Yardiminiza ihtiyacim var..

icim sogudu, aliskanlik olmus davranislarim , psikologta oyle soyledi , yani askimdan degilde baya bi suredir boyle davrandigim icin bunun disina cikmak zor gelirmis.

birsey dicem, burda herkes esimin bana boyle davranmakta hakli oldugunu dusunuyo ve herkes benim buna sebep oldugumu soyluyo. yani esimin bana kotu davranmasi benim yuzumdenmis seklinde konusuluyo. sen boyle dusunmuyosun galiba ?

yada ne olursa olsun bana boyle davrandigi icin benim ustune dusmekten vazgecmis olmamdi demek istiyosun

İlişkiyi oluruna bırak kendini geri çeksen göreceksin nasıl değişiyor.. kaçan kovalanır mantığı

Bırak toplama kalsın

Neden toplayasın onun arkasını

Nereye artarsa atsın

Sepete girmeyen yıkanmaz

Şu nerede dediğinde dolapta temiz değilse ya da sepette kirli değilse o düşünsün

Ada'm bunalıyor işte karışmayın net bir şekilde karışma diyor ama dinlemeyince de o da saçmalayıp garip bir tavır alıyor

Ada'm yığın evde dinlenmek istiyor ne var bunda

Bir hafta sen de çıkmayıver

Yayılın eve selvi boylum Al yazmalım açın izleyin

İki saat çıkalım demek zaten ev keyfi bitti demektir

Off peace off. Keşke biraz bizi dinleseydin. Çok yakında her şey için çok geç olacak.

umarim olmadan degisebilirim.
ne olursa olsun, bir sure hic birseye trip atmamam, hakli olsam dahi bi sure susmam gerekiyor esimin az daha tahammullu olmasi ,iliskimizin kendine gelmesi icin.....
oyle bi aliskanlik olmuski bu davranislarin disina cikmakta gucluk cekiyorum.
psikolojik bir durumuda var, kaybetme korkusu/ ozguven eksikligi gibi seylerden dolayi kontrolcu davranislarda bulunuyormusum.

ona daha once cok soyledigim icin artik hic bisey soylemeden degismek daha iyi olur. bu konuya girersem yine tartismaya donebilir cunku.

Peace önceden plan yapıyorsun kafanda Ada'm buna uymayınca da geriliyorsun

Planın büyüğü küçüğü önemli değil senin dediğinin bir milim dışına çıkılması sorun

Eti kavur at dolaba yatın pişir akşam kendin de ya dışarda ye ya atıştır

Uzat ayağını yayıl

Hayat hep kocana hizmetle geçmesin

Kocan ya da ileride olursa çocuğun senin gibi düşünemez senin istediğini yapamaz hep

Bunu kabullenmek için çaba harca

aynen hakikaten. buna bende inaniyorum.
evimizdede mi birsey var nedir. evlendik beri bi huzur bulamadik yani.

ne olursa olsun haklida olsam trip atmadan durabilirmiyim, durmam lazim iste. susmam lazim biraz.

aynen hakikaten. buna bende inaniyorum.
evimizdede mi birsey var nedir. evlendik beri bi huzur bulamadik yani.

ne olursa olsun haklida olsam trip atmadan durabilirmiyim, durmam lazim iste. susmam lazim biraz.
Böyle bir evlilik eni sonu biter. Hem senin tarafından hemde eşinin. Sen değiştmezsin canm huyun karakterin bu aslında, eşinde değişmez siz düzeninizi tutturmuşsunuz. İnsan değişmek isterse kimseleri dinlemez canım sen mi değişmek felan istemiyorsunki
İnşallah daha kötüye gitmez herşey, sessiz kalıp önemsememek zordur belki senin için ama numaradan bir kaç gün dayanamazmısın ?

Rosebud,
evimiz cok kucuk. sadece benim evim degil evet, onunda evi. ama o kiyafetler ortaliklarda durunca gicik oluyorum. o yuzden herseyi tek tek soruyorum.
kendime zarar zaten. banane kendi esyasi diyip biraksam. Artik tutmaya caliscam kendimi, bizde haftada 2-3 makine yikaniyor, makine kucuk biraz birde esim gomlek pantolon klasik giyiniyor hersey ayri ayri yikaniyor falan.

Bende artik camasir gununde sorarim kirlin varsa ver derim, belki bu sekilde o da atmaya baslar...

Oyle yapicam yemin ederim susuyorum artik. Kendi kiyafetlerini kendi dusunsun, odanin daginikligi goz zevkini bozuyor, bide ev cok kucuk olunca daha da kotu duruyor ama napalim. ben ustlenmezsem belki kendi harekete gecer.

oyle yapiyorum artik disarisi diye zorlamiyorum yani kendinde cikmak istediginde cikiyoruz.
onceden baya problem ediyodum bunu, cikalim diye tutturuyodum.

evet senin yüzünden peace:))
ben de öyle düşünüyorum.
ama adamın bu çirkin tarafını bir şekilde görmüşken için nasıl soğumaz,hala nasıl el ele,diz dize oturmak ,konuşmak isteyebiliyorsun anlamış değilim.
nasıl garip bir psikolojiden anlamadım ki.
için soğuduysa madem hala neden tek derdin eşin senin?
tedavin yetersiz geliyor bence sana.
ya kusura bakma bir erkek için bu kadar çabalamak üzerine düşmek filan fazla abartı benim için:))
ancak çocuklarımın üzerine titrerim ben bu derece.
o yüzden senin bu eşine nevrotik bağımlılığını anlamlandıramıyorum kusura bakma:))
ve de sen hiç gayret etmiyorsun.
milyon kere aynı şey yazılıyor da kılını kıpırdatmıyorsun.
sen nasıl bir ailede yetiştin peace?
bu kadar yaralı bir özgüvenin var.

Çok planlısın, herşeyi önceden programlıyorsun, çok kuralcısın.
Bunlar normal miktarda olduğu zaman güzel özellikler ama sen bunlar aşıldığı zaman çok bozuluyorsun, hep senin kafanda kurguladıklarına göre olsun istiyorsun.
Et çıkardım akşam yemek zorundayız gibi düşünüyorsun, ama değil haşlar veya kavurur dolaba atarsın yarın yersiniz.
Mesele her haftasonu dışarı çıkmak zorunda hissediyorsun kural gibi ama değil.
Gün içinde aramak zorunda diye düşünüyorsun yine kural gibi ama değil.
Mesela işten eve geldim üstümü değiştirmek zorunda değilim hemen, değiştirsem iyi olur ama şart değil, keyfim istemezse değiştirmem.
Türkiye tatili için bile aylar önceden plan yapmaya başlamıştınız, senin ailende kaç gün kalacaksın onun ailesinde kaç gün vs. Şimdi yine geziye çıkacakmışsın, lütfen planlarla yine boğmayın birbirinizi.
Hayat herzaman plan, programlarla yürümez, bazen akışına bırakmak gerekir. Yoksa çok sıkıcılaşır.
İleride çocuğun olduğu zamanda mesela şimdiden senin çok kuralcı, baskıcı bir anne olacağını düşünüyorum.

ben arkadasimla bulusacagim zaman onceden soyluyorum 1 gun en azindan , o da genellikle oyledir. birde bugun cikacagini hic dusunmedim daha seyahatten yeni geldi diye.. bide surekli tartismaktan adam gibi yemek yiyemedik. ama sanirim zorlamamak daha iyi, biraz sogusun aramiz.

eti dolapta birakicam yarin yaparim , kendimde disarda yerim eve gidip dinlenicem.

degismek istiyorum, yapabilecegime inaniyorum inanmak istiyorum yani. psikolog destegide almaya basladim, onunlada konusuyoruz.

dayanabilirim. haftasonu kendime plan yaparim evde kitap/ dizi falan. bugunde esim disarda olcak aksam, biraz ayri uzak kalip kendimi ozletebilirim..

oyle iste psikolojik bir durummus yani hem kendi kendimi cok mutlu edemiyorum bence, daha dogrusu hep esim beni mutlu etsin diye bekliyorum. hem bi kaybetme korkusundan surekli onu kontrol eden davranislardayim.

keske senin gibi hissedebilsem yaa sen kocani fazla aramaz ilgilenmezmisin ?

Mesaj atma arama o seni merak etsin. Bak nasıl hoşuna gider ilgi bekliyorsun madem sen bunu yap nasıl ilgileniyor seninle.. sen herşeye terslendiğin için eşine fırsat vermiyorsun. Erkekler bizim kadar düşünceli olamıyor malesef

Katılıyorum

İşin kötüsü ben peace i anlıyorum da

Zira ben de öyle idim yavaşça törpülüyorum

Ben de bozuluyorum yemek yapıp hazırlayıp ben tokum diye eşim geldiğinde

Toksan ya da tok olacaksan haber ver ona göre yapayım diyorum

Bir dönem bu sıklaştı tartıştık vs

Şimdi o az tok geliyor ya da öğrendi sembolik de olsa yiyor

Ama peace hep söylendiği için Ada'm da bağırıp küfrediyır zira karışma vs deyince Ada'mı dinlemiyor

Peace sana sanal Bebek alalım onunla meşgul ol bir süre geçen bir konuda yazmıştık da oradan aklıma geldi

Sizin orada vardır belli yine

Şaka bit yana kendine meşgale bul o planladıkları kendin bile unutacak kadar yoğun ol

Burada yazmıştım bir şeylere yetişemeyince daha yoğun olacak yeni işler buluyorum daha az geriliyorum diye de herkes deli misin demişti

Ne kadar çok şeyle uğraşırsan planlayacak ve planlar bozulunca gerilecek halin de zamının da olmuyor

Rutin dışında yoğunluk yarat kendine

Ne bileyim resim yap
Örgü ör kitap oku vs gibi değil ama zorunluluk barındırsın

Bak ilerde çoçuğun olurda oda sana böyle davranır ve sen şimdi kocanın hakaretini sözünü takmazsın. Ama evladının söylediği iki kelime seni bitirir. Ki ne çoçuğun nede eşin istemez seni..

evet, hayatin belli kurallari yok. sozlesme yapmadik bugun bunu yapicaz, eve gidince sunu yapicaz diye biliyorum.
birde bunlarin ustune ben zaten basak burcuyum, burcumda cok planli programli falan yani. biraz fazla ustuste gelmis

Ama oyle titizlikten olen bir yanim yok, temizim ama normal/ bazen daginik bile diyebiliriz.

esimin kiyafetine, kirlisine karismayacagim artik.

psikologun dedigi bir diger sey ise odak noktami kendime cevirmem gerekiyormus, yani benim o enerjimi kendime geri vermem gerekiyomus, baskalari (ozellikle esim) i degil, kendimi, kendi kiyafetimi, isimi, acligimi, nereye gitmek istedigimi dusunmem gerekiyomus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…