Yaşadığım Yıkım

Geçmiş olsun,üzülme,şükret,ya yavruna birşey olsaydı
Ben de parkta çocuğumla ilgilenirken çantamı çaldırmıştım.İçinde düğünde takılan setim ve yüzüklerim vardı.Tamire bırakacaktım.
Fakat dedim ki "amaçları çantaymış,ya çocuğum olsaydı "

bi laf var ya acima yetime..diye..ya gercekten acima acinacak hale geliyosun diye..cok dogru..cok buyuk gecmis olsun..neyseki evladina birsey yapmadi. cana gelecegine mala gelsin
Acımalıyız ama ya,merhamet kaybolmamalı bence.
Fakat temkinli de olmalıyız.
Benim de evimden hırsızlık yapıldı,evden birkaç dklık çıkmıştım.
Ama temkinli de olsam acırım zor durumdakine,herkes bir değil ki

Allah korumuş.
İnsan kaybına üzülüyor tabii ki, ancak konu can sağlığı olunca, Allah beterinden saklasın.

Amin,tabii ki ona da üzülüyor,fakat daha çokta güvenecek fazla insan olmadığına

Dün akşam aynı konuları bir kaç tanıdığım ile konuştuk.
Malesef gerçekten dünyanın çivisi çıktı.
İnsanların gözü dönmüş artık.
Allah sonumuzu hayır etsin, evlatlarımızı korusun, Allah korkusu olan merhametli insanlar eylesin.

Bir gözün diğer göze güveni olmayacak neredeyse.
O yüzden etrafımda az ve öz arkadaşım var, iyi ki de öyleymiş.
Güven duyabileceğimiz kişilerin sayısı azaldıkça, yalnızlaşıyoruz.
Güvensiz, adaletsiz bir hayata mahkum ediyoruz kendi kendimizi...

O merhamet bendede var tabii kaybolmaz kolay kolay cunku vicdanli olarak yetistirildim. Genetik yani birazda.. banane deyip sallamazdi ailem cogu seyi bu yuzden belkide.. ama bu olaylardan dolayi .. iste bak kadinin evinin icine kadar giren biri? Bu kadin ya organ mafyasindan olsaydi? Dusunebiliyo musun neler olabilecegini?

Sokaktaki dilencinin bile bizden zengin ciktigi bir donem bu. Helal harama , kotuler iyilere karismis durumda gunumuzde

Tatlım banka kasasına koy bundan sonra olur mu?
Benim de arada takarım ve eşimle benim şubelerimiz hemen evime yakın diye evdeydi altınlarım halbuki şubede kendi kasamın oraya bile sıkıltırabilirdim ihmal işte aman diyim canım mal yerine konursa gözünü hırs bürüyen insanlar bunlarda para
ben de olsun diye öldürebilirde benim apartmanın ışığı ogün kesilmiş birde yani bunu bize yapan çok çok büyük ihtimalle tanıdıktı iş birlikciydi ya geri dönsek o an karşılaşsak dedim gördüğüm için beni de sağ bırakmazdı .
Eve geldim kilidin yuva yerinde yok sonra işbirliğikci olduğu düşündüğüm kişinin kız kardeşi salakmısın eve altın bıraktın dedi. Prof Dr Canan Karatay ın bile dolandırıldığı bir dünya . Sustum. Şimdi birşey desem olmayacak kendini bilmez dedim .Allah çıkardı ondan o lafı başka türlü aynen kv den haklı.
Şok olma canım atlat bu durumu inş yerine gelir giden malımız olsun .
Tan ın şarkısı var ya şimdi “nasıl bir daha seveceğim şimdi kimseye güvenemicem “diye .
Ekmeğini yemiş kötülük görmemiş Allah kötüye fırsat vermesin bize de güç kuvvet versin .

Son cümlen çok doğru, kesinlikle katılıyorum.
Kimin ne amel işlediğini tabii ki bir tek Allah bilir, kimseye de sorgulamak düşmez.

Ben kadına bir de dedim, almadım dediğinde "almadım diyorsan, Müslümana da inanmak düşer" dedim.
Tamam kızım almadıysan almadın dedim gönderdim o akşam.
Ama o gittikten sonra eşim ile yalnız konuştuğumuzda, ondan başkasının olma ihtimalinin sıfır olduğunu tartıştık.
Ertesi gün de bana itiraf etti zaten. Çorap söküğü gibi geldi herşey.

Ben kendisine de dedim, hiç konduramadım sana, hiç tahmin etmedim, ayrıca seni kardeşim gibi gördüm.
Nasıl yapabildin bunu diye sorunca, hiç cevap yok.
Duvar mubarek... Hiç ses vermiyor.

Gerçekten kendisini polise şikayet etmek istemiyorum, sırf evladı için.
Bir evlat için en zor şey sicilinde leke bulunan bir ebeveyn bence.
Allah bizim hakkımızda da hayırlısını versin inşallah.

Haklısın, kasa en mantıklısı.
Benim evimde alarm sistemine kadar olduğundan, hiç ama hiç tahmin edemedim böyle birşey.
Nasibimizde bunu da yaşamak varmış diyorum artık.
Bir dahakine eşeği sağlam kazığa bağlayıp Allah'a emanet etmeliyiz.

Peki neden yapmis? Yani borcu mu varmis nedir yani? Bak simdi hirsiz gozuyle degilde sadece sebebini ogrenmek gerekiyorsa madem. Sen onun cocugunu dusunecek kadar ince dusuncelisin ama o kendi evladini dusunmeyecek kadar rahat bir ebeveyn. Sen simdi birsey yapmazsam belki baskalarinada yapacsk aynisini?

Haklısın, Zaten o yüzden bu işin sonunda onu yine de polise vermeyi düşünüyorum.
Nedenini bilmiyoruz, çok sorduk, anlam veremediğimizi çok anlattık.
Net bir şekilde "şunun için yaptım, şundan dolayı yaptım" demedi.
Ama eski eşi ile birlikte parayı harcadığını, büyük kısmını ona verdiğini söyledi.

Benim de aklıma gelen acaba eski eşi bunu kandırıp mı azmettirdi.
Herşey olmuş olabilir, masum görünümlü şeytan çok malesef.

Diğer yandan "eski eşime" lafını duyunca ben kahroldum ve daha da mahvoldum.
Sinirlerim tepeme fırladı ve kıza dediğim şuydu "madem böyle yapacaktın, niye boşandın eşinden? Çok seviyordun, ölüp bitiyordun, başkasının malını çalacak kadar, benim gibi bir insana bu şekilde ihanet edecek kadar gözün görmüyordu niye ayrıldın? Git kocan ile yine evlen, gerekirse aç otur evinde, ama o çocuğuna bunları yaşatma, annesiz bırakma evladını, başka insanlara da bize yaşattığını yaşatma. Kır dizini otur kocanla, getirirse yersin, getirmezse aç oturursun, ama bari başkalarının günahına girmezsin" dedim.

Nasıl insanlar ya. Hayret ediyorum böylelerine.

Eski eşi pislikmiş zaten bu anlatmıştır bunlarnzengin para var vs
Oda aşkım aramızda tek engel para çal getir mutlu olalım peşimde adamlar var demiştir.

Eski eşi pislikmiş zaten bu anlatmıştır bunlarnzengin para var vs
Oda aşkım aramızda tek engel para çal getir mutlu olalım peşimde adamlar var demiştir.

Herşey olabilir.
Bu denli şeyler yapandan, herşey beklenir ne diyeyim.
Allah'ından bulsunlar.
Önce benim hasarımı karşılasın, ondan sonra ne hali varsa, ne cezası varsa görsün inşallah.

Bencede poluse vermek mantikli.. bi savunmasi olsa yapardi zaten. Canlari baskasinin emegini yemek ustemus hemde exle.

Onu sen bana sor.Evimden hırsızlık yapanı(şu sözün kelimesini bile yakıştıramıyorum ağzıma) yardım için,ara sıra ağırlıyordum,kafası dağılsın sorunları var diye.
İlk arkamı döndüğümde bunu yaptı.
Ne düşünmüştüm biliyormusun"böyle insanlar insanın herşeyine sahip çıkmaya kalkar Allah korusun"
İlgiyi kestim,sonuç, kendi akrabasının yuvasını yıktı.
Adam suçsuz mu değil,ama başkası olsaydı,o bunun ortağı olmasaydı.

Nasil sende hirsizlik yapti ordaki herifi mi ayartmis?

Öncelikle çok geçmiş olsun
Ucuz atlatmışsınız
Tez zamanda cezasını çeksin
Müddet falan da vermeyin
Muhattap olmayın
Sora , bana şöyle dedi , böyle dedi olmasın
Hiç mi sinsiliğini farketmediniz
Şüphe duymadınız iyiliğinden ??
Savcılığa başvurdunuz mu ve ortalama takının maddi değeri kaç TL ydi?

Çok zor ya geçmiş olsun benim de eşimin öldüğü dönemde Evimi açtığım yengem yapmıştı ortaya çıktı ama o zor zamanda gitti 40 bin liralık altınım mahvoldum. .sıradan bir hırsız yapsaydi mesleği bu der biraz uzulurdum de kendi insanım hele aylarca evimde kalmış insan olunca;bir tabak da sana koyarım gel deyip kendim açtım Evimi. ..o yapınca çok kırdı beni...haklisiniz

Geçmiş olsun öncelikle.ama neden altınlarınızı ulu orta birakiyorsunuz. Benim akrabamdan biri gelecek olsa bile hemen yüzüklerimi takarım. ALLAH korusun .kimseye güvenmem. Evde de altın bulundurmamaya çalışırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…