Yaptığı hoş birşey mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçmalamışsınız. NEDEN GERİ VERDİ DİYE SORMADIM Kİ SİZE BEN!!! Ben eşime söylemeli miyim diye soruyorum, ne zaman söyleyryim diye soruyorum ama genellikle fesat olan altın bekleyen kısım başka yerlerden anlayıp asıl soruya değil neden altın takmadığımıza kafayı takmış. İster altın takarım ister para. Kardeşimse para takmam onu gocundurmamalı. Neden kardeşime para takmayayım ki?? O zaman ablam bana düğğnde altın değilde para taktı diye gurur yapıp alınauım??? Ayağını yorganına uzatmakla ne alakası var acaba. Zaten borcumuz bebekten önce de vardı, biz borcu bahane etmedik para takmak için zaten başta hep altın takarız diye düşünüyorduk ama ihtiyacımız yok dediler diyorum, anlama özrünğz mü var, eşimle kardeşi ihtiyaçları olsa birbirlerine söylüyorlar sorun bu değil ki, altın istemediklerş için para takıyoruz diyorum, hala insna kendi yemez içmez yinede gider altın alır diyorsunuz. Ayrıca yorganımı ayağıma göre uzattığım için durumuma gör everiyorum paramı da altını mı da.

Birşeye alınma filan yok abisini düşğndüğğ için geri vermiş ama tekrar geri verdik. Bebeğin kıyafetine sıkıştırdım, eltimde bebeği alırken parayı gördü geri verecekti olmaz dedim almak zorunda kaldı.

Hanımefendi biz zaten altın takacsktık sorun o değilki, kaynımla eşim konuşurken kaynım altın istemediklerini söyledi ve defalarca konuştular, biz dr altın kabul etmiyor bari para verelim onun yerine, kendileri ister kenara koyarlar, ister altın alırlar ister ihtiyaçlarını karşılarlar dedik. Benim asıl sorum da bu değil, bizim taktığımız parayı geri vermesi tuhsf geldi, eşime söyleme konusundaki çekincemddn bahsettim, ben de eşimle onlara bebek görmeye gitmdxdn önceki gün konuştum eşimle, kızmadı ve kardeşinin bizi düş ündüğü için geri verdiğini söyledi. Bebeği görmeye gittiğimizde takarız yeniden dedik ve gidip bebeğin kıyafetine sıkışyırdım eltimde kucağına alınca bebeği parayı gördü, geri vermeye çalıştı kabul etmedim ve teşekkür etti.

İki taraf da iyi niyetli bu durumda. Eşiniz halleder, siz üstünüze düşeni fazlasıyla yapmışsınız zaten.
Para vermeniz de de tuhaflık yok, her yerin kültürü farklı, bizim burda da tuhaf karşılanmaz, sanki altın parayla alınmıyor

Yorum yapıyor arkadaşlar ,ister beğenin ister beğenmeyin, tavırlarınız çok itici!!!

Ben böyle seylere takilmam ama bebeğe de amcası para takmamali ya.
Kaç para taktı? Gram altın 380 lira, gram altından daha az bir şey mi verdi?
Yani yüz , iki yüz lira verene kadar keşke bebek altını alsaydı, onlar düşük ayar oldukları için gramdan da ucuz oluyor. Ayili-harfli falan... Ya da yüz lirayı nakit olarak verene kadar o paraya guzel-paketli bir hediye falan verseydiniz. Ne bileyim, bez pastası gibi hem güzel, hem ozenilmis ,hem kullanışlı bir şey hazirlasaydiniz.
Bence abisi degil, eşiniz ayıp etmiş.

Ekleme: kaç defa 'bebegin eline para koymak' demişsiniz.
İyyy, pis para. Benim gibi mikropsever insan bile bebeğin eline para koymaz yaa, öyle iş mi olur . Herşey usulüne erkanina uygun yapılmalı. Madem hediye de hazirladiniz, zarfa iyi dileklerinizin olduğu bir not ve para koysaydiniz,hediye ile beraber verseydiniz. Ben ablamın eline para sıkıştırsam o da beni duvara sıkıştırır valla 'bu ne lan' diye . Bence ayıp bir şey anne baba olmuş koca koca insanlarin eline para saymak...
Ayrıca tüm yorumları okudum, konudaki adam gayet iyi niyetli. Siz zaten yapacağınız yardımı yapmışsınız, o da fazlasını istememiş, kendinizden kismanizi istememiş, geri vermiş. Hoş değil ama gerilecek bir şey de değil

Son düzenleme:
:)))) o duvara sıkıştıranlar listesine ablanızdan sonra beni de ekleyebilirsiniz.
Zarfa koyup hediyeyle birlikte vermek daha uygun olur, açıktan ele para tutuşturmak ayıp kaçar, imkanlar el vermeyebilir altın alınamayabilir, parayı nasıl vereceğinizi de bilemeyebilirsiniz, o zaman amca olarak bebek adına bir hesap da açılabilir bence, ama az ama çok imkan dahilinde bir miktarla bebek büyüdükçe hesabı da büyüsün denip hesap cüzdanı da hediye edilebilir, bu da bir seçenek bence.

Son düzenleme:
Hanımlar konuyu hallettik, bebek ziyaretine gittiğimizde hediyesi ile birlikte bebeğin kıyafetine koydum, eltim de geri vermeye çalıştı fakat geri almadım, kabul etti ve teşekkür etti. Kaynım eşim maddi olarak sıkıntıya girmesin diye parayı geri vermiş fakat zaten biz altın almayın demeselerdi ya altın alacaktık ya da her türlü yinede para takacaktık yani. Konu altın veya para takmam değil onlar öyle şeyleri sorun yapmıyorlar ama eşimin direk kardeşinin eline vermesi tuhaf oldu. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Yahu bu ülkenin her bir yerinin farkli adeti var , neden cogu kisi paraya takilmis ki?
Bizde de yeni dogan bebege altin takilir ya da para verilir ya da ihtiyaci olan birsey alinir
Kadin ne sormus ne yorumlar gelmis
Konu sahibi soylediniz mi esinize? Ben olsam ayni gun soylerdim , boyle birsey saklanmaz esden

Söyledim, eşim kızmadı bile, tekrar geri veririz gittiğimizde dedi ve gittiğimizde geri verdik, bebeğin hediyesini önce verdim, daha sonra da parayı bebeğin kıuafetine sıkıştırdık eltimde gördü almak istemedi olmaz geri alamayız vs deyince teşekkür edip aldı.

İyi bari sevindim sorunun tatlilikla çözülmesine

Biraz tuhaf olmuş.
Acaba kızgın olduğu için mi böyle yaptı yoksa eşinizin durumu sıkışıktı bildiği için mi yaptı ?
Keşke almasaydı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…