YAPILAN MAKARNANIN BEĞENİLMEMESİ

Bir makarna ne kadar kötü olabilir ki yani? Bence yemeğinin tadının kötü olması değil de çoğu insan makarnayı yemek olarak görmez kallavi yemek ister onu görmeyince demiştir. Ama sonuçta evde temizlik yapmışsın ödevlere yardım etmişsin bu bile ne kadar iş. Daha ötesi için az yesin hizmetçi tutsun.

Evet aslında öğrensem iyi olacak :KK70: Su sınavlar bi bitsin aklımda bi tatlı var onu yapacagim
Bak yaptikca seveceksin,hem o da kimya dersi sayilir,sebzeler fiziksel ve kimyasal degisime ugruyor,cok zevkli:KK70:
Benim kiz ortaogretimde,her benim evde yoklugumda mutfagi basiyor,degisik icatlar yapma pesinde,genelde cope calisiyor:KK70:Olsun oyle ogrenecek deyip sineye cekiyorum,mutfak Allaha siginiyor tabi:KK70:

Aslında burda büyüklerin cehaleti var şöyle ki
O yaşta ki genç kız duygusal olarak daha narin ve gururlu olur, her lafa söze takar, oysaki yaptıklarına minnetar olup övseydiler daha uygun olurdu, en büyük yanlış empati yoksunu büyükler! 🤦‍♂️

iyi de yapmış zaten. nasıl yapılacağını biliyor.
evi de temizlemiş, çocuklara da bakmış.
zaten bende evlilikle bağdaştırmadım laf olmasıyla söz gelmesin diye düşünmesiyle bağdaştırdım.
elalemle bağdaştırdım yani :KK66:
Laf olmasın, söz gelmesin durumu bu konuda bir yerde normal olabilir o da şu, emek sarfedilen şeylerden fayda sağlamak.

Bir akrabamızın kızı hemen yanımdaki üniyi kazandı, haftada 2 3 gün bizde kalıyor.
Ben yorulmayayım diye makarna yapmış eve gelince.
Şok oldum, gerçek manasıyla şok oldum.
Bu genç hanım mutfağa uzak vs biri değil.
Ama gerçekten yenebilir hale getirmek için büyük efor sarfettim.
Çocuklarımla da arası şahanedir, bakar eder de.
Ama annesi öyle bir yetiştirmiş ki benim 18 yakında 19 olacak yaşındaki kıza bakmam gerekiyor.
Sıfır sorumluluk, full özgürlükle büyümüş, gerisi yok.

Evet, elalem makarnaya laf etmesin elbette etmesin çünkü yenebilir, altı üstü olması gereken bir şey çıksın ortaya.
Mesele bu.
Bizzat bu nesli evimde, kendi arkadaş ortamlarında, muhabbet ve becerilerini gözlemlediğimden böyle düşünüyorum.
Kafalar dolu, bilgi çok, ileri görüşlülük hedefler vsler dolu ama icraat yok.

Aslında annem aynen bu şekil söylüyor her zaman ben olmucam tarzında
Anneniz olması gerekeni söylemiş bence, ne güzel de etmiş.
Siz bundan becerisizlik damgası almayın kendinize.
Böyle şeyler deneyimleyerek gelişir.
3 olmaz 6olmaz ama 7de olur.
Hayatınızda kendinize ait tüm sorumluluklarını yavaş yavaş üzerinize alabilirsiniz mesela.
Millete kulağınızı tıkayın, mühim değil onlar.
Ama yaptığınızdan emin olduğunuz anda mühim değiller, diğer türlü haklı eleştiriye girer.

Laf olmasın, söz gelmesin durumu bu konuda bir yerde normal olabilir o da şu, emek sarfedilen şeylerden fayda sağlamak.

Bir akrabamızın kızı hemen yanımdaki üniyi kazandı, haftada 2 3 gün bizde kalıyor.
Ben yorulmayayım diye makarna yapmış eve gelince.
Şok oldum, gerçek manasıyla şok oldum.
Bu genç hanım mutfağa uzak vs biri değil.
Ama gerçekten yenebilir hale getirmek için büyük efor sarfettim.
Çocuklarımla da arası şahanedir, bakar eder de.
Ama annesi öyle bir yetiştirmiş ki benim 18 yakında 19 olacak yaşındaki kıza bakmam gerekiyor.
Sıfır sorumluluk, full özgürlükle büyümüş, gerisi yok.

Evet, elalem makarnaya laf etmesin elbette etmesin çünkü yenebilir, altı üstü olması gereken bir şey çıksın ortaya.
Mesele bu.
Bizzat bu nesli evimde, kendi arkadaş ortamlarında, muhabbet ve becerilerini gözlemlediğimden böyle düşünüyorum.
Kafalar dolu, bilgi çok, ileri görüşlülük hedefler vsler dolu ama icraat yok.
Yaptığım makarnayı çocukları eşi ve ben yedim öyle yenilmeyecek bir şey değildi tadı gayet güzeldi sonuçta tadına baktım ama niyeyse eniştem beğenmedi üstelik bir teşekkür bile etmedi

Yaptığım makarnayı çocukları eşi ve ben yedim öyle yenilmeyecek bir şey değildi tadı gayet güzeldi sonuçta tadına baktım ama niyeyse eniştem beğenmedi üstelik bir teşekkür bile etmedi
Yaptığı büyük kabalık, bunu tartışmaya bile gerek yok.
Velev ki öyle, söylenmez de zaten.
Ama bu size başka şeyleri öğrenmede yol açıyor, olaya iyi tarafından bakalım:)
Neslinizden, genç kafasından çok umutluyum ben, bir de kendinizi yaşamsal döngüde tamam ettiğiniz taktirde yapamayacağınız şey yok, eminim:)

Yaptığı büyük kabalık, bunu tartışmaya bile gerek yok.
Velev ki öyle, söylenmez de zaten.
Ama bu size başka şeyleri öğrenmede yol açıyor, olaya iyi tarafından bakalım:)
Neslinizden, genç kafasından çok umutluyum ben, bir de kendinizi yaşamsal döngüde tamam ettiğiniz taktirde yapamayacağınız şey yok, eminim:)
Zaten hırslandım yemek videoları falan izlemeye başladım kimseye muhtaç olmamak istiyorum temizlik karın doyurmuyor makarna yumurta nereye kadar

Zaten hırslandım yemek videoları falan izlemeye başladım kimseye muhtaç olmamak istiyorum temizlik karın doyurmuyor makarna yumurta nereye kadar
😂
Mutfak benim özgür alanımdır, çocukluğumdan bu yana meraklıydım ve hep kendi kendime öğrendim.
Sizin yaşınızda birçok hanıma göre iyi yemek yapardım ama bu istekle oluyor.
Tatmak, lezzet, iyi yemek vs ilgi alanınız değilse öyle hırslanmanın manası yok.
Sulu yemeklerin temeli soğan, salça kavrulup malzeme atmaktır mesela.
Ama lezzet veren şey baharattır.
Makarnadan daha basit bence.
Ama iyi bir makarna yapmak zordur, hiçbir evde yapılan makarnayı sevmem ben.
Çünkü aldente olmalı, ekmek içine dönmemeli, soslama kısmında yapışmamalı, yağ aşamasında biraz yüksek ısıda kavrulmalı falan filan.

İsterseniz ve yemeği de seviyorsanız yapamayacağınız bir şey değil.

Öyle densizler var her yerde.Bunu gizli tutabilirlerdi ya da şaka yollu dile getirebilirlerdi kimse kırılmazdı.Gerçi sizinki biraz çocuktan al haberi olmuş.Ben komşuma çorba götürmüştüm,bir başka komşuda yemiş o çorbana.Mevlütteydik onca milletin içinde bana “çorbandan bizde yedik ama tarhana çorbası mıydı un çorbası mıydı seçemedik” dedi.Bende “ben o çorbayı sizin için yapmamıştım size yorum yapmak düşmez” dedim aldı cevabını sustu.

Valla ben gençken nerde marifetli kız vardıysa hiçbiri okumadı 😂 tercih etmedikleinden değil kazanamadıklarından. Anaları yıllarca şöyle becerikli böyle hamarat deyip onları yanlış yönlendirdi. o yüzden salla gitsin
Yani ne cikariyoruz bundano_O
Yemek yapmak aptallastiriyor mu:))
Kazanamayan ne yapsin,mecbur birseylerle mesgul olacak,analarda kendini teselli edecek:D
Fakat kazananlar da pekala birseyler ogrenmeli,herkes yasam icin gerekli becerilere sahip olmali,yemek yapmak zor değil,özü sebzeyi yumusatmak:))
E biraz tat katilarak yumusatilinca adina yemek diyoruz:))

Boşver üzülme kendilerinin alışik olduğu bir tat vardir belki alti üstü makarna nesi kötü olmuş olabilir. Benimde bazen tatsiz oluyor ama yiyoruz yenmeyecek gibide değil. Üzülme canım daha ne makarnalar yaparsın. Simdi yemek öğrenmene gerek yok zaten annen yaparken bakıyorsundur arada yeter şimdilik

Aslında burda büyüklerin cehaleti var şöyle ki
O yaşta ki genç kız duygusal olarak daha narin ve gururlu olur, her lafa söze takar, oysaki yaptıklarına minnetar olup övseydiler daha uygun olurdu, en büyük yanlış empati yoksunu büyükler! 🤦‍♂️
Aynen oyle,benim kizim biseyler uydurmustu,babasina tattiriyor gastronom hevesiyle,surat boyle:KK45:
Eşim yedi,surat :KK57::KK17:
Tabi iyi toparladi:süper:
Aman da nasil lezzetli olmus,aferin kizim:şampiyon:
Kiz:KK71::KK71::KK71:

Bende benimkine grip diye soğan çorbası yaptım burun kıvırdı hasbam, yorumlarımı da okuyo, sana bidaha nah çorba kaknem goca:sinirli:
Enisteeeğ enisteeeğ,o corba icilmez mi,şifadır,emektir,yaziktir,gecen sene bulsan altin kasasina saklardin,bu sene buldunda aaaaaaaaaa:))

Neymiş çiğmiş

Halt etmiş o😂
Makarnayı İtalya’da bizzat deneyimledim, azıcık haşlayıp getiriyorlar aldente deniyor ve porsiyonları çok ufak, maksat çiğnemeyi arttıtarak sert hamurla tokluk yaratmak
Makarnayı hamur gibi yumuşacık haşlamak bizim totomuzdan uydurduğumuz bir şey hamurcuyuz çünkü😂😂 takmayın böyle şeyleri 9 yaşımdan beri mutfaktayım daha kimse madalya vermedi çok matah bir şey değil

Back
X