Yapılması gereken ne göremiyorum..

zombimilena

kb
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
157
121
18
GAZİANTEP
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/anne-baba-abi-kardes-sorunu.1102733/

Merhaba arkadaşlar,

Çok dertliyim. Sizlere danışmak istedim. Ailem biraz karışık yukarıda ki linkte detayları var. Ama uzun olduğu için özetleyecek olursak; annemle babam yıllar önce boşandı ve param parça bir aileyiz. Babam istanbulda,abim mersinde ve ikisininde ne maddi ne manevi desteği yok. Kız kardeşim ananemde kalıyordu fakat annesinin yanına geçti yakın zamanda. Zaten bende 1 buçuk yıl önce evlendim ve annemle geçmişte yaşanan bir çok fiziksel ve psikolojik şiddet sonucu konuşmuyorum. Şu an annem ve kız kardeşim bir arada ve annem işten çıkmış. Kız kardeşim 10. sınıfa gidiyor ve annemin iş bulamamasından gelecek kaygısı yaşıyor ve üzülüyor.

(Evlenmeden önce tek ben çalışıyordum tüm masraflar bendeydi ev kirası faturalar vs.) Ben bir kaç kere burs buldum kardeşime. Öyle destek olabildim. Şimdi de hamileyim zaten izindeyim hiç destek olamıyorum.
Dert olan kısım Babasına ve abisine hiç yansıtmayıp sadece bana anlatması ve ne yapacağız ne yapacağız diye üzülmesi.

Bilmiyorum ne yapacağımı. Diyorum abine de bana anlattığın gibi anlat gelsin yanınıza o çalışsın baksın 26 yaşında dile kolay bile değil, sen bu yaşında böyle dertleniyorsan o neden dertlenmiyor,üzülmüyor diyorum ama anlamıyor. 16 yaş anlamayacağı kadar küçük bir yaş değil ama kıyamıyorum yinede seslenmiyorum.

Ve ben hamileliğin etkisi mi bilemiyorum ama her nasılsa kendimi suçlu hissediyorum. Evliliğime yansımasını istemiyorum bu duygu durumunun. Çözümde bulamıyorum. Böylece kalakaldım kızlar. Ne yapılır bu durumda dışardan bakan gözlere ihtiyacım var. Fikir verirseniz sevinirim. İyi akşamlar

Siz arayin babanizi ve abinizi anlatin
Anlayamadim neden bu kadar dert ettiginizi , bir cocuktan once anasi babasi sorumludur

Tamam anneniz çok ahım şahım olmayabilir ama babanın da maddi manevi hiçbir varlığı yokmuş. Bu zamanda geçinmek zor. Arayın babayı çocuğuna baksın.

Kardeşiniz 16 yaşında baba ve abi ile bir bağı yoksa gurur yapıyor olabilir ..
sizin aramanız ya da ortak bir tanıdık varsa aracı sokmanız ve durumdan haberdar etmeniz daha doğru olur ..

Sorumluluk bende iken çok aradım hatta babamın ayağına kadar gittim gaziantepten istanbula. Belki yüzyüze gelince değişir dedim ama bana mısın demedi. Kendi hayatlarını ön planda tutuyorlar abi de baba da. Şimdi yine ararım ama sonuç aynı olucaktır. Kardeşim yine deneyeceğim ama niye böyle olmak zorunda yani bu his geçmiyor dediğiniz gibi niye onlardan önce ben dert ediyorum bilmiyorum.

İyi bir insan ve iyi bir abla oldugunuz icin uzuluyorsunuz ama babanizla ciddi sekilde konusun cocugu yapip sonradan ilgilenmemek ne demek , yazik gunah gencecik kiz bunlari yasamamali

Yasal olarak nafaka hakkı yok mu kardeşinizin 18 yaşından küçük ve öğrenci sonuçta

Babanız ve erkek kardeşinizle konuşmaktan başka careniz yok. Nasıl ilgilenmiyor babanız gencecik kızını böyle mahzun bırakıyor, kalbinde babalık tohumları yeşerir umarım biraz olsun.

Diğer konunuzu okumadım ben olsam eğer calismiyorsam da kardeşim ve babamı organize ederim düşük de olsa eşim kardeşim ve babam kız kardeşime para gondeririz ben belki anneme gonderebilirdim aranızda neler oldu bilmiyorum tabiki ya da kardeşiniz annenize babanız ve siz kardesinize gönderin ama annenizi de yüz üstü bırakmayın siz de hamilesiniz sizi anlıyorum ben de şuan hamileyim annelerin hakkı ödenmez gercekten . Ayrıca eğer eşiniz destek olmak istemezse vicdanen rahatsız olmanıza gerek yok siz elinizden geleni yapın sonrasını bırakın . Ayrıca kardeşiniz part time bi iş de bulabilir ben üniversitedeyken öyle yapardım babam tek kişi çalışırdı ve abim de ben de üniv . Okuyorduk . Bu da denenebilir kardesinize bunu söyleyin ,eşinizle destek olmak konusunda görüşün ,abiniz ve babanızla da görüşün duruma göre başka çare aramak zorunda kalmazsınız inşallah

Var ama ödemiyor. Hacizlik oldu ama kyda değer hiçbirşeyi olmadığı için eline de bişey geçmedi annemin. O kadar yüzsüz insan 100 lira ayıramaz mı Bi küçük kızına ayırmıyor.

Maaşlı çalışan mı babanız maaş haczi konulabilir diye biliyorum tanıdıklardan

Babanız nafaka vermiyor mu?
18 yaşına kadar vermek zorunda. Annenizle konuşmuyorsunuz tamam ama babanız ve abiniz de matah değillermiş ki.

Kardeşinize söyleyin arasın babasını para göndermiyorsan dava açıp hakkımı alacağım desin. Aynı zamanda siz de arayıp söyleyin iki koldan sıkıştırın..

vicdan ve sorumluluk sahibi olduğunuz için
daha önce burs ayarladım demişsiniz
annenizin hiçbir gelri yoksa kiradaysa vs zaten anne baba ayrı muhtarlığa belediyeye vs başvurabilir diye düşünyroum onlar yönlendirirler belki sonuçta çocuk dilenmiyor okumak için istiyor yardımı..olmaz mı?

peki eşiniz karşı değilse kardeşinizi siz yanınıza alın zaten liseye gidiyor sizin yanınızda okusun

peki eşiniz karşı değilse kardeşinizi siz yanınıza alın zaten liseye gidiyor sizin yanınızda okusun

Eşim karşı değil ama ailesi ile aynı binada oturuyoruz bunun kardeşimi rahatsız edeceğini düşünüyorum. İnsanların bakış açısı malum şimdiden bile kayınvalidem evlendiririz diyor siz düşünün. Böyle bir ortama girmesini istemiyorum

Bunu araştırayım hiç bilgim yoktu neler yapılabilir ki?

Dünden beri düşünüyorum sanırım böyle olması gerek. Sonuç alacağımızı sanmıyorum ama deneyeceğim yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…