Yardımınıza ihtiyacım var!

-chatlak-98

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2016
88
11
38
kızlar meraba.hemen konuya gireyim. Nişanlıyım ağustos sonu düğünüm var. Neyse. Benim nişanlım çok titiz belkide titizlik hastası bunu aynı eve girmeden bilemicem. Bazı örnekler vereyim sizler oradan yorum yaparsınız çok aşırı mı hasta mı .Çünkü kafam çok karışık ilerde aynı evde sorun olur mu diye . Mesela iki ayrı telefon kullanır. Birisi evde diğeri dışarıda. Her dışarıdan geldiğinde mutlaka duşunu alır. Dışarıda birşeye pek dokunmaz kapı kolu tutacağı falan iki parmakla tutar özellikle insanlardan uzak durur bulaşıcı hastalıklardan korktuğu için yani şöyle mesela geçen gün bir lokantaya gittik garsonun saçında saç kıran hastalığı vardı ve oradan bişey yemeden kalktık üzerim pislenecek diye bir yere oturmaz ama rahat ve ferah ortamlarda güzel yemeğini falan yiyor. Bir örnek daha vereyim benim erkek kardeşim Safranbolu'da asker geçen gün izne geldi o gittikten sonra o kendi evinde kalmasına rağmen daha aynı evde bile değiliz dedi ki evdeki koltukları falan Bi silsen . Ağzım açık kaldı ne alaka dedim. O benim kardeşim cevabı şu oldu bazı yerler turist çok çektiği için hastalıklar falan daha rahat bulaşabiliyor. Türkiye de bunlardan üç tane yer var Safranbolu Kapadokya ve Konya Mevla'na imiş buralara çok turist geldiği için dikkat etmek gerekirmiş özellikle Japon'lar geliyormuş..... Gibi gibi gibi bunun gibi şeyler napım kızlar sizce evliliğimiz Nasıl olur Bi çıkmazın içindeyim mutluluğumu bile yaşıyamıyorum bunları düşünmekten belki de fazla abartıyorum belki de gerçekten hasta

Bence bir psikologla görüşün, destek alsın siz de yardimci olun.Bana pek normal gelmedi , bu da bir hastalik. Böyle devam ederse aynı evde çok yorar sizi. Aynı evde olmamaniza rağmen , kardeşiniz geldi diye koltukları sil demesi falan çok fazla.

Ama gerçekten seviyorsaniz, iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diyorsanız; bu da fiziksel bir rahatsızlık değil ama psikolojik hastalık, destek olup atlatabilirsiniz. Yok ben uğraşamam derseniz de yol yakınken dönün.

Son düzenleme:
Bu durum evlilikte sizi bunaltıcı hale dönüşecek gibi. Aynı eve girdiğinizde daha da kötü olur.Yol yakinken yapamam diyorsanız vazgeçin bence.

Şimdiki halini evlenince beşle çarp ..bu kadarına temizlik değil ruh hastası diyorum ben .gerçi aynı kapıya çıkıyor :) evliliği ertelemeyi düşünmelisin.

kızlar meraba.hemen konuya gireyim. Nişanlıyım ağustos sonu düğünüm var. Neyse. Benim nişanlım çok titiz belkide titizlik hastası bunu aynı eve girmeden bilemicem. Bazı örnekler vereyim sizler oradan yorum yaparsınız çok aşırı mı hasta mı .Çünkü kafam çok karışık ilerde aynı evde sorun olur mu diye . Mesela iki ayrı telefon kullanır. Birisi evde diğeri dışarıda. Her dışarıdan geldiğinde mutlaka duşunu alır. Dışarıda birşeye pek dokunmaz kapı kolu tutacağı falan iki parmakla tutar özellikle insanlardan uzak durur bulaşıcı hastalıklardan korktuğu için yani şöyle mesela geçen gün bir lokantaya gittik garsonun saçında saç kıran hastalığı vardı ve oradan bişey yemeden kalktık üzerim pislenecek diye bir yere oturmaz ama rahat ve ferah ortamlarda güzel yemeğini falan yiyor. Bir örnek daha vereyim benim erkek kardeşim Safranbolu'da asker geçen gün izne geldi o gittikten sonra o kendi evinde kalmasına rağmen daha aynı evde bile değiliz dedi ki evdeki koltukları falan Bi silsen . Ağzım açık kaldı ne alaka dedim. O benim kardeşim cevabı şu oldu bazı yerler turist çok çektiği için hastalıklar falan daha rahat bulaşabiliyor. Türkiye de bunlardan üç tane yer var Safranbolu Kapadokya ve Konya Mevla'na imiş buralara çok turist geldiği için dikkat etmek gerekirmiş özellikle Japon'lar geliyormuş..... Gibi gibi gibi bunun gibi şeyler napım kızlar sizce evliliğimiz Nasıl olur Bi çıkmazın içindeyim mutluluğumu bile yaşıyamıyorum bunları düşünmekten belki de fazla abartıyorum belki de gerçekten hasta
Okurken darlandım arkadaşım Allah sana sabır versin ay bu ne böyle

Yandınız, hastalık derecesinde titiz biriyle yaşamak çok zordur, çok zor kelimesi bile yetersiz kalıyor, o kadar diyeyim size, evlenince 5 dakika oturamayacaksınız, belki başlarda tolere edeceksiniz ama yeri gelecek size de hijyenik olmadığınızı söyleyip yaklaşmayacak bile.

Titizlik hastaligi baska mikroptan korkma hastaligi baska. Ancak bir psikiyatrist cozebilir bu sorunu. Sizinki mikrop kapmaktan korkan hasta tipinde.

Boylesı çok zor.benim arkadaşim bu yúzden boşandı ve ikiside birbirine deli gbi aşık

TLC kanalında yayınlanan bir belgesel var
OKB hastalarının hayatlarını gösteriyordu
Açılımı
Obsesif - Kompulsif Bozukluk

Kişinin bedeninin ve giysilerinin kir, mikrop, toz gibi etkenler; kimyasal maddeler, deterjanlar, zehirler ile idrar, gaita ve diğer beden salgıları ile bulaşacağına ilişkin takıntıları ve bu takıntıların yarattığı sıkıntıyı gidermek için yaptığı davranışlarıdır.
Ve daha fazlası

Psikiyatri ilgileniyor bu hastalıkla bilginiz olsun

Hic bahsettinizmi doktora gitmesi gerektigini falan..evlenmeden once randevu alip zorla da olsa goturun

Benzer durum yaşayan bir arkadaşımız var; havlularımızı asla kullanmıyor, kağıt havlu yeni açılmış olmalı, elini yıkayacağı zaman önce sıvı sabunun bulunduğu kutuyu sıcak suyla yıkıyor. Bunlar hafif olanları... Ve asla tedaviyi kabul etmiyor, ona göre normal olan buymuş.
Bize misafir olarak geldiğinde bile kafamı dağlara taşlara vurasım geliyor. Aynı evde... Sabırlar diliyorum.

Nişanlınız hasta bir doktora görünsün evlenince cok zor anlar yaşarsınız biraz evlenmeyi erteleyin nişanlınız iyileşene kadar

Back
X