Yardım.

siz öyle düşünüyorsunuz ama arkadasınız ne düşünüyor acaba
bence devam etmesin siz de bu konuda destekleyin
o senaryolar korkunç ama özel muayenede karşılaşılacak sorunlar daha korkunç hayatını bile kaybedebilir

ja benim anlamadim sey hep bu olcak
iliski yasanio ozaman hersey normal karsilanio hani cok moderniz ja hani istedimizi yapariz ya cagdas ve genisiz ja
pekiiiii sonuclarina neden katlanilmio?!!?!?!?!
ört bas edilmeye calisiooo neden yani anlamiyorum
o modernlik cagdaslik neden bu noktata bitio?!

yazik valla olan günahsiz bebeklere oluyo

Bunun disinda tekrar yazayim konu ile ilgilenen uyelerimize, etik dersinde degiliz olayin kisiler bazinda yorumlanmasini veya bu konuda ne dusunuldugunu tartismaya acmadim. Arkadasimin yorumlarinizi okuyup dogru diyorlar o zaman oyle yapayim diyecegini de hic zannetmiyorum. Zaten fikrinin degisecegi varsa da bazi uyelerimizin uslupsuzluklari buna bastan engel teskil ediyor. Sonuc olarak; sevgili uyeler, pragmatik olmaya calisip yardim bekliyorum. Lutfen deger yargilarinizin atesli savunuculugunu bilgisayarinizin basinizda cayinizi yudumlarken deger yargilarini tartismak isteyen basliklarda yapiniz. Tesekkurler.

Zor bi durum.allah yardimcisi olsun.o adamında allah belasını versin.o değilde sevgilisi hamilebbırakmış kızı sahipte cikmio. Ozamn beyfendi aldirmasina yardım etsin doktoru o bulsun parayı versin

Zor bi durum.allah yardimcisi olsun.o adamında allah belasını versin.o değilde sevgilisi hamilebbırakmış kızı sahipte cikmio. Ozamn beyfendi aldirmasina yardım etsin doktoru o bulsun parayı versin
Tek beklenilen destek olup sahip cikmasiydi, o da onun vicdani ve umarim bu vicdansizliginin bedelini hayat bir sekilde odetir.

O minik bilseydi zaten bu karakterde bi babaya sahip olacagini gelmek istemezdi dunya ya

Ya baksaniza her iki tarafta universite ogrencisi bence, bunlardan ne anne olur ne baba, bunlar daha kendileri cahil cocuk. Daha bir karis boylariyla yureklerinden hayallerinden kendi kaliplarindan buyuk islere kalkisiyorlar sonrada baslari boyle derde giriyor ortada kaliyorlar. Ask flort adi altinda bu sekilde bedenlerine eziyet ediyorlar,ve bu sonucta yeterli olgunlukta olmadiklarini bir kez daha kanitliyor.
Tamam herkes universite okuyor herkesin deli yaslari, hormonlarin tavan yaptigi aileden uzak ozgur kendi basina kaldigi bazi seyleri kesfetme istegi duydugu yaslar ama azicik akilli olun be kizlar yaa. Ettiginiz yine size zarar, bak ``baba`` dediginiz oglan almis basini cekip gitmis ne halin varsa gor diye. Bedenen ne yazikki o isi yapacak olgunluga gelmis olabilirsiniz ama bence universite caglarinda psikolojik ve zihinsel olgunluk acisindan hala hazir degilsiniz boyle seylere. Bakin cinsel birliktelik yasiyor ama korunma yontemlerinden haberi yok her iki tarafinda bu nasil bir cahilliktir, Ankara gibi bir sehirde turkiyenin en iyi universitelerinden birinde okuyan iki genc bunlar dusunun.
Benim aklim almiyor, o kiz arkadasin diyelim ki aldirdi o cocugu, o kizin okul hayati ne olacak, psikolojisi ne olacak, boyle birseye mecbur kalan evli, yasi daha buyuk daha olgun kadinlarin bile kaldirmasi cok agir bir yuk, o gencecik kiz omur boyu tasiyacak o yuku kalbinde. Birde gizlemeye saklamaya calisiyorsunuz, Allah yardimciniz olsunda bir doktor kilikli ``kasabin`` eline dusmeyin kiz birde canindan olmasin. Cok zor cok tabi ailesine soyleyip yardim da alamazsiniz. Size ve cevrenizdeki diger kizlara ve burdan bunlari okuyan genc kizlara ders olsun, kaldiramaycaginiz sonuclara sebebiyet verecek seyler yasamayin, yasiyorsanizda edebiyle tedbirinizin alinki hayatiniz kararmasin.

Belliki adamda karakter sıfır. Ama duygusal düşünmek yerine bence arkadaşınız kendini de düşünmeli bu sorumluluğu tek başına yuklenmesin.. Sevgilisi de bişeyler yapsın ne biliyim ya arkadaşınıza da yazık onun psikolojiside berbattir mantıklı dusunmuyodur. Paranız varmı yeterli bikere

Tek beklenilen destek olup sahip cikmasiydi, o da onun vicdani ve umarim bu vicdansizliginin bedelini hayat bir sekilde odetir.
yasayan bır canlının olumune vesıle olmak nasıl bedel odetır bılmıyorum..kusura bakma ateslı tartısmaların adamı degılım benıde ılgılendırmez zaten.oldugu ılk andan ıtıbaren canlı olan .butun sperlerımı gecıp yarısı kazanıp.Allahın ıznıyle ınsan olma hakkını bulan.sayısız parcalara bolunup yavas yavas hayat bulan bır canlıyı oldurmek konuysa.. kusura bakmasın susmıycamm..asla..ha ıkı yasındakı bebek ha anne karnındakı ıkısıde aynıdır ıkısınınde kalbı var..cogu gebelıkte 7. haftada kalp atısları duyuluyor..susmıycam dırı dırı kesılen canlar ıcıb susmıycam

Sevgili kk uyesi, konumla ilgilendiginiz icin tesekkurler oncelikle. Fakat tanimadiginiz iki insan hakkinda yorum yapmak uzerine beni de arkadas olarak icine almak ne kadar dogru bilemedim. Ozellikle bu yorumun aleni bir sekilde uslupsuzluga vardigini dusunuyorum. Eger merak ediyorsaniz detay ogrenmek ve yardimci olmak amacindaysaniz ozel mesajlariniza cevap verebilirim tabiki de. Bunun disinda istedigim yardimin sinirlari belli. Size verdigim cevap ile birlikte 3. Kez yaziyorum nasil bir yardim bekledigimi ve olayin etik boyutunu tartismadigimi. Kaldi ki bunun cok yipratici bir surec olduguni fiziksel ve ruhsal sagligi cok etkiledigini hepimiz okuyoruz goruyoruz biliyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapmaktan baska bir cozum goremiyorum. En azindan bir cozum ve destek arayisindayiz, bunu bir yasanmislik ve tecrube olarak tabiki alabiliriz almamiz da gerekir fakat su hassas noktada oh olsun bu da ders olsun seklinde bir yorum da o zor psikolojide olan insana yardimci olmayacaktir. Burada ben degil arkadasim sizden caresizce yardim istiyor olabilirdi. Kendisi yazmak zorunda kalabilirdi ve psikolojisinin bozuk oldugu boyle bir donemde psikolojisini "dusunen" insanlar tarafindan dusuncesizce yapilan yorumlarla kim bilir neler yasayacakti..

Allah askına hanımlar burada cogunuz erken yasta evlenıp dogum yapmıssınızdır bende dahıl korunma yontemı dıyorsunuz ben korunurken hamıle kaldım bu kızda bellı kı zor durumda bılenler ozelden yazsınlar kıza dogursun falan demeyın bu kızın aılesı ogrenırse kızı reddecek beraber oldugu adam ıstemıyo bu kıza hamıleyken kım sahıp cıkacak nasıl calısacak nerede yasayacak kendı basına bebegı dogurup nasıl gecnıp ona bakacak hersey bu kadar kolay degıl bebegı bırakıp calısması ıcn bıle bı sure gecmesı lazım o arada nasıl gecınecek kı bebege bı bakıcı baksa calıssa bıle aldıgın maas kadar bakıcı parası verecek bıde bı evın kırasına osuna busuna nasıl yetısecek tek basına hayat bu kadar kolay degıl kıza dogursun falan demeyn sokaklarda rezıl olsa bebegıne bısey olsa doktra goturemese bır bez alamasa bır mama alamasa daha mı ıyı .Lutfen sadece krtj kotu dıye yaklasıp durmayın da bu ınce taraflarını da dusunun kendınızı onun yerıne koyun tek basına kalp hamıle olsanz sz ne yapardnz dıye

eskiden beri muayenehanede kürtaj yapılıyor ama ..tercihen elbetteki tam teşekküllü hastane ancak muayenehanede yapılanlar da merdivenaltı denilemez ki.kayıtlı resmi şekilde işlem yapıyorlar.neticede doktor yapacak işlemi de.

Hani aldırılıp aldırılmamasına kimsenin bişey demeye cesareti olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kızınız yoksa eğer kardeşiniz vardır yeğeniniz vardır kuzeniniz vardır. Empati yaparak konuşsanız daha mantıklı olur kadınlar. Zor bir durum her şekilde içine düşülmesi korkunç bir durum evet. Kandırılmak nefse yenik düşmek. Dr hakkında bilgim yok hatta okuyup geçecektim ama yorumalara bakınca sanki herkes dört dörtlük. Dayanamadım. Siz böyle yargılayarak, üstten üstten konuşunca olaylar geri sarılmıyor veya iyileşmiyor. Tek diyeceğim yazık bebeğe. Doğsa da doğmasa da. Kişilere diyecek bişeyim yok. Ama içim acır benim o yavruya.

işte o düzgün olanlar zaten kayıtlı oluyor sizin de dediğiniz gibi ama yanlış anlamadıysam kayıtlı olmayacak bir doktor arıyorlar
o yüzden tehlikeli diye düşünüyorum
her şeyi göze alıp özel ya da devlet hastaneye gitmeli

kayıtlıdan kasıt sanırım devletin işlemesi.yani bildiğim kadarıyla özle muayenesi olan doktorlar devlete bildirmek zorunda değil.ama herhangi devlet kurumunda yapılan her işlem kayıtlarında gözüküyor,hatta evine kadar arayıp bilgi veriyorlar.sağlık ocakları da takibini yapıyor devamında.
ama dediğiniz gibiyse,özelde yapılan kürtaj da devlete bildirilmek zorundaysa ,yapacak birşey yok..merdivenaltı çok tehlikeli.

zaten düzgün doktor der ki sonuçta bu ameliyat burası steril değil hastanede yapalım
hastanede hem daha iyi müdahale sansı olur herhangi bir olağanüstü durumda
ben de cok ayrıntılı bilmiyorum ama tedirgin olurdum ve her seyi göze alıp hastaneye giderdim

Ben ölü gebeliğimde doktor tanıdık diye muayene ye gittiğimde kürtajı orda yaptırdım. Yani devlet hastanesinde. Hiç tavsiye etmiyorum. Çok korkunçtu. Bayılt dedim bayıltmadı. Çok acı çektim. Olayın psikolojik ve fizyolojik etkilerinden en az darbe almak için eğer imkan varsa özel hastaneye gitsin. Kayda alınırsa alınsın. Gelecekte ortaya çıkar kaygısı Yüzünden bu risk alınmamalı diye düşünüyorum. Ama illede olmaz derse önceden hastanelerde çalışmış ve şu an özel muayenesi olan bilindik doktor araştırın. Ne Olduğunu bilmediğiniz herhangi bir muayenede bu işi yaptırmayın . Çok tehlikeli ve acı veren bir operasyon çünkü.

Değerli arkadaşlar özellikle özel muaynehanesi olan doktorlar özel hastanelerde görevli oluyor..

Hastanelerden daha steril emin olun , uzman ile randevu aldıktan sonra ekip geliyor , hastanede olmayan ekip en az,5 kişilik anestezi altında hastanede değil muaynehanede yaptırabiliyorsunuz..

Buralar daha çok denetleniyor , her şey daha da steril ve kişiye özel.

Ömrümde bir kez kadın doğuma hastaneye gittim, yüzlerce insan altdan muayene oluyor , aletler örtüler her seferinde değişmiyor , etrafda lavabolarda pedler masada kadınlar dakikalarca kötü bir pskolojiyle bekliyor...

Özel muayne hane resmi, her şey kayıt altında , aksi bir komplikasyon için bütün ekipman hazır , hiç kürtaj olmadım ama bir akrabamı götürdüm , sadece kayıtlara geçme konusu farklı ama yine de resmi , zaten anlamıyorum da, benim rahmim bedenim kimseyi ilgilendirmez ki neden kayıt tutuluyor...
Tecavüzcüleri sapıkları kayıt altına alsınlar, benim bedenimden kime ne , devlet ilerde zor durumda olan çocuklara sahip mi çıkıyor , maalesef hepsi köprü altında...

Yalnış anlaşılmasın kürtajı tasvip ediyor değilim , karınca ezilse üzülürüm , ancak bazen bazı durumlar daha hayırlı ...

Konuyu saptırmak istemem ama dayanamdım..

işte ben de özel iyi bir hastaneye gitmeli diyorum eğer kesin karar verdiyse
ama zaten öyle güzel hastanelerde de kayıtlı olur ayrıca oraya para yetecek mi bir de o var
tamamen kayda gecmemesi için doktor bulunursa merdven altı olmuş oluyor

Ama hastanelerde bile kayda geçmeye biliyor , çok insan devlet hastanesinde estetik burun , lipo vs gibi şeyler yaptırıp sağlık sorunu diye kayıt olabiliyorlar , Bi dönem reprezant lık yapmıştım , neler neler oluyor sevgili arkadaşım...

Sağlıklı hayırlı günler diliyorum...

o da doğru
Adamını bulduktan sonra her şey halloluyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…