Yaşadığım Yıkım

Benim 10 yıllık EN YAKIN arkadaşım(yani ben öyle zannediyordum ) 3 adet yaklaşık 5000tl’lik altınımı çaldığında ben de kendimi aptal gibi hissetmiştim . Geçmiş olsun :/

Çok fazla değildir umarım para sizi bir kaç form da görüyordum taktir ettim olay karşısın da durumunuza hiç kolay şeyler değil yaşadıklarınız söz konusu çoçuğunuzun tekrar birine güvenmek... bu sefer profesyonel ailesi olan birini bulmaya çalışın sizin gibi bi aile olsun öyle teyzeler ablalar var Emin’im kendi çocuğu gibi bakacak.

Başta adli sicil kaydı istemiş miydiniz?

Evet istemiştik.
Adli sicil kaydı, vukuatlı nüfusu.
Nüfus cüzdanı fotokopisi.
Vs.
Herşeyi istedik.

Ama sicili temizdi.
Eski eşiyle organize çalışıyor gibiler anladığım kadarıyla çocuk bakma bahanesiyle evi soymakmış amaçları.Verilmiş sadakanız var ki çocuğa dokunmamışlar.

Anlattıklarından hala kadına üzülüp, kıyamadığını, hatta konduramadığını anladım. Bu kadar masum olduğuna inandın ve güvendin ki bu kadar üzülüyosun, bence kadını kocası zorladığı için yaptı. Yaptığı şeyin bahanesi yok. Bence kadının kocasından da şikayetçi olun.

Çok geçmiş olsun.

Bence bugün size yapan yarın başkasına yapar derhal şikayetçi olun.
Onlar size acımamış bi yerde çocuğunuzun rızkını çalmış siz hala onun çocuğunu düşünüyorsunuz. Çocuğuna haram lokma yedirirken düşünseymiş.

sigortasız çalışıyormuş
bu durumda altınlardan daha fazla ceza ödemek zorunda kalabilir

Benim de çok yakınımın başına böyle birşey geldi
evlendi kız başka memlekete gelin gitti, orada eşinin iş arkadaşlarının hanımlarıyla samimi olmuşlar hepimiz gurbetçiyiz, birbirimize destek oluyoruz gibilerinden hergün birbirlerinde yemeler içmeler, piknikler, çay bahçeleri, sosyal medyada fotolar kardeş gibiyiz diyordu hepsiyle kızların,
akşam yemekleri falanda eşlerle beraber toplanıyorlar o kadar sıkı fıkı olmuşlar sonra gel zaman git zaman hepsi takılarının kaybolduğunu farketmiş.ama düşürdüklerini, yada evde kaybolduklarını sanmış hepsi hiç kondurmamışlar çalındığını, neyse bunlardan biri ne zaman toplanılsa çocuğumu uyutacağım sizin yatak odasında uyutabilirmiyim zor uyuyor diyip bir girip çıkmıyormuş uzun uzun bunlarda bayağı bayağı şüphelenmeye başlamışlar ama yinede acaba mı diye kimse kondurmamış o kadına, daha sonrası bu kadının gelmediği bir gün konu açılıyor ve herkes aynı anda benim altınlarım yok kızlar diye şikayetleniyor o diyor benimde, diğeri diyor benimde sonuç hepsi şüphelerinden emin oluyorlar ve plan yapıyorlar diğer oturmada buda geliyor ve yine çocuğumu uyutacağım diye birinin yatak odasına giriyor, orayada mahsus altın bırakmışlar bu alıyor altını içeriye geliyor bir tanesi diyorki :bizim bayağı bayağı hepimizin altınları çalındı seninde çalındı mı yok diyor benim bişeyim çalınmadı onlarda tabi çalınmaz çünkü sen çaldın diyorlar
yemin billah ediyor çocuklu çocuklu kadınım ben niye çalayım diy, üzerini arıyorlar ve şoook takı setini alt çamaşırının içine afedersiniz orasına saklamış millet şokkız ağlıyor, yalvarıyor nafile diğer kızlar eşini aramış bunun eşi gelmiş diğer bayanların eşleri gelmiş anlatmışlar eşinin haberi yokmuş oda herkesten özür dilemiş, bende diyorum niye bunun hiç cüzdanda parası bitmiyor hergün çarşıda, ev ayakkabı kıyafet dolu nasıl oluyor aklım almıyordu demek çalıyormuş, söz herkesin zararını karşılayacağım hatrım için şikayetçi olmayın falan demiş ama sonra noldu bilmiyorum

Son düzenleme:
owwwww inanamıyorum dehşet

kesinlikle katılıyorum

Çok geçmiş olsun

Neden iyi insanların duygularını sömüren böyle pislikler var ki hiç kimse birbirine güvenemez oldu... Benim de başıma bu yüzden o kadar kötü bir olay geldi ki aklıma geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Bir kız arkadaşımın başka kız arkadaslarıyla gece partisi vardi evde. Gittim kız kıza eğleneceğiz diye. Arkadasim disindakilerle yeni tanismistim. Biraz zaman sonra bir kizin telefonu kayboldu. Ariyoruz hep beraber falan. Ben de saf gibi ariyorum her yeri canla basla falan. Sonra mutfakta konusmus bunlar. Benim caldigimi düsünmüsler. Ve üzerime yürüdüler. Üzerimi aradilar ic camasirima kadar. Cantami döktüler. Resmen hırpalandim orda. Sonra telefon kızın belinden cikti. Sesini kismis. Eteginin lastigine sıkıştırmış. Unutmus. Özür dilediler falan ama ben aglamakli ciktim gittim. Bi daha da hic biriyle görüşmedim.

Yeni bir gelişme var kızlar.
Altınlarımı alan kızın ablası bugün bana kardeşinin sattığı altınların 1-2 tanesini geri aldığına dair fotoğraf gönderdi.
Yani verdiği yer ve alınan altınlar iyice belli oldu.

Benim bile aklımda olmayan takılarımı almış, bir şok daha...
Neyse, sanırım hepsini yerine koyacak.
Çünkü en son yaptığımız konuşmada, ben altınların parasını değil, aldıklarının aynılarını geri istiyorum.
Muadili değil, git sattığın kuyumcudan hepsini geri al demiştim.
3 gün mühlet vermiştim.
Bugün 2 parça şeyimi almış geri.
Ancak geri alınması gereken pahada ciddi miktarlar olan şeyler var.
Umarım onları alabilir...

Dua edin benim için.

Yoksa ben de biliyordum direkt polise gitmeyi.
Ama aldıklarının maddi değeri bir yana, manevi değeri var.
Diğer yandan, evet kızabilirsiniz, bu kadının da bir küçük kız çocuğu var.
Onu da düşünerek hareket etmek istedim.

Allah inşallah halimi ve niyetimi görerek yardımcı olur.
Gerçekten vermiş olduğu manevi yıkımı geri getirmek mümkün değil...
Hala içim acıyor...

Çok geçmiş olsun.

İlk kızımda da, ikincisinde de çok ısrar etti eşim, kp, kv bakıcı tutalım diye. Sırf sağdan soldan duyduklarım yüzünden istemedim. En son temizliğe düzenli gelen bir ablam vardı, o gelemedi yakın akrabama giden birini çağırdım. Annem evdeydi, ben de yanıma biraz para alıp dışarı çıktım. Akşam çantalarımın olduğu raf sanki karıştırılmış gibi geldi ama aklımın ucundan öyle bir şey geçmedi bile. İki gün sonra çanta değiştirirken fermuarını kapattığıma %100 emin olduğum bir çantanın fermuarını açık buldum. Çünkü sigarayı hamileyken bırakmıştım ve bir hafta önce eşimin kuzeni sigarasını bende unuttu o çantama koyup fermuarı kapattım. Doğum yapalı iki hafta olmuştu ve ben doğru düzgün para harcamadım. 150 tl falan anca harcamışımdır. Hiçbir zaman çantadaki paranın çeteresini de tutmadım ama temizlikten birkaç gün önce saymıştım 980 tl vardı. Üstüne o gün ziyaretime gelip bebeğe para takanlar oldu öyle çantaya koydum. Temizlik malzemesi aldım bir gün önce, market alışverişi yaptım ve temizlik günü de yanıma 200 tl aldım ama harcamadım yine çantaya attım öyle. Harcadığım neredeyse 150 tl, temizlik malzemesi aldığım 70 küsür tl hariç parayı sayınca 250 tl ortada yoktu. Yine konduramadım belki ben harcadım dedim ama büyük ihtimalle çantamdan para alındı. Bir de üstüne para verdim ben o insana temizlik için. Allah islah etsin ne diyeyim. Size de çok geçmiş olsun. İnsan kimseye güvenmemesi gerektiğini böyle öğreniyor maalesef.

Nasıl tespit ettiniz ?

Zaten belli başlı takılarım var, çok zengin değilim ki sayamayacağım kadar takım olsun.
Hepsi eşimin belli başlı zamanlarda bana almış olduğu hediyelerdi ve düğünümden kalma olan şeyler.

Annemin cüzdanından aralıklı olarak para kayboldu.
Bende ara ara altınlarımı kontrol ediyordum bir eksiğim var mı diye.
Sonra annem tekrar cüzdanımdan para kayboldu deyince, (öncekileri bana söylememişti) ben de hemen altınlarımı kontrol ettim ve yerinde olmadığını görünce de beynimden aşağı kaynar sular indi.
Sonrasında da kendisinle konuştuk, hem eşim hem ben.
İtiraf etmedi.
Daha sonra yalnız konuştum.
O zaman itiraf etti.
Bu şekilde tespit ettik.

Ben hiç maaşını aksatmadım eksik vermedim.
Öyle ki normalde ayın son günü verirdik maaşını, geçen ay (Ekim sonu) maaşını son günü değil, 29 Ekim tatil olduğundan ve maaş alma süremiz geciktiğinden, 2 gün geç verdim maaşını.
İlk kez böyle birşey olduğu için de kıza dedim ki "kızım kusura bakma maaşını bu ay bir iki gün geciktirdik hakkını helal et" olur mu öyle şey abla siz sağolun dedi. O kadar.

Aklımın ucundan geçmezdi böyle birşey yapacağı.
Ancak boşuna demiyorlar ummadık taş baş yarar diye...
Allah ıslah etsin gerçekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…