yardımcı olursanız sevinirim

Aynen tam olarak ne hissettiğimi anlatmışsın çok teşekkür ederim umarım beni anlayan biriyle karşılaşırım

Konu sahibi sana bişey anlatayım. Bir arkadaşım çocukluk aşkıyla yıllar sonra işte nette karşılaşıp görüşüyorlar. Tekrar aşık olup evlenmeye karar veriyorlar. İkisi de 30 yaşındaydı o zaman. Neyse bi gün konu açılıyor. Arkadaşım şaka yapıyo bakire değilim diye. Tabii konuşma nasıl geçiyor bilmiyorum o kadarını. Derken nişanlanıyorlar. Düğüne bir hafta falan var aralarında konuşurken balayıyla ilgili falan arkadaşım ilk geceden korktuğunu söylüyor. Nişanlısı da yanlış anlama ama sen zaten bakire değilsin niye korkuyorsun diyor. Yani nişanlısı şimdiki eşi şakaya inanmış ve sonra da konusunu bile açmamış. Şimdi o arkadaşımın gözünün içine bakan gerçekten aşık değil miydi? Sen burda yazanlara aldırma erkek ve kadının eşit olduğuna inanan kadınları sadece yürüyen zar olarak görmeyen aşağılamayan kafası örümcek ağı bağlamamış nice akıllı erkekler var. Sen dönme. Hem illa evlenmek zorunda da değilsin düşünme bunları. Gün ddoğmadan neler doğar

E="sakeena, post: 38927323, member: 350975"]aynen katılıyorum.... gerçekten seven erkek kendi bile dokunmaya kıyamazken, başkasıyla birlikte olmuş bir kızı anında bıakır...
Allah size de akıl fikir versin. Sevgiyi aşkı indirgediğiniz şeye bak. Çok yazık. Merak ediyorum böyle yazanlar eğer evliyse bakir erkek mi bulmuş. Değilse de öyle mi bulacak. Hiç sanmıyorum böyle düşünenler sadece kadınlar için düşünüyor. Kalıbımı basarım[/QUOTE]
sizin hayat tarzınıza ters gelen birşeyi genel manada ters olarak ifade edemezsiniz.. herkesin hayat tarzı, inançları savunuları farklıdır.. zira bana allah akıl fikir versin derken, kendinize de biraz dileyin... nitekim benim dini inancıma göre, bu yasaktır... ve sanki çok basit birşeymiş gibi hata günah değilmiş gibi aksettirmeye çalışmanızda takdire şayan doğrusu...

Çok sğol gerçekten çok rahatladım

ve ne hikmetse bekareti savunanlar artık kültürsüz, yobaz, toplumun en alt katmanı olarak değerlendiriliyor... ne kadar yazık... bizler bu hale mi geldik... bekaretin önemsiz olduğunu savunan tartışmalar içerisinde, inancımıza göre bekaret önemli diye savunurken kültürsüz bağnaz diye değerlendiriliyoruz... yanlışı doğru göstermeye çalışmak...
allah hakkımızda hayırlısını versin....

OTE="sakeena, post: 38928675, member: 350975"]Allah size de akıl fikir versin. Sevgiyi aşkı indirgediğiniz şeye bak. Çok yazık. Merak ediyorum böyle yazanlar eğer evliyse bakir erkek mi bulmuş. Değilse de öyle mi bulacak. Hiç sanmıyorum böyle düşünenler sadece kadınlar için düşünüyor. Kalıbımı basarım[/QUOTE]
sizin hayat tarzınıza ters gelen birşeyi genel manada ters olarak ifade edemezsiniz.. herkesin hayat tarzı, inançları savunuları farklıdır.. zira bana allah akıl fikir versin derken, kendinize de biraz dileyin... nitekim benim dini inancıma göre, bu yasaktır... ve sanki çok basit birşeymiş gibi hata günah değilmiş gibi aksettirmeye çalışmanızda takdire şayan doğrusu...[/QUOTE]
Ben siz bakir erkek mi buldunuz ya dabbulacaksınız dedim ona niye cevap veremediniZ. Hem siz dinle ilgili bişey dememişsiniz direkt aşık olan erkek bakire değilse bırakır demişsiniz. Bunun dinle ne alakası var. Hiç. Hem size şimdi dinimizden tam da bu konuyla ilgili çok güzel örnek verirdim ama dini konu yasak. Onun için arkadaşın konusunu sabote etmek istemiyorum. Size sizi zarınız için sevecek adamla mutluluklar ne diyim. Ama arada ddüşünün acaba sevdiği başka özelliğim var mı diye

sizin hayat tarzınıza ters gelen birşeyi genel manada ters olarak ifade edemezsiniz.. herkesin hayat tarzı, inançları savunuları farklıdır.. zira bana allah akıl fikir versin derken, kendinize de biraz dileyin... nitekim benim dini inancıma göre, bu yasaktır... ve sanki çok basit birşeymiş gibi hata günah değilmiş gibi aksettirmeye çalışmanızda takdire şayan doğrusu...[/QUOTE]
Ben siz bakir erkek mi buldunuz ya dabbulacaksınız dedim ona niye cevap veremediniZ. Hem siz dinle ilgili bişey dememişsiniz direkt aşık olan erkek bakire değilse bırakır demişsiniz. Bunun dinle ne alakası var. Hiç. Hem size şimdi dinimizden tam da bu konuyla ilgili çok güzel örnek verirdim ama dini konu yasak. Onun için arkadaşın konusunu sabote etmek istemiyorum. Size sizi zarınız için sevecek adamla mutluluklar ne diyim. Ama arada ddüşünün acaba sevdiği başka özelliğim var mı diye[/QUOTE]

Zar ne ki, insana kafa gerek. Zar bulunuyor ama akil fikir kolay bulunmuyor.

tabiki anlattiginiz gibi bir durum yok ortada, gitsin herkes bekaretini versin evlenmeden demiyoruz, dinimizdeki yerinide biliyoruz ama herkesin Allahla din ve imaniyla kendi muhasebesi bu.. herkes hata yapabilir
ustelik kiz gidip diktiricem demiyor ki bu tarz konularda goruyoruz, kiz gayet durust bir sekilde ileride soyleyecegim karsima cikan insana diyor.. benim gozumde durust ve namuslu bir insan ki gercektede oyle
size gore evlenmeden iliski yasayanlar olsun kendini atsin bir yerden herhalde
ben 22 yasindayim ve hala bekaretimi koruyan birisiyim ama iliski yasayan insanlarada kotu gozle bakmam cok yazik cok yanlis birsey bu

Döndüğünüz de kesin evlenicen mi yoksa seni mi kullanmak istiyor
Evlenip yaptığın hatayı mi düzeltecek yoksa eski modda mı devam edeceksiniz
Gel dersem gel git dersem git mi
Sonuçta tehdit ediyor diyorsun

kimse seni kabul etmezse etmesin bırak.
bu senin hayatın, sen nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa.
biri seni gerçekten sevecekse doğrunla yanlışınla sevmeli ..

destek verici bir yorum yazmak gerçekten çok isterdim ama bazen karşı taraf bunu umursamasa bile olurda boşanma ya da ayrılık gibi bir durumda maalesef koz olarak ta kullanabiliyor . kısaca kaderde kısmette ne varsa o oluyor . inşallah hayat sana güzel yazılar yazsın .

Amin çok sağol

Döndüğünüz de kesin evlenicen mi yoksa seni mi kullanmak istiyor
Evlenip yaptığın hatayı mi düzeltecek yoksa eski modda mı devam edeceksiniz
Gel dersem gel git dersem git mi
Sonuçta tehdit ediyor diyorsun
Bilmiyorum arkadaşlarım yalvarıuomuş çok seviyorum bna ulaşsn diyomuş

bakın işte anlatmak istediğim şey çarpıtıldığı için tartışmalar uzayıp gidiyor bir sonuca bağlanmıyor...şimdi bu kızı bir kenara bırakalım ve sadece bekaret meselesini konuşalım.. soru cevap çeklinde gidersek daha iyi algılayabileceğimizi düşünüyorum karşılıklı olarak....şimdi öncelikle şunu sorayım,
dinimizde bekaretin yerini biliyoruz diyorsunuz ama nikah öncesi ilişkiye girmiş bir kıza yada erkeğe (her ikisi de aynıdır dinde) zina değilmiş gözüyle bakabiliyorsunuz...
dinde tek bir kural vardır, ya yasaktır ya değildir... zina yasaksa yapmak da haramdır... şimdi yasak olan bir konuyu irdelemeye çalışıp, olanakları olmuşları geçmişleri hesap kitap yapıp tartışarak meşru gösterebilirmiyiz.. hayır...
tek bir kaide var.. yasaksa yasaktır kardeşim.... yanlışın üzerinde tartışılınca görüşler belirtilince doğru olmuyor...
eğer bilhassa din konusunda herkes kendi doğrusunu yaşamaya sahip olsaydı, herkes fetva makamı olurdu.. kendi yorumunu yapar onun mantığına yatan veya yatmayan şeylere göre idame ettirirdi hayatını...
eğer bekaret konusunu islam çerçevesinde tartşacaksak, buna yorum görüş vs katılmaz.. çünkü konu belli, hükmü belli.. neyi tartışıyoruz değilmi?
size göre evlenmeden lişki yaşayanlar ölsün atsın kendini öylemi diye sormuşsunuz???
benim böyle bir iddiam yok... hatasız kul olmaz.. hata yapabilir insan... bazı hatalar bazen ağır bedeller ödetir insana.. ben kendini atsın ölsün demiyorum... ama bir hata yaptıysa bedelini de ödeyecek.... bir hatayı işleyip bu hatanın sonucunda bedel ödemeden kurtulmaya çalışmak gibi bir arayış içine girenlere kızıyorum ben...
olur yapalım edelim her türlü hatayı işleyelim ama sonra bedel ödemekten kaçalım....
böyle bir şey mümkünmü?
elbette hayır.... hata işlemek üstelik bilerek isteyerek yapılan bir yanlışı göze aldıysan, bedelini ödeme cesaretini göstereceksin... şöyle mi yapsam böyle mi kurtulsam diye çabalamayacaksın....madem oldu... madem bir hataya düştün... arkasında dur... o zaman kimse sana neden yaptın deme hakkını bulamaz kendinde... çünkü günahını da bedelini de sen ödeyeceksin , başkası değil...

evet bu dediklerinin hepsine katiliyorum, az once biraz yanlis anlamisim seni kusura bakma lutfen
haklisin ne diyeyim :)

evet bu dediklerinin hepsine katiliyorum, az once biraz yanlis anlamisim seni kusura bakma lutfen
haklisin ne diyeyim :)

rica ederim canım, tartışıyoruz sonuçta yanlış anlamalar olabilir... ama benim herzaman burda bangır bangır söylediğim şey, insanların inançlarını kültürsüzlük bağnazlık olarak değerlendirmesin kimse... insan inancına göre yaşar... inancı ne diyorsa onu uygular ve savunur.... böyle savunan insanlara kültürsüz bağnaz sığ kafalı dar görüşlü diyenler varya, onları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum... kültür inançla ölçülmez....kıyaslanmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…