem el frenini indirmemisim, yine de verdiler ehliyeti.

Tek seritli yolda, 60sn kirmizi 15sn yesil isikta 3 defa arabayi stop ettirdim, muhtemelen cok kufur yedim, istanbulda olsam kesin kavga cikardi, burda sadece rezillikti :D

Gelis gidis yolda esim vitesi bosa at dedi durup isiklari bekleyip L seklinde donus yapacagim. Esim oyle diyince bende attim bosa, debriyajli fren yapiyorum, bastimbastim durmuyor bende tam gaz devam ettim,L seklinde dondum gerci biraz U oldu benimkisi, toparladim ama arabayi esim kalp krizi gecirecekti :D

En sonuncusunda da 1 km lik yolda ölüyordum, benim sucum degildi aslinda, isiklardan yardirip gelen biri varmis bende aynaya baktim bostu ciktim ve yani santimlerle diger araba sofor mahallinden bana giriyodu. Bunun ustune daha kullanamadim.

Yine de seytanin bacagini kirmak istiyorum. Aktif kullanici olmam lazim, sart oldu artik :(

ben tamamiyle ehliyet almaya bile korkuyorum. iyi sürücü olsan da ortam gerizekalı sürücü kaynıyo. korkunun üstüne gitmekten başka çare yok

ben ilk öğrenmeye başladğımda eşimle çok kavga ettik yapamıcaksın dedi inadına yapıcam dedim boş yerlerde sürdüm ama bi gün o işten gelmemişti benimde kızımı almam lazımdı annemden aldım arabayı gittim ilk tek sürüşümdü şimdi o yanımdayken süremiyorum sinirlendiriyor beni :KK76:

Gecebilirim bence :KK70: ehliyet sinavindaydim,tabi ki heyecanliyim. Neyse ayarlari falan yaptim hoca sagimda , digerleri arkada oturuyor. Basiyorum gaza ufaktan debriyaji birakiyorum. Gitmiyor araba :)) bir iki denedim yok, megersem el frenini indirmemisim, yine de verdiler ehliyeti.

Tek seritli yolda, 60sn kirmizi 15sn yesil isikta 3 defa arabayi stop ettirdim, muhtemelen cok kufur yedim, istanbulda olsam kesin kavga cikardi, burda sadece rezillikti :KK70:

Gelis gidis yolda esim vitesi bosa at dedi durup isiklari bekleyip L seklinde donus yapacagim. Esim oyle diyince bende attim bosa, debriyajli fren yapiyorum, bastimbastim durmuyor bende tam gaz devam ettim,L seklinde dondum gerci biraz U oldu benimkisi, toparladim ama arabayi esim kalp krizi gecirecekti :KK70:

En sonuncusunda da 1 km lik yolda ölüyordum, benim sucum degildi aslinda, isiklardan yardirip gelen biri varmis bende aynaya baktim bostu ciktim ve yani santimlerle diger araba sofor mahallinden bana giriyodu. Bunun ustune daha kullanamadim.

Yine de seytanin bacagini kirmak istiyorum. Aktif kullanici olmam lazim, sart oldu artik :KK43:
Bunlar gayet normal şeyler, herkesin başına geliyor. Daha fazlasını yaşadım eğitimlerde inanın...o yüzden 4 ders fazladan özel ders almıştım sınav için ... yinede stop ettirme olayını sıfırlayamamıştım
Otomatik vites kullanıyorum şu an...gerçekten büyük rahatlık....Daha kolay ....
Bugün eşimin işi çıktığı için yalnız gitmem gerekti okula....cesaret edemedim taksi çağırdımiyikide öyle yapmışım acayip trafik vardı

takip eden arkadaşlar için bilgilendirme mesajımı kondurayım şuraya..

dün psikolog ile randevum vardı, toplam 1 saat konuştuk..
trafik korkumun bilinçaltımda oluşmuş herhangi bir duruma bağlı olmadığını, bu korkunun başlarda gayet normal olduğunu, kendisi de dahil hemen hemen herkesin başlarda bu kaygı ve korkuyu yaşadığını söyleyerek son derece sakin konuşmaları ile beni telkin ve ikna etti. beynimi bu tarz korkularla doldurmamamı, kaza vs gibi düşünceleri kafamdan silip atmamı öğütledi..alacağım keyfe ve araba ile seyahatin konforuna odaklanmamı sağladı.

her gün 1 saat açık havada yürüyüş (bunu kendimi iyi hissettireceği için verdi) ilk hafta en az yarım saat araba ile tek başıma çıkma ödevi verdi.

önümüzdeki çarşamba gününe tekrar randevu verdi.

hayat korkarak yaşanmaz, korkularının üstüne gideceksin, gitmez vazgeçersen korkuların seni ele geçirir ve hayatını yaşanmaz kılar. biraz teslimiyetçi ol dedi.genel olarak zaten hep burada konuştuğumuz,yazıştığımız şeylerdi konuştuklarımız. ama bir profesyonelle konuşmak sanırım çok daha iyi geldi.
faydası olduğunu düşünüyorum.

bu sabah bismillah kalkıp yine yollara attım kendimi. her zamanki güzergahımda 4 tur döndüm, yine aynı avm otoparkına gidip park ettim, çıkarken yine arabamı sıkıştırmışlardı fakat bugün farklı bir taktik geliştirerek çok daha kolay çıktım çok şükür...

dolayısıyla, kullandıkça atacaksın demelerini bugün daha iyi idrak ettim. kullandıkça daha az korktuğumu hissettim bugün ilk kez...

Kizlar ne durumdasiniz?
Gunlerden sonra bugun yine ciktim standart guzergahima. Ara verince korku kaygi stres geri geliyormus onu anladim..gerildim yine sabah sabah...

Offf ne zaman gececek bu gunler :( sikilmaya basladim artik trafik korkusundan.bi asamadim tam olarak :(

Kizlar ne durumdasiniz?
Gunlerden sonra bugun yine ciktim standart guzergahima. Ara verince korku kaygi stres geri geliyormus onu anladim..gerildim yine sabah sabah...

Offf ne zaman gececek bu gunler :KK43: sikilmaya basladim artik trafik korkusundan.bi asamadim tam olarak :KK43:

Okul kapandıktan sonra hiç direksiyona geçmedim. Şu an düşüncesi bile strese sokuyor beni. Tatile gittik geldik, eşimin arabasıda otomatik. Otobanlarda kullanmamı istedi eşim ben cesaret edemedim. Aslında boştu yollar.
Bu hafta okullara git gel yapacağız. Okul yollarına alışmam gerek eylüle kadar.

Okul kapandıktan sonra hiç direksiyona geçmedim. Şu an düşüncesi bile strese sokuyor beni. Tatile gittik geldik, eşimin arabasıda otomatik. Otobanlarda kullanmamı istedi eşim ben cesaret edemedim. Aslında boştu yollar.
Bu hafta okullara git gel yapacağız. Okul yollarına alışmam gerek eylüle kadar.
Çok sıkıldım ben bu halimden. Az önce yeni bir hoca ile anlaştım, yarın basliyacagiz yine derslere.umarım bu sefer hallolur, gina geldi yeminle :((((((

Kızlar ben yanlızken araba kullanmaya cok korkuyorum esim varken yada hocayla cok iyiyim ama yanliz çıkmaya korkuyorum kizim okula başlayacak onu götürmem getirmem gerekiyo ama korkumu atamıyorum bi türlü
Herkesin yaptığı bir şey böyle düşün...
Pratikle zamanla o stresini atıyorsun üzerinden.
Öncelikle yanlız olarak yakın yerlere git, ilerleyen zamanda da yavaş yavaş güvenin geldikçe daha da ilerlersin.
Korkma :)
Biz kadınların içinde her şeyi başaracak güç var

Çok sıkıldım ben bu halimden. Az önce yeni bir hoca ile anlaştım, yarın basliyacagiz yine derslere.umarım bu sefer hallolur, gina geldi yeminle :KK43:(((((
Hadi hayırlısı. İnşallah korkunu yenersin. Benim hocam eşimin arkadaşıydı. Tekrar ders almaya yüzüm yok:kızgın::KK43: eşim söylüyor bazen arayayım birkaç ders daha al diye ... daha fazla rezil olmak istemiyorum adama...Ehliyet için fazladan ders aldım....arabayı alınca 5 ders aldım. ...hala yalnız çıkamıyorum ....bende çok sıkıldım bu durumdan...

Hadi hayırlısı. İnşallah korkunu yenersin. Benim hocam eşimin arkadaşıydı. Tekrar ders almaya yüzüm yok:kızgın::KK43: eşim söylüyor bazen arayayım birkaç ders daha al diye ... daha fazla rezil olmak istemiyorum adama...Ehliyet için fazladan ders aldım....arabayı alınca 5 ders aldım. ...hala yalnız çıkamıyorum ....bende çok sıkıldım bu durumdan...
İnşallah canım yaa.ben de yeni buldum bu hocayı, bu sefer kadın. Bi kurtulamadık şu yalnız çıkma korkusundan.denemedigim şey kalmadı sanırım... daha da olmazsa ne yaparım bilemiyorum.

İnşallah canım yaa.ben de yeni buldum bu hocayı, bu sefer kadın. Bi kurtulamadık şu yalnız çıkma korkusundan.denemedigim şey kalmadı sanırım... daha da olmazsa ne yaparım bilemiyorum.
Ben hocanın komutu ile heryere gidiyorum...hocam şimdi komut vermiycem kendin şerit değiştireceksin yada anayol bağlantılarında kendin çıkacaksın diyor....yapamıyorum illaki o söyleyecek yol müsait diye.....siz hocanız yokmuş gibi kullanın kendiniz karar verin bakalım nasıl olacak....
Eşimle kullanırken sen komutlarımı dinlemiyorsun kendi bildiğini yapıyorsun diyor:KK43: tabi korna basanlar oluyor böyle olunca:kızgın:

Ben hocanın komutu ile heryere gidiyorum...hocam şimdi komut vermiycem kendin şerit değiştireceksin yada anayol bağlantılarında kendin çıkacaksın diyor....yapamıyorum illaki o söyleyecek yol müsait diye.....siz hocanız yokmuş gibi kullanın kendiniz karar verin bakalım nasıl olacak....
Eşimle kullanırken sen komutlarımı dinlemiyorsun kendi bildiğini yapıyorsun diyor:KK43: tabi korna basanlar oluyor böyle olunca:kızgın:
Hocayla bugün telefonda uzun uzun konuştuk. Aynalara gerektiği gibi hakim olamadığımı düşündü konuşmamıza istinaden.çözerim ben bu işi dedi ya; hayırlısı inşallah :)))

Back
X