Yarim saat icin izin meselesi

Bileti alıp sonra söylerseniz tabiki emrivaki olur .Ben amirinizin tavrında bir gariplik görmedim aksine sizin hakkınızmıs gibi tavır takınmanız garip geldi.Kendisiyle çalışan diger elemanlar da izin istemiştir yada şikayet etmiştir

Özelde olmasına gerek yok devletteyim benim amirim bu tarz rutin mesaiden çıkmalar konusunda telafi istiyor, gece ya da haftasonu herhangi bir zamanda.

Cuma günleri hep erken mi çıkıyorsunuz? Eger böyle durum varsa birileri şikayet etmiştir.

Bileti pazartesi alıyorum demezsiniz siz de.Almışsınızdır ama alıcam dersiniz ne var bunda.Zaten kaç saatlik yol gidiyorsunuz.Gitme de demeyeceğine göre ziyan olan bir bilet olmaz

Ego olduğunu düşünmüyorum ben de çok değer veririm bu nezakete. sonuçta amiriniz, nezaketen sormanız lazım 17 ye bilet alıcam diye..

Bıktım bıktım bu pis insanların egosundan. Allah bilir daha neler yapıyordur
mesai saati diye bir şey var devlet memuru olmak bunu yok görmeyi gerektirmez bizim vergilerimizle alınıyor o maaşlar hastalık ozel gun şu bu dışında her hafta ben de ızın vermek ıstemezdim.Özel sektörde çalışsaydı da isteseydi o izinleri sıkıysa

Sizin ilk çalıştığınız yerdekilerde insan değilmiş

İyide arkadaşlar kızin evi şehir dışında bir dahaki otobüs gece 22.00 da ,bu baştan oturulup konuşulduysa konu kapanmıştır çıkarken de müdürüm ben çıkıyorum bilginiz olsun der çıkar iki kez icazet almak bana çok saçma geldi, iyi madem yarım saat için gece binsin otobüse daha neler

Amiri haksız bulanlar devlet dairesinde hiç beklemedi galiba?
Ne demek her hafta yarım saat erken çıkmak?
Koskoca insanlar cuma iş çıkışı saatine ucu ucuna pazar da gece yarısı en son otobüse binip ailesinin yanına niye gider her hafta?
Bakın her hafta diyorum elbet gidilir de her hafta?
Ağır hastalık olsa bakıma muhtaç olsa bir derece ama onun da çözümü farklı.
Ne iş arkadaşları ne amiri ne de hizmet verdiği kişiler açısından hoş bir durum değil bence.
Amiriniz kibar bir adam onu kırmayın huyuna gidin.

Araştırma görevliliği zor iş:)
Kimisinin amiri geldiğini gittiğini bilmez kimisininki (benimki de) gece yarılarına kadar iş bekler. Bizimki gibi amiri olacak insanların, onlara değil 4-5bin 10bin maaş versen yine yapmazlar bu işi.
Yüreğimde hissettim yazdıklarınızı.
Şu an bir arkadaşım 3aydır Adet kanaması yaşıyor işten doktora gidemedi. Çünkü rapor almak da yasak. Bir nevi psikolojik sözleşme.

devlet dairesinde işimiz oluyor daha 5 olmadan memurlar toparlanmış işimiz görülmüyor sorularımız tersleniyor herkes ne meslekte olursa olsun işini hakkıyla yapsın yapamıyorsa istıfa etsin yerlerine binlerce azimli işsiz genç bulunur hemde kendilerinden daha eğitimli

Niye memur olmak için ugrasıliyor belli degilmi? Negzel rahatlik var .. sekreterlik yaparken yarim saat once cikayim falan diyemezdim ... zaten kimse de almaz her cuma çikarım dersen ... açıkçasi yasal hakkıni kullanmak suç degil ama fazlasi benim vicdanimi sizlatirdi ...

Adam simdiye kadar cok bile vermis .Tesekkur etmeniz gerekirken egolu olmus .
Esimde yonetici cok musamahalıdır caĺisanlarina..Cocuklar hasta olur ,ben hasta olurum .Basimizin caresine bakarız .Izin alması gereken amiri bile yokken,istedigi yere gidip gelebilecekken .
Hep mesai dışı gec gelir ,gece bile kontrole gidip sabah aynı saatte isinde olmustur.Iftarinı sahurunu yollarda yaptığı oldu ,yazık yeni nesil ne kadar egolu.
Haksızsinız net.

Sorulduysa kusura bakmayın, zaten memurların çalışma saatleri 8-5 değil mi?

Adam 5 aydır bir şey dememiş; ilk uyarısında 'egolu' diye yaftalanmış hemen.

Bileti pazartesi amire sormadan alıp cuma izin istemenizin ne mantığı var ki zaten? Yapmanız gereken bileti almadan önce izin isteyip, cuma günü de "Ben işlerimi toparladım. Diyeceğiniz bir şey yoksa ben çıkıyorum, biletim vardı." diye haber vermek. Adam da 5 aydır bu nezaketi beklemiş, göremeyince de dayanamayıp söylemiş artık. Egosundan değil yani. Bundan sonra da her hafta izin vermez büyük ihtimalle.

Ayrıca siz o yarım saatin parasını da almıyor musunuz? Maaşınızdan ya da yıllık izninizden kesiliyor mu? Eğer kesilmiyorsa 5 ayda her cuma yarım saatten, ne kadar fazla parayı hak etmediğiniz halde aldığınızı düşündünüz mü hiç? Diğer çalışanlar enayi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…