Yarim saat icin izin meselesi

Hiç bir devlet dairesi her cuma yarım saat erken çıkın demez. Bunun pazarlığı yapılmaz. Devletin mesai saati bellidir. Her cuma gitmek diğer çalışanlara haksızlıktır. Öyle işimi bitirdim gideyim olayı olmaz. O zaman her işini bitiren çeksin gitsin. Özelde olsa bunu yapmak yürek ister.
Arkadaş gece gitmek istemiyorsa ertesi gün gidecek.
Daha öncede yazdım konu sahibi haksız. Amiri kibarlık etmiş. Ben olsam izin vermem yada aldığı tüm izinleri toplar yıllık izninden düşerim ki zaten çalışma hayatımda da aynı aygulamayı yaparım.

Yok onun iznini almistim zaten. Bugunku yatim saate soyledi.
haftasonu kısa olduğu için hoşgörmüştür bu zamana kadar. idare etmiştir sizi.

ama zaten yarınla birlikte önünüzde daha uzun bir tatil var. bugun 22 deki otobüse binebilirdiniz. bugünkü gereksiz olmuş. biletinizi aldığınız için mebruren iizn vermiş. ama biletinizi almadan sorsaydınız 22 ye alın bilet derdi. siz biraz fazla ipin ucunu kaçırmıssınız. amir haklı.

Cuma günü bir is çıkabilir veya gitmemen gerekebilir diyerek biletin yanmasın demiş müdürün ne var bunda

gerekırse o sehırde kalacak haftasonu da ister evli olsun ıster ailesine gitsin kımsenın hakkı yok her hafta erken çıkmaya başka memurun da başka gerekçesi olur o da çıkmak ıster işyeri zıvanadan çıkar.

yarın arefe. yarım gün mesai var. anladığım kadarıyla hem onun için izin almış. hemde bugun bir yarım saat daha erken çıktığı için müdür bu lafı demiş.

Siz de daha "Bu bayram hangi güne denk geliyor? Acaba 9 gün tatil yaparlar mı?" diye düşünüp durun. Bakın millet kendi tatilini kendisi yaratıyor ne hoş

Siz de daha "Bu bayram hangi güne denk geliyor? Acaba 9 gün tatil yaparlar mı?" diye düşünüp durun. Bakın millet kendi tatilini kendisi yaratıyor ne hoş
Böyleleri devlette çok. Artık sıkıntı verdiler. İzin alırlar ama bir gün önceden erken çıkmak isterler. Diğer çalışanlarda omların işini yapar. Sonrada vay amir ego yaptı olur.

Ne diyorsa yap. Ama çok zor durumda değilsen vaktinde çıkmaya çalış bence

Bu arada birşey diyim bizim is yerinde diyelim yarim saat erken çıktın ve bu süreklilik arz ediyorsa o yarim saatler toplanıp yıllık izinden düşülür.

Gerçekten çok zor canım. Ben bir de üçte bir maaşla çalışıp bu işleri yaptım. Büro memuru olarak istihdam edildim. Araştırma görevlilerinin sahip olduğu haklara bile sahip değildim, öyle söyleyeyim. Gerçekten modern çağ köleliği diye boşuna demiyorlar. Bu arada ben çıktıktan sonra yerime 3 kişi aldı da işleri düzene zor soktu hocam. Gelen de birkaç ay kalıp kaçıyordu zaten...

Arkadaşınız için de çok üzüldüm, umarım insafa gelirler de en azından doktora gidebilir... Allah size de sabır versin, o amirinize de azıcık vicdan versin. Ben de bilirim hastalıktan acillik olup serum yerken aranıp "hadi artık serumun bitmedi mi, hemen gelmen lazım" dendiğini ki gittiğimde üç gün sonrasının işini yapmıştım, hiçbir aciliyeti yoktu... Öğle yemeği için yemekhaneye indim diye bile defalarca laf işitmişimdir. Kaç defa yemeğimden bir kaşık bile almadan işe geri dönmek zorunda kaldığımıysa bilmiyorum bile.

Sen biletini aldıktan sonra haber veriyorsan bu izin değil emrivakidir. Belki o an yapman gereken bir iş çıkacak. Normal bir iş ortamında izin bileti almadan önce istenir. Gerçi normal bir iş ortamında her hafta izin istenmez.

Başka saate bilet yok mu? Bence adam her hafta size izin verdiği için diğer personellerin de isteyeceğinden ve sizin örnek teşkil edeceğinizden endişeleniyordur. Benim çalıştığım kurumda asla her hafta izin verilmez böyle, bırakın erken çıkmayı biz habire mesai yapıyoruz ve kurum içi eğitim vs olsa bile erken çıkartmıyor geceyarısına bilet alıp sabah eğitime girdiğimi bilirim, yani her hafta biraz fazla değil mi sizce de?

Böyleleri devlette çok. Artık sıkıntı verdiler. İzin alırlar ama bir gün önceden erken çıkmak isterler. Diğer çalışanlarda omların işini yapar. Sonrada vay amir ego yaptı olur.

"Devlette çalışmak rahat" diyerek atanmak için kendini paralayıp, sonra "Devlette yan gelip yatmak çok rahat" moduna geçiyor bazı insanlar maalesef. Hem yarım gün izin alıp hem de bir önceki gün erken çıkmak için izin istemeye utanır yani insan.

Yıllık izninden dusulebilir ama onun dışındakilere katılmıyorum,devlet daireside değil anladığım kadarıyla çalıştığı kurum keza devlet daireside olsa özele göre çok daha rahatlar çoğu yerde ense yapiyorlar

Ben muhendisim. Arazimiz oluyor gece onda onikide donuyorum ayda bes alti gun. O fazla mesaileri kimse vermiyor bana mesela. Yada isim olmuyor aksama kadar tam mesai bitti cikacagim amirimden bir telefon hadi gel su isi konusalim diye iki saat mesai bittikten sonra toplanti. Bunlar icin de kimse para vermiyor ekstradan. Isimi aksatmiyorum. Kimsenin hakkini da yemiyorum. Allah korusun oyle birsey yapmayi asla ve asla istemem. Bir vatandas gelecek de erken ciktim diye beni bulamayacak diye bir durum da yok. Cunku isim vatandasla degil.

Subemdeki herkes ogleden sonra gelmedi bile.

Ben muhendisim. Arazimiz oluyor gece onda onikide donuyorum ayda bes alti gun. O fazla mesaileri kimse vermiyor bana mesela. Yada isim olmuyor aksama kadar tam mesai bitti cikacagim amirimden bir telefon hadi gel su isi konusalim diye iki saat mesai bittikten sonra toplanti. Bunlar icin de kimse para vermiyor ekstradan. Isimi aksatmiyorum. Kimsenin hakkini da yemiyorum. Allah korusun oyle birsey yapmayi asla ve asla istemem. Bir vatandas gelecek de erken ciktim diye beni bulamayacak diye bir durum da yok. Cunku isim vatandasla degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…