Yarim saat icin izin meselesi

Tamam saçma ama amiri öyle istemiş yapacak bir şey yok. ki adam izin vermiş.. Bazı yerlerde bu teklif dahi edilemez her hafta her hafta.. Ben mesela alamadığım için gidemiyordum..
Bizde yarın 4 kişiyiz biri hamile ona izin verdiler bize yok 3 kişi gidecez mecburen

Ben zaten izinsiz cikmiyorum. Ama diyor ki hafta basinda biletini almadam once alabilir miyim diye bana sor. Sonra da cuma gunu cikarken izin al. Bilet almadan once sormak abes geldi bana sadece.
İyi de bileti alıp sonra izin istemek abes değil mi asıl? Ne anlamı var ki çıkacaksınız işte nasılsa, biletimi aldım gideyim mi demek amiri ezen bir tavır .
Bileti almadan sorarsınız, cuma çıkarken de gittiğinizi haber verirsiniz. Normali bu olmalı bence

Bence her haber verdiğinizde başına ‘Amirim nezaket kuralları gereği soruyorum u’ ekleyin tam gıcık

İkiniz de haklısınız aslında. Bilet aldıktan sonra sormak emrivaki yapmak oluyor. Siz zaten gideceksiniz ama formaliteden soruyorsunuz. O gün de mecburen sormanız gerek çünkü iş yeri. Şartlar 1 saat içinde değişebilir ve gitmenizi istemeyebilir.

Size de yersiz geliyor tabii. Her hafta bilinen bir şey için 2 defa izin alacaksınız. Olur da o hafta gitmemeniz gereken bir durum olursa amiriniz sizi uyarır. Aynı gün "Hayır gidemezsin" derse sizin planınız bozulur. Sonuçta size "bak hafta bilet alma çünkü şu durum söz konusu çıkamazsın" diyemez. Bu hadsizlik olur. Zarar gören yine siz olursunuz..

Belki bir cuma izin vermemesi gereken bir durum oluşur. Ben abes bir nokta göremedim. Ben patron olsam ben de aynını beklerdim ki egoyla felan işim olmaz. Ama adaba uygunu bu.

Benim annem memurdu. Zamanında haftada bir gün için yarım saat izin almış ama diğer çalışanların hoşuna gitmemiş. Aldığı izinlerin senelik kaç saat yaptığı hesaplanarak yıllık izninden düşülüyordu.

Şaka gibi! Ne alaka nezaket kuralı ile. Ego tatmini yapıyor kesinlikle.

Saatlik iZin formu doldurursunuz gerek görülürse işleme alınır, ama dilekçe de ne ya, öff

Aslında saatlik mazeret izni doldurmanız gerekiyor. Sorumluluk müdürde çünkü. Ego tatmini veya değil, öyle yapmanızı istediyse yapacaksınız. Her hafta izin veriyor diye de dua edeceksiniz.
Belki baştan beri rahatsız oluyordu da bugüne denk geldi söylemesi. Diğer türlü emrivaki olarak algılamış olabilir.

Her hafta gittim geldim aynı durumdaydım ama yarım saat izin almaya tenezzül etmedim. Gece yarısı evde oldum ama Hep bir sonraki seferle gittim. Bence siz de öyle yapabilirsiniz, kimsenin egosunu tatmin etmeye gerek yok bence.

Yarınki yarım günü kastetmiştir. Haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…