Yardım.

Bakin ben kimseye oh olsun falan demedim, sadece okuyanlara ders olsun dedim!!! Yazdigim yazida da uslupsuzluk falanda yok ayrica yazdiklarim tamamen bir tespit ve dogru tespit ettigimide dusunuyorum daha fazla detay vermenizede zaten gerek yok arkadasinizin durumu ortada. Yazdiklarim size yada arkadasiniza saldiri veya asagilama amacli degil burda bu yazilari okuyan yuzlerce genc kiza bir seslenisti. Cunku birsuru insan var cagdasligin ozgurlugun genc olmanin tanimini farkli yapan ve burda cesit cesit hayat tarzlarini savunan, bende dedim ki yasadiklarinizin sonu boyle olmasin kendinize dikkat edin, genclik heyecanina yenilmeyin. Kendinize sahip cikin demek istedim, ayrica sizin yaslarinizda hepimiz genctik hepimiz cahildik hepimiz cocuktuk bunda da bir hakaret ve uslupsuzluk goremiyorum ben!!!

Sorununuza gelecek olursak cozum belli : Ya para bulup ozel bir hastaneye gideceksiniz yada bir aile buyugunden yardim alacaksiniz onun disinda yardim edecegim derken kotu ellere dusup kizi sagligindan edersiniz. Ve is sadece kurtajla da bitmeyecek muhtemelen bir muddet psikolojik tedavide gormesi gerekebilir tek basiniza bunlarin altindan maddi/manevi kalkabileceginizi dusunuyorsaniz yapin yok ama sirf ailesinden saklamak icin isi bir sekilde ort bas ederseniz sonrada arkadasinizin yavas yavas daha kotu olmasina sahit olabilirsiniz.

Ne yasadiginizi biliyorum universitede bir sinif arkadasim nisanlisindan hamile kaldi ve henuz okulun bitmesine cok oldugu icin aldirdilar, bakin durum sizinkinden cok daha farkliydi, orda bile nisanlisi basindan sonuna yanindayken kiz aylarca kabuslar gordu aylarca o psikolojiyi atamadi uzerinden. yillar gecip evlendiklerinde 2 kizlari oldu ve hala diyorduki o ilk bebegim erkekti hissediyordum ruyalarima geliyordu. Yasanilan seyin ne kadar agir oldugunu ve psikolojisinde uzun vadeli nasil izler birakacagini bilemezsiniz. O yuzden bir buyugunun bir yakinin anlayisli olabilecek aileden birinin bilmesi sart siz yarin bir kac sene sonra mezun olup gittiginizde o kiz tek basina onla bas etmeye devam edecek cunku.

Bu nasıl korkunç bir şey, reşit bir insanın geçirdiği operasyonu nasıl arayıp ailesine haber edebilirler? Caydırmak için daha ne kadar basitleşebilirler? Sonra yer altı klinikleri, sahte doktorlar devreye giriyor bir sürü kadın ölüyor aldırırken. Kürtajı yasaklayınca nüfus artmıyor tam tersine daha da azalıyor çünkü kadınlar böyle sahtekar kişilerin elinde ölüyor.

evet ne yazık ki böyle..bir de bu durumda töre cinayetine kurban gidenleri de unutmamak lazım..
evde ilaç içip düşük yapmaya çalışanları da..mecburen yağtırıyor kadınlar keyifleirnden değil elbette..zaten zor olan bir durumu daha da zorlaştırıyorlar.bir şekilde bebbeği yok ediyor,kendi canı pahasına.10 haftadan sonra yapılan kürtajlar da var.ya da mecburen doğurup,sonra da sokaklara bırakan da..

Düşük yapınca da arayıp kızınız kürtaj oldu diyorlar mıymış bari...

Emin ol derdim elestirmek degil. Ben kadar acik ve herseyi olabilir gizuyle bakan az insandan biriyimdir.
Durum boyle bile olsa biz kadinlar kendi basimizin caresine bakmaya calistigimiz surece, adamlari gerekli cezalara ( kanunen) carptirilmasini veya sorumluluklarini bildirmedigimuz ucin daha cok genc kiz icgudulerine hakin olamayip gebe kalir. 1 degil 10 kisiyle ciksin ama o birileri de babalik davasi gorup bir kadini durtup gudilmeyecegini ogrensin.

Düşük yapınca da arayıp kızınız kürtaj oldu diyorlar mıymış bari...
düşük yapınca da hastaneye gidemiyorlar ki..dosyaya işleniyor.evi arama olayı aile hekimlerinden çıkıyor.devlet dosyasına işleyip aile hekimine bildiriyor.o da arıyor.
geçen gün beni aradılar mesela.oğlumun (5 yaşında) boyu kilosunu sordular.sonra da hamile olup olmadığımı..değilim dedim.olursanız hemen bilgi verin dediler ,neden ne alaka dedim.sonra bizim başımız yanıyor,gebelik bildiirilmediği takibini yapmadığımız için dediler. bir de üstüne hangi yöntemle korunduğumu sordular:) diyecektim hangi poz. sevdiğimi de soracak mısın diye
devlet kukumuzu nasıl kullandığımıza kadar ilgii yani...

Allah aşkına bir de gelip burada korunma yöntemlerinden haberdar değil mi bik bik diyorsunuz ya çok komik oluyor. Alayınız evlenir evlenmez hamile kalmışsınız ya korunmayı bilmiyordunuz ya da yanlış korunuyordunuz, yok korunurken hamile kaldım yok kaza bebeği, yok yanlışlıkla hamile kaldım, şu KK nüfusunun %90'u kazayla hamile kalıyor ne hikmetse.

Küfreder kapatırdım yemin ediyorum. Artık çare yurtdışında bir hastaneye, Kıbrıs'a falan uçmak olacak o olacak. Vicdan kesilse de cinayet bu dense de bebek istemeyen kadınları kürtajdan caydıramayacaklarını anlamıyorlar bir türlü.

Bir arkadaşım dış gebelik yaşadı ve devlet hastanesinde operasyon geçirdi. Kıza etek giy gel demişler,Ağrı kesici ve anestezi olmadan kürtaj yapmışlar. İçim söküldü resmen demişti,yaşadığı acıyı unutamıyordu ki 2 normal doğum yapmış bir kadın kendisi.

ben anlatamıyor muyum üyelerimizin bir kısmı gerçekten cümleleri okuyup algılama ve bağdaştırıp uygun yanıt verebilme konusunda gerekli yeteneklere mi sahip değiller acaba.

sağolsunlar bir kaç üyemizden özel mesaj aldım, tasvip edenler de oldu etmedikleri halde saygı duyup tecrübelerini bildiklerini paylaşanlar da. burada da yine bir kaç üyemiz olaya olması gerektiği yerden bakıp benim vermeye çalıştığım cevapları beni destekleyerek vermiş -olayı desteklemesi ya da desteklememesi değil kastettiğim söylediklerimi anlamış ve kızın istediği bu değil böyle böyle yardım istemiş diye açıklamada bulunup gereksiz polemiğe giren üyelerimize cevap vermişler- kendilerine teşekkür ediyorum.

bu kadar yazıdan yorumdan sonra tek ulaşabildiğim sınırlı sayıda bilgi ve bolca anlamsız tartışma oldu. öyle ki kendilerini haklı haksız davası yapılmamasına ya da yorum istenmemesine rağmen haklı yorumladığını iddia eden üyelerimiz, din, biyoloji ve etik alanında ayrıca uzman üyelerimizle de burada tanışmış oldum.

yardımcı olan, olmaya çalışan üyelerimize teşekkürü borç bilir, kendi kendine yorum yapıp bir çok alanda uzmanlıklarını ve görüşlerini belirten üyelerimize de sorulmayan sorulara cevap vermemeleri gerektiğini hatırlatırken klavye başında bir insana nasıl yardım edilmeyeceğini gösterdikleri için de ayrıca teşekkür ederim......

ne yazik ki bildigim bi doktor vs yok ama o cocugu dogurup cocuk esirmegemeye verecek ya da omur boyu azap cekecekse tabi ki dogurmasin..babasi kabul etse insan belki bundan guc alir ve dogurur ama adam kaypaksa..ve arkadasiniz bu sorumlulugu almak istemiyorsa yapcak bisey yok.
insallah bundan sonra daha dikkatli olur cinsel birliktelik yasarken.
bakti bi kaza oldu alsin ertesi gun hapi..
cana gelmis bebege kiymak cok kotu cok..

Bizim insanımız böyle malesef, sen bakma burda akıl satanların çoğu sadece akıl satmakla, yargılamakla, kınamakla egolarını tatmin eden, kınadıkları çoğu şeyide yapmaktan geri kalmayan insanlar. İnsanların zayıf yönlerinden vurmayı çok seviyoruz biz, açığını bulduğumuz an acımayız. Böyle değişik bi milletiz. Çok yazık...

Sizin yazış şekliniz, üslubunuz, yapılan yorumlara yaklaşımınız bile boş bi insan olmadığınıza bi ip ucu bence. Şu yazdığınız yazı bile burdaki pek çok insana ağır gelir...

Su saatten sonra yermek, kizmak ne ise yarar ki. Ozel hastanelerdeki kadin dogum uzmanlarinin ismini googleda aratabilirsiniz. Genelde yine bu sitde o dr larla ilgili tecrubesini paylasanlar çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…