Yardiminiza ihtiyacim var..

Umarim bu dedigin gibi olmadan duzeltebiliriz

Peace meraktan soruyorum, eşinin kaşının üstündeki gözü bile senin için çook büyük bir problemken bu forumda neden çok anlayışlı ve naziksin? Cidden soruyorum buradaki yorumları okurken nasıl şeyler hissediyorsun?

Hem çok toleranslısın hem de hiç toleranslı değilsin ilginç

Daginik kalsin ama enin sonunda kaldiracak kisi ben oldugum icin sikinti duymam, artik konusmicam ama sana aciklamak istedim.

O gazoz kapaklarinada ben soylenirdim, cope atmak ne kadar zor olabilir cekmece coplukmu, benim atmamimi bekliyosun bunlarida gibi kavga bile edebilirdik, tepkim ona cok farkli geldi hosuna gitti.
Evet buyuk seylerede tepki vermeyerek baslamam lazim bakalim.
Daha geleli 3 gun oldu mesela bu aksam arkadasiyla bulusuyo, gecen seyahate gitmeden once bulusmustu ya yazmistim o zamanda o cocukla. Bana gore daha yeni geldi, ama onun icinden eve gelmek gelmemistir belki. Veya cocukla bulusup kafa dagitmak istiyo.
Bu suanda bana gore bi olay mesela. Tepkim sadece et cikarmistim keske dunden soyleseydin
Dedim diye simdi karar verdik izin verirsen gidicem dedi imali ve gergin.

Baya bi gelistirmem lazim kendimi. Bi sure kavga konusu olsa bile tepkisiz kalabilirim umarim

Valla bilerek bisi yapmiyorum buraya karsi uyelere karsi anlayisliyim genelde hak veriyorum cogu seye.
Esime niye boylesin dersen bilmiyorum iste psikolojik, aliskanliklar falan bisuru sey var.

Genelde insanlara karsi tahammullu biriyim ama esime karsi cok tetikteyim
Her hareketi ve sozu bir anlama gelebilir. Bu iste psikolojik bisey doktorun dedigine gore kaybetme korkusundan.

Eşini de ilginç buluyorum, o kadar kavga küfür kıyametten sonra hemen düzelip aşkım moduna geçebiliyor. Ben olsam çok sevsem bile kolay kolay unutmam geride bırakamam artık yapı meselesi mi bilemedim empati yapamadım yani eşine de.

Bir de senin için üzüldüğüm bir nokta var, küçük şeylerden yok yere kaos yarattığın için haklı olduğun yerlerde tepkini koyamıyorsun. Senin gibi stronghold diye bir üye daha var burada onda da aynı durum vardı. Hiç kimse küfür edilmeyi hakaret duymayı hak etmez ama öyle şeylerden sorun çıkarıyorsunuz ki psikolojik şiddet görüyorsunuz karşılığında ve ses çıkaramıyorsunuz, onun yerine aynı şiddeti siz de uyguluyorsunuz. Bu paradoks böyle devam ediyor.

bence evin gerginliğnden kaçıyor. bunu sen de farkettin eminim.

merhaba.. üşenmedim bütün açtığın konuları okudum.. troll gibi geldi bana sürekli aynı şeyler ama mune'nin yazdıklarını okuduktan sonra troll değil diye düşündüm. ben de 2 yıllık evliyim.. ben de çalışıyorum eşim gibi.. ben de senin gibi eşime oranla daha rahatım ve ailelerimizle de çok sık görüşmeyiz iş dolayısıyla ve sosyal de değilimdir. evin işini de ben yaparım. ki yapmam gerek. erkek anlamaz çünkü.. yaşınız 28 di sanırım benden büyüksünüz.. belki haddim değil ama yanlış yapıyorsunuz siz sürekli eşinizin başına kaktığınız için bunalttığınız için bunları yaşıyorsunuz. o bir erkek evin reisi, siz kadınsınız ev işlerinden sorumlusunuz.. eşinizi kesinlikle rahat bırakmalısınız siz de çalışıyorken nasıl bu kadar ilgi bekliyorsunuz siz iş yerindeyken anlayamıyorum.. kendinize saygınız olsun önce.. eşiniz evi terk etmeden, lanet olsun seninle evlendiğim güne demeden kendinize çeki düzen vermelisiniz.

Bence bir psikoloğa görüşmeye başlamanız çok yerinde olmuş..Ben insanlar kötü hissediyorsa psikologa görünmelerini çok doğru buluyorum bazen düşündüğümüz karmaşık şeyler o kadar da karmaşık olmayabiliyor..Umarım yararını görürsünüz.

Sizin felsefeniz "x yapmak ne kadar zor olabilirdi ki" üstüne. Bu hayal gücünüzü edebiyatta deneseniz iyi bi yazar bile olabilirdiniz. İşte hayatlar, hayatlar..

Ev işi kaıdnın görevi ya da sorumluluğu değildir, erkekler de bal gibi anlar ev işinden. Erkek evin reisi değildir. Evlilik reis ve tebaa ilişkisi hiç değildir. Yazmadan edemedim.
Siz böyle bir evlilik yaşıyor olabilirsiniz, geyşa ruhuna sahip olabilirsiniz ama bu tip tavsiyeler vermeyin insanlara. Biz erkekteki bu bakış açısını değiştirmeye çalışırken bir kadının, üstelik çalışan bir kadının çıkıp bu tip şeyler söylemesi on adım geri götürüyor toplumu. Yapmayın.

Bu cevaptaki klişe düşüncelerin hepsine karşıyım özellikle "o bir erkek evin reisi siz kadınsınız evden sorumlusunuz"cümlesine tüm hücrelerimle karşıyım..BANA GÖRE, kadınlar kendilerini böyle sınıflandırmamalı..Eş adı üzerinde "eş "evdeki ve hayattaki sorumlulukları eşit olmalı eşlerin..kadın bunu yapar erkek bunu yapar bana doğru gelmiyor evdeki iş bölümü için yapılabilir belki atıyorum bulaşığı ben yıkarım çöpü o atar ben süpürürüm o siler ben çocuğun okulunu öderim o kıyafetini alır Vs.. Erkek anlamaz düşüncesine de hiç katılmıyorum öğretilirse gayet de anlar bazen kadınlardan da güzel yapar..

adamı delirtmişsiniz sonrada neden delirdin diyemezsiniz. okurken beni bile sinirlendirdiniz. insanların psikolojisiyle oynamayın.

zaten geçmişten bugüne bu şekilde yetiştirildikleri için böyleler. ben de isterdim eşim herşeyde bana yardımcı olsun ama benim yazdıklarım gerçekler. sizler de fazla hayal kurmayın..

erkekteki bakış açısını değiştirebiliyorsanız bana da söyleyin :) ben de isterim eşim bana da yardımcı olsun ama genelde erkeklerin çoğu bu şekilde yetiştirilmiş.. değiştirmek için kendimi heba etmek yerine kabullenip takmamaya rahat etmeye çalışıyorum çok da sıkıntı yaşamıyorum yani.. konu sahibinin yaşadığı şeylerin benzerini ben de yaşadım ama bu kadar abartılı değildi..

zaten geçmişten bugüne bu şekilde yetiştirildikleri için böyleler. ben de isterdim eşim herşeyde bana yardımcı olsun ama benim yazdıklarım gerçekler. sizler de fazla hayal kurmayın..
Kendinizi kandırmayın lütfen. Düzgün annelerin yeiştirdiği erkekler gayet kendi ihtiyacını karşılayabilecek durumda oluyor.
Hayal da değil benim eşim mesela.
Ben çalışmadığım halde ütüsünü kendi yapar, temizliği haftada bir kere beraber yaparız ben süpürürüm o siler. Bulaşıkları da ben sudan geçiririm o dizer. Tamamen müşterek bir hayatımız var. Dadısı değil karısıyım bunu bilecek bir insan şükür

valla ben çevremde hiç böyle birini görmedim sizinki istisna :))

Ama 3 cocugun varsa esine vakit kalmiyodurki zaten, anca gerektigi kadar kaliyodur sanirim?
benimde cocugum olsa kocama sarcak fazla bi zamanim olmaz bence.
ama cocuktan oncede boyleyse o zaman baska..

Allah rahmet eylesin annecigine.

Baki degiliz, birlikte dogmadik, olmeyecegiz..

Umarim kurtulurum bende

valla ben çevremde hiç böyle birini görmedim sizinki istisna :))

Dünya sizin çevrenizden ibaret değil.
Benim erkek kuzenim mantı gecesi yaparsak bize o da katılır o da mantı büker. Onun yaptığı kuru pilavı annesi yapamıyor.
Anneye bakar yani. Aman oğlum otur sen kalk kız abine su koy demeyen medeni bir ailede büyüyen erkek böyle oluyor.
Gelin ailemin erkekleriyle bir tanışın istisna değil anlayın.
Ufak bir tavsiye oğlunuz olursa iş yaptırın ki kocanız gibi olmasın

çocuktan önce de böyleydi tabiki canım ya.
bu zaman meselesi değil yapı meselesi:))
sen çocuk olsa da eşini kontrol etmekten vazgeçmezssin.
kurtulmak istersen kurtulursun da.
yine yazacağım aranızda sevgi problemi var.
onun seni sevmediğini hissettikçe hırçınlaşıyorsun.
meselenin özü bu bence.
fikrim hep hep aynı bu konuda ve diğer tüüm uzunnn tumturaklı konularında da.

kendime yonelicem..

bilerek mi oyle tepki veriyor kasitli yoksa istemeden mi, bence istemeden onunda psikolojisi bozuldu bunlardan dolayi o yuzden direk kendini savunmaya geciyor.
ben degismeliyim , o zaman gorucez, buyuk ihtimalle o da degisecek oyle olunca. evlenmeden onceki gibi, ben boyle bu kadar degildim o da cok daha rahat, ilgili , neseli ve mutluydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…