Yaptığı işten utanıyorlar.

neden siz bir kurye olaydınız bir öğretmenle can ata ata evlenirdiniz ailenize aynen böyle deyin
ailenizin sizden maddi bir beklentisi var bence evlenseniz bile iyi bi maaş alan size bakıp siz de ailenize mi para vereceksiniz böyle de düşünüyor olabilirler
bana çok saçma geliyor hani erkekle kadın eşitti kadın kendinden üst mevkide biri ile evlenebilir ama alt mevkiyse evlenemez miymiş?!

kolilere tekmeleri basan hatta çalan kuryeler de var dürüst olanlar da

Benim eşim de mühendis. Ama 9 aydır tezgahtarlık yapıyor. Pandemiden beri çok işsiz kaldığı oldu. Kaldi ki kuryelik bile yapsa başımın üstünde yeri var. Ailem dahil kimseye de tek laf ettirmem eşim için.

Öncelikle adam helaliyle çalışıp parasını kazanıyor. Bu adam hırsız değil katil değil utanılacak bi mesleği yok. Ama gelgelelim sen öğretmensin maasın onun kaç katı. Evlenince emin ol yarın öbür gün sorun olacak bu. Eğitim ve kültür farkı yanında ekonomik farkı erkekler kaldıramıyor.

dünya sinemasından klasiklerden yakın tarihten siyasetten ekonomiden vizyondan her türlü görüşten bilim adamlarından yazarlardan bihaber üniversite mezunlarını ben de kendimle denk görmüyorumm ha ha ha.geçen hafta sabayatizm de ne dedi bir üniversite mezunu arkadaş.yeni çıkan su markası dedik diğer arkadaşla ne yapalım

geçici süre tabiki yapabilir gayet doğal ülkenin durumu malum.Ama ömür boyu yapsa gene aynı duyguları hissetmezdiniz ben de bundan eminim.

Pahahhaha çok iyi cevapmış. Bunu kullanırım ben izninle

Olayın bununla bitmediğini göstermek için. Mesela statü değil, sorumluluk. Konudaki adam da gayet çalışkan.

davul dengi dengine demek niyeyse kadin erkekten dusuk veya esit seviyede olsun demek oluyor. erkek ogretmen kadin ortaokul mezunu olsa bile sorun eden olmazdi.
nasil bi dengi dengine olmakmis.
Çok güzel bir yorum ve bakış açısı hakikaten, "denklik" arayışında kendimizi eşitsizleştiriyoruz aslında.

Çok güzel bir yorum ve bakış açısı hakikaten, "denklik" arayışında kendimizi eşitsizleştiriyoruz aslında.
erkek öğretmen kadın ilkokul mezunu da normal değil bana göre .öyle eş seçen erkeklerde de sorun vardır bence bir sebebi vardır yanii .az çok eşitlik olmalı eğitim maddiyat dünya görüşü aile vs.tam eşitliği zaten beklemek hata olur.eninde sonunda kesinlikle sorunlar yaşanıyor çünkü

İstisna değil de karakter meselesi..
komiksiniz klavye hatası o acele acele yazarken nasıl yazıldığını gayet iyi biliyorum merak etmeyin.saygı çerçevesinde yazdım şimdiye dek size.burası türk dil kurumu değil ben mesela büyük küçük harfe de dikkat etmem noktalamaya da buraya yazarken.makale dilekçe yazmıyorum çünkü buraya yazarken hem tv izliyorum arada kitap okuyorum çocuğuma ders çalıştırıyorum telefonla konuşuyorum vs. ama sitede beni tanıyanlar gayet zeki olduğumu bilirler ispata ihtiyacım yok.tekrardan iyi geceler mutuluklar

Neden böyle tepki verdiğinizi anlayamadım. Ben yazım hatasını bu yazdığınızı okuyana kadar farketmemiştim bile. Art niyetle birşey yazmadım. Sizin istisnalar kaideyi bozmaz demenize karşılık olayın bana göre istisna olmadığını, kişinin karakteriyle alakalı olduğunu ifade ettim. Siz çok farklı algılamışsınız. Ben de tanıyorum sizi. Hiç de bu yazdıklarınızı aklımdan geçirmemiştim. Şaşırdım doğrusu.

Mesele o değil ki. Eğitimliydi sonuçta, bir çok açıdan eşittiniz. Meseleyi para seviyesine indirgemek doğru değil bence.
Öyle tabii. Ama bu işin içindeyim. Eğitim de kişinin değerini belirlemiyor. Diplomalı asalak çok ne yazık ki. Lise mezunu olup çalışkan akıllı azimli insanı diplomalı eşeğe tercih ederim.

Çok katılıyorum size. Adamda aoften okumuş bırakmamış. Aralarindaki maas arasinda da uçurum yok. Hangi eğitim, kültür farkindan bahsedilmiş anlamadim.

Öyle tabii. Ama bu işin içindeyim. Eğitim de kişinin değerini belirlemiyor. Diplomalı asalak çok ne yazık ki. Lise mezunu olup çalışkan akıllı azimli insanı diplomalı eşeğe tercih ederim.
Çalışkanlık ve azim evet birer kriter olmalı eş seçiminde ama sadece bunlar yetmez bence. Bu adam çalışkan, ekmeğini taştan çıkarır, beni ele güne muhtaç etmez vs ama aynı dilden konuşur muyuz mesela? Aynı şeylere ilgi duyar mıyız? Sosyal ortamlara birbirimizden utanmadan ya da ezilip büzülmeden girebilir miyiz? Uzun uzun derin sohbetler edebilir miyiz? Dünyayı kurtarabilir miyiz kahve içerken? Aynı şeyi okur, aynı şeyi izler, aynı şeye güler miyiz? Çalışkan olmak kadar bunlar da önemli benim için.

okuyunca yanlış anlamışım pardon ödev yaptırıyorum aynı zamanda şu an anlatmak istediğimi örnekleyeyim o zaman sizin eşiniz karakterliymiş kadir kıymet bilen aklı başında bir beyefendiymiş buna sevindim.Örnek vereyim:annem öğretmen ama zengin bir aile kızıydı babam da düşük gelirli aileden banka çalışanıydı olur sanıp evlendi annem.3 sene içinde işten ayrıldı babam hiç çalışmadı doğru dürüst bana bir çorap dahi almadı.hiçbir anım yok adamla ilkokudan sonra hiç görmedim 26 yaşında 1 hafta gördüm 42 yaşındayım hala görmedim.bir lira nafakasını almadım.10 yaşında boşanma olurken halamı gönderdi oturduğumzu evden pay istedi eşya istedi kendi parası içinde olmamasına rağmen.uzaktan hep beni lüks yayamakla suçladı özel okuduğum için .hala gözü vardır eminim yaşantımda.hep para bekledi annemden ben küçükken ailesi de bekledi .lise mezunuydu annem üniversite okudu 2 tane dışardan.bu bana ders oldu eşimi maddi manevi denk seçtim.yani sizin durumunuz istisna her denk olmayan erkek aynı değil.hele teyzemin bir damadı var evlere şenlik anlatsam saç baş yolarsınız benim hikayem çok masum kalır yanında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…