- 23 Ağustos 2012
- 51.475
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.604
- 898
ben öldün bittin gibi bir şey söylemedim... sadece kendini kandırma dedim... gerçekten seven insan bekarete bakmaz cümlelerine hemen kapılma demek istiyorum... çünkü garantisi olmayan birşeyin tesellisi de acı verir...
istisnalar elbette olur, biri çıkar sever önemsemez zar mar, o ayrı bir şey... ama istisnalara göre hayatını yönlendirmesinin yanlış olduğunun altını çizerek tekrar söylüyorum... bu kızın en mantıklı yapacağı şey, bundan sonraki sevdiği insana olanı biteni gizlemeden anlatması.... o insan da kabullenir severmiş evlenirmiş, umarım öyle olur...
lakin kesin öyle olur diye bunun da pembe hayallerini kurmaması gerekir.. garantisi yok çünkü...
Öncelikle bundan önce açtığım konuda verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim arkadaşlar. Danışmak istediğim bi konu var daha önce bekaretimi kaybettiğim erkek arkadaşıma geri dönmeli miyim o bıraktı beni ama eper dönersem mutsuz olacağımı biliyorum.karşıma çıkacak kişiye durumu da anlatıcam kabul etmez diye düşnmeden edemiyorum. Ya eskiyi seçip bi ömür mutsuz olucam ya da beni anlayacak birini bulucam ki bulabilir miyim bilmiyorum erkekler için çok önemli bi konu çünü.sizce hangisi mantıklı?
Amin sağolasıngeri dönme tabii ki, senin istemeyeni sen ne yapacaksın. bu kadar dar kafalı insanlarla hayatını geçirmeyecek olman da senin için bir şans. bir kaza sonucu da bekaretini kaybedebilirdin. ya da zarın esnek olabilirdi o zaman ne olacaktı, istediğin kadar yap yap sonra da bakire gibi evlen ohhh mis nasılsa herşey iki damla kana bakıyorbırak Allah aşkına böyle saçma düşünceleri. bundan sonra yoluna bak. hakkında hayırlısı olsun
Bilmiyorum yazdigim ornekleri okudunuz mu ama, kultur seviyesi yuksek , ortalama ustu sosyo-ekonomik siniftan erkekler ilkel zihniyetli degiller, yani insanlarin bekarete onem vermemesi istisna degil. Kultur duzeyine bagli.
Bakin, zardan bagimsiz olarak sevgiyi aski bulmanin bir garantisi yok zaten. Bu konu kader, kismet; zar bu konuda bir degisken olarak yer almiyor.
Ben yazdigim her seyin %100 arkasindayim. Sevmedigi , mutlu olmadigi birine mecbur hayat gecirmek kendi kendini mahvetmek demek. Kendisini sevmeyen biriyle zaten mutlu olamaz. Seven, adam gibi deger veren adam zaten zirvaya takili kalmaz. Deger verecek , sevecek adam gelsin; sevmeyenler zaten mutlu edemiyor ki. Seven de zaten zara , bekarete bilmem neye bakmiyor.
ben karşı tarafı eleştirmiyorum... zaten mesele eleştirme boyutunu çoktan geçmiş, olmuş bitmiş.. niye yaptın neden niçin sorusu sorulmaz artık... benim kastım bu değl siz anlamadınız beni... evet tabiki öyle evlilikler olabilir... ama bunun garantisi varmış gibi kıza o şekilde tavsiye vermek bana yanlış ve garip geliyor... nerden bilebiliriz... ya olmazsa?? ya öyle biri çıkmazsa karşısına? biraz gerçekçi olalım... olabilir ihtimaliyle çok da fazla yönlendirmemek lazım....
I ıh onu yapmazlar, yorum yazmayın o zaman siz de derler. Gerçi ben de yazmadım zaten konuya, ama şiştim demeden de edemedim yani.Ben de ya, bu icinde bekaret zirvalarin olan konular artik acilmasin. Mune engellesin derim.
ben erkek çıkmaz diye iddiada bulunmadım dikkatli okuyun... ben ilerde hayatına giren bir erkeğin bekaret konusunu öğrendikten sonra hiç önemsemeyecek olmasına körü körüne inanmayın dedim...Ben zaten eleştiri yaptığınıza dair bir şey yazmadım.Sadece anlamaya çalışın dedim.Garantisi var veya yok bundan bahsetmiyorum.Ama siz hiçbir erkek sizinle olmaz diyerek kesin bir hükümde bulundunuz.Peki bunu nereden bilebiliriz? Sonuç olarak karşısına çıkan kişi iki ihtimale de sahip olabilir.
Zara bakip sevecek olan sevmesin zaten, bunun adina sevmek denmiyor.
Sizin derdiniz zar degil mi, baskasiyla sevismis kadini hicbir erkek kabul etmez yazmamis miydiniz ? Evli kadinlar %100 garanti baskasiyla sevismis oluyor, o bazda soyledim. Bu durumda belediyeden onayli sevismekle , onaysiz sevismenin hicbir farki yok, sonuc ayni, kadin baskasiyla sevistigini biliyorsun iste.
Kiz hata yapmis, pisman. Burda savunacak veya savunmayacak bir sey yok ki, hata iste. Asil garip olan sen degersizlestin, kimse seni almaz gibi zirvaliklar yazmak.
Cevremde gormesem soylemem herhalde, universitedeki sevgilileriyle iliski yasayip baskalariyla evlenen kiz arkadaslarim var. Hicbiri de yalan soylemedi, soylemek zounda hissetmedi. Bir tanesi cok kotu bir ayrilik yasadi, o kadar mukemmel biriyle evlendi ki.....Bu evlendigi adamla dostca baslamislar, sohbet ederken kiz ne kadar kotu terk edildigini anlatmis, adam da oturup onunla oturup aglamis. Sevgi diye ben buna diyorum, adam sevdiginin caninin yanmis olma dusuncesine bile katlanamamis.
Zardan bagimsiz olarak insanin karsisina sevecegi birinin cikacagi garantisi yok tabi. Guzel, bakimli, egitimli, kulturlu ve zarli arkadasimin karsisina isindigi biri cikmadi. Kader neyse insan onu yasiyor, alnimiza yazilmistan ote koy yok. kaderi de siz yazmadiginiza gore, senin karsina kimse cikmaz vs vs seklindeki zirvalari yazmayi birakin isterseniz. Zaten uzgun bir insana , sen de oldun bittin mahvoldun yazmayi birakin Allah askina.
Kusura bakmayın arkadaşlar kafam çok karışık kimsyde anlatamıyorum ondan buraya yazdımI ıh onu yapmazlar, yorum yazmayın o zaman siz de derler. Gerçi ben de yazmadım zaten konuya, ama şiştim demeden de edemedim yani.
Böyle demişsiniz.Yani kesinlik var anında bırakır diyerek.aynen katılıyorum.... gerçekten seven erkek kendi bile dokunmaya kıyamazken, başkasıyla birlikte olmuş bir kızı anında bıakır...
ben erkek çıkmaz diye iddiada bulunmadım dikkatli okuyun... ben ilerde hayatına giren bir erkeğin bekaret konusunu öğrendikten sonra hiç önemsemeyecek olmasına körü körüne inanmayın dedim...
sanırım anlayamadık... hitabet sanattır demişler :) bizde o sanatı yazıya dökemiyoruz anlaşılan , çünkü konu hassas...Böyle demişsiniz.Yani kesinlik var anında bırakır diyerek.
Tam olarak birbirimizi anlayamadık ama :)
Ne kadar saçmalamışsınız. Allah akıl fikir izan versin. Gerçekten kızları sadece bi zar parçasına indirgeyen kadınları hiç anlamadım anlayamayacağım. Benim 70 küsür yaşındaki babannem de bile sizdeki zihniyet yok[/QUOTE][QUE="belinay 222, post: 38927262, member: 634202"]Gerçektenseven insan daha çok önem verir bekarete bence gerçekten seven insan sevdiği kızın başkasıyla birlikte olmasın8 kabul edemez
sanırım anlayamadık... hitabet sanattır demişler :) bizde o sanatı yazıya dökemiyoruz anlaşılan , çünkü konu hassas...
Ne kadar saçmalamışsınız. Allah akıl fikir izan versin. Gerçekten kızları sadece bi zar parçasına indirgeyen kadınları hiç anlamadım anlayamayacağım. Benim 70 küsür yaşındaki babannem de bile sizdeki zihniyet yok
1. ve 2. paragraftaki düşünceleriniz arasında çelişki yok mu MissCherryBlossom?
İlk ifadelerinde resmi ilişki ile gayrı resmi ilişki arasında fark yok demişsin.
İkinci paragrafta ''Kız hata yapmış pişman.'' diyorsun.
Belediyeden onaylı ilişki hata olamayacağına göre iki yaşanmışlık arasındaki fark kıyaslamaya uygun değildir.
.
illa ki çıkacak... ama ya o sizin savunduğunuz gibi çok sevdiği için bekarete önem vermeyen bir erkek olacak, yada benim savunduğum gibi baştan seviyorum deyip bekaret olayını öğrenince bırakan erkek olacak :)Evet.Ortak payda da buluşamadık:) ama şu konuda hemfikiriz sanırım karşısına çıkacak iki seçenek var ve hangisinin çıkacağı belli değil.
illa ki çıkacak... ama ya o sizin savunduğunuz gibi çok sevdiği için bekarete önem vermeyen bir erkek olacak, yada benim savunduğum gibi baştan seviyorum deyip bekaret olayını öğrenince bırakan erkek olacak :)
ben demiştim demek istemiyorum şimdi :) umarım sizinki olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?