- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.190
- 158
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Valla bilemem neden geri verdiğini umrumda da değil açıkçası :)İlla altın alınması gerekiyor diye bir şart yok. Altın yerine para da verilir bizde, bizim oralarda. Kimse de altın yerine niye para taktı demez. İlginç de değil. Hayıe yani altını bozdurduğunds da o altın paraya dönüşmeyecek mi? Asıl ilginç olan para verilmesini tuhaf gören ayıp gören kişilerin düşüncesi. Zaten para çoksa takardım konu o değil ki ben onu sormuyorum herkes de para vermemize takmış konuyu. Kaynımla eşim arasında para altın konusunda böyle birşey olmaz, iletişimleri böyle değil. Yani bana para verdi altın yerine ayıp etti gibi bir düşünce yok. İkisi de öyle biri değil. Dediklerinizi bizde düşündük ama kendi anne babasının bebeğe künye almask daha doğru geldi bize de, o yüzden künye vs yaptırmadık çünkü ilk çocuğa kendileri yaptırmışlar. Bir cumhuriyet altını 2000 2500 tl??? Para çoksa derken ben 2500 tllik bir altını nasıl takayım?? Sonuçta bebek bu gelin değilAyrıca ona yaptığımın aynısını kendi yeğenime de yapmalıyım, onun doğumu da çok yakında 2500 2500 etti mi 5000??? Ben ne yiyip içcem siz zenginsinşz galiba..
İlginç daha önce bir para mevzusu oldu mu aranızda neden böyle birşey oldu ki hiç anlamadım?Para ne kadardı hani bir çeyrek kadar falan değilse belki tenezzül etmemişlerdir ama cihaz falan demiş daha mı fazla?İyi geceler hanımlar , eltim doğum yaptı, eşim doğum hediyesi olarak bir miktar para verdi, eşimin odada olmadığı bir an kaynım bana verdiğimiz parayı geri verdi.
-O: Bortecine verdiğiniz parayı geri veriyorum.
-Ben: Neden, olur mu öyle şey, alamam.
-O: Abim onunla kendine o almayı çok istediği cihazı alsın. Gerek yok paraya.
-Ben: Ama olmaz ki öyle, hem abin duyarsa kızar ve parayı almaz. Alamam kesinlikle.
-O: Al lütfen, 10 gün sonra filan söylersin abime, şimdi söyleme, ben parayı veriyorum sana, geri almam.
-Ben: Peki tamam ama çok kızacak.
Dedim ve aldım parayı. Eşime sizce söylesem mi, içim içimi yiyorkaynımın yaptığı da ayıp değil mi sizce??? Doğum hediyesi olarak verilen para geri verilir mi?
Şu cümleye takıldım, bunu sitemle mi söyledi, mahcup mu söyledi?
Doğacağı 9 aydır belli değil mi tavuk gibi 21 günde mi doğum yaptı eltiniz ?
Kaç senedir burada hep bu minvalde yorum yapıyorum, ama sürekli “parası yoksa ne yapsın, gücü yetmiyorsa ne yapsın” tarzı mesajlar da okuyorum.
Hadi ilk başlarda söylemediler, yine de en az 7 ay demektir.
Küçük kızım okul ve bayram harçlıklarını en yakın arkadaşına doğumgünü hediyesi alabilmek için haftalar öncesinden biriktirmeye başladı. Arkadaş yani. Sınıfından. Ne alayım diye internette günlerce araştırdı. Bunun adı ÖZENdir. Karşındakine değer vermektir.
Bazısı da geliyor “kardeşim evleniyor ama durumum yok ne yapacağım, borç alayım” vs vs. Yahu nişandan sonra başla biraz biraz biriktirmeye. Öz kardeşin senin.
Ya da burada olduğu gibi öz yeğeni doğacak. Durumum yok.
Cidden anlamıyorum.
Kaç senedir burada hep bu minvalde yorum yapıyorum, ama sürekli “parası yoksa ne yapsın, gücü yetmiyorsa ne yapsın” tarzı mesajlar da okuyorum.
Hadi ilk başlarda söylemediler, yine de en az 7 ay demektir.
Küçük kızım okul ve bayram harçlıklarını en yakın arkadaşına doğumgünü hediyesi alabilmek için haftalar öncesinden biriktirmeye başladı. Arkadaş yani. Sınıfından. Ne alayım diye internette günlerce araştırdı. Bunun adı ÖZENdir. Karşındakine değer vermektir.
Bazısı da geliyor “kardeşim evleniyor ama durumum yok ne yapacağım, borç alayım” vs vs. Yahu nişandan sonra başla biraz biraz biriktirmeye. Öz kardeşin senin.
Ya da burada olduğu gibi öz yeğeni doğacak. Durumum yok.
Cidden anlamıyorum.
Söyledim çoktanTamam altın istememiş olabilirler anlarım ama aranızda sonuçta samimiyet var daha doğrusu eşinizin bizzat kardeşi,parayı vermek istediği anda hemen eşinizi çağırıp şaka yollu en azından hayatım bak bebeğin harçlığını geri veriyorlar diye eşinizi hemen oraya çağırıp söylemeniz gerekirdi mecbur geri alacaklardıHadi zorla tutuşturdu diyelim eşinizle başbaşa kaldığınız ilk an söylemeniz gerekiyor acilen söyleyin. Konuyu da şöyle açın ne yapacağımı bilemedim elime sıkıştırdı sen üzülürsün diye sana da söyleyemedim diye söyleyin
Altında bir para ne alakası var?eşinin para vermesi ayıp değil mi,doğum hediyesi olarak altın takılır, para neymiş, muhtaç gibi. ben de kabul etmezdim.
Mahcup olarak sitem değil, cihazın ismini vermiyorum ki tanınmayayım diye. Eşimle aralarrında öyle alınma gurur meselesi olmaz çünkğ ikiside birbirinin niyetşnç fikrinş çok iyi biliyor. Kaynım biz kurban kescez, borcumuz var vs başka şeylerde var diye hemde arabayı vs doğum sürecinde kontrollerde vs lerdd hep onlara deposu dolu olarak verdiğimiz. Çocuklarına her gittiğimizde hediyeler alıp, ilgilenip para verdiğimiz için mahcup hissetti.Şu cümleye takıldım, bunu sitemle mi söyledi, mahcup mu söyledi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?