- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi peaceful16
-
zaten hep ben böyleyim işte diyorsun peace.hayir alinmiyorum, oyleyim , ama ben boyleyim iste..
Daha oncede boyleydim,evlendikten sonra iyice artti.
anladim ne demek istedigini. saglam bir baglilik vardi aslinda ama cok uzun zamandir nerdeyse 2 senedir sallantida
Yok üniversitede ev arkadaşımdı. Ufacık bir şeyden surat yapardı bana. Aşırı ilgi beklerdi. Diğer arkadaşlarımı çekemezdi. Sevgilimi bile çekememişti. Ona yeterince ilgi göstermiyorum diye benimle kavga ederdi vs. O dönem biraz daha tecrübesiz, saf bir dönemimdi. Arkadaşlığı benimsediğim için farklı bir eve çıkmadım. Ama o zamanı gel bana sor.Merak ettim esinizmi bahsettiginiz?
Onunda bahanesi o , icimdeki gerginligi nasil atayim kufur etmezsem.
duzeliriz umarim, psikolog yardimida aliyorum.
eğer biraz daha böyle devam edersen evlilik diye bi şey kalmaz bi kaç seneye. o da ite kaka gider .Genelde ilgi gormek istedigim icin, ilgi cekmeyede calisiyorum bazen , esimin kendiliginden bana yonelmesine veya aramasina firsat kalmiyor.
bu soylediklerini psikolog soyledi, esin evdeyken cik, ona gore ayarlama kendini, kendine gore bi program yap.
bende bi ara yazip yazip siliyodum. ama ortadan ikiye ayrilirim diye korkup gonderiyodum yine
eğer biraz daha böyle devam edersen evlilik diye bi şey kalmaz bi kaç seneye. o da ite kaka gider .Genelde ilgi gormek istedigim icin, ilgi cekmeyede calisiyorum bazen , esimin kendiliginden bana yonelmesine veya aramasina firsat kalmiyor.
bu soylediklerini psikolog soyledi, esin evdeyken cik, ona gore ayarlama kendini, kendine gore bi program yap.
bende bi ara yazip yazip siliyodum. ama ortadan ikiye ayrilirim diye korkup gonderiyodum yine
valla ben çevremde hiç böyle birini görmedim sizinki istisna:))
eğer biraz daha böyle devam edersen evlilik diye bi şey kalmaz bi kaç seneye. o da ite kaka gider .
yazma adama mesaj falan . öyle anladım son cümlenden. yazdın mı yollama.
yollayınca ne oluyor . çok mu mutlu ediyor seni oluşan durumlar .
mutlu olmuyorsan neden yapıyorsun.
ilgi sevgi zorla alınmaz .
sabırlı olmalısın.
senin öncelikli öğrenmen gereken şey SABIR
Yooo istisna değil, benim eşim de üyenin anlattığı gibi. Annesi de ev hanımıymış üstelik ama eşim kendini böyle yetiştirmeyi seçmiş.
İkimizde aynı saatlerde eve giriyorsak o içeri gidip yatamaz, ben hizmetçi dğeilim, ben de geçer yatarım o zaman, karın bir şekilde doyar nasıl olsa derim.
He tabi ki eşinizi değiştirmek yerine kabullenmeniz doğru bir davranış. Ama eşiniz çok normalmiş gibi "erkekler böyledir, bizim görevimiz de onlara hizmet etmek zaten" demek olayı normalleştirmek oluyor, ki bence hatanız da burada. Hem eşinizin doğru yapmadığını fark edip oğlumu böyle yetiştirmem diyorsunuz, hem de ama erkekler böyle, onlara hizmet etmek lazım diyorsunuz. Tavsiyeleriniz pek çok üye gibi bana da doğru gelmedi.
erkekler genelde böyle dedim benim genellemem bu çünkü çevremde öyle insan modeli yok. olayı normalleştirmek değil bence öyle eşe sahip olan sizler şanslı insanlarsınız. :) ülkenin geneli de malesef benim dediğim gibi inkar etmeyin..
Biz kadınlar yapmıyor muyuz peki bunu?
Ben yorgunken mutfaga girip yemek yapmak zorunda kalsam ve eşim içeride dinleniyor olsa ciddi problem çıkartabilirdim, siz hiç çıkartmadınız mı? Çıkarttıysanız eğer eşiniz bana ne ben erkeğim yapmayacağım, senin görevin o yemeği hazırlamak mı dedi?
Burda hata bunu kabullenen kadınlar da oluyor işte. Hem işte hem evde çalışmak zorunda değil kimse. Kadın tüm ev işini yapmak zorunda zihniyetinde olan erkek bana ters geliyor. Ciddi bir adaletsizlik var, değiştirmek de yine bizim elimizde.
zaten geçmişten bugüne bu şekilde yetiştirildikleri için böyleler. ben de isterdim eşim herşeyde bana yardımcı olsun ama benim yazdıklarım gerçekler. sizler de fazla hayal kurmayın..
Valla hanımefendi siz hangi dünyada yaşıyorsunuz ilişkiniz nasıldır bilemem beni de ilgilendirmez. nasıl düşünürseniz öyle bulursunuz. benim eşim gayet de böyle benden önce eve geldiyse ya da ben yorgunsam yemeği yapar masayı hazırlar ben salata yaparım ama her zaman o masayı kaldırır siler bende bulaşık makinasına dizerim yorgun değilsem ben yemek yaparım o salata yapar masa hazırlar benden sonra kalktıysa yatağı toplar evi kirli bulduysa süpürür siler çöpü o atar anlatabildim mi? Hayal görmediğimden emin olabilirsiniz sizin evliliğimiz ile herkesin ki bir olacak diye birşey yok.Ayrıca ben size kişisel bir saldırıda bulunmadım ama sizin bu yazdıklarınız karşıdakine yani bana ve benim kişiliğime saldırıdır. Böyle iletişim kurmamanızı kendi adına tavsiye ederim ancak yıkıcı sonuçlar elde edersiniz.
Valla hanımefendi siz hangi dünyada yaşıyorsunuz ilişkiniz nasıldır bilemem beni de ilgilendirmez. nasıl düşünürseniz öyle bulursunuz. benim eşim gayet de böyle benden önce eve geldiyse ya da ben yorgunsam yemeği yapar masayı hazırlar ben salata yaparım ama her zaman o masayı kaldırır siler bende bulaşık makinasına dizerim yorgun değilsem ben yemek yaparım o salata yapar masa hazırlar benden sonra kalktıysa yatağı toplar evi kirli bulduysa süpürür siler çöpü o atar anlatabildim mi? Hayal görmediğimden emin olabilirsiniz sizin evliliğimiz ile herkesin ki bir olacak diye birşey yok.Ayrıca ben size kişisel bir saldırıda bulunmadım ama sizin bu yazdıklarınız karşıdakine yani bana ve benim kişiliğime saldırıdır. Böyle iletişim kurmamanızı kendi adına tavsiye ederim ancak yıkıcı sonuçlar elde edersiniz.
uff yeminle çok sıkıcısın ben seni anında boşardım kocan hala bir ışık görüyor demekkiGunaydin herkese,
hemen "yine mi sen" dediginizi duyar gibiyim, kizmadan bir dinlermisiniz lutfen , yardiminiza ihtiyacim var.
konularimi bilmeyenler icin, yurtdisinda yasiyoruz 2 senedir evliyiz, esimle tartismali gergin bir evliligimiz var. Genellikle ben ilgi bekliyorum, olmazsa moralim bozuluyo ve sikayet ediyorum. Trip, kapris yapiyorum. Tartistigimiz zaman esimin seviyesi yerlerde, bana hakaret ediyor, kufurlu konusuyor, hep bagirip cagirma modunda. Ama bu aralar cok daha fazla.
Dun aksam telefon gorusmesi vardi is icin, bitincede yine is yapmasi gerekti, benim uykum geldi ben yatiyim dedim tamam askim yat sen dedi, hadi iyi geceler dedim cevap vermedi, mesaja , bilgisayarda maile herseye donebiliyosun bana bi iyi geceler diyemiyosun dedim. bagirmaya basladi direk olarak, bide senle ugrasmayayim isim basimdan askin falan dedi. Bu sekilde yuksek bi tepki neden yani. hic agzimi acamayacakmiyim ? birsey demeden yattim.
Sabah oldu benim alarmim caldi, oda kalkti birseyler yapiyo mutfakta, napiyosun dedim, kahvalti yapicam sanada hazirlayayim mi yermisin dedi, bende yok ben yemem ise gidicem dedim. ama icten ice bozuldum ben olsam sormadan hazirlardim, daha dogrusu her aksam hazirliyorum, her haftasonu sabahi hazirliyorum, sorulurmu ki ? Bencilce geldi.
Sonra hazirladi kahvaltisini oturdu, bilgisayarini acti dizi izliyo. bende dedimki neden benim icin hazirlamadin, ben hep ikimize hazirliyorum, yine ayni sekilde bagirma moduna gecti , ne diyosun sormadimmi sana lanet kusma zehir dolusun sabah sabah insanin huzurunu kaciriyosun dedi. Ben bi iki kelime bisi daha dedim, neden hazirlamadin kendiliginden gibi, bu seferde daha cok bagirmaya ve hakaret etmeye basladi, baya cirkinlesti yine, bundan sonra bu hallerin oldugunda asla sana anlayisli ve sabirli davranmicam bi aptal benmiyim, boyle oldugun surece hic umursamicam seni cehenneme dibine kadar konus, surat as, kendi zehirinde bogul o zaman dedi. bunun gibi bir suru agir laf etti bagirdi.
Bende bagirma insanlar uyuyo dedim oda s. git o zaman bagirmayayim dedi. ne kadar kaliteni dusurdun sen ne kadar seviyesizsin, bana hakaret etmekten vazgec, bu sekilde sana karsi olan sevgimi yok ediyosun dedim. icimde bitiriyosun dedim. o da bende sana bayiliyorum boyle davrandiginda dedi. sonra sustuk ciktim ise geldim.
Acikcasi hic bisey yapasim yok. Moralim cok bozuk. Siz olsaniz ne yapar nasil davranirsiniz ?
isin icinden cikamadim ve esim o kadar cirkin konusuyorki ona ciddi bir ders vermek istiyorum, bu sekilde bir yere varmicak cunku biliyorum...
benim eşim de yardım eder.
3 tane çocuk olunca mecbur artık bi yerde.
hiç çocuk yokken de biraz toparlardı belki ama zaten öyle büyük dağınıklığımız yoktu.
insan tabi ilgilensin istiyor . nisanlılık sevgililik gibi devam etsin istiyor ama benim eşim evlendik artık tapuyu aldım moduna girmişti. sevgililik bitmişti.
zamanla ben de sizin gibi düşünür oldum. ilgilensin. beni hep merak etsin. arasın . arkadaşlarıyla takılmasın benimle takılsın gezsin.
bi zaman sonra eşimden tepki gelmeye başlayınca anladım ki yanlış yapıyorum. bana da arkadaşlarım kendine zaman yarat . ona bağımlı olma. daha mutlu olursun dedi. öyle yaptım . az az böyle yaşasan güzelliğini tadınca daha farklı biri olursun
Yok birsey yazmadim, disarda suanda arkadasiyla yemek yiyolar.
Hic mutlu etmiyor, onuda uzuyorum.
Hatirliyorum, ilk evlendigimizde 1-2 ay icinde o kadar cok bu kahvalti olayi gibi olay yasadikki ve ben o kadar farkinda degildim ki, hergun bunlari yapiyordum. Esim o zaman baslamisti bosanalim diye tehdit etmelere.
Buraya yazana kadar anlamadim hatali oldugumu. hani ben buyum boyle hissediyorum, hic baska turlu hissetmedigim icin farki anlamiyorum , gibi. Buranin katkisi cok oldu gercekten.
Sabir, fedakarlik. evet.
uff yeminle çok sıkıcısın ben seni anında boşardım kocan hala bir ışık görüyor demekki
Peace bence yine yanlış düşünüyorsun.sabır ve fedakarlık olarak bakarsan olaya yine çözemezsin çünkü fedakarlık olarak gördüğün şey zamanla sana ağır gelir.. Başına da kakarsın ben senin için yaptım diye..sen de mutsuzsun bu durumdan bunu eşin için değil kendi mutluluğun ve iç huzurun için yapmalısın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?