Şikayetler olmuşturEvet. Ve evet bugune kadar hersey normaldi. Bugun ne oldu anlamadim. Sasirdim ben de.
Özelde olmasına gerek yok devletteyim benim amirim bu tarz rutin mesaiden çıkmalar konusunda telafi istiyor, gece ya da haftasonu herhangi bir zamanda.Bencede en mantıklı cevap bu olmuş. Ozeldeysen yarım saat erken gelip erken cikayim ve her hafta böyle olsun de. Ben sinavim için 1 ay boyunca hep 1 saat erken çıktım 1kere oturduk konuştuk durum böyle böyle diye bidaha konusu açılmadi.
Ben evimden farkli bir sehirde calisiyorum bilenler bilir ve her cuma 17.30 daki otobuse bilet aliyorum hafta basindan. 17.00 da is yerinden cikmam yetiyor. Bes aydir bu sekilde.
Birazdan otobusum var yine. Amirimin yanina gittim izin almaya. Dedi ki bundan sonra biletini almadan once nezaket kurallari geregi bana sor. Izin vermeyecegimden degil ama nezaket kuralidir bu. Tamam dedim. Simdi ben her hafta once bilet almadan sonra da cuma gunu haber mi verecegim. Ben mi takiliyorum bu ego tatmininden baska birsey degil bence.
Bu durumda sen haklısın ego yapmış kendi çapindaEvet. Ve evet bugune kadar hersey normaldi. Bugun ne oldu anlamadim. Sasirdim ben de.
mesai saati diye bir şey var devlet memuru olmak bunu yok görmeyi gerektirmez bizim vergilerimizle alınıyor o maaşlar hastalık ozel gun şu bu dışında her hafta ben de ızın vermek ıstemezdim.Özel sektörde çalışsaydı da isteseydi o izinleri sıkıysaBıktım bıktım bu pis insanların egosundan. Allah bilir daha neler yapıyordur
Sizin ilk çalıştığınız yerdekilerde insan değilmişİlk iş yerimde sadece bir kere yarım saat erken çıkmak istedim diye yemediğim azar, laf kalmamıştı... Üstelik gerektiğinde 11e kadar ücret almadan mesaiye kalmalarıma, gece 2-3te yurtdışından gelenleri almama, haftasonu bile raporlu olduğumda bile gık demeden severek çalışmama vs rağmen... Bu arada ben de ailemle kalmıyordum ve Cumaları araç mesaimin bitişinden 15dk önceydi, ona binmeme de tabi ki izin verilmiyordu.
O yüzden her hafta alınan izin için laf edilmesine şaşırmıyorum. Çok ağır gelmedi bana açıkcası ama tavrını söyleyiş şeklini bilemiyorum. Kendinize öyle bir rutin oluşturmaya çalışın derim. Bilet almadan önce gidin sorun, çıkarken bir daha sorun. Maksat tatsızlık çıkmasın...
Tek kişiydi aslında, sadece bağlı olduğum bölüm başkanı hocam yrd. doç... Sağolsun iş dünyasındaki zorlukları iyi öğretti kendisiSizin ilk çalıştığınız yerdekilerde insan değilmiş
Araştırma görevliliği zor iş:)İlk iş yerimde sadece bir kere yarım saat erken çıkmak istedim diye yemediğim azar, laf kalmamıştı... Üstelik gerektiğinde 11e kadar ücret almadan mesaiye kalmalarıma, gece 2-3te yurtdışından gelenleri almama, haftasonu bile raporlu olduğumda bile gık demeden severek çalışmama vs rağmen... Bu arada ben de ailemle kalmıyordum ve Cumaları araç mesaimin bitişinden 15dk önceydi, ona binmeme de tabi ki izin verilmiyordu.
O yüzden her hafta alınan izin için laf edilmesine şaşırmıyorum. Çok ağır gelmedi bana açıkcası ama tavrını söyleyiş şeklini bilemiyorum. Kendinize öyle bir rutin oluşturmaya çalışın derim. Bilet almadan önce gidin sorun, çıkarken bir daha sorun. Maksat tatsızlık çıkmasın...
devlet dairesinde işimiz oluyor daha 5 olmadan memurlar toparlanmış işimiz görülmüyor sorularımız tersleniyor herkes ne meslekte olursa olsun işini hakkıyla yapsın yapamıyorsa istıfa etsin yerlerine binlerce azimli işsiz genç bulunur hemde kendilerinden daha eğitimliAmiri haksız bulanlar devlet dairesinde hiç beklemedi galiba?
Ne demek her hafta yarım saat erken çıkmak?
Koskoca insanlar cuma iş çıkışı saatine ucu ucuna pazar da gece yarısı en son otobüse binip ailesinin yanına niye gider her hafta?
Bakın her hafta diyorum elbet gidilir de her hafta?
Ağır hastalık olsa bakıma muhtaç olsa bir derece ama onun da çözümü farklı.
Ne iş arkadaşları ne amiri ne de hizmet verdiği kişiler açısından hoş bir durum değil bence.
Amiriniz kibar bir adam onu kırmayın huyuna gidin.
Hah, bunu şimdi gördüm. Peki sizin sırf ağızları kapatmak adına 8 gibi işte olma imkanınız yok mu?8.30-17.30 mesai saatleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?