• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlız araba kullanamıyorum

Hocayla bugün telefonda uzun uzun konuştuk. Aynalara gerektiği gibi hakim olamadığımı düşündü konuşmamıza istinaden.çözerim ben bu işi dedi ya; hayırlısı inşallah :)))
Benimde en büyük sorunum aynalar....özellikle sağ ayna.... pratikle çözülebilir ancak... size tüyolar verecektir hoca.... başarılar

Merhaba,

Altta yatan psikolojik bir sebep olmadigi surece bu durumun yeterince hazir olmamaktan kaynaklandigini dusunuyorum. Yaninizdaki kisi size yardimci oluyor mu? Yolu kontrol etmek, sagdaki soldaki araclari takip edip sizi uyarmak gibi, yoksa sessizce oturuyorlar mi? Yeterince hazir olduktan sonra, bos bir alanda kendi basiniza, sonrasinda yavas yavas trafigin az oldugu yerlerde kendi basiniza cikabilirsiniz. Insan kendini bilir, hazir olmadan lutfen cikmayin hem kendiniz hem de digerleri icin.

Otomatik ama sanki araba aniden hızlanıo kademe kademe degilde bugün eşimle çıktık uzak mesafeye trafiğe filan soktu biraz öğren tek de çıkmana izin vericem ama henüz erken diyo
Acikcasi genel kaninin aksine yeni baslayanlar icin manuel tavsiye ederim. Otomatik viteste arabayi calistirdiginizda duz yolda araba hareketlenir siz bir sey yapmadan, bu da kontrolun sizde oldugu hissini engelliyor bence. Manuel vites araba siz dogru seyleri yapmadiginiz surece hareket etmeyecektir, ayrica park yaparken manevra vb esneklik manuel viteste daha fazla. Genel olarak arabanin isleyisini kavramak icin de manuelle baslamak iyifir. Ama tabi trafigin sikisik pldugu, surekli dur kalk yapilan yerlerde (istanbul gibi) otomatik buyuk rahatlik.

Geçmiş olsun, rahatlık kazaları da beraberinde getiriyor aslında. Yani ne kadar rahat olursak, ne kadar "Off süper şöförüm" dersek o kadar dikkatsiz oluyoruz o da kazayı beraberinde getirebiliyor. O çok hızlı kullanıp, makas atıp kaza yapan çocuklar aslında kendilerini çok iyi sürücü sandıklarından kaza yapıyorlar. 7-8 yıldır aktif araç kullanıyorum, hala çok rahat kullanmam arabayı. Tabi ki çok gergin de olmayın ama ortalama seviyede bir kaygınız olsun her zaman. Bu dikkatinizi artırır. Tekrar geçmiş olsun. :)
Katiliyorum, hic bir zaman tamamen gevsememek gerek, yoksa hata yaparsiniz. Ama emin olun bu gerginlik gececek, sadece ciddiyetinizi koruyun dikkatiniz dagilmaz. Ben en rahat yalnizken kullanirim, cunku yaninizda birileri varken mutlaka sohbet konusma vb olur o da ekstra dikkat gerektiriyor.

Valla çıktım ama hoca ile kavga dövüş döndüm eve.çıkar çıkmaz beni çok yoğun çevre yoluna soktu...aynaları da bi garip ayarlatti, hiç güvende hissedemedim kendimi.tartıştım ben de hoca ile...
Yarın bir daha çıkacağım ama sonra hoca ile çıkamamaya kararlıyim. Her hoca farklı bir şey söylüyor. En iyisi kendi kendime pratik yapmak olacak.memnun değilim yani.hala mutsuzum.bezdim yeminle yaaaa

Kızlar ben yanlızken araba kullanmaya cok korkuyorum esim varken yada hocayla cok iyiyim ama yanliz çıkmaya korkuyorum kizim okula başlayacak onu götürmem getirmem gerekiyo ama korkumu atamıyorum bi türlü
Korkacak bir şey yok eğer sakin kullanırsanız bir sorun çıkmaz aksıne sürekli korkak heyecan yaparsın asıl sorun burda

Valla çıktım ama hoca ile kavga dövüş döndüm eve.çıkar çıkmaz beni çok yoğun çevre yoluna soktu...aynaları da bi garip ayarlatti, hiç güvende hissedemedim kendimi.tartıştım ben de hoca ile...
Yarın bir daha çıkacağım ama sonra hoca ile çıkamamaya kararlıyim. Her hoca farklı bir şey söylüyor. En iyisi kendi kendime pratik yapmak olacak.memnun değilim yani.hala mutsuzum.bezdim yeminle yaaaa
Galiba ehliyetli sürücülere aynı şeyi yapıyor bu hocalar...benide direk en yoğun trafiğe çıkarttı hocam.... hatta ben ilk dersi eğitim güzergahında yapmak istedim, tamam dedi gittik bir tur attık sonra nerde yokuş var nerde kamyon var oralara gittik... korktuğum ne varsa üstüne gitmem gerektiğini söyledi.... onunla kullandığım yerlerde yalnız kullanabileceğimi sanmıyorum... şimdilik çocukları okula getirip götürebilsem yeter... ben bayan hoca ile daha rahat edersiniz belki diye düşünmüştüm ama farketmiyor demekki...

Galiba ehliyetli sürücülere aynı şeyi yapıyor bu hocalar...benide direk en yoğun trafiğe çıkarttı hocam.... hatta ben ilk dersi eğitim güzergahında yapmak istedim, tamam dedi gittik bir tur attık sonra nerde yokuş var nerde kamyon var oralara gittik... korktuğum ne varsa üstüne gitmem gerektiğini söyledi.... onunla kullandığım yerlerde yalnız kullanabileceğimi sanmıyorum... şimdilik çocukları okula getirip götürebilsem yeter... ben bayan hoca ile daha rahat edersiniz belki diye düşünmüştüm ama farketmiyor demekki...
Yok valla hiç bir şey farketmedi. Ben de kadın olunca beni anlar sanmıştım. Daha evden çıkar çıkmaz soktu beni çevre yoluna.yolu da bilmiyorum.alt gecitler üst gecitler.. sağdan soldan bağlanan yollar...kabus gibiydi ve sinirden ağladım. Çok özür diledi ama nafile.ben şehiriçi istiyorum o bana korkunun üzerine git diyor.o yolu ben belki de ömrümün sonuna kadar kullanmayacagim bile...dediğin gibi benim de isteğim belli noktalara gidip gelmek.sinirim bozuldu yine yani...eşim de yarın da çık hoca ile kendi istediğin yerlere git, pazar tüm gün eşlik ederim ben sana dedi...çok bunaldım artık yahu. Pes etme noktasına geldim sanki.özellikle bugün olanlardan sonra :KK43:

Yok valla hiç bir şey farketmedi. Ben de kadın olunca beni anlar sanmıştım. Daha evden çıkar çıkmaz soktu beni çevre yoluna.yolu da bilmiyorum.alt gecitler üst gecitler.. sağdan soldan bağlanan yollar...kabus gibiydi ve sinirden ağladım. Çok özür diledi ama nafile.ben şehiriçi istiyorum o bana korkunun üzerine git diyor.o yolu ben belki de ömrümün sonuna kadar kullanmayacagim bile...dediğin gibi benim de isteğim belli noktalara gidip gelmek.sinirim bozuldu yine yani...eşim de yarın da çık hoca ile kendi istediğin yerlere git, pazar tüm gün eşlik ederim ben sana dedi...çok bunaldım artık yahu. Pes etme noktasına geldim sanki.özellikle bugün olanlardan sonra :KK43:
Sizi çok iyi anlıyorum.... peki bağlantı yollarında kendiniz aynaları kontrol ederek hocanın müdahalesi olmadan cikabiliyormusunuz? Veya şerit değiştirmeniz gerektiğinde.... önünüzde otobüs minibüs taksi durduğunda sollayıp gecebiliyormusunuz? Ben bunları yapamıyorum mesela....

Araba kullanmak kademe kademe oluyor sanırım.
Geçen senelerde ben ilk evin etrafında çıktım trafiğe, bir an ne olduğunu anlamadan kaldırıma çıkınca bir daha aylarca çıkamadım. SOnra yetersiz olduğumu düşünüp ders aldım, 2 ders sonunda hoca yapacak tek şey pratik yapman dedi. Uzuuuun süre sadece tek yoldan gidip geldim ama bir gün o yolda çalışma olunca mecburen başka yol buldum, ecel terleri döke döke. Sonra baktım pek de korkulacak bir şey yokmuş. 1 sene de çevre yoluna ve yabancı yerlere çıkmadım, şimdi navigasyonla sağa dola gidebiliyorum.
Bilip bilmemek değil de cesaret edip etmemek önemli.

Sizi çok iyi anlıyorum.... peki bağlantı yollarında kendiniz aynaları kontrol ederek hocanın müdahalesi olmadan cikabiliyormusunuz? Veya şerit değiştirmeniz gerektiğinde.... önünüzde otobüs minibüs taksi durduğunda sollayıp gecebiliyormusunuz? Ben bunları yapamıyorum mesela....
Bugüne kadar evet kendi başıma önümde duran minibüsü arabayi sollayip geçiyordum.bugün ayna ayarlarını o kadar saçma yaptı ki hiç bir şey göremedim göremeyince sola çıkamadım. Özellikle çevre yolunda.sonra şehiriçinde tanıdığım yola girince, hoca söylemeden sollama yaptım. Bugün tam bir felaketti aslında.

Araba kullanmak kademe kademe oluyor sanırım.
Geçen senelerde ben ilk evin etrafında çıktım trafiğe, bir an ne olduğunu anlamadan kaldırıma çıkınca bir daha aylarca çıkamadım. SOnra yetersiz olduğumu düşünüp ders aldım, 2 ders sonunda hoca yapacak tek şey pratik yapman dedi. Uzuuuun süre sadece tek yoldan gidip geldim ama bir gün o yolda çalışma olunca mecburen başka yol buldum, ecel terleri döke döke. Sonra baktım pek de korkulacak bir şey yokmuş. 1 sene de çevre yoluna ve yabancı yerlere çıkmadım, şimdi navigasyonla sağa dola gidebiliyorum.
Bilip bilmemek değil de cesaret edip etmemek önemli.
ben iki kez kaldırıma çıktım, çok kötüydü... birinde hoca ile egitimdeydik birinde eşimle okuldan oğlanı aldık dönüyorduk.... zor indirdik kaldırımdan, devrilme riski vardı....çevreden yardıma gelenler sayesinde başardık... karşı yolda trafik kilitlendi bize bakarken....

ben iki kez kaldırıma çıktım, çok kötüydü... birinde hoca ile egitimdeydik birinde eşimle okuldan oğlanı aldık dönüyorduk.... zor indirdik kaldırımdan, devrilme riski vardı....çevreden yardıma gelenler sayesinde başardık... karşı yolda trafik kilitlendi bize bakarken....
Ben sakin bir yerde çıktım ama asılı kaldı araba resmen, çekici çağırdık. Kaldırımda insan da olabilirdi diye çok korktum ve resmen ayağımı gazdan çekemedim 3 saniye içinde olup bitti.
Olabiliyor maalesef böyle şeyler kaç yıllık sürücüler bile yapabiliyor aslında korkmamak lazım ama işte...

Kizlar ne durumdasiniz?
Gunlerden sonra bugun yine ciktim standart guzergahima. Ara verince korku kaygi stres geri geliyormus onu anladim..gerildim yine sabah sabah...

Offf ne zaman gececek bu gunler :KK43: sikilmaya basladim artik trafik korkusundan.bi asamadim tam olarak :KK43:
Selam canim hergun çıkıyorum bende yakın mesafelere daha anneme gitmek nasip olmadi 1 ay oldu halen asansörden inip arabaya binene kadar karnıma ağrılar giriyo

Herkesin yaptığı bir şey böyle düşün...
Pratikle zamanla o stresini atıyorsun üzerinden.
Öncelikle yanlız olarak yakın yerlere git, ilerleyen zamanda da yavaş yavaş güvenin geldikçe daha da ilerlersin.
Korkma :)
Biz kadınların içinde her şeyi başaracak güç var
1 ay oldu halen titreyerek biniyorum arabaya sürdükten sonra gecio

Selam canim hergun çıkıyorum bende yakın mesafelere daha anneme gitmek nasip olmadi 1 ay oldu halen asansörden inip arabaya binene kadar karnıma ağrılar giriyo
Supersin.ben günde 2 kez çıkıyorum bu ara.cok şükür bitti korku ve kaygılar.gececek insallah senin de,az kaldı

Back
X