Yaptığı hoş birşey mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla bilemem neden geri verdiğini umrumda da değil açıkçası :)
Vay haini vay ayıp etmiş 50 100 lirayı geri vererek yazsak dört köşe olurdun ne bilelim biz neden geri verdi onlara sorsana???
Bazıları kendi derdini benim derdim sanıyor herhalde, üstüne de soru yönetiliyor, yetmiyor istediği cevabı değil kendi düşüncemi yazdım diye benim param yok kie öbür yeğenim var kie diyor banane çokta umrumda ayağını yorganına göre uzat bilemem iletişimini kültürünü maddi durumunu

Ben kötü bir niyet göremedim, kiyamamis durumunuzda cok iyi degilse geri vermek istemis olabilir. Esinize söyleyin parayi verin cok problemli bir durum göremedim ben

Bizde de para verilmez doğumda, ya altın takılır, ya hediye alınır, ya büyük ihtiyaçlardan biri giderilir ama tabi şimdi altın fiyatları da el yakıyor. Çeyrek yerine Gram, yarım gram, harf kolye, gülen yüz vs takılabilir. Para direk kaynın eline mi tutuşturuldu takı yastığına iğnelense belki direk geri vermezdi.neyse iki kardeş birbirlerini yanlış anlamadan hallederler umarım

Parayla altin aynı değil hanımefendi ..Altın takmak adettir , kültürdür.
Biri benim elime de para sıkıştırsa bir yutkunurum yani bunda şaşıracak bir şey yok .
Asil şaşıran taraf eline para sıkıştırılan taraf..
Altın takmayın demiş ne diyecekti altın takın mi
Hangi doğum yapan anne baba bebeğe altın takın diyor ???
Altın olmuş 600 lira eeee yani ?
Doğacağı 9 aydır belli değil mi tavuk gibi 21 günde mi doğum yaptı eltiniz ?
Yetmemiş görgüsüzlük adam geri verdiği halde bu sefer eltinin eline tutusturacaklar pes de etmiyorsunuz ya
Salın insanları demek ki sizin verdiğiniz 50-200 liraya ihtiyaçları yok ..
İşinize bakın ..

bu olaydaki tek garip yer beni karıştırma dememeniz

yani kaynınız size verince siz aranızda halledin beni karıştırmayın demeniz gerekirdi

bunu yıllar önce görümcemin eşi bana yapmaya kalktı

dedim onun almadığı bir parayı kessen almam

git eşimle hallet

bir daha da asla sormadı bile

Herşeye cevap vermişsiniz , neden geri verdiğini bir türlü yazmamışsınız.
Beğenmediği zoruna gittiği için mi yoksa sizi düşünüp , gereksiz masraf yapmanızı istemediği için mi?
Kardeşinin istediği birşey almasını söylediğine göre verirken , sizi düşünmüş gibi görünüyor.
Sizin parayı geri almanız da ayrı hata, çok istiyorsa kardeşine geri verseydi.

Bende anlamadığım hem parayı veriyor istediği cihazı alsın diye hemde eşinize diyemiyosunuz ondan gizli. Ne manası kaldı ki bu işin. Eşinize niye vermiyoda size veriyo. Bu işte başka bişey var öncesinde olan bişeyden dolayı böyle yapmış gibi. Sizde aldıgınız gibi vereceksiniz eşinize cihaz alcakmış ya elinizde saklamanın hiç manası yok

Ne olursa olsun almanız çok gereksiz olmuş . Beni karıştırma demek yerine olurmu oyle şey hiç bu konu aramızda geçmemiş sayıyorum amca oldu eşim tabiki üstüne düşeni yapıcak, istediği cihazı da alir guzel niyetin icin sağolasin. bu anın tadını çıkaralım bunlar güzel adetler diye konuyu kapatmaliydiniz.
Şahsen beni öldürseler geri almazdim.
Ancak bi akrabamız yapı gereği bende verdiği parayi almadım ısrar ederek geri verdim. Zaten ısrar edince alacağını bildiğim için ısrar ettim o öyle biriydi.
Acaba sizi öyle mi düşündüler ? Yani ne bileyim sizin almanız verdiğiniz cevap almak HosunuZa gider gibi görünmüş. (Öyledir demiyorum sadece öyle gibi görünmüş durum gibi hissettim ben) eşın duyarsa da sana çok kızıcak ve yanlış anlayabilir ..

İlginç daha önce bir para mevzusu oldu mu aranızda neden böyle birşey oldu ki hiç anlamadım?Para ne kadardı hani bir çeyrek kadar falan değilse belki tenezzül etmemişlerdir ama cihaz falan demiş daha mı fazla?

Hadi kaynınız ve eltiniz tuhaf diyelim,
sizin parayı geri almanız bence çok daha tuhaf.
'Kesinlikle almam, duymamış olayım' derdim ısrar ederse 'beni karıştırmayın bu işe,
abin de almaz' der, gerekirse çıkardım odadan.
Verilen hediye geri alınır mı?

Şu cümleye takıldım, bunu sitemle mi söyledi, mahcup mu söyledi?

Yani ben bu sebeple bişey le takildigini düşünürdum. Şöyle bişi alacağım bu kadar paramı ayarladım ama senin bebeğin doğdu al sana bu kadar gibi bişeye bile takılmış olabilir. Bence almasa da dert değilde .. Bende hamileyim Kayın validem şimdiden kim ne takacak diye dert ediyor .. Bende korona dan kimse gelmez gelemez diyorum bakalım ne olacak Sonumuz hayır olsun hiç gerek yok yani bu hesaplara...

Yorumlari okudukca sasiriyorum.yani konu.sahibi sende gerildikce gerilmissin oda ayri bir mevzu ama kuzum bende ablamlara yaparim bunu onlardaa bana yapar ve inan ne yanlis anlasilir ne de altinda baska.sey aranir o an ihtiyacim yoksa hemen iade ederim ya da bana ederler hiraz mahcup oluyorsun ama kardes yahu bu kardes buyutulecek.birsey yok altin yerine para vermenix kadar dogal.esininde anlayacagini dusunuyorum

Doğacağı 9 aydır belli değil mi tavuk gibi 21 günde mi doğum yaptı eltiniz ?

Kaç senedir burada hep bu minvalde yorum yapıyorum, ama sürekli “parası yoksa ne yapsın, gücü yetmiyorsa ne yapsın” tarzı mesajlar da okuyorum.

Hadi ilk başlarda söylemediler, yine de en az 7 ay demektir.
Küçük kızım okul ve bayram harçlıklarını en yakın arkadaşına doğumgünü hediyesi alabilmek için haftalar öncesinden biriktirmeye başladı. Arkadaş yani. Sınıfından. Ne alayım diye internette günlerce araştırdı. Bunun adı ÖZENdir. Karşındakine değer vermektir.

Bazısı da geliyor “kardeşim evleniyor ama durumum yok ne yapacağım, borç alayım” vs vs. Yahu nişandan sonra başla biraz biraz biriktirmeye. Öz kardeşin senin.

Ya da burada olduğu gibi öz yeğeni doğacak. Durumum yok.
Cidden anlamıyorum.

Tuhaf evet altın para değil mi denmiş ..
Ona yorum yapmaya bile üşendim .
Ugrasmayacagim .
Biri benim elime para sokustursa ben kendimi yetersiz hissederim asla kabul etmem saçmalık resmen ,küçük düşürme .
Ben böyle düşünüyorum .

ben de böyle duşunuyorum ama çok sert ifade etmiştim, artık ne saatime denk geldiyse. bence de, benim elime para tutuşturulursa kendimi kötu hisseder geri veririm.

Söyledim çoktan parayı da hediyesiyle birlikte geri verdik. Direk eltime verdim.

Şu cümleye takıldım, bunu sitemle mi söyledi, mahcup mu söyledi?
Mahcup olarak sitem değil, cihazın ismini vermiyorum ki tanınmayayım diye. Eşimle aralarrında öyle alınma gurur meselesi olmaz çünkğ ikiside birbirinin niyetşnç fikrinş çok iyi biliyor. Kaynım biz kurban kescez, borcumuz var vs başka şeylerde var diye hemde arabayı vs doğum sürecinde kontrollerde vs lerdd hep onlara deposu dolu olarak verdiğimiz. Çocuklarına her gittiğimizde hediyeler alıp, ilgilenip para verdiğimiz için mahcup hissetti.

Eşimi maddi açıdan sıkıntıya sokmak istemediğş için ve bu süreçte onlara yardımcı olduğumuz için kendilerini mahcup hissedip geri verdi, eşimle konuştum kızmadı bana, gittiğimizde veririz yeniden dedik, bebeğin veya eltimin eline verelim daha doğru olur dedim bende ve bebeğin üstünde kıyafetinin lastikli kısmına sıkıştırıp eltime öyle verdik, eltim hayır mayır dese de eşim kızar bak dedim ve aldı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…