YAPILAN MAKARNANIN BEĞENİLMEMESİ

Yoo, anne çok doğru söylüyor.
18 yaşında kadın erkek farketmeksizin kendi kendini idame edecek becerileri edinmeli.
Buna yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik vs şeyler dahil.
İlla evlilikle bağdaştırılmamalı, bir insan kendine yetebilmeli.
Aslında annem aynen bu şekil söylüyor her zaman ben olmucam tarzında

Ben 18 yaşındayım yemek yapmasını bilmem halam hastaydı iki gün boyunca temizliğini yapıp çocuklarına baktım okula yolladım ödevlerini yaptırdım halamla ilgilendim o gün makarna yaptım akşam eve gittim eniştemin akrabaları gelmiş makarnayı beğenmediğini söylemiş tekrar kuzenine yaptırtmış çocukları da bizim eve gelip alay edip gülerek babam beğenmedi deyip anlattılar aileme benim normal olarak moralim bozuldu ağlıcak gibi oldum annemlerinde morali bozuldu benim hakkımda bu şekilde konuştukları için annem artık yemek yapmayı öğreneceksin demeye başladı ben okuyan bir kızım ve moralim çok bozuldu yapılan iyiliklerim yerine kötü makarnamı konuşuyorlar kuzenleri gelip baksaydı ya evine

Onlar terbiyesizlik yapmışlar boşver takma sen

Yoo, anne çok doğru söylüyor.
18 yaşında kadın erkek farketmeksizin kendi kendini idame edecek becerileri edinmeli.
Buna yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik vs şeyler dahil.
İlla evlilikle bağdaştırılmamalı, bir insan kendine yetebilmeli.

iyi de yapmış zaten. nasıl yapılacağını biliyor.
evi de temizlemiş, çocuklara da bakmış.
zaten bende evlilikle bağdaştırmadım laf olmasıyla söz gelmesin diye düşünmesiyle bağdaştırdım.
elalemle bağdaştırdım yani :KK66:

Ben 18 yaşındayım yemek yapmasını bilmem halam hastaydı iki gün boyunca temizliğini yapıp çocuklarına baktım okula yolladım ödevlerini yaptırdım halamla ilgilendim o gün makarna yaptım akşam eve gittim eniştemin akrabaları gelmiş makarnayı beğenmediğini söylemiş tekrar kuzenine yaptırtmış çocukları da bizim eve gelip alay edip gülerek babam beğenmedi deyip anlattılar aileme benim normal olarak moralim bozuldu ağlıcak gibi oldum annemlerinde morali bozuldu benim hakkımda bu şekilde konuştukları için annem artık yemek yapmayı öğreneceksin demeye başladı ben okuyan bir kızım ve moralim çok bozuldu yapılan iyiliklerim yerine kötü makarnamı konuşuyorlar kuzenleri gelip baksaydı ya evine
çok affedersiniz b.k yesinler. kendinizi üzdüğünüze değmez.

24 yaşında evlendim yumurta bile kıramazdım çünkü babam okuyacak diye anneme kızardı iş yaptırma derdi. Evlendik bir yıl eşim yaptı yemekleri sonra ben hobi olsun diye ismek te yemek kursuna gittim 10 yıldır herkes doyuyor. Ne eşim ne kayınvalidem ağzını açıp bir şey demedi. Mesleğim cebimde parasını verip yaptırma imkanım da var yemek yapmayı sevmesem yapmazdım. Siz de sizin iyiliğinizi görmeyen insanlar için üzmeyin kendinizi okuyun altın bilezik gibi diplomanızı takın kolunuza. Maaşınız olunca lapa pilava bile yeğenim ne güzel yaptı derler yaranmak için. Sıkmayın çanınızı. Bir daha da halanız akrabanız hastalanırsa çok isterdim ama pişirdiğim yenmiyor ütülediğim giyilmiyor gelip de size faydam olmaz başkaları gelir yapar dersiniz

Ya bence ayıp etmişler. Sonuçta alışkın değilsin yemek yapmaya ilk başladığında insan teşvik bekliyor. Enişten bir daha kendi yapsın yemeğini, çocuklarına da kendi baksın artık işten izin mi alıyor napiyorsa yapsın. Valla ben sinir oldum. Millet manyak ya, iyilik de yaramıyor.

Aman saygısız mı biter boşver? O yaşta çocuklara bakmışsın yemek de yapmışsın. İstemiyorsa kalksın yapsın illa senin yapman gerekmez. İyiliğimizin karşılığı bu demek diyeceksin. Ya da bir daha karışmayacaksın ne halleri varsa görsünler. Herkes bir tuhaf bu devirde. İyilikten de anlamıyorlar. Dertlenme at kulak arkasına annene de öğreniriz nolcak de. Aman herkes kendine baksın. Üzme tatlı canını. ❤️

Zaten bana söyledikten sonra moralimin bozulduğunu görünce toparlamaya çalışdılar onlara beğenmemiş olabilirsiniz ben zaten yemek yapmayı beceremem ama bunu bana keşke söylemeseydiniz kalbimin kırılacağını düşünmediniz mi dedim
Uzulme,makarna zaten yemek degil,haslanan birsey:)
Hani nesini kötü yapmis olabilirsin ki en fazla,yalnizca pistiginde hemen yenir,kalan kötü olur zaten anlayamamislar mi?
Onun lafini eden zevzektir zaten bosveeeer:))

Bir daha halan ve ailesinin yardıma ihtiyacı olursa bir tekme de sen at :KK53: İyi niyetle yaklaşmışsın iyilik yapmışsın sonuçta ayrıca yaşın genç daha. Gelip söyleyip moralini bozmalarına gerek yoktu. İyiliğe böyle karşılık veren de artık zıkkım yesin:KK53:

Onlar saygisizmis. Hic uzulme. Ben evlenince yemek yapmayi ogrendim ilk zamanlar kendi yaptigim yemegi yemezdim. :KK70: yemek yapmak bir marifet degil. Guzel olmasa bile 18 yasinda bir kizin yemegini elestirecek potansiyeldeler. Bence sen onlara gul :)
Yemek yapmak marifet olmaz mi ya:)
Yani sanat, ustalik vb olarak kullaniyorsak bu kelimeyi elbette marifettir.
Fakat kizimiz zaten elinden geleni yapmis,yemekleri sira sira dokturmek zorunda degildi tabii ki.
Teşekkür edip bogazlarini kendileri doyuracaklarina zevzeklik yapmislar...

Aynısı benim Ailem için de geçerli elalemin kızları okuyup hemen koca buluyor diye bana yemek yapmayı öğren diyorlar halbuki dersler daha onemli
Ama guzelim yemegi de ogrenin ya:))
Gunde 24 saat ders yapmiyorsunuz ya,binlerce mesaja,nette gezinmeye zaman bulunuyor istenirse,hafta da yarim saatcikte yemek ogrenmeye ayirabilirsiniz.
Bir hafta corba,diger hafta kofte,bir diger hafta pratik firin yemekleri derken epey ogrenilir.
Yemek deyince herkeste :eek:oluyor,mutfaktan korkmayin ya,ocaga koyuyorsunuz kendi pisiyor,onunla pismiyorsunuz yani:))

Neymiş çiğmiş

Yapamamış olabilirsin bunda bir şey yok ki. Dalga geçer gibi söylemelerine gerek yoktu. Ayrıca eniştenin elleri yok mu? Elsiz mi bu adam hem yemek yapmıyor hem yemek beğenmiyor. Başka insanlardan yemek istemiş yapın diye.

İlk makarnam benim bile midemi bulandırmıştı hala aklıma geldikçe kötü oluyorum :KK70:

Neymiş çiğmiş
Hahhahhaa,makarna cig olur mu?Tut ki az hasladin,kalani onlar gelene kadar kalip haline gelmistir zaten,görüntüsü de pek cekici degildir,ısıtıcıyla su ısıtıp 5 dkda yeniden pisirselerdi,konustuklarindan kisa surerdi:D
Ben agzimi yorana kadar yarim saatte 3 cesit yapardim 18 yasindaki kizi elestirecegime:))

Gunde 24 saat ders yapmiyorsunuz ya,binlerce mesaja,nette gezinmeye zaman bulunuyor istenirse,hafta da yarim saatcikte yemek ogrenmeye ayirabilirsiniz.
Bir hafta corba,diger hafta kofte,bir diger hafta pratik firin yemekleri derken epey ogrenilir.
Yemek deyince herkeste :eek:oluyor,mutfaktan korkmayin ya,ocaga koyuyorsunuz kendi pisiyor,onunla pismiyorsunuz yani:))

Evet aslında öğrensem iyi olacak :D Su sınavlar bi bitsin aklımda bi tatlı var onu yapacagim

Valla ben gençken nerde marifetli kız vardıysa hiçbiri okumadı 😂 tercih etmedikleinden değil kazanamadıklarından. Anaları yıllarca şöyle becerikli böyle hamarat deyip onları yanlış yönlendirdi. o yüzden salla gitsin

Back
X