Yarim saat icin izin meselesi

Mazeret izni yok muydu? Bizim 1 dk mız bile düşüyor mazeret izninden. Her hafta yarım saat erken çıkmak büyük lüks geldi.

Konu başlığını yarım saatlik değil yarım günlük okumuşum pardon. Yani ikiniz de haklısınız şu durumda.

Mazeret izni yok muydu? Bizim 1 dk mız bile düşüyor mazeret izninden. Her hafta yarım saat erken çıkmak büyük lüks geldi.
Her hafta mazeret izni olmuyordu herhalde. Bizim okuldan cikisimiz biraz gec oluyordu 1 gun ona yetismek icin cikiyordu. Yani amir vermez vermez her hafta yarim saat bir kisiye verse digeri de isteyebilir bence.

Her hafta mazeret izni olmuyordu herhalde. Bizim okuldan cikisimiz biraz gec oluyordu 1 gun ona yetismek icin cikiyordu. Yani amir vermez vermez her hafta yarim saat bir kisiye verse digeri de isteyebilir bence.
Mazeret izni senelik oluyor. Yılda 80 saat mesela bizim. Geç kaldın erken çıktın yarım gün gelmedin vs burdan düşüyor. Herkesin var hakkı. Dediğiniz gibi müdür vermek istemezse vermez tabi. Gitme diyebilir. Öğretmenlerde yok bir tek bu.

Ben her cuma izin aliyorum zaten cikmadan once yada gun icinde. Ama diyor ki bileti almadan once izin alacaksin sonra bir de cuma gunu izin alacaksin.
Ya sen eksik anlatiyorsun ya da amirin..

Sen cumalari erken cikacagini soyluyorsan sorun ne? Anlamadim ben.

Ama su var ki her cuma da olsa sorman lazim

Belki bir cuma izin vermeyecek olamaz mi?

Her cuma erken cikma hakkini nerden aldin anlamadim?

Keske memur olsaydim

Onu hic bilmiyorum ama 3 hafta gibi yillik izni oldugunu ve bundan dusuldugunu anlattigini hatirliyorum. 20 sene oncesi falandir bu belki o zmaanlar yoktur bilemiyorum.

Ben sormadan cikmiyorum ki. Soruyorum da adam diyor ki hafta basinda biletini almadan once cuma 17.30 a bilet alabilir miyim diye bana sor oyle al. Cuma gunu de tekrar cikmadan once izin alirsin diyor. Normalde ben sadece cuma gunleri beste cikabilir miyim diye izin aliyordum gun icinde. Benim gibi evi sehir disinda olup bu sistemi yillarca uygulamis bir arkadas da var.

O zaman amirde bir sorun var.
Neyse
Suyuna git bosver

İzin almıyorsunuz.
Emrivaki yapıyorsunuz.
Biletinizi aldıktan sonra soruyorsunuz, size izin vermese olmaz. Veriyor, ama iyi niyetinden veriyor.
Vermese biletiniz yanacak, belki sonraki otobüs dolu olacak. Buraya da öyle konu açacaksınız.
Her hafta izin veriyordu vermedi.
Ayrıca böyle düzenli izin alınması da bence çok doğru değil.
Adam ego tatmini falan yapmıyor. Amiri amir yerine koymak durumundasınız.
Bilet almadan önce izin alırsınız
Aldıktan sonra o gün haber verirsiniz.
Size düzenli izin verdiği için dikkat çekmiş olabilir, yada kendi rahatsız olmuş olabilir. Arada izin vermeyebilir.
Bunlara da hazırlıklı olun

İlk iş yerimde sadece bir kere yarım saat erken çıkmak istedim diye yemediğim azar, laf kalmamıştı... Üstelik gerektiğinde 11e kadar ücret almadan mesaiye kalmalarıma, gece 2-3te yurtdışından gelenleri almama, haftasonu bile raporlu olduğumda bile gık demeden severek çalışmama vs rağmen... Bu arada ben de ailemle kalmıyordum ve Cumaları araç mesaimin bitişinden 15dk önceydi, ona binmeme de tabi ki izin verilmiyordu.

O yüzden her hafta alınan izin için laf edilmesine şaşırmıyorum. Çok ağır gelmedi bana açıkcası ama tavrını söyleyiş şeklini bilemiyorum. Kendinize öyle bir rutin oluşturmaya çalışın derim. Bilet almadan önce gidin sorun, çıkarken bir daha sorun. Maksat tatsızlık çıkmasın...

Alinganlik degil de her hafta olan bir sey icin haftada iki kere izin almak fazla geldi. Ego tatmini gibi. Paylasmak istedim.
Her hafta olarak rutine binmiş ancak izin vermeyedebilirdi. Neticede her hafta 17.00 da çıkmak hakkınız değil neticede. Ayrıca amiriniz, izin vermeyeceğimden değil demiş. Bence takılmak anlamsız. Bu bahsedilen de ego değil. Belki o güne bir görevlendirme yapacak. Yada siz bilet aldınız çıktınız, iş çıktı. Amir neticede.

Bıktım bıktım bu pis insanların egosundan. Allah bilir daha neler yapıyordur

amiriniz haklı. İzin vermek onun tasarrufunda. Siz de izin vermeyen mecbur gibi bir tavır takindiysaniz kibarca uyarmis. Ben de memurun önce müdür yardimcisindan sözlü izin alıyoruz sonra izin kağıdını yazdirip imzalatiyoruz. olması gereken de budur.

Amiriniz her defasında izin vermek zorunda değil ki..
Ayrıca hiç bir amir her cuma yarım saat erken çıkılmasına sonsuza dek müsaade etmez edemez, illa ki bu durum birilerinin gözüne batar amiri de şikayet ederler.
Adam anlayışlıymış aslında.
Bende devlet memuruyum, kendi üstlerimi düşünüyorum asla ve asla her cuma erken çıkmama müsaade etmezler.

Yerinde olsam Cuma günü 8’de mesaime başlardım bunu da kendisine uygun dille bildirip bundan sonra bu şekilde yapabilir miyim izin isterdim.
Bencede en mantıklı cevap bu olmuş. Ozeldeysen yarım saat erken gelip erken cikayim ve her hafta böyle olsun de. Ben sinavim için 1 ay boyunca hep 1 saat erken çıktım 1kere oturduk konuştuk durum böyle böyle diye bidaha konusu açılmadi.

Her cuma izin alıyorsanız bu göze batar. Bu durum bizde de var. Ben de uyarırım. Biletinizi alırken mesai saatini hesaba katın derim. Öyle her hafta yarım saat önce çıkmak üstelik her hafta da izin alma gereği duymamak iş ahlakına aykırıdır.
Amiriniz kibar davranmış. Ben olsam size izin vermezdim.

O zaman amirde bir sorun var.
Neyse
Suyuna git bosver
Amirde sorun yok. Arkadaş izin alırken biletini alımı oluyor. Yani izin istemeden biletini aldığı için amir izin vermek zorunda kalıyor. Adam insaflı davranıyor. Eğe4 bilet almadan izin alsa yani “ben cuma günü yarım saat erken çıkmak istiyorum izin verirseniz bilet alacağım” dese muhtemelen izin vermeyebilirde. Adam emrivaki yapma diyor.
Mesela özellikle gençler bu tavrı çok sergilerler. Ben 1-2 müsade ederim ama üçüncüde bilet almış olsa bile izin vermem. Mesai arkadaşlarına ayıptı4 bir kere. Her hafta yarım saat erken çıkmak iş etiğine aykırı. Bilet saat 18:00 alınabilirsen neden illaki erkene alınır anlamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…