YAPILAN MAKARNANIN BEĞENİLMEMESİ

Ben 18 yaşındayım yemek yapmasını bilmem halam hastaydı iki gün boyunca temizliğini yapıp çocuklarına baktım okula yolladım ödevlerini yaptırdım halamla ilgilendim o gün makarna yaptım akşam eve gittim eniştemin akrabaları gelmiş makarnayı beğenmediğini söylemiş tekrar kuzenine yaptırtmış çocukları da bizim eve gelip alay edip gülerek babam beğenmedi deyip anlattılar aileme benim normal olarak moralim bozuldu ağlıcak gibi oldum annemlerinde morali bozuldu benim hakkımda bu şekilde konuştukları için annem artık yemek yapmayı öğreneceksin demeye başladı ben okuyan bir kızım ve moralim çok bozuldu yapılan iyiliklerim yerine kötü makarnamı konuşuyorlar kuzenleri gelip baksaydı ya evine
Elinize sağlık. Olabilir master şef değilsin. Beğenmeyen yapsın yesin. Daha yapma. Küçüksün belki olmadı da niye konuşuyorlar anlamadım. Üzülme sen.

Son düzenleme:
Ben 18 yaşındayım yemek yapmasını bilmem halam hastaydı iki gün boyunca temizliğini yapıp çocuklarına baktım okula yolladım ödevlerini yaptırdım halamla ilgilendim o gün makarna yaptım akşam eve gittim eniştemin akrabaları gelmiş makarnayı beğenmediğini söylemiş tekrar kuzenine yaptırtmış çocukları da bizim eve gelip alay edip gülerek babam beğenmedi deyip anlattılar aileme benim normal olarak moralim bozuldu ağlıcak gibi oldum annemlerinde morali bozuldu benim hakkımda bu şekilde konuştukları için annem artık yemek yapmayı öğreneceksin demeye başladı ben okuyan bir kızım ve moralim çok bozuldu yapılan iyiliklerim yerine kötü makarnamı konuşuyorlar kuzenleri gelip baksaydı ya evine
Yaptıkları hoş değil. Ancak ben okuyan bir kızım gibi sadece bizim ülkeye özgü okuyan kızlarım her işimi başkasının yapması ve bu şekilde hiçbir şey öğrenmeden yetişmeleri bana abes geliyor açıkçası

Ben geçenlerde işe götürmek için fırında mücver yapmıştım. Biraz da eve ayırdım.
O gün teyzem gelmiş, mücverimden yemiş doğal olarak.
Akşam geldiğimde içeri girmemle "yaptığın mücveri yedim, hiç güzel olmamış. Bir daha dereotu koyma" cümlesini duymam bir oldu.
Elimde çanta, daha ayakkabılarımı çıkarmamıştım. Ne kadar beğenmediyse artık bütün gün o anı beklemiş resmen asdfghjk
"Ben öyle seviyorum" dedim geçtim, ne diyeyim yani?

Siz o kadar yardımcı olmuşsunuz, gelip böyle bir şey söylemeleri ayıp.
Ama canınızı sıkmayın, zamanla daha iyi olur.
Daha iyi olmasa da olur gerçi. Beğenmeyen yemesin.
Sana yapmadım ki, kendim dere otlu seviyor, o da bayıldı ayıltamıyorum, deseydiniz. Şaka bir yana teyze candır, sizi yakın gördüğünden söylemiştir;)

Sorun yemeğinizin beğenilmemesi değil diğer arkadaşların da dediği gibi. Kimi insan alıştığı kişiler haricinde birinin yaptığı yemeği bal olsa dahi yiyemez. Sorun burda kuzenlerinizin gelip yemeği beğenmedik demesi. Terbiyesizlik yapmışlar. O yüzden boşverin, bir dahakin bu şekilde davranmazsınız olur biter.

Ama annenizin yemek öğren demesi daha büyük saçmalık. Elalem beğenmedi diye yemek öğrenmek ne alaka. Yarın birgün evlendiğinizde veya aileden ayrılıp kendi evinize çıktığınızda illa ki öğrenceksiniz. Ama halanız yemeği beğenmemiş diye acele acele sana yemek öğreteyim demesi saçma olmuş biraz.

Şu halalarin da insan gibi bi kocası olsa şaşarım.Benimki beni evinden kovmuştu boşver insan yerine koymaya değmez.Makarnanin iyisi kötüsü mü olurmuş ?En fazla yapışip hamur olmuştur.Enişte kendisi yapsa bin beter olur eminim.

Laf olmasın, söz gelmesin durumu bu konuda bir yerde normal olabilir o da şu, emek sarfedilen şeylerden fayda sağlamak.

Bir akrabamızın kızı hemen yanımdaki üniyi kazandı, haftada 2 3 gün bizde kalıyor.
Ben yorulmayayım diye makarna yapmış eve gelince.
Şok oldum, gerçek manasıyla şok oldum.
Bu genç hanım mutfağa uzak vs biri değil.
Ama gerçekten yenebilir hale getirmek için büyük efor sarfettim.
Çocuklarımla da arası şahanedir, bakar eder de.
Ama annesi öyle bir yetiştirmiş ki benim 18 yakında 19 olacak yaşındaki kıza bakmam gerekiyor.
Sıfır sorumluluk, full özgürlükle büyümüş, gerisi yok.

Evet, elalem makarnaya laf etmesin elbette etmesin çünkü yenebilir, altı üstü olması gereken bir şey çıksın ortaya.
Mesele bu.
Bizzat bu nesli evimde, kendi arkadaş ortamlarında, muhabbet ve becerilerini gözlemlediğimden böyle düşünüyorum.
Kafalar dolu, bilgi çok, ileri görüşlülük hedefler vsler dolu ama icraat yok.
Annesi oyle yetistirmis demeyeydin iyiydi:olamaz::D
Ya bi kere armut her zaman dibine düşmüyor,
İkincisi zamanin trendi tembellik,baksana koskoca insanlar diyor ki burada, yemek yapmakta neymis,temizlik bilmeye, yapmaya mecburmuyum o_O
Ya arkadaş,agzimiz yiyorsa,pislikten çürümeyeceksek evet mecburuz.
Asalak ta da yatalak gibi baskalari bizi temizleyip beslemeyecekse tabii..
Ee ne oluyor,tembellik in,kendine yetmek aut:KK51:

makarnayı beğenmediğini söylemiş tekrar kuzenine yaptırtmış

Koca adam, bi makarna da mı yapamıyormuş da size ve kuzenine yaptırmış? Öeh.
Size yaptırıyor, beğenmiyor sonra kuzenine yaptırıyor, şeyi mi düşüyormuş kendi pişirse? Makarna nedir allasen?
Makarna olmamış, beğenmemiş de; enişte bey de olmamış bence ve yenisini yapmak için de artık çok geç kalmışlar.

Sen yine yemek yapmayı neyim öğren, kendin için; bi zahmet enişte bey de, çevresindekilere yemek işini itelemek yerine, kendi makarnasını, hasta hanımına çorbasını yapacak kadar da mutfak işi bilsin.

Son düzenleme:
Yani ne cikariyoruz bundano_O
Yemek yapmak aptallastiriyor mu:))
Kazanamayan ne yapsin,mecbur birseylerle mesgul olacak,analarda kendini teselli edecek:KK70:
Fakat kazananlar da pekala birseyler ogrenmeli,herkes yasam icin gerekli becerilere sahip olmali,yemek yapmak zor değil,özü sebzeyi yumusatmak:))
E biraz tat katilarak yumusatilinca adina yemek diyoruz:))
Şunu çıkarıyoruz:18 yaşındaki bebe için hayatın anlamı ev işleri olmamalı. Elbet yapacak. Okuluna baksın, gezmesine baksın. Gereksiz anlam yüklemeyelim bi makarnaya

Sen moralini bozma. O kadar ilgilenmişsin teşekkür etmek yerine. Yorumlardan birinde gördüm iyilik yap denize at diye. Doğru .
Ama o kadar takılma bu duruma. Daha çok gençsin. İyi niyetlisin . Hasta insanın yardımına koşmuşsun. Onların lafıyla kimse bişeye dönüşmez.
eşi hastaymış maden yemeği enişteniz yapsaymış. Ama yapmaz tabi. Jüri üyesi gibi eleştirir ancak. Sen daha çocuk sayılırsın. Birçok şeyi bilmemen normal. Yetişkinler çok mu iyi zannediyorsun. Sana hava attıklarına bakma.

Sende Gül geç yaaa Hayat gerçekten bu kadar küçük şeyleri kafana takman için çok kısa senin olay şey gibi biraz elinden dondurmasını düşüren çocuğun ağlaması gibi bi olay :hasta:

Bebe biraz küçük olmadı mı ama 😄
Ergen diyelim oyleyse:))
Uzulme,dusuncesizlermis,kimse dogarken yemek bilmiyordu,daha hala elinden yemek yenmeyen teyzeler var,zamanla yeterli derecede ogrenirsin,zamana birak,büsbütün de birakma tabii:))

yapılan iyiliklerim yerine kötü makarnamı konuşuyorlar

bidaha yardıma felan gitme.... halanın seni savunması gerekirdi... eniştende ayrı nankörmüşler hepsi nankör .
Ayy benim halam olsa,olmus olmus,daha ne olacak,adam sen isine bak,ne bildin de konuştun:sinirli: derdi:D

Şunu çıkarıyoruz:18 yaşındaki bebe için hayatın anlamı ev işleri olmamalı. Elbet yapacak. Okuluna baksın, gezmesine baksın. Gereksiz anlam yüklemeyelim bi makarnaya
Tabii ki hayatin anlami degil,ama hayatin temeli yemek icmek,e biraz da lezzetli olsa fena olmaz:)
Ha ben kizimizdan yanayim,düşünmüş yapmis,ki mecbur degildi,onun hatirina cenelerini kapamalilardi

Back
X