Yaptığı işten utanıyorlar.

O kısmı da kendini yetiştirmekle alakalı bence. Yine diplomayla alakası yok.

O kısmı da kendini yetiştirmekle alakalı bence. Yine diplomayla alakası yok.
Ben kendini bana denk olacak kadar yetiştirmiş bir lise mezunuyla karşılaşmadım şimdiye dek açıkçası. Varsa da çok azdır, onlar da bana denk gelmemiştir.

Bütün bunlar karakter ve kendini yetiştirmekle alakalı bence. Diplomayla denklik olduğuna inanmıyorum. Öğretim üyesiyim ve diploması olup hatta yüksek lisans diploması olup aslında kafası boş olan, kendini zerre yetiştirmemiş öğrencilerim oluyor.

eğitim de boş okumadan da kendini geliştiren çok diyenler de genelde eğitim almamış kadın ve erkeklerdir.o kadar kolay mı kendini geliştirmek ben 42 yaşındayım biri örgün biri aöf 2 diplomam var.hala bilmediğim o kadar çok şey var ki oku oku araştır araştır bitiremiyorum mesela bir ilber ortaylı olabilirmiyim hayır değil mi?

her yere üniversite açılırsa her şey sınava endekslenirse taa liseden sadece sınava çalışmış boş beyinler üniversiteye geliyor maalesef onda haklısınız.Aile de bitiyor olay biraz da mesela kızımın sınıfında kitap okuyan dünyayı tanıyan empatili çocukların ailesi de eğitimli ilgili tesadüf olmaz bu da ama.davranışlarda bile farkediyor

Olabilir. Benim annem ortaokul mezunu babam üniversite terk. İkisi de 6 yabancı dil konuşuyor.
Yabancı dil konuşmak bir kültür kriteri olabilir mi bilemedim. İmkanlarla, ilgiyle alakalı biraz. Yurt dışında yaşadıysan konuşursun, ilgin varsa yarım yamalak da olsa konuşursun. Benim dile ilgim yok mesela, yurt dışında da yaşama imkanım olmadı, sadece ingilizce biliyorum. Arada başka dillere ilgi duysam da devam edemiyorum, sıkılıyorum.

Örnekle gördüm kişiden kişiye degişir bu durumun olumlu yada olumsuzlugu . Egitim ve maaş olarak kocasından fazla alıyordu ailesi kızın aileside benimsememişti hissettiriyorlardı çevreden bile ya baksana kız şu işi yapıyor bununla evlendi gibi hayretli seyler de duyuyorlardı. Evlilikleri bir süre guzel gecti cicim ayları diyelim . Daha sonra beyefendi de bi eziklik duygusuyla ego zedelenmesi patlaması yaşadı resmen . Herseyde tabi ben cahilim, tabi ben az kazanıyorum, dimi tabi ben ne bilirim ki tarzı hep kendini bu tarz muhabbetlere sokmaya basladi en ufacık fikir ayrılıgında bile çok alıngan ve saldırgan oldu kendini hemen aşşagılık piskolojisine sokardı kavgalar büyüdü ve ayrıldılar . Kızda daha fazla taşıyamadı hem ailesi her seferinde eşine karşı olumsuz konuşup alttan da olda beynine msj yolladılar hemde eşi de bir sure sonra bu davranışlarından dolayı kendini soguttu itti ve ailem haklıymıs biz denk degilmişize geldi . Tabi iyi örnekleri de vardır muhakkak ben gördügümü aktardım .

Sevgililik ve evlilik çok farklı. Sevgiliniz evlenince ilgisiz minik bir canavara dönüşecek. Buna rağmen evlenirim dikebiliyorsanız doğru yoldasınız demektir.

Kurye karısı olanlar böyle okuyorlardır konuyu.
Yaptığı iş asla utanılacak ya da küçümsenecek iş değil.

Adam kadın pazarlamıyor, çalmıyor, parasını kumara harcamıyor. Helal yoldan hakkıyla parasını kazanıyor.

gel gelelim işin acı gerçek tarafına. Sevgiliniz kompleks yapacak bir yapıdaysa bu evlilik ikinizi de yorar. Evliliğe adım atılmadan çok çok iyi düşünülerek konuşulmalı.

Bence kendini geliştirme kriteridir. Kursa gitme imkanları yoktu. Biz öğrenirken onlara da öğrettik. Şimdi emekliler. Kendilerine dış ticaret firması kurdular. İhracat yapıyorlar.

Bence kendini geliştirme kriteridir. Kursa gitme imkanları yoktu. Biz öğrenirken onlara da öğrettik. Şimdi emekliler. Kendilerine dış ticaret firması kurdular. İhracat yapıyorlar.
Ne hoş. Tebrikler anneniz ve babanıza.
ama yine dönüp dolaşıp paraya geliyorsunuz. Mesele iş kurup para kazanmaları değil denk olmaları. Aynı şeye ilgi duyuyorlarmış ki ikisi de çalışmış dil öğrenmiş. Aynı şeylerden keyif alıyorlarmış ki yıllarca bir arada yaşamışlar, bir hayatı paylaşmışlar, çocuklar yetiştirmişler, emekliliklerinde yine birlikte çalışıyorlar.

gene bir birikimleri imkanları vardır öyle kolay mı ihracat yapmak firma kurmak durup dururken

Olay para değil ki. Çok sıkıntılarla yetiştirdiler bizi. Biz büyüyünce toparladık el birliğiyle. Şu an emeklilik dolayısıyla boş durmamak, ekonomiye katkı sağlamak adına iş kurdular. İhtiyaç olduğundan ya da para kazanmak amaçlı değil. Atıl vaziyette evde boş otursalar daha çabuk çökerler zaten. Meşgale olsun maksat.

Çok zor değil. Çocukları olarak bizler küçük bir destek verdik. Evde amigurumi yapıp onu bile ihraç ediyorlar. Çok büyük maddiyat gerektirmiyor.
bu ülkede herşeye maddiyat gerekiyor buna katılmıyorum amugurumi ören binlerce kadın var tanıdıklarım da var para kazanamıyorlar satın alacak kişilerde de para yok çünkü.

bu ülkede herşeye maddiyat gerekiyor buna katılmıyorum amugurumi ören binlerce kadın var tanıdıklarım da var para kazanamıyorlar satın alacak kişilerde de para yok çünkü.
Önemli olan doğru pazarı ve hedef kitleyi bulmak. Tabii ki öncelikle bunlar araştırılıp adım atılmalı. Maddiyat bir noktaya kadar gerekiyor artık. Fiili iş yeri açmak zorunda olunmayan bir iş yapılırsa maliyetler düşüyor zaten.

Bence hiç bir sıkıntı yok seviyorsan aşıksan, ülkenin geneli askeri ücretle çalışıyor , tamam geçim zor ama zaten ailesine bakmış hasta diye çalışıp boş durmayan biri diyorsunuz böyle insan ekmeğini taştan çıkarır yok dengi değil senin maaşşn daha çok laflarına bana göre yanlış evlenince zaten bı aile oluyorsunuz ikinizde birbirinize destek çıkacaksınız evlilikte senin paran bnim param olaylarına da sinir oluyorum herşeyiniz bir tekrar söylüyorum bunlar benim düşüncelerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…