- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
- Konu Sahibi peaceful16
-
valla ben çevremde hiç böyle birini görmedim sizinki istisna:))
Dünya sizin çevrenizden ibaret değil.
Benim erkek kuzenim mantı gecesi yaparsak bize o da katılır o da mantı büker. Onun yaptığı kuru pilavı annesi yapamıyor.
Anneye bakar yani. Aman oğlum otur sen kalk kız abine su koy demeyen medeni bir ailede büyüyen erkek böyle oluyor.
Gelin ailemin erkekleriyle bir tanışın istisna değil anlayın.
Ufak bir tavsiye oğlunuz olursa iş yaptırın ki kocanız gibi olmasın
çocuktan önce de böyleydi tabiki canım ya.
bu zaman meselesi değil yapı meselesi:))
sen çocuk olsa da eşini kontrol etmekten vazgeçmezssin.
kurtulmak istersen kurtulursun da.
yine yazacağım aranızda sevgi problemi var.
onun seni sevmediğini hissettikçe hırçınlaşıyorsun.
meselenin özü bu bence.
fikrim hep hep aynı bu konuda ve diğer tüüm uzunnn tumturaklı konularında da.
ona daha once cok soyledigim icin artik hic bisey soylemeden degismek daha iyi olur. bu konuya girersem yine tartismaya donebilir cunku.
Gerçekten istisna değil. Devir artık değişiyor. Malesef benim istediğim hızda değil ama ben bunu kkda bile hissediyorum. İlk üye olduğum seneler, evi işi kadının görevidir diyen kadınların sayısı bile fazlaydı bırakın erkekleri ama şu anda üyelerin %80i (en azından BDVde bu konularda yorum yapanların) görüşü bu yönde. Ve iş paylaşımını düzgünce yapan bir sürü erkek var. Eğitim seviyesi arttıkça ve büyük şehirlerde bu rakamlar çok çok daha fazla. Benim çevremde de ikisi de çalışan kadın-erkekte, erkek yardım etmezse ayıplanıyor ve azınlığa itiliyor.
Olacak. Bir gün cidden olacak. Ama bunun için kadınlarımızın hepsinin bilinçli olup, çocuklarını da bu şekilde yetiştirmesi gerekiyor. Sizin eşiniz böyle ama oğlunuz olmayacak inşallah. Ve zinciri kıracağız.
bence artık sevmiyor üzgünüm.sence beni sevmiyor gibi mi geliyor ?
bence seviyor, ama araya cok sogukluk giriyo bu kadar kavga tartismadan, soguyoruz, banada oluyo ayni sey . esimde daha fazla, uzaklasiyo benden.. ama sevmiyo diye dusunmedim hic.
Ben tetikteyim, yani her davranisina, sozune karsi hassasim, hep bi "iste bak beni sevmiyosun, onemsemiyosun" diyecek bisey ariyorum, bu cok dogru, psikolog bunun esimle ilgisi olmadigini kimle olursam olayim ona aynisini yapacagimi soyledi.
ozguven sorunu ..
valla ben eşimden memnunum ama oğlumu onun gibi yetiştirmeyeceğim kesin.. :) inşaAllah bir gün bu yazdıklarınız gerçekleşir. beni de yanlış anlamayın ben köle mantığında bir kadın değilim tabi ki keşke eşim de herşeyde yardım etse ama durum bu..
Eşine söyledi bunları sanırım defalarca.Ama her severinde aynı şeyi yaptığı için eşi artık sen düzelmezsin demiş vardı eski konusunda.Peace'in düzelmek istediğini de sanmıyorum aslında o kendini haklı görüyor içten içe bi mucize bekliyor hatta eşinin istediği adam olması için.Bu saatten sonra hatasının farkına varıp düzeltmek istese bile kredisi çoktan gitmiş gibi eşinde.Hepimiz boşa debeleniyoruz aslında yani :))
bilmeden veriyor bence de. direk patlıyor . başına gelecekleri biliyor . öyle düşünüyorum.kendime yonelicem..
bilerek mi oyle tepki veriyor kasitli yoksa istemeden mi, bence istemeden onunda psikolojisi bozuldu bunlardan dolayi o yuzden direk kendini savunmaya geciyor.
ben degismeliyim , o zaman gorucez, buyuk ihtimalle o da degisecek oyle olunca. evlenmeden onceki gibi, ben boyle bu kadar degildim o da cok daha rahat, ilgili , neseli ve mutluydu.
Gerçekten istisna değil. Devir artık değişiyor. Malesef benim istediğim hızda değil ama ben bunu kkda bile hissediyorum. İlk üye olduğum seneler, evi işi kadının görevidir diyen kadınların sayısı bile fazlaydı bırakın erkekleri ama şu anda üyelerin %80i (en azından BDVde bu konularda yorum yapanların) görüşü bu yönde. Ve iş paylaşımını düzgünce yapan bir sürü erkek var. Eğitim seviyesi arttıkça ve büyük şehirlerde bu rakamlar çok çok daha fazla. Benim çevremde de ikisi de çalışan kadın-erkekte, erkek yardım etmezse ayıplanıyor ve azınlığa itiliyor.
Olacak. Bir gün cidden olacak. Ama bunun için kadınlarımızın hepsinin bilinçli olup, çocuklarını da bu şekilde yetiştirmesi gerekiyor. Sizin eşiniz böyle ama oğlunuz olmayacak inşallah. Ve zinciri kıracağız.
Biliyorum durum bu. Ne biz ülkenin bazı gerçeklerini inkar edelim ne siz sizin eşiniz böyle diye ideal olana hayal diyin.
Valla benim esimide annesi prens gibi yetistirmis :) yani kendine bi bardak su almamis evde.
3-4 sene yalniz yasadigi icin universite zamani , yemek yapmayi, camasir yikamayi herseyi ogrenmis yapabiliyorda.
Genellikle yemek yapar , ama bunun disinda camasir, bulasik, temizlik gibi ev islerine yanasmaz hic. Yani kesinlikle yetistirme tarzi, annesinin ogrettigi, anne-baba iliskisinde gordugu seylerden karakterleri oturuyor.
Neyse evi temizlemeye kadin geliyor bende buyuk temizlik yapmiyorum ama aksam yemeginden sonra kendi tabagini bile goturmez .
Valla benim esimide annesi prens gibi yetistirmis :) yani kendine bi bardak su almamis evde.
3-4 sene yalniz yasadigi icin universite zamani , yemek yapmayi, camasir yikamayi herseyi ogrenmis yapabiliyorda.
Genellikle yemek yapar , ama bunun disinda camasir, bulasik, temizlik gibi ev islerine yanasmaz hic. Yani kesinlikle yetistirme tarzi, annesinin ogrettigi, anne-baba iliskisinde gordugu seylerden karakterleri oturuyor.
Neyse evi temizlemeye kadin geliyor bende buyuk temizlik yapmiyorum ama aksam yemeginden sonra kendi tabagini bile goturmez .
bence artık sevmiyor üzgünüm.
öyle düşünüyorum.
hep öyle düşündüm.
bunu hissettiğin için hırçınsın bu kadar.
Biraz anne yetiştirmesi biraz karakter biraz da eş de bitiyor. Eşimin kardeşi misal. Annesi eşimi de onu da aynı yetiştirmiş ama eşim gibi değildir. Ama onu yola getirecek bir kadın var dışarda biliyorum. Annesinin rolünü evlilikte üstlenirse bir kadın adam niye yapsın ki? En baştan bir kere ipin ucu kaçınca devamı gelir.
Allah tan yemek yapıyor . ve temizlikçi kadının geliyor.Valla benim esimide annesi prens gibi yetistirmis :) yani kendine bi bardak su almamis evde.
:))bilemedim .. neden oyle dusunuyorsun peki? Cidden bende dusunecegim
bilmeden veriyor bence de. direk patlıyor . başına gelecekleri biliyor . öyle düşünüyorum.
önce kendini sev. önce kendine özen. sabah kalkınca kendine günaydın de önce aynada.
dünyadaki en önemli şey senmişsin gibi yaşa.
eşin görsün diye gözüne sokma yaşantını , kendini.
farkettirmek yerine farketmesini bekle.
o eve geldiğinde dışarıda ol . ya da o evdeyken dışarıda bi organizasyon yap arkadaşlarınla.
bağımlı olmadığını göster.
kirlilerini toplamadığı zaman bağırma . toplama sen de bi süre sinir yapma.
ben eşime içimden saymak dökmek geliyorsa . içimden saydırıyorum. ohhooo. nasılllllllll iyi geliyor anlatamam. denemelisin. içinden .
Gunaydin herkese,
hemen "yine mi sen" dediginizi duyar gibiyim, kizmadan bir dinlermisiniz lutfen , yardiminiza ihtiyacim var.
konularimi bilmeyenler icin, yurtdisinda yasiyoruz 2 senedir evliyiz, esimle tartismali gergin bir evliligimiz var. Genellikle ben ilgi bekliyorum, olmazsa moralim bozuluyo ve sikayet ediyorum. Trip, kapris yapiyorum. Tartistigimiz zaman esimin seviyesi yerlerde, bana hakaret ediyor, kufurlu konusuyor, hep bagirip cagirma modunda. Ama bu aralar cok daha fazla.
Dun aksam telefon gorusmesi vardi is icin, bitincede yine is yapmasi gerekti, benim uykum geldi ben yatiyim dedim tamam askim yat sen dedi, hadi iyi geceler dedim cevap vermedi, mesaja , bilgisayarda maile herseye donebiliyosun bana bi iyi geceler diyemiyosun dedim. bagirmaya basladi direk olarak, bide senle ugrasmayayim isim basimdan askin falan dedi. Bu sekilde yuksek bi tepki neden yani. hic agzimi acamayacakmiyim ? birsey demeden yattim.
Sabah oldu benim alarmim caldi, oda kalkti birseyler yapiyo mutfakta, napiyosun dedim, kahvalti yapicam sanada hazirlayayim mi yermisin dedi, bende yok ben yemem ise gidicem dedim. ama icten ice bozuldum ben olsam sormadan hazirlardim, daha dogrusu her aksam hazirliyorum, her haftasonu sabahi hazirliyorum, sorulurmu ki ? Bencilce geldi.
Sonra hazirladi kahvaltisini oturdu, bilgisayarini acti dizi izliyo. bende dedimki neden benim icin hazirlamadin, ben hep ikimize hazirliyorum, yine ayni sekilde bagirma moduna gecti , ne diyosun sormadimmi sana lanet kusma zehir dolusun sabah sabah insanin huzurunu kaciriyosun dedi. Ben bi iki kelime bisi daha dedim, neden hazirlamadin kendiliginden gibi, bu seferde daha cok bagirmaya ve hakaret etmeye basladi, baya cirkinlesti yine, bundan sonra bu hallerin oldugunda asla sana anlayisli ve sabirli davranmicam bi aptal benmiyim, boyle oldugun surece hic umursamicam seni cehenneme dibine kadar konus, surat as, kendi zehirinde bogul o zaman dedi. bunun gibi bir suru agir laf etti bagirdi.
Bende bagirma insanlar uyuyo dedim oda s. git o zaman bagirmayayim dedi. ne kadar kaliteni dusurdun sen ne kadar seviyesizsin, bana hakaret etmekten vazgec, bu sekilde sana karsi olan sevgimi yok ediyosun dedim. icimde bitiriyosun dedim. o da bende sana bayiliyorum boyle davrandiginda dedi. sonra sustuk ciktim ise geldim.
Acikcasi hic bisey yapasim yok. Moralim cok bozuk. Siz olsaniz ne yapar nasil davranirsiniz ?
isin icinden cikamadim ve esim o kadar cirkin konusuyorki ona ciddi bir ders vermek istiyorum, bu sekilde bir yere varmicak cunku biliyorum...
:))
düşün bakalım.
zorla sevgi ve ilgi dilenen bir kadın profilindesin benim gözümde.
alınmıyorsun umarım:))
eşin kendince sevse de aranızda sağlam bir bağlılık olduğunu düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?