- 16 Eylül 2017
- 7.732
- 14.003
- 248
- 29
Ülkemizin %70 i üniversiteyi rahatça cafelere gitme amacıyla kullanıyorBnm kocam ilk okul meğzunu bende üniversite meğzunuyum ama çok ta iyi anlaşırız çünkü oda benm gibi kendini çokta iyi yetiştirmiş herşeyi bilir hadda benden daha fazla bilir okadar bilirkine anlatılmaz yaşanır.
Bu kısma katılıyorum. Aklımdan geçti de linç korkusuna yazamadım. Birlikte linçlenelim bari.
Ülkede üniversite eğitimi belli zaten. O 4-5 yılı doğru düzgün değerlendirip kendini geliştiremiyor, pek çok açıdan bir ufak sıçrama yaşamıyorsa insan, üniversite diplomalı lise mezunudur bence. O yüzden denklik yok diyemeyiz öyle bir durumda.
Alalım beğenmedimleri şimdi. Parmaklara kuvvet
Üniversite eğitimi belli de lise eğitimi belli değil mi acaba? Orada atom mu parçalıyorlar... ikisi de belliyse üni eğitimi yine bir gömlek büyük oluyor. Buyur beğenmedimi göreyimBnm kocam ilk okul meğzunu bende üniversite meğzunuyum ama çok ta iyi anlaşırız çünkü oda benm gibi kendini çokta iyi yetiştirmiş herşeyi bilir hadda benden daha fazla bilir okadar bilirkine anlatılmaz yaşanır.
Bu kısma katılıyorum. Aklımdan geçti de linç korkusuna yazamadım. Birlikte linçlenelim bari.
Ülkede üniversite eğitimi belli zaten. O 4-5 yılı doğru düzgün değerlendirip kendini geliştiremiyor, pek çok açıdan bir ufak sıçrama yaşamıyorsa insan, üniversite diplomalı lise mezunudur bence. O yüzden denklik yok diyemeyiz öyle bir durumda.
Alalım beğenmedimleri şimdi. Parmaklara kuvvet
Üniversite başka bir dünya, başka bir ortam. Öyle olmalı en azından. Sadece eğitim almazsın, gelişirsin, büyürsün, belli şeyler kazanırsın orada. Hayata bakışın değişir, değişmeli. O ortamı değerlendiremiyorsa insan, olmamıştır. Lisede öyle bir durum yok. Sadece eğitim alsan da olur lisede, hatta onu bile almasan olur.Üniversite eğitimi belli de lise eğitimi belli değil mi acaba? Orada atom mu parçalıyorlar... ikisi de belliyse üni eğitimi yine bir gömlek büyük oluyor. Buyur beğenmedimi göreyim
Üniversitede eğitim alman yararınadır ama almasan da olur. Bütün işletme fakültesi Spk’da uzman olmayacak sonuçta. Ama ailenin yanından ayrıldıysan, 81 vilayetten insan tanıdıysan, bir miktar parayı bşr ay yetirmeyi tecrübe wttiysen çevrene göre 1-0 önde başlarsın hayata en az. Üniversite hayatının yüzde yetmişbeşi bunların çabasıyla geçiyor ama lisede var mı ki bunlar...Üniversite başka bir dünya, başka bir ortam. Öyle olmalı en azından. Sadece eğitim almazsın, gelişirsin, büyürsün, belli şeyler kazanırsın orada. Hayata bakışın değişir, değişmeli. O ortamı değerlendiremiyorsa insan, olmamıştır. Lisede öyle bir durum yok. Sadece eğitim alsan da olur lisede, hatta onu bile almasan olur.
E ben de onu diyorum işte. Üniversite hayatıyla lise hayatı farklıdır. Ama liseden bir adım ileri gidememiş üniversite mezunları da vardır.Üniversitede eğitim alman yararınadır ama almasan da olur. Bütün işletme fakültesi Spk’da uzman olmayacak sonuçta. Ama ailenin yanından ayrıldıysan, 81 vilayetten insan tanıdıysan, bir miktar parayı bşr ay yetirmeyi tecrübe wttiysen çevrene göre 1-0 önde başlarsın hayata en az. Üniversite hayatının yüzde yetmişbeşi bunların çabasıyla geçiyor ama lisede var mı ki bunlar...
Ya bu konulara neden hep eğitimli, meslekli, iyi para kazanan kötü koca örnekleri veriliyor?Bu arada eklemeden edemeyeceğim. Bir komşu öğretmen. 2 yetişkin çocukları var. Eşi genel müdür diye evlenmiş zamanında. Adam yıllarca kazandığını alkole, at yarışına verdi. Sonra çalışmayı da bırakmış. Evi 20 yıldır kadın geçindiriyor adamın en ufak katkısı yok. Hatta hazırda var olan evi yediğini söylüyorlar.
BEN de bunu yazacaktım önceden de bebeler fırsat vermiyor evdeİyi ve eğitimsizle kötü ve eğitimli arasında seçim yapmak zorunda mı konu sahibi? Eğitimli ve iyi birine rastlama olasılığı neden göz ardı ediliyor?
Eğitimli olunca alkolizm, kumar bağımlılığı, aldatma falan direkt yükleniyor sanıyorlar heraldeBEN de bunu yazacaktım önceden de bebeler fırsat vermiyor evdeaz önceki liseliyle üniversiteli konusuna çok katılamasam da bunu ben de anlayamadım yani. Niye alkolik doktor, kumarbaz mühendis üzerinden yürüyorlar? Akıllı başlı öğretmen beylere kıran mı girdi kuryeler alnının teriyle para kazanıyor da bankacılar paraları iç mi ediyor...
aynı şey değil ki ama eşiniz de lisans mezunu garantili işi olan bir adam toplumda da evinizde de saygı görür karakteri de düzgünse .ama kuryelik kaç yaşına dek yapılabilir başka iş bulur da demeyin lütfen nice mühendisler iş arıyor son senelerde ülkemizdeDiplomasından ziyade insanlığı, vicdanı, çalışkanlığı, karakteri, size verdiği değer vs gibi birçok önemli konu var.
Siz ondan eminseniz gerisini umursamayın.
Benim eşim lisans mezunu, ben doktora. Benim daha prestijli bir mesleğim var, daha fazla kazanıyorum. Ama evin kasası ortak. Kimin ne kazandığı ikimizin de umurunda değil. Bir daha dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim.
benim koca da hiçbiri yok acaba diploması sahtemi bu adamın bi araştırayımmEğitimli olunca alkolizm, kumar bağımlılığı, aldatma falan direkt yükleniyor sanıyorlar heralde
Vardır bi yamuğu mutlaka iyi bak. Eğitimli ve normal insan olma olasılığı yok.benim koca da hiçbiri yok acaba diploması sahtemi bu adamın bi araştırayımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?