Hiç bir devlet dairesi her cuma yarım saat erken çıkın demez. Bunun pazarlığı yapılmaz. Devletin mesai saati bellidir. Her cuma gitmek diğer çalışanlara haksızlıktır. Öyle işimi bitirdim gideyim olayı olmaz. O zaman her işini bitiren çeksin gitsin. Özelde olsa bunu yapmak yürek ister.İyide arkadaşlar kızin evi şehir dışında bir dahaki otobüs gece 22.00 da ,bu baştan oturulup konuşulduysa konu kapanmıştır çıkarken de müdürüm ben çıkıyorum bilginiz olsun der çıkar iki kez icazet almak bana çok saçma geldi, iyi madem yarım saat için gece binsin otobüse daha neler
haftasonu kısa olduğu için hoşgörmüştür bu zamana kadar. idare etmiştir sizi.Yok onun iznini almistim zaten. Bugunku yatim saate soyledi.
gerekırse o sehırde kalacak haftasonu da ister evli olsun ıster ailesine gitsin kımsenın hakkı yok her hafta erken çıkmaya başka memurun da başka gerekçesi olur o da çıkmak ıster işyeri zıvanadan çıkar.İyide arkadaşlar kızin evi şehir dışında bir dahaki otobüs gece 22.00 da ,bu baştan oturulup konuşulduysa konu kapanmıştır çıkarken de müdürüm ben çıkıyorum bilginiz olsun der çıkar iki kez icazet almak bana çok saçma geldi, iyi madem yarım saat için gece binsin otobüse daha neler
Sorulduysa kusura bakmayın, zaten memurların çalışma saatleri 8-5 değil mi?
yarın arefe. yarım gün mesai var. anladığım kadarıyla hem onun için izin almış. hemde bugun bir yarım saat daha erken çıktığı için müdür bu lafı demiş.
Böyleleri devlette çok. Artık sıkıntı verdiler. İzin alırlar ama bir gün önceden erken çıkmak isterler. Diğer çalışanlarda omların işini yapar. Sonrada vay amir ego yaptı olur.Siz de daha "Bu bayram hangi güne denk geliyor? Acaba 9 gün tatil yaparlar mı?" diye düşünüp durun. Bakın millet kendi tatilini kendisi yaratıyor ne hoş
O müdürüm ile soruşturmalık olduğum için bana karşı tavrı öyleydi :) soruşturma sonucu o haksız bulunduSaatlik iZin formu doldurursunuz gerek görülürse işleme alınır, ama dilekçe de ne ya, öff
Gerçekten çok zor canım. Ben bir de üçte bir maaşla çalışıp bu işleri yaptım. Büro memuru olarak istihdam edildim. Araştırma görevlilerinin sahip olduğu haklara bile sahip değildim, öyle söyleyeyim. Gerçekten modern çağ köleliği diye boşuna demiyorlar. Bu arada ben çıktıktan sonra yerime 3 kişi aldı da işleri düzene zor soktu hocam. Gelen de birkaç ay kalıp kaçıyordu zaten...Araştırma görevliliği zor iş:)
Kimisinin amiri geldiğini gittiğini bilmez kimisininki (benimki de) gece yarılarına kadar iş bekler. Bizimki gibi amiri olacak insanların, onlara değil 4-5bin 10bin maaş versen yine yapmazlar bu işi.
Yüreğimde hissettim yazdıklarınızı.
Şu an bir arkadaşım 3aydır Adet kanaması yaşıyor işten doktora gidemedi. Çünkü rapor almak da yasak. Bir nevi psikolojik sözleşme.
Sen biletini aldıktan sonra haber veriyorsan bu izin değil emrivakidir. Belki o an yapman gereken bir iş çıkacak. Normal bir iş ortamında izin bileti almadan önce istenir. Gerçi normal bir iş ortamında her hafta izin istenmez.Ben evimden farkli bir sehirde calisiyorum bilenler bilir ve her cuma 17.30 daki otobuse bilet aliyorum hafta basindan. 17.00 da is yerinden cikmam yetiyor. Bes aydir bu sekilde.
Birazdan otobusum var yine. Amirimin yanina gittim izin almaya. Dedi ki bundan sonra biletini almadan once nezaket kurallari geregi bana sor. Izin vermeyecegimden degil ama nezaket kuralidir bu. Tamam dedim. Simdi ben her hafta once bilet almadan sonra da cuma gunu haber mi verecegim. Ben mi takiliyorum bu ego tatmininden baska birsey degil bence.
Ben evimden farkli bir sehirde calisiyorum bilenler bilir ve her cuma 17.30 daki otobuse bilet aliyorum hafta basindan. 17.00 da is yerinden cikmam yetiyor. Bes aydir bu sekilde.
Birazdan otobusum var yine. Amirimin yanina gittim izin almaya. Dedi ki bundan sonra biletini almadan once nezaket kurallari geregi bana sor. Izin vermeyecegimden degil ama nezaket kuralidir bu. Tamam dedim. Simdi ben her hafta once bilet almadan sonra da cuma gunu haber mi verecegim. Ben mi takiliyorum bu ego tatmininden baska birsey degil bence.
Böyleleri devlette çok. Artık sıkıntı verdiler. İzin alırlar ama bir gün önceden erken çıkmak isterler. Diğer çalışanlarda omların işini yapar. Sonrada vay amir ego yaptı olur.
Yıllık izninden dusulebilir ama onun dışındakilere katılmıyorum,devlet daireside değil anladığım kadarıyla çalıştığı kurum keza devlet daireside olsa özele göre çok daha rahatlar çoğu yerde ense yapiyorlarHiç bir devlet dairesi her cuma yarım saat erken çıkın demez. Bunun pazarlığı yapılmaz. Devletin mesai saati bellidir. Her cuma gitmek diğer çalışanlara haksızlıktır. Öyle işimi bitirdim gideyim olayı olmaz. O zaman her işini bitiren çeksin gitsin. Özelde olsa bunu yapmak yürek ister.
Arkadaş gece gitmek istemiyorsa ertesi gün gidecek.
Daha öncede yazdım konu sahibi haksız. Amiri kibarlık etmiş. Ben olsam izin vermem yada aldığı tüm izinleri toplar yıllık izninden düşerim ki zaten çalışma hayatımda da aynı aygulamayı yaparım.
Ben muhendisim. Arazimiz oluyor gece onda onikide donuyorum ayda bes alti gun. O fazla mesaileri kimse vermiyor bana mesela. Yada isim olmuyor aksama kadar tam mesai bitti cikacagim amirimden bir telefon hadi gel su isi konusalim diye iki saat mesai bittikten sonra toplanti. Bunlar icin de kimse para vermiyor ekstradan. Isimi aksatmiyorum. Kimsenin hakkini da yemiyorum. Allah korusun oyle birsey yapmayi asla ve asla istemem. Bir vatandas gelecek de erken ciktim diye beni bulamayacak diye bir durum da yok. Cunku isim vatandasla degil.Adam 5 aydır bir şey dememiş; ilk uyarısında 'egolu' diye yaftalanmış hemen.
Bileti pazartesi amire sormadan alıp cuma izin istemenizin ne mantığı var ki zaten? Yapmanız gereken bileti almadan önce izin isteyip, cuma günü de "Ben işlerimi toparladım. Diyeceğiniz bir şey yoksa ben çıkıyorum, biletim vardı." diye haber vermek. Adam da 5 aydır bu nezaketi beklemiş, göremeyince de dayanamayıp söylemiş artık. Egosundan değil yani. Bundan sonra da her hafta izin vermez büyük ihtimalle.
Ayrıca siz o yarım saatin parasını da almıyor musunuz? Maaşınızdan ya da yıllık izninizden kesiliyor mu? Eğer kesilmiyorsa 5 ayda her cuma yarım saatten, ne kadar fazla parayı hak etmediğiniz halde aldığınızı düşündünüz mü hiç? Diğer çalışanlar enayi mi?
Subemdeki herkes ogleden sonra gelmedi bile.haftasonu kısa olduğu için hoşgörmüştür bu zamana kadar. idare etmiştir sizi.
ama zaten yarınla birlikte önünüzde daha uzun bir tatil var. bugun 22 deki otobüse binebilirdiniz. bugünkü gereksiz olmuş. biletinizi aldığınız için mebruren iizn vermiş. ama biletinizi almadan sorsaydınız 22 ye alın bilet derdi. siz biraz fazla ipin ucunu kaçırmıssınız. amir haklı.
Ben muhendisim. Arazimiz oluyor gece onda onikide donuyorum ayda bes alti gun. O fazla mesaileri kimse vermiyor bana mesela. Yada isim olmuyor aksama kadar tam mesai bitti cikacagim amirimden bir telefon hadi gel su isi konusalim diye iki saat mesai bittikten sonra toplanti. Bunlar icin de kimse para vermiyor ekstradan. Isimi aksatmiyorum. Kimsenin hakkini da yemiyorum. Allah korusun oyle birsey yapmayi asla ve asla istemem. Bir vatandas gelecek de erken ciktim diye beni bulamayacak diye bir durum da yok. Cunku isim vatandasla degil.gerekırse o sehırde kalacak haftasonu da ister evli olsun ıster ailesine gitsin kımsenın hakkı yok her hafta erken çıkmaya başka memurun da başka gerekçesi olur o da çıkmak ıster işyeri zıvanadan çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?