- 10 Nisan 2014
- 43.685
- 116.191
- 798
haklısınız ama bunda da sizin yani eğitimli insanların yardımı olmuş değil mi?bir tanıdığım öğrenci de çinden takı getirtti ama çok iyi dil biliyordu devamlı görüştü araştırdı kalitelisini uyguna buldu site açtı vs. vs.sonuçta hiç bilgisiz insan işi değil .biz de borsa oynuyoruz uzun yıllardır.ama bu işin uzmanlarından eğitim aldık bilen arkadaşlar edindik devamlı araştırdık deneyimledik günde saatler ayırdık yani kolay değil yapmak .bugün mağazada satış danışmanıyım yarın moda sektöründe duayen olacağım firma açacağım dese biri ben güler geçerim kusura bakmayın .Önemli olan doğru pazarı ve hedef kitleyi bulmak. Tabii ki öncelikle bunlar araştırılıp adım atılmalı. Maddiyat bir noktaya kadar gerekiyor artık. Fiili iş yeri açmak zorunda olunmayan bir iş yapılırsa maliyetler düşüyor zaten.
ben de çoğunlukla yazdığınız gibi örnekler gördüm maalesefÖrnekle gördüm kişiden kişiye degişir bu durumun olumlu yada olumsuzlugu . Egitim ve maaş olarak kocasından fazla alıyordu ailesi kızın aileside benimsememişti hissettiriyorlardı çevreden bile ya baksana kız şu işi yapıyor bununla evlendi gibi hayretli seyler de duyuyorlardı. Evlilikleri bir süre guzel gecti cicim ayları diyelim . Daha sonra beyefendi de bi eziklik duygusuyla ego zedelenmesi patlaması yaşadı resmen . Herseyde tabi ben cahilim, tabi ben az kazanıyorum, dimi tabi ben ne bilirim ki tarzı hep kendini bu tarz muhabbetlere sokmaya basladi en ufacık fikir ayrılıgında bile çok alıngan ve saldırgan oldu kendini hemen aşşagılık piskolojisine sokardı kavgalar büyüdü ve ayrıldılar . Kızda daha fazla taşıyamadı hem ailesi her seferinde eşine karşı olumsuz konuşup alttan da olda beynine msj yolladılar hemde eşi de bir sure sonra bu davranışlarından dolayı kendini soguttu itti ve ailem haklıymıs biz denk degilmişize geldi . Tabi iyi örnekleri de vardır muhakkak ben gördügümü aktardım .
Benim eşim ithalat ihracat uzmanı. Bu konuda üniversitelerde, yurt dışında falan eğitimler verecek kadar uzman. Bizim de var bir projemiz bununla ilgili ama piyasa bu haldeyken cesaret edemiyoruz şimdilik. İş kurmak için sağlam sermaye lazım. Öyle emekli maaşıyla çocuklardan yardımla pek olacak iş değil bence.haklısınız ama bunda da sizin yani eğitimli insanların yardımı olmuş değil mi?bir tanıdığım öğrenci de çinden takı getirtti ama çok iyi dil biliyordu devamlı görüştü araştırdı kalitelisini uyguna buldu site açtı vs. vs.sonuçta hiç bilgisiz insan işi değil .biz de borsa oynuyoruz uzun yıllardır.ama bu işin uzmanlarından eğitim aldık bilen arkadaşlar edindik devamlı araştırdık deneyimledik günde saatler ayırdık yani kolay değil yapmak .bugün mağazada satış danışmanıyım yarın moda sektöründe duayen olacağım firma açacağım dese biri ben güler geçerim kusura bakmayın .
piyasa çok kötü 2 kiracımız var kira ödeyemiyorlar biz de istemiyoruz 3 aydır .Memur maaşıyla zaten geçinemeyiz Ankara gibi yerde ek iş anca borsa biz de .eşim de ben de nitelikliyiz eşim çok aranan bir mühendisilkten mezun buna rağmen öyle şirket kurayım iş yapayım yurtdışına kolay değil dil de bilsen değil .büyük sermaye lazım batarsan o sermayeyi gözden çıkarabilmen lazım çevre lazım 2 kişiyle olmaz işe yardımcı olacak anlayan kişiler lazım lazımda lazım yanii.yoksa biz de isteriz 30 40 bin ayda kazanalım işyeri açalım değil mi?açanlar batık zatenBenim eşim ithalat ihracat uzmanı. Bu konuda üniversitelerde, yurt dışında falan eğitimler verecek kadar uzman. Bizim de var bir projemiz bununla ilgili ama piyasa bu haldeyken cesaret edemiyoruz şimdilik. İş kurmak için sağlam sermaye lazım. Öyle emekli maaşıyla çocuklardan yardımla pek olacak iş değil bence.
Ailen hakli dengini bul ilerde gözüne batar veya o komplekse girer .çünkü aşk yaşadıkça artan değil azalan birşey .toz pembe gidince adamı uzersin.zaten emin olsan buraya yazmazdin fikrimizi sormazdinErkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
aşk nedir diye sormuşlar kavuşamazsın adı aşk olur demiş ya.aşk aynı evde 1 yıl yaşa biter geriye saygı aileyi bir arada tutma dürtüsü vs. geçer .para önemli değil eğitim önemli değil diyenler kendi eşleri 5 ay çalışmasın hemen konu açarlar buraya.hatta adam güzel bir işte çaışıyor ama ailesine 3 5 bir şeyler veriyor diye çıldıran kadınlar var .hiç inandırıcı değil o yüzden ayy eşim az kazansa da olurr diyenlerrAilen hakli dengini bul ilerde gözüne batar veya o komplekse girer .çünkü aşk yaşadıkça artan değil azalan birşey .toz pembe gidince adamı uzersin.zaten emin olsan buraya yazmazdin fikrimizi sormazdin
Erkek arkadasiniz adina kalbim buruk okudum yaziyi.. eminim o da okuyup daha konforlu ve prestijli bir iste calismak daha cok sayginlik gormek isterdi kucuk yasta calismak zorunda olmasi onun sucu değil..Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Sanırım ben göze alamazdım bunu. Gelir 2. Planda benim için de.
Ama Üniversite okumayan biriyle olamazdım küçümsemek için asla Demiyorum aynı yollardan geçtiğim biriyle olmak isterdim.
Mesleklerimiz de birbirine yakın olmalı. Birbirimizi anlayanilmeliyiz ne bileyim.
Kurye demekte utanılacak bir şey yok önemli olan sizin bunu kabul etmiş olmanız başkalarına b.k yemek düşer de. İleride çalışmaktan yorulduğunuzda 2 küçük çocuğunuz olup ya 1 sene ücretsiz izin alsam da şöyle evde çocuklarımla vakit geçirsem dediğinizde de güvenecek bir eşiniz olmayacak. Sizin maaşınız olmadan o evi döndürmek imkansız olacak. Bazı küçük lükslerinizden eksik kalacaksınız yani. Çünkü o ev gerçekten sizin maaşınızla dönecek. Büyük sorumluluk ben göze alamazdım. Siz her şeyi tartıp biçip bu yükü kaldırabileceğinizi düşünüyorsanız etrafa kulak tıkayın.
Öncelikle asla kusura bakmadım. O kadar haklısınız ki. Keşke isveç te yaşıyor olsak daHamilesiniz evde çocuklarla kalmak lüks hissindesiniz bunu da anlıyorum ama neden bu hak ya da lüks kadında
Neden bu adamların bu yıl da ben çalışmayayım deme şansı yok
Neden kadın eşinin maaşına güvenebilmeli
Birimiz de adamın arkadaşı olsak oh ne güzel memur eşin var işsiz kalsan da sizi birkaç ay idare eder desek mesela
Gerçekçi mi cümle gerçekçi
Ama eş olup eşit olmak yerine çalışma zorunluluğu hatta iyi işte çalışma zorunluluğu erkekte
Tersi olsaydı konu sahibi kurye ya da asgari ücretli, sevgili öğretmen olsaydı
Kayınbirader söyleseydi bu sözü de bu konuyu açsaydı kimse ama denklik önemli, bak o okumuş, sen lise mezunusun demezdi
Yine işsiz kalırsan ne yaparsınız demez aksine amannn kocan bakar size, sen de kazanır destek olursun hatta yarınlarda çocuğun olur çalışmazsın bile yorumları uçardı havada
Özetle eş olacaksak eşit olacağız
Senin benim olmayacak ki huzurlu olacağız gönül herkes en iyi maddi şartlarda yaşasın ister ama yok hiçbirimizde o düzen
Dünya kadar kargocu, kurye, teknik servis ne bileyim temizlik görevlisi vs var
Herkes aynı seviyede çalışan birisi ile evlensin, memur memurla, asgari ücretli asgari ücretliyle dersek hem ekonomik farklılıktaki yarıklar büyür hem de kast sistemi gelir ülkeye
(Tüm konuya yazdım yoruma ama alıntı sizden kaldı kusura bakmayın)
Ben öyle düşünmüyorum. Sizin fikrinize saygı duyarımhaklısınız ama bunda da sizin yani eğitimli insanların yardımı olmuş değil mi?bir tanıdığım öğrenci de çinden takı getirtti ama çok iyi dil biliyordu devamlı görüştü araştırdı kalitelisini uyguna buldu site açtı vs. vs.sonuçta hiç bilgisiz insan işi değil .biz de borsa oynuyoruz uzun yıllardır.ama bu işin uzmanlarından eğitim aldık bilen arkadaşlar edindik devamlı araştırdık deneyimledik günde saatler ayırdık yani kolay değil yapmak .bugün mağazada satış danışmanıyım yarın moda sektöründe duayen olacağım firma açacağım dese biri ben güler geçerim kusura bakmayın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?