Yaşadığım Yıkım

çok geçmiş olsun ve büyük bir yıkım.. keşke bu kadar hain olmasa insanlar - yazıklar olsun çok çok yazık...

Eğer çok değerli takılar değilse polise gidip kesinlikle şikayet etmeyin,sigortasız olduğu için çok ciddi paralar ödersiniz devlete ceza olarak.Eğer maddi yönden de büyük kaybınız varsa şikayet edin ancak dediğim gibi zaten bu konudan da cesaret alarak altınları almışlar nasılsa şikayet etseler sigorta yapmadıkları için suçlu konuma düşecekler vs. diye akıl veren olmuştur hırsızlara.

Kesinlikle öyle. Daha önceden muhabbetimin olduğu bir insan üstelik. Ben hayatta çantamdaki parayı saymam, çeteresini tutmam. Sayacağım tuttu. Çantamın içini zaten para alırken birbirine kattım. Benim eksik dediğim 250 tl ama gelenler ne kadar takmıştı bilmiyorum. Öyle kızımın battaniyesine koydular ben de saymadan çantaya koydum. Belki daha fazla gitti bilmiyorum. Gittikten sonra üst katta ki banyoya gittim bir baktım temizlenmiş gibi değil. Camlar silinmemiş, dolabın aynası silinmemiş, ebeveny banyosu da temizlenmemiş. Nasıl üzüldüm, lohusayım birde.

Besle kargayı oysun gözünü bu tip olaylar cok fazla var benim cevremdede.. parfumleri bilmemneleri çalınan mi dersin. Insanlar ne kadar hain olmuslar bende evime temizlikci alıyorum ama hic güvenip anahtari birakmadim ona . Bi dahada almicam zaten :/ gecmis olsun geri verirler umarim aldıklarını terbiyesiz ya cok üzüldüm

Cok gecmis olsun.
Maddi kaybiniz ne kadar bilmiyorum ama bir kacini alip ortadan kaybolabilir dikkat edin.

Kadın nasıl görüntülü itiraf vermeyi kabul etti. Şaştım

İnş sigorta n vardır canım benim de altınlarım çalınmıştı eşim binadan biriyle araba bakmaya gitti o günün ertesinde evime araba parası için girdiler devir çok kötü
Bunla atlatmışsınız şükürler olsun inş cezasını çeker

Kaçarsa

Çok geçmiş olsun.

Umarım tez zamanda gercekten Güvenilir birini bulursunuz.

Hapse girmeyi göze alamayacağı için sigortasız çalıştırıldığını söylemekten tehdit etmesi mantıklı değil.
Eğer tehdit ederse, Bu durumda konu sahibi o cezayı ödemeyi göze alır ve davayı açar.
Bu şahıs parayı iade etse de, etmese de , dava açıldıktan sonra konu sahibi davadan vazgeçse de kamu davasına dönüşür, yüz kızartıcı suç olarak hem adli kayıtlara geçer hem de hapse girer.

Benim tahminim.. Size aydan aya ödemeler yapmak sureti ile bu işi kapatmayı önerecek.

Bu konuyu da araştırdım.
İki dava birbirinden farklı.
Tabii ki karşı tarafın insafına kalmış, eğer kız bütün bunların üzerine benden "sigortasızdım" diye şikayette bulunursa, cezası var. Ancak kızın yaptığı daha beter bir suç.
Emanete ihanettir bu, ben bir gün maaşını aksatmadım ve sigorta yapamayacağımı kendisinle anlaşarak konuştum.
Yapıcam diyerek yapmamazlık edip onu kandırmadım kısaca.

Nitekim, şikayet etse dahi, polise gideceğim.
Eninde sonunda onu şikayet edeceğim.
Ben yaptım, sıyrıldım, yine sıyrılırım mantığı oluşmamalı.
Benim canımı yaktı, biz bir şekilde telafisini alacağız onlardan.
Manevi yıkımımı temin edemez, bir başkasına da aynı şeyleri yaşatamasın.

Allah'ından bulsun böyle kansızlar.
Dün akşam kayınvalidemdeydik, dediği bir laf çok dikkatimi çekti, mevzuyu onlar da yeni öğrendiler.
"Allah'a havale etmek o kadar kolay iş değildir, Allah nasıl nereden çıkaracağını bilemezsin. Korksun, Allah'a havale ediyoruz biz, hem de çok korksun" dedi çok üzüldüler...

Gerçekten öyle, Allah'ın adaleti en doğru olan.
Ben direkt Allah'a havale ediyorum.
Ancak bu dünyada da ceza alması için (adli açıdan) elimden geleni yapacağım.

Başına gelecekler şu olacak:
- Kızının velayeti kendisinde değil, ayıplı suç işlediğinden muhtemelen velayetini de alamayacak asla
- Siciline işleyeceğinden iş bulması zorlaşacak ve iş bulamayacak

Çok geçmiş olsun.

Umarım tez zamanda gercekten Güvenilir birini bulursunuz.

Bir tane var.
Ancak benim gönlüm rahat değil.
Haliyle böyle birşey yaşayınca, babamın oğluna güvenesim gelmiyor açıkçası.
Şu anda geçici olarak annem idare ediyor.
Bir çözüm yolu bulacağız inşalah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…