İnsanlar artık bepenmediklerine kezban diyo. İlginç..
Yani kronun 2015 versiyonu gibi bişey:/
ya onların kültürünce evlilik büyük bir olay ..İyi de cancağzım, mübarek gün zaten herkesin oruç başına vurmuş. Sen keşke ilk polemik başkadığında "alaturkadan kastım geleneklere bağlılık" deseydin.
Taş attın gibi olmuş. Ama dışardan bakan anlıyo yani öyle olmadığını.
Cidden yazmayın artık birbirinize. İnsanız bi anlık sinirle her şey söyleniyo. Liseden sonra evlenmedim falan deme daha da. Vardır bi sebebi bilemezsin. Onlar da senin damarına basmış tamam da kapansın artık.
Bildirim manyağı olduk:)
Göz ardı et butonu var basıyosun mis..
İşim olmasa yorumlarının hepsini alıntılardım nasıl kendinle çeliştiğini görürdün belki ama uğraşamam.kezban şu demek .. böyle bazı kızlar vardır taşradan geldiği halde kendini bir halt sanan yada köyden gelip şehirde tozutan ..
asla köylüleri aşağılamam kesinlikle . kezban köylü demek değil çünkü . kezban böyle kendini uyanık sanan olur olmaz insanlara bulaşan saç baş yolan tiplerdir benim gözümde . okumayan çalışmayan üretmeyen sürekli dedikodu yapan kültürsüz cahil ama bir okadarda kendini yukarda gören bir grup insandır ..
ben senin gibi liseyi bitirip kocaya varmadım ...
okudum ettim çalıştım dünyayı gezdim sen ne anlarsın allahın kezosu yaa kalkmış bana konuşuyor ..
benim adım sevgican canım başka birşey değil ..oku çalış kendine gel ..o güvendiğin kocan yarın kapıya koyunca ne yaparsın sonra ?avrupa deyince niye bozuldun anlamadım .. sen ortadoğlu kalabilirsin ben avrupalı olmak isteyebilirim kime ne .. niye zoruna gitti
oppss babyy ...ben köylü kızlarını aşağılamadım . kendini uyanık sanana köylü kızlarına lafım ..Bir köylü kızının tırnağı olmazsın istersen 100 okul bitir.
2- 3 yaş büyüğe ben de abla ya da abi demem. Benim hiç abla abi dediğim kimse yok; şimdi düşündüm de, çok büyükse siz diyorum sanırım. yada büyük ama samimiysem sen diyorum. Hiç abi abla demiyorum hakikaten, bak şuan ben de şaşırdım, hiç düşünmemiştim bunu üstüne .
Peki.oppss babyy ...ben köylü kızlarını aşağılamadım . kendini uyanık sanana köylü kızlarına lafım ..
hmm hangi dilleri biliyorsun şekerim ..parlez vous français ?Ne iğrenç bi üslup bu. Yok iki dil biliyomussunda bilmem ne.
Artık çoğu insan iki dil biliyor zaten.
Dünyayı gezmissin ne buyuk marifet
Burda millete kezo diyecegine su mesajlarını oku bence.
Konusma tarzın herseyi belli ediyo zaten
zaten kezoş deyimini bizim gibiler köylü kızlarına söyler ..
alaturka olduğunu kabul etmiyorlar saygı diyorlar bilmem ne diyorlar . hadi herkese saygı duyuyorum .. abartıyorlar . cevap yazmıyorum hala yazıp sinirimi bozmaya çalışıyorlar akıllarınca . amaaa nedense KEZBANA a alınıyorlar niyeee çünkü KEZBANLARRR ...
Konu sahibi bunu hakaret kelimesi gibi kullandı bir çok yerde. Bakın sizin yorumunuza cevap verirken bile alaturkalığı kabul etmiyorlar demişBen köylüyüm köyde doğdum büyüdüm annem babam hala köyde yaşıyorlar bundan asla utanmadım. Konu sahibine haksızlık yapıldığını düşünmüyorum. İnsanları köylü diye aşağılayan birine saygı duyamam.
kezbanın anlamı belli herkesde biliyor ...Sizin gibiler nasil bir sınıfa dahil oluyorlar bilmiyorum ama benim cevremde genelde gorgusu ve kulturu yetersiz bulunan, sosyal kurallarindan bihaber, sehir yasamina uyum saglayamamis kisilere lumpen, bazen varos denir.
Kezos, kezban gibi ifadelerin kullanimini genelde sozluk ergenlerinden ya da sosyal medyada bolca karsilastigimiz apacilerden okuyorum
Saygiyi, hos goruyu hic bir okulda ogretmiyorlar malesef.oppss babyy ...ben köylü kızlarını aşağılamadım . kendini uyanık sanana köylü kızlarına lafım ..
ay ne çok kezban var burda .. hepside konumda .. yahu dalga geçiyorumm dalga sizle ..Saygiyi, hos goruyu hic bir okulda ogretmiyorlar malesef.
ya vallaha uzak durayım diyorum ama dayanamadım.kezbanın anlamı belli herkesde biliyor ...
Konu sahibi tamam hepimiz kezbanız köylüyüz kabul ediyoruz hala neyin peşindesin?ay ne çok kezban var burda .. hepside konumda .. yahu dalga geçiyorumm dalga sizle ..
kezban denilince kezban mı oluyorsunuz ?ay çok eğlendim ya .
madem köylü olmak kezban olmak iyi birşey neden bunu söyleyince hakaret olarak algılıyorsunuz . demek ki yerininizden memnun değilsiniz . demek ki kötü birşey ki hakaret diyorsunuz . bana biri kezban dese hiç gocunmam güler geçerim mesela . demek ki yarası olan gocunuyor .
oo so what ?ingilizcede biliyoruz ... ok baby i got it ..ya vallaha uzak durayım diyorum ama dayanamadım.
kuzum sizin derdiniz ne?
gelene kezban, gidene köylü falan? diyelim ki sizin dediğiniz gibi alaturka insanlar so what?
ne olacak yani?
ne geçiyor elinize insanları aşağılayarak ya da ezerek?
bir kere bilmiyorsanız söyleyeyim "kezban" ekşisözlük misojinist (bilmeyen için not: kadın düşmanı) erkek grubunun "vermeyen" kızlar için kullandığı bir tabirdir.
aynı erkekler kendi bacılarına, analarına, sevgililerine "bekaret" baskısı yapıp o kızların "kezban" olmasını sağlarlar.
"kezban" ifadesi doğrudan kadınları aşağılayan "cinsiyetçi" bir söylemdir ve en fazlada bir kadının ağzında çirkin durmaktadır.
her şeyden önce eğer söylediğiniz kadar "avrupai" bir insansınız doğrularınızı tipik ortadoğulu davranışı olan "kavga ederek sorunu içinden çıkılmaz hale dönüştürme" yoluna sapmak yerine tipik bir avrupalı gibi sakin bir şekilde derdinizi anlatıp, çeşitli tezler ortaya sürebilirsiniz.
kusura bakmayın ama uçamayan tavuk ne kadar kuşsa siz de o kadar "avrupai"siniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?