- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi peaceful16
-
gerektiği kadar ilgilenirim peace.oyle iste psikolojik bir durummus yani hem kendi kendimi cok mutlu edemiyorum bence, daha dogrusu hep esim beni mutlu etsin diye bekliyorum. hem bi kaybetme korkusundan surekli onu kontrol eden davranislardayim.
keske senin gibi hissedebilsem yaasen kocani fazla aramaz ilgilenmezmisin ?
Katılıyorum
İşin kötüsü ben peace i anlıyorum da
Zira ben de öyle idim yavaşça törpülüyorum
Ben de bozuluyorum yemek yapıp hazırlayıp ben tokum diye eşim geldiğinde
Toksan ya da tok olacaksan haber ver ona göre yapayım diyorum
Bir dönem bu sıklaştı tartıştık vs
Şimdi o az tok geliyor ya da öğrendi sembolik de olsa yiyor
Ama peace hep söylendiği için Ada'm da bağırıp küfrediyır zira karışma vs deyince Ada'mı dinlemiyor
Peace sana sanal Bebek alalım onunla meşgul ol bir süre geçen bir konuda yazmıştık da oradan aklıma geldi
Sizin orada vardır belli yine
Şaka bit yana kendine meşgale bul o planladıkları kendin bile unutacak kadar yoğun ol
Burada yazmıştım bir şeylere yetişemeyince daha yoğun olacak yeni işler buluyorum daha az geriliyorum diye de herkes deli misin demişti
Ne kadar çok şeyle uğraşırsan planlayacak ve planlar bozulunca gerilecek halin de zamının da olmuyor
Rutin dışında yoğunluk yarat kendine
Ne bileyim resim yap
Örgü ör kitap oku vs gibi değil ama zorunluluk barındırsın
konularını daha önceden biliyorum. aynı şeyleri yine yine yaşıyorsunuzGunaydin herkese,
hemen "yine mi sen" dediginizi duyar gibiyim, kizmadan bir dinlermisiniz lutfen , yardiminiza ihtiyacim var.
konularimi bilmeyenler icin, yurtdisinda yasiyoruz 2 senedir evliyiz, esimle tartismali gergin bir evliligimiz var. Genellikle ben ilgi bekliyorum, olmazsa moralim bozuluyo ve sikayet ediyorum. Trip, kapris yapiyorum. Tartistigimiz zaman esimin seviyesi yerlerde, bana hakaret ediyor, kufurlu konusuyor, hep bagirip cagirma modunda. Ama bu aralar cok daha fazla.
Dun aksam telefon gorusmesi vardi is icin, bitincede yine is yapmasi gerekti, benim uykum geldi ben yatiyim dedim tamam askim yat sen dedi, hadi iyi geceler dedim cevap vermedi, mesaja , bilgisayarda maile herseye donebiliyosun bana bi iyi geceler diyemiyosun dedim. bagirmaya basladi direk olarak, bide senle ugrasmayayim isim basimdan askin falan dedi. Bu sekilde yuksek bi tepki neden yani. hic agzimi acamayacakmiyim ? birsey demeden yattim.
Sabah oldu benim alarmim caldi, oda kalkti birseyler yapiyo mutfakta, napiyosun dedim, kahvalti yapicam sanada hazirlayayim mi yermisin dedi, bende yok ben yemem ise gidicem dedim. ama icten ice bozuldum ben olsam sormadan hazirlardim, daha dogrusu her aksam hazirliyorum, her haftasonu sabahi hazirliyorum, sorulurmu ki ? Bencilce geldi.
Sonra hazirladi kahvaltisini oturdu, bilgisayarini acti dizi izliyo. bende dedimki neden benim icin hazirlamadin, ben hep ikimize hazirliyorum, yine ayni sekilde bagirma moduna gecti , ne diyosun sormadimmi sana lanet kusma zehir dolusun sabah sabah insanin huzurunu kaciriyosun dedi. Ben bi iki kelime bisi daha dedim, neden hazirlamadin kendiliginden gibi, bu seferde daha cok bagirmaya ve hakaret etmeye basladi, baya cirkinlesti yine, bundan sonra bu hallerin oldugunda asla sana anlayisli ve sabirli davranmicam bi aptal benmiyim, boyle oldugun surece hic umursamicam seni cehenneme dibine kadar konus, surat as, kendi zehirinde bogul o zaman dedi. bunun gibi bir suru agir laf etti bagirdi.
Bende bagirma insanlar uyuyo dedim oda s. git o zaman bagirmayayim dedi. ne kadar kaliteni dusurdun sen ne kadar seviyesizsin, bana hakaret etmekten vazgec, bu sekilde sana karsi olan sevgimi yok ediyosun dedim. icimde bitiriyosun dedim. o da bende sana bayiliyorum boyle davrandiginda dedi. sonra sustuk ciktim ise geldim.
Acikcasi hic bisey yapasim yok. Moralim cok bozuk. Siz olsaniz ne yapar nasil davranirsiniz ?
isin icinden cikamadim ve esim o kadar cirkin konusuyorki ona ciddi bir ders vermek istiyorum, bu sekilde bir yere varmicak cunku biliyorum...
Benim annem çok kuralcıydı çocukluğum o bıkkınlıkla geçti.Katılıyorum
İşin kötüsü ben peace i anlıyorum da
Zira ben de öyle idim yavaşça törpülüyorum
Ben de bozuluyorum yemek yapıp hazırlayıp ben tokum diye eşim geldiğinde
Toksan ya da tok olacaksan haber ver ona göre yapayım diyorum
Bir dönem bu sıklaştı tartıştık vs
Şimdi o az tok geliyor ya da öğrendi sembolik de olsa yiyor
Ama peace hep söylendiği için Ada'm da bağırıp küfrediyır zira karışma vs deyince Ada'mı dinlemiyor
Peace sana sanal Bebek alalım onunla meşgul ol bir süre geçen bir konuda yazmıştık da oradan aklıma geldi
Sizin orada vardır belli yine
Şaka bit yana kendine meşgale bul o planladıkları kendin bile unutacak kadar yoğun ol
Burada yazmıştım bir şeylere yetişemeyince daha yoğun olacak yeni işler buluyorum daha az geriliyorum diye de herkes deli misin demişti
Ne kadar çok şeyle uğraşırsan planlayacak ve planlar bozulunca gerilecek halin de zamının da olmuyor
Rutin dışında yoğunluk yarat kendine
Ne bileyim resim yap
Örgü ör kitap oku vs gibi değil ama zorunluluk barındırsın
sevmeyerek mı evlendın? ya da beklentılerın karsılanmıyor ıstedığın evlılık bu değilevet dogru, ama biriyle kendimi tamamlamak istememde dogru degil..
Başta da dediğiniz gibi kapris ve triplerinizle adamı çileden çıkarmışsınız. Bence yapmanız gereken şey akşama güzel bir sofra hazırlayın ya da birşeyler alıp işyerine gidin çıkışta güzel bir yere yemeğe gitmeyi teklif edin.Gunaydin herkese,
hemen "yine mi sen" dediginizi duyar gibiyim, kizmadan bir dinlermisiniz lutfen , yardiminiza ihtiyacim var.
konularimi bilmeyenler icin, yurtdisinda yasiyoruz 2 senedir evliyiz, esimle tartismali gergin bir evliligimiz var. Genellikle ben ilgi bekliyorum, olmazsa moralim bozuluyo ve sikayet ediyorum. Trip, kapris yapiyorum. Tartistigimiz zaman esimin seviyesi yerlerde, bana hakaret ediyor, kufurlu konusuyor, hep bagirip cagirma modunda. Ama bu aralar cok daha fazla.
Dun aksam telefon gorusmesi vardi is icin, bitincede yine is yapmasi gerekti, benim uykum geldi ben yatiyim dedim tamam askim yat sen dedi, hadi iyi geceler dedim cevap vermedi, mesaja , bilgisayarda maile herseye donebiliyosun bana bi iyi geceler diyemiyosun dedim. bagirmaya basladi direk olarak, bide senle ugrasmayayim isim basimdan askin falan dedi. Bu sekilde yuksek bi tepki neden yani. hic agzimi acamayacakmiyim ? birsey demeden yattim.
Sabah oldu benim alarmim caldi, oda kalkti birseyler yapiyo mutfakta, napiyosun dedim, kahvalti yapicam sanada hazirlayayim mi yermisin dedi, bende yok ben yemem ise gidicem dedim. ama icten ice bozuldum ben olsam sormadan hazirlardim, daha dogrusu her aksam hazirliyorum, her haftasonu sabahi hazirliyorum, sorulurmu ki ? Bencilce geldi.
Sonra hazirladi kahvaltisini oturdu, bilgisayarini acti dizi izliyo. bende dedimki neden benim icin hazirlamadin, ben hep ikimize hazirliyorum, yine ayni sekilde bagirma moduna gecti , ne diyosun sormadimmi sana lanet kusma zehir dolusun sabah sabah insanin huzurunu kaciriyosun dedi. Ben bi iki kelime bisi daha dedim, neden hazirlamadin kendiliginden gibi, bu seferde daha cok bagirmaya ve hakaret etmeye basladi, baya cirkinlesti yine, bundan sonra bu hallerin oldugunda asla sana anlayisli ve sabirli davranmicam bi aptal benmiyim, boyle oldugun surece hic umursamicam seni cehenneme dibine kadar konus, surat as, kendi zehirinde bogul o zaman dedi. bunun gibi bir suru agir laf etti bagirdi.
Bende bagirma insanlar uyuyo dedim oda s. git o zaman bagirmayayim dedi. ne kadar kaliteni dusurdun sen ne kadar seviyesizsin, bana hakaret etmekten vazgec, bu sekilde sana karsi olan sevgimi yok ediyosun dedim. icimde bitiriyosun dedim. o da bende sana bayiliyorum boyle davrandiginda dedi. sonra sustuk ciktim ise geldim.
Acikcasi hic bisey yapasim yok. Moralim cok bozuk. Siz olsaniz ne yapar nasil davranirsiniz ?
isin icinden cikamadim ve esim o kadar cirkin konusuyorki ona ciddi bir ders vermek istiyorum, bu sekilde bir yere varmicak cunku biliyorum...
Uzun zamandır yorum yazmıyordum ama konunu görünce ve yazılanlara bakınca bir kere daha anlatmaya çalışayım dedim.
Ben çoğu kişinin aksine hiç gelişme kaydetmediğini düşünmüyorum, gelişme var sen de ama çok yetersiz. Daha katetmen gereken çoookkkk yolun var.
Eskiden eşinin işyerindeyken de sana yazması ve seni araması gerektiğini düşünürdün, onu bıraktın. ama bu sefer seyahatteyken herşeyi bırakıp seninle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorsun. Yani çok ufak bişey değişti ama ana sorun hala ortada. Sorun senin kafanın içinde onu değiştirmen lazım. Bu da eşini odak noktan yapmayı bırakmaktan geçemiyor, bunu yapamıyorsun işte.
Psikologa gidiyorum, konuşuyorum, bana yarım saat kuralı verdi dedin. E sen ilk sorunda kural falan tanımadın yine aklına geleni pat diye söyledin. İyi geceler demedi, sabah da kahvaltı ister misin diye sordu.. Yahu bunlar sorun değil ki.
Sen bit kadar şeyleri sorun ettiğin için asıl problemler söz konusu olunca ağzını açma hakkını kaybetmiş oluyorsun. Ve böyle giderse gerçekten bu adam sana kendini tutamayıp vursa bir tane, ses çıkaramayacaksın. Çünkü yine haksız Peace, e adam dayanamadı denecek.
Biliyorum şöyle yapmam lazım, biliyorum böyle davranmam lazım kısmını geç artık. Davranmaya ve yapmaya başla. Veya adamdan boşan, ne o evinde diken üstünde yaşamak zorunda, ne de sen her gün küfür duyarak onunla yaşamak zorundasın. Ayrılın, rahatlayın, mutlu olun. Çünkü ortada sevgi falan yok.
Senin artık bişeyleri değiştirmeyi bırakıp en baştan, yeni evli gibi düzen kurman lazım.
4 ayım bitti evlilikte, çok mukemmeliz hiç kavga etmiyoruz vs tabiki demeyeceğim. Ama şekillendiriyoruz birbirimizi. Eşim de işten gelir kıyafetiyle gezinir, ilk başlarda değiştir üstünü diyordum, 2-3 kere deyince en son offlayarak gidip değiştiriyordu. Sonra dedim ki BANA NE... o kot pantalon onun bi tarafına batıyor otururken. Ben taytımı tshirtümü giyip rahat ediyorum o yamuk oturuyor. BANA NE.
Eşim birtek çoraplarını ve iç çamaşırını her gün değiştirdiği için kirli sepetine atar. Onun dışında gömleği pantalonu askıya veya dolaba bile koymaz. Zaten bi giydiğini de 3-5 gün sürekli giyer. İlk başlarda yapma dedim, dağınık durmasın dedim. Ne oldu, hiçbişey değişmedi. Şimdi görürsem ortalıkta ve çamaşır yıkayacaksam makineye atıyorum. Yıkamayacaksam çamaşır kalsın ortalıkta, BANA NE. Ev dağınık mı duruyor, dursun. Misafir gelecek olursa dertop eder atarım dolabın onun tarafına naparsa yapsın.
İki gündür ortalıkta ıspanak var evde pişireceğim diye eşime yıkattım, temizlettim, kuruttum. İşten de o kadar yorgun çıkıyorum ki, bir gün makarna yaptık onunla geçiştirdik. Dün dışarda yiyelim dedik, yine kaldı ıspanak. Ama eşim tutup da bana o kadar temizledim ne diye hala yapmadın bu ıspanağı demedi. Çünkü öyle gerektiğ. Yapacaktım ama yapamadım, kırmadı bunun için beni. BANA NE dedi o da. Kendi üstüne düşeni yaptı gerisi beni ilgilendiriyor onu değil.
Bunun gibi bir sürü de örnekler sayarım işte. BANA NE demeyi öğrenmen lazım Peace. Bu sadece eşinle şu anki durumun için değil, tüm ömrünü rahat geçirmen için lazım. Herşeye müdahale edemezsin. Herşeyi kontrol edemezsin. Akışına bırakmayı öğrenmen lazım.
He ben değişeceğine ve düzeleceğine inanmıyorum. Ama elinden geleni yapmış olmak istersin belki. O yüzden bikez daha dayanamayıp bikaç örnek vereyim dedim.
Sizin için giriş yaptım şuan kk ya...
Ben bekarım çok da anlamam karı koca ilişkisinden lakin "insani boyutta" bakınca vallahi size çok kızıyorum konularınızı okurken...
Bu bayan nasıl biri diyorum hatta sizin için zihnimde oluşturduğum bi şablon bile var...
Bu konuda da diğer konuşarda da siz haksızsınız bunu dışardan bakan biri olarak söylüyorum...
Bi kere yanlışları olmakla birlikte -cunku o da ınsan- eşiniz anlattığınıza göre düzgün biri adam huzur istiyor klasik işte evde sevdiğim bi hanıımım olsun kafam rahat olsun işime gücüme bakayım modunda problem istemiyor...
Sizi ben ev arkadaşım olarak bile çekemezdım... Hep zihnimdeki resim somurtan laf sokan biri ya insan kendini eşinin işiyle yaptığı şeylerle kıyaslar mı mantıklı değil...
Bakın ben bekarım... Size sunulan o az dıye yakındıgınız ilginin 1i bıle yok hayatımda ama bu kadar sancılanmıyorum... Bazen sevdıgın sadece yanında çay içse bile insan mutlu olabilir... Lütfen önce eşinize huzur verin o zaten bi süre sonra size gelecektir...
Ben yazdıklarınızı okuyunca adam bu evde nasıl huzur bulsun ben olsam eve gelmem bıle, emınım ayakları gerı gerı gıdıyordur dıyorum... Sız de zıhnımde gülmeyen bi kadın...
Ben olsam sızın yerınızde kendıme bır ugras bulurum zevk aldıgım...
Esımın ustune gıtmem
Onunla konusurum en musaıt bı gununde bı aksam mesela 8-9 arası basbasa cok kalıtelı bı vakıt gecırın... Ötesını de beklemeyın... Bı muddet sonra hersey bı bakmıssınız sızın ıstedıgınız gıbı olmus erkeklerı en etkıleyen sey fedakarlık... Fedakarlık onlar ıcın cok magic bısey bence...
Şunu da eklıyım sız cok hassassınız boşanmayı kaldıramassınız ama durrum ona doğru gidiyor tabı allah bilir...
Kusura bakmayın ağır olduysa bu arada ilk yorum yapan abladan manen destek aldım o da cok dogru söylemiş... Onu okuyunca ben de yazmak istedim...
Sizin bir versiyonunuzla aynı evde kaldım. 4 sene. Vallahi benim çektiğimi bir allah bilir bir de yaşayan.
Eşine çok haksızlık ediyorsun.
Adama kafayı yedirtiyorsunuz.
Adam küfretmesinde napsın.
İçindeki gerginliği nasıl atsın.
Sağlıklı bir kafanız yok.
Karşınızdakinin de sağlıklı olmasını beklemeyin.
peaceful16,
bak canım gerçekten eften püften sebeplerle adamıda kendinide boğma.
Bak bende alınganımdır,tripcanımdır ama artık son konuların gerçekten saçmalardan seçmeler oldu.
Yani bak böyle yapa yapa adamı kendinden uzaklaştırdın ve bıktığı için senin yoluna gelmiyor ve gelmeyecekte.Çözümü trip ve surat asma yerine sakin kalmakta ara bir kezde.İçin içini yesin ama sus,bi kez birşeyini görmezden gel.
Sakinliğini ona belli et,şaşırt onu.Gerekirse takıntıdan patla kendi içinde ama birazda böyle dene.Gördün ki bu şekilde olmuyor ve bana sorarsan son demlerin bunlar.
Tekrar iyi olacağınızı düşünüyorum ben..Ama bu senin elinde.
Selam, tesekkurler mesajin icin.
Evet ufak gelismeler var, farketmenede sevindim. Daha hala yapmam gereken cok sey var. hala cok catisiyoruz. hatta tahammul bittigi icin iyice yokus asagi gidiyoruz. yani bu kavga /tartisma olmadigi zaman iyiyiz bi anda ben bi kelime ediyorum veya ne bilim cok alakasiz bisey diyorum esim bunu trip olarak algilayip dusman kesiliyo.
onunda sinirlerini bozmusum yani.
sonra yine birsey yokken iyiyz falan, ama bu dedigin kahvalti olayi, iyi geceler demedin olayi gibi seylerden tartistigimiz icin artik surekli gardini almis durumda sanki kendini koruyacak benden. surekli savunmaya geciyor.
cok uzun bir sure hakli dahi olsam susmam , trip atmamam alttan almam gerekiyor ki kendine gelsin. biliyorum bunu cok kez konusmustuk, ben yaptikca bizim iliski grafigi daha bi kotu hal aldi.
sevgi yok demissin, sevgi var ama hem benim yaptiklarimla hem onun soylediklerinle, hergun kavga ederek, o sevgi cok asagida cok flu kaliyor. boyle hissediyorum ben suanda. o kavgalar olmayinca gunes aciyor sanki sevgi cikiyor o zaman ortaya, sonra ben cok sacma bisi diyorum esim hemen dusman kesiliyor. Oyle bir dengesiz hal aldik yani.
normaldir sacma sapan seylerden kavga cikardigim icin. Demek istedigim egerki asabilirsek bu durumu, altyapida bir sevgi var hala :) ulasabiliriz ona , eger kavga ede ede bitirmezsek.
Senin esinde ortaliga birakiyor esyalarini yani. Ayni , ayni. Esim corap ve camasirini kirliye atar.
onun disindakileride bi yere koyar odada. oyle. pantalonlari 2-3 gun giyer. gomlekler 1 veya 2 duruma gore.
bi kere denemistim, biriktirir, sonra topluca kirliye atar. saygi duymak lazim. Bana ne demek lazim. yapicam valla yemin olsun. Karismicam evdeki ustune basina . bana diyoki ben senin kiyafetine karisiyomuyum birak bende boyle uzancam.
bana cok rahatsiz degisik geldigi icin bide kirlisini atsin diye diyodum.
veya ben yikadigim icin, bazen oyle yemege oturuyo ya o sekilde damlatiyo dokuyo kirleniyo. ama bana ne.
bitti, ev konusunda karismiyorum istedigini yapsin.
Dun bir fark yarattim , yemek yapiyodum catal bicak cekmecesini actim, bi tane acilmis gazoz kapagi buldum, allah allah dedim, baktim toplamda 5 tane cikti. sonra bi ara yemekten sonra esime gulerek anlattim biriktiriyomussun yeni kesfettim diye, gulduk birlikte. sonra modu cok iyiydi. camasir makinesi bozulmustu dediki ben onu tamir edeyim (vayy hayret) ama bence etki- tepki, o buyuk ihtimal duydugunda gardini almisti hazirliyodu kendini benim guldugumu gorunce baya bi gevsedi..
genel olarak iliskimizin durumu bu. Ben negatif sorgular bi sekilde yaklasirsam, surat yapip, kapris trip yaparsam asiri bir tepki veriyo uzarsa kufur kiyamet kopuyo.. o kadar abarti tepkileri suanda.. dun guldum, cok farkli oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?