YAPILAN MAKARNANIN BEĞENİLMEMESİ

Ay o neyse de görümcem çocuğumu çağiracak ev halkıba baktıracak yaptiği yemek beğenilmedi diye dalga geçilicek bende çocuğuma yemek yapmayi öğreneceksin deyip o görumcenin saçını yolmayacam sen bana bakma da derslerine çalış sen ye.ek.yapmayi nasıl.olsa ögreneceksin bi daha da yardıma falan gitme herkes baksın başınin çaresine

Ay o neyse de görümcem çocuğumu çağiracak ev halkıba baktıracak yaptiği yemek beğenilmedi diye dalga geçilicek bende çocuğuma yemek yapmayi öğreneceksin deyip o görumcenin saçını yolmayacam sen bana bakma da derslerine çalış sen ye.ek.yapmayi nasıl.olsa ögreneceksin bi daha da yardıma falan gitme herkes baksın başınin çaresine
Daha da moralim bozuldu şuan hep iyi niyetimden kaybediyorum anası bile gelip bakmadı ben gittim baktım gene

Sen de şaka yollu falan laf soksana, Çocuklara bakarken anca makarna yapabildim neyse bidahakine kuzeni çağırın madem de geç..

Neyse bence hiç kafana takacak bişey yok, her türlü işten kaçarsın artık ee ben yapamam zaten elleriniz dert görmesin de kenara geç onlar pişman olsun. Yapma hiç bişey
Hem de kime iyilik yarıyor kime yaramıyor öğrenmiş oldun.. sıkma canını 🙃

Halt etmiş o😂
Makarnayı İtalya’da bizzat deneyimledim, azıcık haşlayıp getiriyorlar aldente deniyor ve porsiyonları çok ufak, maksat çiğnemeyi arttıtarak sert hamurla tokluk yaratmak
Makarnayı hamur gibi yumuşacık haşlamak bizim totomuzdan uydurduğumuz bir şey hamurcuyuz çünkü😂😂 takmayın böyle şeyleri 9 yaşımdan beri mutfaktayım daha kimse madalya vermedi çok matah bir şey değil
Heh ya konuşun, makarna dağılmaz çiğnenir.
Kaşıkla değil, çatalla yenecek, batacak kıvamda kalmalıdır.
Benim yaptığımı da herkes çiğ bulur ama raconu böyledir.
Millet yapar yiyemem, şekli bike kaybolur haşlanmaktan adeta bir ekmek hamuru😂

Konu sahibi, ben günahını almışım hamur, yapışık bir şey(herkesinki gibi) yaptınız sandım, aferim size yola devam.
Zoru başarmış, hamurlaştırmamışsanız diğer bütün yemekleri de yaparsınız.

Heh ya konuşun, makarna dağılmaz çiğnenir.
Kaşıkla değil, çatalla yenecek, batacak kıvamda kalmalıdır.
Benim yaptığımı da herkes çiğ bulur ama raconu böyledir.
Millet yapar yiyemem, şekli bike kaybolur haşlanmaktan adeta bir ekmek hamuru😂

Konu sahibi, ben günahını almışım hamur, yapışık bir şey(herkesinki gibi) yaptınız sandım, aferim size yola devam.
Zoru başarmış, hamurlaştırmamışsanız diğer bütün yemekleri de yaparsınız.
teşekkürler ağzımızın tadını biliyoruz çok şükür 😂😂

Ben 18 yaşındayım yemek yapmasını bilmem halam hastaydı iki gün boyunca temizliğini yapıp çocuklarına baktım okula yolladım ödevlerini yaptırdım halamla ilgilendim o gün makarna yaptım akşam eve gittim eniştemin akrabaları gelmiş makarnayı beğenmediğini söylemiş tekrar kuzenine yaptırtmış çocukları da bizim eve gelip alay edip gülerek babam beğenmedi deyip anlattılar aileme benim normal olarak moralim bozuldu ağlıcak gibi oldum annemlerinde morali bozuldu benim hakkımda bu şekilde konuştukları için annem artık yemek yapmayı öğreneceksin demeye başladı ben okuyan bir kızım ve moralim çok bozuldu yapılan iyiliklerim yerine kötü makarnamı konuşuyorlar kuzenleri gelip baksaydı ya evine
Annenin yerinde olsam yemek yapmayı öğrenmelisin değil de bir daha oraya yardıma gitmememelisin derdim. Bu ne nankörlük

Enisteeeğ enisteeeğ,o corba icilmez mi,şifadır,emektir,yaziktir,gecen sene bulsan altin kasasina saklardin,bu sene buldunda aaaaaaaaaa:))
Ahahah kız ne bildin bi senelik evli olduğumuzu😄 ay ne güldüm hee valla öyle yeni uyandığında bi kaknem oluyo ki baklava bile açsam bakmaz🙄😬

Su yemek yapmayi bi marifet sanmak neyin nesi ya
Biz kadinlar hayatimiz boyunca cekiyoz zaten yemek derdinden
Ben kizima istemedigi surece ogretmicem valla zaten kizlar annelerle mutfakta alacaklarini aliyolar
Annesine mutfakta yardim edipte biseycik anlamamak olmaz zaten
Kimseye biseyi begendirmek zorunda degilsin
Onlar kendi edeplerine baksinlar once

Bazısı yumuşak sever ama gerçekten lezzetli olması için tereyağ şart
(makarna benim can evim 😁) Gece gece çok pis açıktım ya. Tereyağlı bir fiyonk olsa sıcak sıcak üstüne yoğurt üstüne yağlı bul biberli karışım. Öffff :skandal::KK53:

Konuya gelirsek herkes yazmış canını sıkma ben varya öğrenene kadar ne yemekler yaktım attım 😂 canım sağolsun. Bak şimdi 50 kişi dooyururum 😁

Makarnayı suya koy haşla kimi çok diri sever kimi az diri sever insanların ağız tadını bulmak zordur bunun dışında makarna da tek kusur tuz oranıdır makarnayı tuzsuz pişirdin mi hangi kıvamda olursa olsun tadı berbat olur sonradan tuz eklersen de o tuz makarnaya geçmez adeta tuz yiyormuşsun gibi olur bu durumda tek çözüm yoğurtayarak yemek olur ayrıca makarnanın çeşitleri var salçalısı kremalısı baharatlısı sadesi mantarlısı balıklısı gider de gider ilk denemen de böyle kötü yorum aldıysan bilki daha iyisini yapacağın içindir

Ben geçenlerde işe götürmek için fırında mücver yapmıştım. Biraz da eve ayırdım.
O gün teyzem gelmiş, mücverimden yemiş doğal olarak.
Akşam geldiğimde içeri girmemle "yaptığın mücveri yedim, hiç güzel olmamış. Bir daha dereotu koyma" cümlesini duymam bir oldu.
Elimde çanta, daha ayakkabılarımı çıkarmamıştım. Ne kadar beğenmediyse artık bütün gün o anı beklemiş resmen asdfghjk
"Ben öyle seviyorum" dedim geçtim, ne diyeyim yani?

Siz o kadar yardımcı olmuşsunuz, gelip böyle bir şey söylemeleri ayıp.
Ama canınızı sıkmayın, zamanla daha iyi olur.
Daha iyi olmasa da olur gerçi. Beğenmeyen yemesin.

Canlarım çocuk bakımından memnun kalmışlar mı acaba?
Yani beğenilmeyebilir bu normal, normal bir şekilde dile getirildiyse , çocuklar bunu alaya çevirdiyse , çocukluklarına vermek lazım.
Ama beyefendi nankörlük yapıp , kötü şekilde eleştirdiyse yemeğinizi, bir zahmet kendi yapsın.
Sıkmayın canınızı, ben 26 yaşında evlenince yemek yapmaya başladım, hala da çok sevmem yemek yapmayı, herkes çok iyi yemek yapacak diye bir kural da yok.

altı ustu makarna ne kadar kotu yapılmıs olabılır kı ?
bence kotu yaptıgınızdan falan degıl bayagı terbıyesızlıkten begenmemısler

ben yaptım denıze attım o ıyılıklerı sız begenın dıye yapmadım deyın herkesın ıcınde bırdaha sızı bozmaya kalkarlarsa

az yesınlerde hızmetcı tutsunlar

Bu vesile ile öğrendinki iyilik bile sınırlı ölçüde yapılmalı. Yemek yapmayı öğreneceksin elbette sen bunlara üzülüp üzme güzel gönlünü. Dersine ver kendini ilerde kariyerde yemekte Yapacaksın inşAllah. Senin dalganı geçenler üzülsün sen duydun kulağına geldi diye.

Back
X