yaptığım hiç bir şey güzel olmuyor ya bıktım artık

Benim yemeklerim cok guzel olur, her yiyen bayilir ama pasta borek tatli konusunda cok cok kotuyum. Ben de careyi hazir karisimlar almakta buldum. Keki kurabiyeyi dr Oetker hazir karisimlariyla yapiyorum. Börek isine de hic bulasmiyorum hazir aliyorum. En basitinden bir firin boregini bile beceremiyorum cunku. Oyle acemi de degilim 14 senedir yemek yapiyorum.

Bu arada benim annem de kek yapamaz, 55 yasinda kadin, icli koftesinden dolmasina yaptigi yemekleri yiyen parmaklarini yer ama keki hep soner, kivami da sekerli ekmek gibi olur ben artik ona cekmisim diyorum cunku denemedigim tarif kalmadi, her seyi guzel olsa da soyle puf puf yumusacik olmuyor. O yuzden artik kasmiyorum. Hazir kek karisimlarindan alip yapiyorum misler gibi oluyor. Bence bir sure misafire oblardan yapip evde kendi kendinize karışımsiz deneyin en azindan strese girmezsiniz. Misafire en pratik yemek firin yemegidir, atin bageti patatesle firina, kötü olmasi mumkun degil. Pilaviniz tutmuyorsa yapmayin, patates kizartmasi yapin. Corba olarak tarhana corbasi yapin, en kolayi, en risksizi. Salatalarla mezelerle cesit cesit tursularla zenginlestirin sofranizi, bence bunlar daha cok yeniyor zaten.

kekin püf noktalarına dıkkat edersenız sönmez yumurta sekerı ıyı cırpın krema gıbı olmadan dıger malemelerı katmayın kabartma tozu bı paket koyun yanına bır çay kaşoğıda karbonat koyun deneyın farkı göreceksınız

Bekarken hiç eline bişialmadınmı cnm.. oyy bizim eller senin bir kapın daha vad diye diye canımı okrdu annem

...

Tatlım bak ne diyeceğim;
Bizim ailenin kadınlarında "ölçü laneti" var. Mesela biri kurabiye yaptı, beğendik tarifini istedik. Heh o tarifi bire bir yaparız, iğrenç olur. Yenilebilecek gibi olursa da yarım saat sonra reflü yapar.
Her yemekte böyle, tatlı tuzlu farketmiyor. Yanılıpta bir pilav yaparken bardak hesabımı yaptım , ya lapa olur ya diri kalır. Aynısını x kişisi yapınca o pilav tam kıvamında olur. Boylede ilginç bir durum işte.
Belki sende de aynı lanet vardır? Göz kararı usulü dene bakalım nAsıl olucak?

bence yaptığınız en basit bir yemeğin tarifini verin ama nasıl yapıyorsanız aynısını bakalım bakalım ne eksik ne fazla ..Yani en basitinden bir dolma nasıl çöpe atılıyor ,yada taze fasulye merak ettim ben bunu mutlaka bi şeyler az veya fazla ama neee ???

Bir de el lezzeti maalesef ki önemli benim babam aşçı mesela babaannemde çok güzel yemek yapar ben 20 yaşında evlendim o zamana kadar babaaaaaaaaaaaaaa ne yemek vaaaaaarrrrr diye girdim eve eşşek kadar halimle Ama sonra bir evlendim anam cevher varmış aslında şimdi anneannem teyzem tarif istiyo benden gururlanıyorum

Ben bekarim yemek dogru duzgun hic yapmadim ama tarifle denedim mi tutar. Ben bol bol tatli denerim ve tadildiktan sonra ev halki olmus derse hemen ayrintilariyla defterime yazarim. Mesela cilekli magnolia yapmistim ve tatli sevmeyen babam bile bayilmisti o tarifi kaybedersem hayata kuserim : D

Benim annem de oyle baklava ac desen acar ama kek bile yapamaz tatli dedin mi: )

Kekin sonmeyip guzel kabarmasi icin tum malzemeler oda sicakliginda olmali, kabartma tozu bekletilmemeli, yumurta seker iyice cirpilip sonra digerleri eklenmeli, tepsiye koyunca soyle bi'sallanmali ki esit yayilsin bi'de en onemli nokta ilk 20dakikanin icinde firinin kapagini acarsaniz o kek soner: )

hah benden bir tane daha var

yemeklerim 5 yıldızlı otel kıvamındayken, yaptığım kekin bir bölümü illa o kalıpta kalır, kurabiyelerim bükülebilme yeteneğine sahip olurlar, revani falan yapsam mısır ekmeği olarak yiyebilirsiniz dediğin gibi iyi ki karışımlar var, ya oradan yapıyorum ya da hazır alıyorum

Çorba için size söyle bir önerim olabilir. Madem ayarlayamıyorsunuz, az koyun suyunu. Pistikten sonra fazla kıvamlı olursa sıcak su ekleyip tekrar kaynatırsınız.

Öte yandan tavuk/mantar sote gibi risksiz yemeklerden başlayın. Zamanla eliniz alışır.

E alalım tarifi sizden...

bence ay erken..yaptıkça güzelleşecektir..11 senedir evliyim anca profösyönel oldum..bilinir güvenilir tariflere tamah etmelisin..dr otkerin sitesindeki tarifler,oktay ustanın tarifleri gibi..

En basit çorbalardan yemeklerden başlayın...
Misal mercimek çorbasını geçen izledim kayınvalidem yaparken. Mercimekleri suda bekletti, su şeffaf oluncaya kadar yıkadı. Bir tane kuru soğanı bir kaşık tereyağı-2-3 kaşık kadar sıvı yağ karışımında kavurdu. Üzerine mercimekleri ekleyip biraz daha kavırarak sıcak su ekledi. Üzerine de iki avuç kadar ince bulgur koydu. Un koyarsan ertesi güne kokuyor onun yerine bulgur koyuyorum dedi. Kaynadıktan sonra 2 tavuk suyu tablet attı. Suyu azaldıkça ekledi.

Bu arada ben de keklerim olmuyor nedense derdim. Meğer fanlı fırında olmazmış. Fan yerine normal fırın ayarını açınca gayet mis gibi kekler oldu:)

Her Tarif güzel olmuyor canim, eksikmi veriyorlar nedir
Tarif denediginde yorumlarida oku, genelde güzel oluyor
Ozama

Benim gibileri gorunce piskopatca bir mutluluk duydum simdi Hamurisi yapmak ayri bir yetenek heralde pilavimi olcusuz yaparim tane tane olur yiyen tarif sorar, icli kofte yaparim incecik olur asla dagilmaz haslarken bile, kuru dolma yaparim yiyen parmaklarini yer ama bi tarcinli kurabiyeyi beceremem ya kayis gibi olur kivami tutmaz ya kivami tutar tadi biseye benzemez, elmali pasta hastasiyim bin kere denedim farkli tarifler uyguladim ya ici hamur kalıyor, ya kafana atsam basini yarar tas gibi, olmayinca olmuyor yani

Oktay ustanın tariflerini birebir yaptığımda güzel sonuçlar aldım. Börek güzel yaparım onun haricinde diğer şeylerde iddiam yok. Yemek kursuna yazılmak isterdim şahsen hep aklımda. Bazen de el farkediyor elin lezzeti faktörü de var.

Ben 1'5 yıldır evliyim bekarligimda birak yemek yapmayı çorba yapmasını bilen bir insan değildim annem derdi yaptığın bana ise öğrendiğin sana tabii ozmnlar uzak di evlilik yemeklerimin ilk Zamnlari cok kötü oluyordu esim yemekde zorlanıyordu bende bakardım tarifleri harfiyen yerine getirirdm megerse sulu yemekde soğanı iyi kavurmadigim ve sarımsak atmadgm icin kötü olurmuş baharatları ilave edince mis gibi pilavda ise onceden su da bekleyip suyu. Berrak olana kadar yıkamak mis ve margarinle kavurunca kısacası konu sahibi ufak bi detayı gözden kaçırıyor olabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…