- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.138
- 598
- Konu Sahibi Lokomotif Banu
-
kekin püf noktalarına dıkkat edersenız sönmez yumurta sekerı ıyı cırpın krema gıbı olmadan dıger malemelerı katmayın kabartma tozu bı paket koyun yanına bır çay kaşoğıda karbonat koyun deneyın farkı göreceksınızBu arada benim annem de kek yapamaz, 55 yasinda kadin, icli koftesinden dolmasina yaptigi yemekleri yiyen parmaklarini yer ama keki hep soner, kivami da sekerli ekmek gibi olurben artik ona cekmisim diyorum cunku denemedigim tarif kalmadi, her seyi guzel olsa da soyle puf puf yumusacik olmuyor. O yuzden artik kasmiyorum. Hazir kek karisimlarindan alip yapiyorum misler gibi oluyor. Bence bir sure misafire oblardan yapip evde kendi kendinize karışımsiz deneyin en azindan strese girmezsiniz. Misafire en pratik yemek firin yemegidir, atin bageti patatesle firina, kötü olmasi mumkun degil. Pilaviniz tutmuyorsa yapmayin, patates kizartmasi yapin. Corba olarak tarhana corbasi yapin, en kolayi, en risksizi. Salatalarla mezelerle cesit cesit tursularla zenginlestirin sofranizi, bence bunlar daha cok yeniyor zaten.
Olmazsa olmasn bu kadar kafani takicak ne war bende 4 yildir ıslak keki beceremedim olmuyo bi türlü
hem bisey soylim mi pastanedekiler gercekten hep daha guzel oluyo ewde yapilandan:):)
Ben bekarim yemek dogru duzgun hic yapmadim ama tarifle denedim mi tutar. Ben bol bol tatli denerim ve tadildiktan sonra ev halki olmus derse hemen ayrintilariyla defterime yazarim. Mesela cilekli magnolia yapmistim ve tatli sevmeyen babam bile bayilmisti o tarifi kaybedersem hayata kuserim : DBenim de şöyle bir sıkıntım var. Ayda yılda bir zahmetli yemekleri ve hamurişi yaptığımdan her yapışımda tarif sıkıntısı çekiyorum. Bir önceki güzel olan tarifi hatırlamıyorum. O yüzden her yapışımda yeni tarifle riske giriyorum. Bu da beni strese sokuyor. Bazen kötü tariflere denk gelmek kaçınılmaz oluyor. Ben bu sorunumu nasıl çözeceğim. : )) biri yardım etsin bana. : p
Benim annem de oyle baklava ac desen acar ama kek bile yapamaz tatli dedin mi: )Bu arada benim annem de kek yapamaz, 55 yasinda kadin, icli koftesinden dolmasina yaptigi yemekleri yiyen parmaklarini yer ama keki hep soner, kivami da sekerli ekmek gibi olurben artik ona cekmisim diyorum cunku denemedigim tarif kalmadi, her seyi guzel olsa da soyle puf puf yumusacik olmuyor. O yuzden artik kasmiyorum. Hazir kek karisimlarindan alip yapiyorum misler gibi oluyor. Bence bir sure misafire oblardan yapip evde kendi kendinize karışımsiz deneyin en azindan strese girmezsiniz. Misafire en pratik yemek firin yemegidir, atin bageti patatesle firina, kötü olmasi mumkun degil. Pilaviniz tutmuyorsa yapmayin, patates kizartmasi yapin. Corba olarak tarhana corbasi yapin, en kolayi, en risksizi. Salatalarla mezelerle cesit cesit tursularla zenginlestirin sofranizi, bence bunlar daha cok yeniyor zaten.
Benim yemeklerim cok guzel olur, her yiyen bayilir ama pasta borek tatli konusunda cok cok kotuyum. Ben de careyi hazir karisimlar almakta buldum. Keki kurabiyeyi dr Oetker hazir karisimlariyla yapiyorum. Börek isine de hic bulasmiyorum hazir aliyorum. En basitinden bir firin boregini bile beceremiyorum cunku. Oyle acemi de degilim 14 senedir yemek yapiyorum.
Çorba için size söyle bir önerim olabilir. Madem ayarlayamıyorsunuz, az koyun suyunu. Pistikten sonra fazla kıvamlı olursa sıcak su ekleyip tekrar kaynatırsınız.bana kalsa tuzsuz yiyeceğim tuz ayarlamak da ayrı bir ölüm ama eşim tuz sevdiği için mecbur kullanıyorum , dolmayada tuzu sonradan atınca olmuyor sanki .
çorbaları hiç yapamıyorum ya çok sulu oluyor ya çok katı çorba olayına artık girmiyorum küstüm çorbalara
salata yapabiliyorum bir tek
E alalım tarifi sizden...Ben bekarim yemek dogru duzgun hic yapmadim ama tarifle denedim mi tutar. Ben bol bol tatli denerim ve tadildiktan sonra ev halki olmus derse hemen ayrintilariyla defterime yazarim. Mesela cilekli magnolia yapmistim ve tatli sevmeyen babam bile bayilmisti o tarifi kaybedersem hayata kuserim : D
bence ay erken..yaptıkça güzelleşecektir..11 senedir evliyim anca profösyönel oldum..bilinir güvenilir tariflere tamah etmelisin..dr otkerin sitesindeki tarifler,oktay ustanın tarifleri gibi..yemek yapmaya yeni başladım yaklaşık beş aydır
beş ayda artık biraz biraz bir şeyler kapıp en azından bir kaç yemeğimin pastamın felan güzel olması gerekirken bende en ufak bir ilerleme yok cidden bunalıma girdim artık
dün bayram ziyaretine arkadaşlar gelecek diye tatlı yaptım kurabiye pasta felan , sonuç hepsi çöpe gitti misafirlerede hazır pastalardan ikram ettim . yoruldum artık bu durumdan o kadar emek veriyorum uğraşıyorum sonuç sıfır .
beceriksiz miyim ? sorun ne cidden anlamıyorum ben artık
artık bende fobi oldu mutfağa bile girmek istemiyorum
beş ay erken mi daha ,yoksa cidden ben beceriksiz miyim ?
hah benden bir tane daha var
yemeklerim 5 yıldızlı otel kıvamındayken, yaptığım kekin bir bölümü illa o kalıpta kalır, kurabiyelerim bükülebilme yeteneğine sahip olurlar, revani falan yapsam mısır ekmeği olarak yiyebilirsinizdediğin gibi iyi ki karışımlar var, ya oradan yapıyorum ya da hazır alıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?