Yaptığı işten utanıyorlar.

Ülkemizin %70 i üniversiteyi rahatça cafelere gitme amacıyla kullanıyor

Üniversite eğitimi belli de lise eğitimi belli değil mi acaba? Orada atom mu parçalıyorlar... ikisi de belliyse üni eğitimi yine bir gömlek büyük oluyor. Buyur beğenmedimi göreyim

Çocuk tembel olsa anlayacağım da şartları el vermemiş yine de açıköğretim bitirmiş. Taşı sıksa suyunu çıkartır. Elbette gönül ister meslek olarak da size denk olsun ama sevmişsiniz bir kere ve anladığım kadarıyla uzun yıllardır birliktesiniz bundan ayrılıp başkasıyla evlendiniz diyelim her mutsuzlukta aklınıza gelecek. Başka sorun varsa bilemem ama bu olay bence sorun değil. İlerde bakarsınız iyi bir işe girer ama sevmediğiniz birini ilerde de sevmezsiniz ya da karakteri kötü bir insanın ilerde de karekteri kötüdür.

evliliginizin ilk 5 senesi disinizi sıkarsanız o da azmeder okursa.. bir meslek edinirse ceneler kapanir. ama eve siz bakacaksiniz, her seyi minimumda tutacaksiniz, tatiller ozel harcamalar az olacak.. o da azimli olacak, calisacak.. meslek edinir. zamaninda bulamadigi imkani siz vereceksiniz illa evleneyim diyorsaniz.

Üniversite eğitimi belli de lise eğitimi belli değil mi acaba? Orada atom mu parçalıyorlar... ikisi de belliyse üni eğitimi yine bir gömlek büyük oluyor. Buyur beğenmedimi göreyim
Üniversite başka bir dünya, başka bir ortam. Öyle olmalı en azından. Sadece eğitim almazsın, gelişirsin, büyürsün, belli şeyler kazanırsın orada. Hayata bakışın değişir, değişmeli. O ortamı değerlendiremiyorsa insan, olmamıştır. Lisede öyle bir durum yok. Sadece eğitim alsan da olur lisede, hatta onu bile almasan olur.

Üniversitede eğitim alman yararınadır ama almasan da olur. Bütün işletme fakültesi Spk’da uzman olmayacak sonuçta. Ama ailenin yanından ayrıldıysan, 81 vilayetten insan tanıdıysan, bir miktar parayı bşr ay yetirmeyi tecrübe wttiysen çevrene göre 1-0 önde başlarsın hayata en az. Üniversite hayatının yüzde yetmişbeşi bunların çabasıyla geçiyor ama lisede var mı ki bunlar...

Denginiz değil diyenleri anlamıyorum Günümüzde her yer üniversite
Bu üniversitelere giden gencler de mezun olma derdinde Kendini gelistiren kültür seviyesini yükseltmek isteyen çok az genç var Çoğunun rutini belli Okula git derse gir kankalarla takıl hocalara söylen ders calus uyu arada birde konser monser kafe falan Çoğunun hayatı bu Öyle olunca kuryeymissin suymussun buymussun önemi olmuyor Üniversite mezunu olmak günümüzün dandik eğitim sistemi sebebiyle kültür ve kalite ölçütü değil
Önemli olan kalplerin uyuşması, sağlam iletişim ve yakın kültürel seviye Hatta kültürel olarak ya da bilgi birikimi olarak yakın değilse bile taraflardan biri, diğeri ona anlatırken keyif alabiliyor, birlikte öğrenip gelişebiliyorlar vb Kişinin ufkuyla alakalı Erkek arkadasınız keyfine okumamıs olsa ben de denk değilsiniz derdim ama okuyamamıs birinden bahsediyoruz burada Kendini gelistirmeye kapalı ve tembel mizaclı biri değilse sıkıntı olacağını sanmıyorum
Aileniz çok ayıp ediyor

E ben de onu diyorum işte. Üniversite hayatıyla lise hayatı farklıdır. Ama liseden bir adım ileri gidememiş üniversite mezunları da vardır.

Davul bile dengi dengine demişler en ufak fark ilerde uçuruma neden oluyor. şöyle örnek vereyim akdeniz büyümüş kadınla iç anadolu da büyümüş erkekle kültür farkı bile evlilikte ayrılmaye gidebiliyor. tamam meslek konusu kolay değil ama maddi olarak isteklerne cevap vermeyebilir ilerde sonuçta başarılı birisin en iyisini istemeye hakkın var.

Açıkcası çok üzüldüm aileniz yanınızda olması gerikirken karşınızda
Sevgilinizle iletişiminiz nasıl, sorunları nasıl çözersiniz, sizle emir kipiyle konuşur mu?, bir yere giderken öndenmi gider yoksa yan yanamı, sinirlenince arabayı hızlı kullanır mı.
Sevgilinizin eksi artısı hangisi çok
Yukardaki yazdıklarıma bakar ona göre karar veririm

Ailenize normalde hak verirdim ama bu konuda erkek arkadaşınıza saygı duydum. Elinde olan sebepler değil ki ne yapsın? Diploma değil kültür farkı sorun olur ama erkek arkadaşınız çalışkan biri

Kimsenin maddi durumu ile ilgilenmem ama şimdi bence su sorun olabilir diye düşünüyorum. O ailesinde baba rolünü üstlenmiş. Siz çocuk rolundesiniz. Iste O hâlâ imkanı azken hem ailesine hem size yetmeye calsiirsa ileride pişman olabilirisiniz. Çünkü sevgililikte sevimli gelen şey şartlar zorlasinca evlilikte sevimsiz gelmeye başlıyor.
Bence çok iyi düşünmelisiniz. Kendi çocuğum olsanız da bunu söylerdim.

Bu arada eklemeden edemeyeceğim. Bir komşu öğretmen. 2 yetişkin çocukları var. Eşi genel müdür diye evlenmiş zamanında. Adam yıllarca kazandığını alkole, at yarışına verdi. Sonra çalışmayı da bırakmış. Evi 20 yıldır kadın geçindiriyor adamın en ufak katkısı yok. Hatta hazırda var olan evi yediğini söylüyorlar.

Ya bu konulara neden hep eğitimli, meslekli, iyi para kazanan kötü koca örnekleri veriliyor?

İyi ve eğitimsizle kötü ve eğitimli arasında seçim yapmak zorunda mı konu sahibi? Eğitimli ve iyi birine rastlama olasılığı neden göz ardı ediliyor?

İyi ve eğitimsizle kötü ve eğitimli arasında seçim yapmak zorunda mı konu sahibi? Eğitimli ve iyi birine rastlama olasılığı neden göz ardı ediliyor?
BEN de bunu yazacaktım önceden de bebeler fırsat vermiyor evde az önceki liseliyle üniversiteli konusuna çok katılamasam da bunu ben de anlayamadım yani. Niye alkolik doktor, kumarbaz mühendis üzerinden yürüyorlar? Akıllı başlı öğretmen beylere kıran mı girdi kuryeler alnının teriyle para kazanıyor da bankacılar paraları iç mi ediyor...

sevgili olarak oluru var evlilik de oluru yok bu ilişkinin .tüm evin yükü ev araba alması geçimi üstünüze binince anlarsınız ne demek istediğimi.hayat boyu sosyal ortamlarda da ezilirsiniz eşiniz yüzünden çocuğunuz bile ezilir demedi demeyin.kuryelik utanılacak meslek asla değil ama bir öğretmenin eşi de olmamalı

Eğitimli olunca alkolizm, kumar bağımlılığı, aldatma falan direkt yükleniyor sanıyorlar heralde

aynı şey değil ki ama eşiniz de lisans mezunu garantili işi olan bir adam toplumda da evinizde de saygı görür karakteri de düzgünse .ama kuryelik kaç yaşına dek yapılabilir başka iş bulur da demeyin lütfen nice mühendisler iş arıyor son senelerde ülkemizde

benim koca da hiçbiri yok acaba diploması sahtemi bu adamın bi araştırayımm
Vardır bi yamuğu mutlaka iyi bak. Eğitimli ve normal insan olma olasılığı yok.

Ben de şime gidip kocamı incelicem, diplomalar orjinal, üniversite arkadaşları da var o zaman kesin kötü bir huyu vardır. Akşam iki bira içmişti alkolik olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…