• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma Muhtaç birine kendi evinde bakmak?

Çok iyi niyetlisiniz ama dünyanın binbir türlü hali var. Öncelikle yaşlı bir insana bakmak hele ki hastasya zor. Tansiyon ve böbrek hastası demişsiniz. Diyaliz böbrek fonksiyonlarının tamamını yerine getiremiyor. Böbrek yetmezliği gelişmesi daha doğrusu ilerieyip artık diyalizin de çok fayda etmemesi sonucu, o tansiyon felç, kalp yetmezliği ya da ani ölüme sebeb olabilir. Ya da tansiyon kaynaklı düşüp yaralanmaya sebeb olabilir. Evinize alıp bakmanız demek, bütün mesuliyeti üzerine almanız demektir ki ALLAH korusun kadının başına bir iş geldiğinde, heleki düşme vb. sonucu yara bere morluk olursa, iş adli vaka olarak geçebilir ve zan altında kalabilirsiniz. Ya da bugüne kadar bakmayanlar bir anda kıymete bindirip sizi suçlayabilir.

Dediğim gibi çok yüce gönüllü bir hareket ama yanınıza aldığınız kişi yaşlı. Diyalize kadar giden böbrek yetmezliği ve tansiyon ilerleyen zamanlarda çok ciddi problemler çıkarabilir. İyi düşünün. Bir doktor ya da bakım hemşiresi vs. tanıdığınız varsa, akıl danışın.

Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşelî derler.Niyet iyi teoride pratikte de iyimi.Bir kadının huyunu suyunu bilmiyorsunuz aşırı pasaklı olabilir şirret olabilir dedikoducu olabilir binbir türlü garip huyu olabilir kadın hasta bunun için psikolojik olarak sorunları olabilir çocuğunuzu kötü etkileyebilir sonra kadının gelini meselesi var o bunu acayip karşılayabilir kadının eşi dostu sizin eve gelmek kadını görmek isteyebilir onun dışında bir kere bu işe girince yarın olmadı git denmez bilemedim deneyin önce

Oğlu kendisi götürüyormus diyalize. Sadece biz evimizi açıcaz yemeği çamaşırları vs. Ben 2 aydır düşünüyorum bunu şuanda kadın ortada kalmış üzüldüm hâline bakıcısı 3 çocuklu bir kadınmış eşiyle problemleri varmış şuan barismislar eşiyle bakmayı bırakmış kadına
kadın manisada demediniz mi?
kızı -bakıcısı varmış onlar artık yok, ama kadın hala manisada değil mi? siz sakaryadasınız oğlu (komutan) da sakaryada nasıl oğlu götürüyormuş diyalize? anlamadım

ancak şu olur:

kadını sakaryaya getirirler
evi taşırlar
bir ev tutarlar, manisadaki ev kendininse kiraya verirler yok kiraysa zaten bu da kira olacak yani manisa-sakarya da fiyat olarak bir farkı olacak yerler değil, aynı ayarda bir ev bulunur.
siz de bakıcı olarak gidersiniz
oğlu da hastanesini bilmem nesini yapar

yok siz lojmandasınız veetrafta kiralık ev yoksa bile daha merkezi bir yerde tutulur
altınızda araba var bahaneyle araba kullanırsınız
ancak böyle olur
+ bu durumda kadına siz bakamayacak bile olsanız sakaryada eve gelip gidecek başka birini bulurlar ya da siz yokken oğlu kalır annesiyle, gelin de kendi evinde oturur
kadın kendi işini zaten yapıyormuş 7/24 yatılı bakıcıya ihtyiacı yok hastaneye de oğlu götürecekse gündüzlü bakıcı da ona yeter

ekleme
kadının manisada başka oğlu varsa o götürüyorsa filansa o zaman zaten bunlara hiç gerek yok
ben 2 çocuğu var biri kızı (o da gitmiş) biri de bu oğlu diye anlayarak yazdım bunları

Huzuruda geçtim asıl kendisi ve üç yaşındaki çocuk yardıma muhtaç, bu adamdan kurtulamazsa kendisi hasta çocuğu da ziyan olacak.
Kadın huzurevine gitse daha iyi bence doktoru olan iyi özel bir huzurevine gitme şansı varsa daha rahat eder orada odası olur arkadaslari olur doktoru olur sizin evde eşinizin şiddet eğilimi hasta kadını daha da hasta eder konu sahibi şahit olması bile kötü olur siz yazmasaniz mana veremeyecektim bu fikre siz yazınca anladım bende

Kizlar eşimin görevi nedeniyle ailemden uzak bir şehir deyim. Bir oğlum var 3 yaşında eşim sürekli nöbetlere kalıyor sürekli yalnızim . Arkadaşımın iş yerinden bir komutanının annesi varmış kadın tansiyon hastası ve böbrek rahatsızlığı varmış diyalize gidiyormuş. Kızı bakmış bu zamana kadar oda dış ülkeye gidiyormuş o yüzden abisine bırakmış başka bakacak kimseleri yok babaları da Yeni vefaat etmiş. Adamın Eşi bakmak istemiyormuş Kadına ne yaşattı bilmiyorum neden bakmak istemiyor onuda bilmiyorum ama ben üzülüyorum böyle durumlarda çünkü bizde bir gün yaşlanıp elden ayaktan düşücez diye düşünüyorum.. eşime dedim ben bakarım evdeyim çalışamıyorum çocuğa bakıcı bulamadığim.icin hem eve bir katkım olur hemde yanlız kalmamış olurum dedim. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama denemek istiyorum.Sizce zor olur mu evim 3+1 135 metre kare. Odamın biri boş
Yorumumu sildim çünkü parayla bakacaksınız o ayrı konu, ben gönüllü sandım...

Yaşlı bakımını bu kadar gözünüz kesiyorsa birisinin evinde gündüzlü bakın.

Yanıyor olsa kimseyi eve almam. Bin tane potansiyel senaryo yazarım buraya ama gerek yok. Acımasız değilim evin anlamını biliyorum çünkü.

Çok risk kadının huyunu suyunu bilmiyorsun parayla bakıyorsun diye hem komutan hem kadının beklentileri çok olur küçük çocuğunla hastane işlerini de eşinle sana sararlar şikayet edemezsin komutan diye vs3 yaşında beben var alışveriş yemek var

Kizlar eşimin görevi nedeniyle ailemden uzak bir şehir deyim. Bir oğlum var 3 yaşında eşim sürekli nöbetlere kalıyor sürekli yalnızim . Arkadaşımın iş yerinden bir komutanının annesi varmış kadın tansiyon hastası ve böbrek rahatsızlığı varmış diyalize gidiyormuş. Kızı bakmış bu zamana kadar oda dış ülkeye gidiyormuş o yüzden abisine bırakmış başka bakacak kimseleri yok babaları da Yeni vefaat etmiş. Adamın Eşi bakmak istemiyormuş Kadına ne yaşattı bilmiyorum neden bakmak istemiyor onuda bilmiyorum ama ben üzülüyorum böyle durumlarda çünkü bizde bir gün yaşlanıp elden ayaktan düşücez diye düşünüyorum.. eşime dedim ben bakarım evdeyim çalışamıyorum çocuğa bakıcı bulamadığim.icin hem eve bir katkım olur hemde yanlız kalmamış olurum dedim. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama denemek istiyorum.Sizce zor olur mu evim 3+1 135 metre kare. Odamın biri boş
Niyetiniz güzel ama yerinizde olsam yapmazdım
Hasta bakmak hem de para karşılığı büyük sorumluluk
Bugün kimse sahip çıkmaz yarın öbür gün bir şey olur annemize sen kötülük yaptın derler
Birlikte yaşamak doğru bir fikir değil, huyunu suyunu bilmezsiniz tadınız kaçar sonra
Haline üzülüyorsanız arada gidin ziyaret edin, ihtiyaçlarına yardımcı olun ama evinize almayın, hastalığı kötüleşir , ölebilir kimseye kendinizi izah edemezsiniz

Vallahi çok akıllısnız hayatta böyle şeyler benim aklıma gelmiyor fazla düzüm galiba
Yani akil ve duzlukten degilde diger arkadaslar nasil bir esi oldugunu anlattilar konu sahibide bir yerde komutanindan cekinir gibi bir yorum yapti direkt benimde aklima bu geldi

yan maalesef böyle durumlarda insanlar istediği o tatlı, saygılı, hoşgörü ve sevgi dolu dinamiği tutturamıyor genelde. binbir türlü değişken var bu durumda. bakacağınız hanımefendi çok iyi birisi olsa sizin kocanızla aranızda bir özeliniz kalmayabilir kocanızla aranızda problemler yaşanabilir. diğer ihtimal huysuz geçimsiz biriyse zaten baştan çok çok zor bir hayatınız olur bir anda sinir stres hastası olabilirsiniz. ya da mesela hasta kadın bir anda kötüleşse değere biner sizi hatalı çıkarmak için çirkinleşebilir, çıkar peşine düşebilir çocukları. çocuğunuz okula gitse, kocanız dışardan virüs hastalık kapsa kadına bulaşması büyük bir felaket olabilir. yaptığınız yemek, evinizin temizliği, çocuğunuzun sesi sorumluluğu, evde ağırladığınız misafir, sizin tatil ve dinlenme ihtiyacınız, bunların hepsi düşünülmesi gereken olasılıklar. üstüne bir de çocuklarıyla yaşaması muhtemel problemlerde bir başka ailenin çatışmasının merkezinde olabilirsiniz. bilemiyorum gerçekten çok çok dikkatlice verilmesi gereken bir karar. insanlar yeri geliyor kendi analarına babalarına bakarken bile çok zorlanıyor yabancı bir kişi çok daha zor. aynı evde bakmak zorunda olmasanız belki bu problemlerin bir kısmı ekarte edilebilir ama siz evinizde bakmaktan başka yol göremiyorsunuz. eşinizle oturup tüm bunları konuşup ortak bir karar vermelisiniz bence.

Kadın huzurevine gitse daha iyi bence doktoru olan iyi özel bir huzurevine gitme şansı varsa daha rahat eder orada odası olur arkadaslari olur doktoru olur sizin evde eşinizin şiddet eğilimi hasta kadını daha da hasta eder konu sahibi şahit olması bile kötü olur siz yazmasaniz mana veremeyecektim bu fikre siz yazınca anladım bende
Zaten kimse konu sahibine sen bakar mısın falanda dememiş kendi kendine talip olmuş bu işe.

Zaten küçücük yerde yaşıyorlar askeriye çevresi falan derken evdeki patırtıyı az çok biliyordur herkes duyulmuştur ister istemez.

Baktıracak olanlarda çok zorda değillerse böyle bir eve sokmazlar analarını diye düşünmek istiyorum.

Kadının evine gündüzlü olarak bakmaya gitme küçük çocukla gözünüz kesiyorsa olabilirdi ama kendi evinize almak aşırı mantıksız. Kadın sizin evinize taşındıktan sonra yapamadım diyip gönderme şansınız olmayacak. Bir de eşinizin de komutanının annesi, kadının her şikayeti eşiniz üzerinden de size yansıyacak. Çalışmak istiyorsanız başka iş bulun, yalnızlıktan sıkılıyorsanız komşularla gün organize edin ama evinizi işyeri-ev karışımı garip bir şeye çevirmeyin.

Madem heyecan arıyorsunuz. Kadına eşyalı ev tuttsumlar oraya bakıcı olarak gidin. Kamera falanda olsun evde. Yaşlılar çok düşüyor. Bir yeri morardığında size kalmasın suç. Ama işten caydığınızda eşyalı ev tuttuk diyip masrafları size itelemeyecklerine dair taahhüt alabilecek misiniz?

Bizim bir komşu parkinson kadına bakıcı diye gitti. Bakıcılık yaptığı kadın bağırdı diye kavga edip tımarhaneye attırdılar. Kadının para yemek isteyen akrbalarıyla bir olup. Birde o yetmez gibi kadınım pırlanta gibi oğlunu yetimhaneye düşürdü. Bakıcılık diyip geçmeyin birinin hayatının şeklini tamamen ele geçirmek demek aslında.
Dİzi senaryosu gibi nasıl oldu bu olay?

Zaten kimse konu sahibine sen bakar mısın falanda dememiş kendi kendine talip olmuş bu işe.

Zaten küçücük yerde yaşıyorlar askeriye çevresi falan derken evdeki patırtıyı az çok biliyordur herkes duyulmuştur ister istemez.

Baktıracak olanlarda çok zorda değillerse böyle bir eve sokmazlar analarını diye düşünmek istiyorum.
Katılıyorum . Üzücü konu sahibinin de içinde bulunduğu durum ne denirki

Gurbette yanlızlıktan o kadar çok sıkıldım kii inanın bu iş bana cazip geliyor.m
Bir deneme süresi isteyin en azından. Anlaşamazsanız oğlu başka bir formülü B planı olarak hazırlasın.. Bir de elden ayaktan bi nevi düşmüş bir insan, eşinin bakmak istememesi de vicdansizca geldi bana.. Eşinin annesi sonuçta, kapıda bırakmak olmamış..

Katılıyorum . Üzücü konu sahibinin de içinde bulunduğu durum ne denirki
Aslında zamanında dendi garcias , babası dağ gibi arkasında konu sahibinin ama boğazını sıkıp evden kovan , çocuğunu döven evde ikisini de maddi manevi fazlalık olarak gören kocası için peşimi bırakmaz dedi, ama adamın pek öyle bir tarzı yok aslında.

Çok küçük evlenmiş kocası denen hanzo da sindirmişte sindirmiş işte ,sonuç kadında çocukta maddi fiziksel şiddete uğruyor.

Belki evde komutanın anası olursa dayak atamaz bu vahşi çekinir diye düşündüğü için böyle bir işe kalkıştığını düşünüyorum ben konu sahibinin.

Back
X